Müslümanların Barnabas İncili'ne yaklaşımı

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Barnabas İncili : Müslümanların Barnabas İncili'ne yaklaşımı

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Theophilos

MÜSLÜMANLARIN BARNABAS İNCİLİNE YAKLAŞIMI

Müslümanların Barnabas İncilini kabul etmemeleri için birkaç geçerli sebep mevcuttur. Bunların başında şüphesiz Barnabas İncilinde yazılı olan bazı öğretilerin (örneğin, Mesih’in kimliği) Kur’an ile çelişmesi gelmektedir. Bu çelişkilerin büyük bir çoğunluğu daha önce dile getirildiği için ben onlara yeniden değinmeyeceğim. Benim dikkat çekmek istediğim nokta bazı Müslüman ilahiyatçıların Barnabas İncilini savunurken etik olmaktan vazgeçtikleri ve çifte standart uygulayıp adaletsizlik yaptıkları gerçeğidir. Bu kişiler İncil kelimesinin aslında "İsa isimli bir İslam peygamberine gökten vahiy yoluyla indirilmiş bir kitap" olduğuna inandıkları için Kilisenin kabul ettiği İncilleri kabul etmezler ve bu dört İncilin insanlar tarafından yazılmış oldukları için gerçek İncil olamayacaklarını söylerler. Buna karşın aynı kişiler Barnabas ismindeki bir insan tarafından yazıldığı savunulan bir metni gerçek İncil olarak görmekte ve ona güvenebilmektedirler.

Aslında İslam’ın Barnabas İncili denen metni gerçek ve güvenilir kabul etmesi imkansızdır; zira Kur’an’a göre bir havarinin İncil yazması söz konusu olmamıştır. Havarilerin Yeshua ile ilgili gerçekleri yazıya geçirip buna İncil ismini vermeleri sadece Hıristiyan geleneğine ve İncil kelimesinin Hıristiyanlıktaki yorumlanma biçimine uygundur. Barnabas İncilini yazan kişi ise İslam’ın bu konuda farklı bir yorum getirdiğini tam olarak algılayamadığı için Hıristiyanlıktaki İncil yazma geleneği ile İslam öğretilerini birleştirme yöntemini denemiştir. Bunu yaparken de bölünmüş bir ruh haline sahip olarak bazen İncil kelimesini Kur’an kelimesinin özdeşi olarak görmüş, bazen de Hıristiyan geleneğindeki şekliyle yorumlamıştır. Kıysalamak gerekirse:
Bunun üzerine, Allah cevaplayacak : «Kimlerdir bu üç şahit?» Sonra, Musa diyecek : «Bana verdiğin kitab ilkidir»; ve Davud diyecek: «Bana verdiğin kitab ikincisidir»; ve size konuşan diyecek : «Rabb (ım), şeytan tarafından aldatılan tüm dünya, benim senin oğlun ve yoldaşın olduğumu söyledi ve fakat, bana verdiğin kitab, gerçekte benim senin kulun olduğumu söylüyordu; ve bu kitab, «Bana verdiğin kitap da böyle der, ey Rabb (im).» (55. bap)

Ve, İsa bu (satırlar) ı yazana dönüp dedi: «Bak Barnabas, benim dünyada kalışım süresince tüm olup bitenlerle ilgili olarak benim İncil'imi elbette yazmalısın. (221. bap)
Bazı Müslümanlar ise Barnabas İncilinin gerçek İncil olmadığını sadece ondan kalan bazı gerçekleri yansıttığı için güvenilir olduğunu savunmaktadırlar. Bu tür bir düşünceye sahip Müslümanlara sorulması gereken soru ise "Allah’tan geldiği varsayılan İncil" adlı kitabın korunamamasına ve yok olup gitmesine karşın, Barnabas adlı bir insan tarafından yazılan bir İncil metninin günümüze niçin ve nasıl eksiksiz bir biçimde ulaştığıdır. İslam'a göre Allah mı daha güçlüdür yoksa Barnabas mı? Barnabas’ın İncili günümüze ulaştığı için Barnabas’ın Allah’dan daha üstün olup olmadığı sorusu Müslümanlara sık sık sorulmalıdır.

hristiyanlık
KaraYilan

Theophilos

Ve, İsa bu (satırlar) ı yazana dönüp dedi: «Bak Barnabas, benim dünyada kalışım süresince tüm olup bitenlerle ilgili olarak benim İncil'imi elbette yazmalısın. (221. bap)

Adı Barnabas diye bir havari hatırlamıyorum. Var mı?

hristiyanlık
Theophilos

KaraYilan
Theophilos

Adı Barnabas diye bir havari hatırlamıyorum. Var mı?
Barnaba ile ilgili ilk kesin bilgi Elçilerin İşleri kitabından gelmektedir.
Elçiler, Rab İsa'nın ölümden dirildiğine çok etkili bir biçimde tanıklık ediyorlardı. Tanrı'nın büyük lütfu hepsinin üzerindeydi. Aralarında yoksul olan yoktu. Çünkü toprak ya da ev sahibi olanlar bunları satar, sattıklarının bedelini getirip elçilerin buyruğuna verirlerdi; bu da herkese ihtiyacına göre dağıtılırdı. Örneğin, Kıbrıs doğumlu bir Levili olan ve elçilerin Barnaba, yani `Cesaret Verici' diye adlandırdıkları Yusuf, sahip olduğu bir tarlayı sattı, parasını getirip elçilerin buyruğuna verdi.(4:33-37)
Barnabas, Yeshua'nın 12 havarisinden biri değildir; ancak Pavlus ile Müjdeyi yayma gezilerine çıkan, inanç ve Kutsal Ruh'la dolu büyük bir peygamberdir:
Kutsal Ruh'la ve imanla dolu, iyi bir adam olan Barnaba, Antakya'ya varıp Tanrı lütfunun meyvelerini görünce sevindi. Herkesi, candan ve yürekten Rab'be bağlı kalmaya özendirdi. Sonuçolarak Rab'be daha birçok kişi kazanıldı. (Elçilerin İşleri 11:23-24)
Bazılarına göre, Barnabas 70'lere (Yeshua'nın 12 havariden ayrı olarak seçip görevlendirdiği 70 kişi) dahil bir öğrenciydi. Barnabas'ın 12 havariden biri olduğu iddiası Hristiyanlık dışıdır ve sadece Barnabas İncili'nde ortaya atılmıştır. Yazdığı sahte İncil'e gerçeklik ve otorite kazandırmak isteyen yazar, havari Tomas'ı yok sayıp Barnabas'ı 12 havari listesine dahil etmiştir.

hristiyanlık
tekna

Yönetim Notu: Bir şeyin "kanıtlanabilmesi" için o şeyin öncelikle ortada olması, sonra araştırılması, bilimsel deneylerle verilerin kesinleştirilmesi gerekir. Siz daha ortada olmayan, hiç bir bilimadamının incelemesine -nedense- açılmamış, var olduğu iddia edilen bir kitabı kesin delil olarak sunuyorsunuz. Bu hem mantıken hem de İslamiyet'e göre o kadar çok çelişki içeriyor ki, biz bile şaşıyoruz. Aslında bu tür şeyler gündeme getirilerek Hristiyanlık reklamı yapılıyor, bu bizim için iyi oluyor. Çünkü ortaya konan iddialardaki çelişkileri teker teker açıklayıp, gerçek doğru hristiyanlığı anlatabilme ve iddiaları ispat edenlerin yalancılıklarını, sahtekarlıklarını, bilgisizliklerini ve amaçlarını ortaya koyabilme fırsatımız oluyor.

hristiyanlık
tekna

Yönetim Notu: Müslüman komplolarını kendinize saklayabilirsiniz.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Müslümanların Barnabas İncili'ne yaklaşımı konusuna benzer konular;

Kilise ve mezheplerin eşcinsel ilişki içerisinde olanlara yaklaşımı Hristiyan kilise ve mezheplerinin eşcinsellere yaklaşımı: *Bu sadece hemcinsiyle ilişki içerisinde olan,aktif olarak gay/lezbiyen ilişkisi bulunan kişilere yöneliktir.Eşcinsel hisse sahip ama cinsellik yaşamayan kişiler bu istatistikten muaftır. 1)Gaylerin kilise üyeliğine kabulü: 2)Gaylerin peder/pastör olarak atanmaları: 3)Gay beraberliklerin kilisede kutsanması: 4)Resmi olarak kilisede gay evlilik yapılması: Adventist Kilisesi-

Barnabas İncili Öncelikle şunu belirteyim yanlış bölüme yazdığım için kusura bakmayın.Bilmiyordum çünkü. Barnabas ın Hz. İsa nın havarilerinden olduğu kesin.Yalnız onun incilinden bahsediliyor ve yayınlanıyor.Hatta orjinalinin gizlenmes için vatikanın gayret gösterdiğinden de basediyolar.Bu incil inzik toplantılarınada katılmış, Matta,Markos,Luka ve Yuhanna'nın incilleri kabul örmüş o görmemiş.Yani Hz Muhammet sav. Öncesinde onun geleceğinden bahseden bir incil. Bu konuda açıklamanız nedir. Yönetim Notu: Öncelikle Barnabas'ın Hz. İsa'nın havarilerinden olduğu kesin ifadeniz yanlıştır. Tam tersi yönde Barnabas İncili adı altında sunulan kitabın yazarının ve bunu Türkiye'de medyaya servis edenlerin birer yalancı olduğu kesindir. İnsanlar...

Tüccar sınıfın Protestan Hareketi desteklemesinin Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi yaklaşımı açısından değerlendirilmesi TÜCCAR SINIFIN PROTESTAN HAREKETİ DESTEKLEMESİNİN MASLOW’UN İHTİYAÇLAR HİYERARŞİSİ YAKLAŞIMI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> Umut OMAY*<o:p></o:p> <o:p> </o:p> ÖZET<o:p></o:p> Kilise, Roma İmparatorluğu’ndan sonraki dönemde, Batı Avrupa’da, uzun süre etkisini kurumlar ve kültür üzerinde sürdürmüştür. Kilise’nin gücüne karşı toplumun çeşitli kesimlerinden zaman zaman tepkiler yükselmiş ancak bu tepkilerden sadece Protestan (Reform) Hareketi başarılı olabilmiştir. Protestan Hareketinin başarısında tüccar sınıfın ve soyluların desteği önemli bir yer tutmaktadır. Tüccar sınıfın Protestan hareketine destek vermesinin nedeni, Kilise, Soylular ve...

Müslümanların Barnabas İncili Sevdasının Nedenleri KUR’AN’A RAĞMEN MÜSLÜMANLARIN BARNABAS İNCİLİ SEVDASI<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Barnabas İncili ile Müslümanların kutsal yazı saydığı Kur’an arasındaki öğreti karşıtlıklarının ve tutarsızlıkların defalarca kanıtlanmasına ve gündeme getirilmesine rağmen özellikle Türkiye’de yaşayan bazı İslamcı cemaatler Barnabas İncilini Müslüman okuyuculara ulaştırabilmek için çok fazla çaba sarf ederek adeta sapkın Hristiyan öğretilerinin gönüllü misyonerliğini yapıyorlar. Bu çevreleri imanlarının esası saydıkları Kur’an ile çelişmeleri pahasına Barnabas İncili denen kitaba büyük bir tutkuyla bağlı olmaya iten sebepler nelerdir? İşte yanıtlar:<o:p></o:p> <o:p> </o:p> <!---->1-<!---->Gerek metinsel gerek tarihsel kanıtlar ışığında Ortaçağda...

Hristiyanların Barnabas İncili'ne yaklaşımı HIRİSTİYANLARIN BARNABAS İNCİLİNE YAKLAŞIMI <o:p></o:p> <o:p> </o:p> Hıristiyanlar bu İncili kabul etmezler; çünkü bu kitap her şeyden önce tarihsel olarak gerçek ve güvenilir bir İncil olma şartlarını yerine getirememektedir. Barnabas İncilinin en eski el yazması ortaçağ döneminden kalmıştır. Bu İncilin Mesih ya da havariler dönemine ait bir el yazması olmadığı gibi, İslam öncesi döneme ait bir el yazması bile bulunamamaktadır. Apokrif (sahte) yazılarla ilgili bir 6. yüzyıl belgesinde Barnabas İncili adında bir kitaptan bahsedildiği doğrudur; ancak bu 6. yüzyıla ait Barnabas İncili ile şu anda İslam alemi tarafından gerçek kabul edilen Barnabas İncilinin aynı içeriğe sahip olduğunu kanıtlamak imkansızdır. Dahası, İslam aleminin...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Barnabas İncili : Müslümanların Barnabas İncili'ne yaklaşımı

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler