Çeşitli Sitelerden "hristiyan.net" hakkında dedikodular - Sayfa 8

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Forum hakkında > Medyada biz : Çeşitli Sitelerden "hristiyan.net" hakkında dedikodular - Sayfa 8

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
tamara2

Çeşitli Sitelerden "hristiyan.net" hakkında dedikodular

İnsanlığa gönderilmiş bir peygamber için tanrı demek rab demek nasıl bir mantık ben müslümanım Elhamdülillah ve her gönderilmiş peygamber gibi h.z isa yıda seviyor saygı duyuyorum inancımdan ötürü ..sizde sevin sevgi herşeyi çözecektir , umudunuzu kaybetmeyin ..Bu topraklar şevkatlidir anadolu herkeze ev sahipliği vatan olmuştur ..işlerinizde kolaylıklar dilerim ..

hristiyanlık
Margos

tamara2
İnsanlığa gönderilmiş bir peygamber için tanrı demek rab demek nasıl bir mantık
Ortak bir inanç var Hristiyanlık ve İslamiyette; onunla ilgili bir şey sorayım size. İsa'nın Meryem Ana'dan doğması nasıl bir mantıktır? Bugün bilim bizlere, 2000 yıl önce hiçbir kadının cinsel ilişki olmadan hamile kalamayacağını söylüyor. Takdir edersiniz ki tüp bebek gibi yöntemler o zaman yoktu. Peki Meryem Ana, İsa'yı nasıl babasız doğurdu? Bu nasıl bir mantık? İnançta mantık olmaz. İnançlar doğaüstüdür, mantık üstüdür; Tanrı'nın düşüncesi ile insanın düşüncesi bir olamaz. Biz insanlığa gönderilmiş bir peygambere Tanrı, Rab demiyoruz. Hiçbir zaman böyle bir iddiamız olmadı. İsa hiçbir zaman "sadece bir insan/peygamber" olmadı. Dolayısıyla iddia size aittir, biz bir şey kanıtlamak zorunda değiliz. Esenlikler.

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

hristiyanlık
moderator6

http://forum.ateizm2.org/lofiversion...hp/t21871.html

Alıntı:
Tam Forum Görünümü: HristiyanForum
Ateistforum > FORUMLAR > TAVANARASI
Kluke
May 5 2009, 13:04

Bu site hakkında neler düşünüyorsunuz ?

Bilge Atun Uguk
May 5 2009, 13:35

Yazılar denetimsiz çıkmaz, aykırı yazıda anında banlanısın.

oguz
May 5 2009, 13:41

Sitelerden bir site.. Onca şeriatçı site varken Hıristiyan sitesi neden olmasın?

Ayrıca geçmişte benim de yazdığım daha başka siteler de var. İsamesih.org vardı, 7-8 yıldır girmiyorum, hala duruyor mu bilmem ama isamesih.org Hıristiyan sitelerinde ilklerdendir... Ama yobaz her yerde yobaz, çok kurcalıyorum diye şeriatçı siteler gibi beni ban'lamışlardı...

Kluke
May 5 2009, 13:41

aykırı yazılar yayınlanıyor bir sürü var forum kurallarını okuyun diyor

TURANCI
May 5 2009, 13:42

QUOTE(Bilge Atun Uguk @ May 5 2009, 13:35)
Yazılar denetimsiz çıkmaz, aykırı yazıda anında banlanısın.

Boktanmış o zaman paso sansür nereye kadar,Atsızcılarda bile ileti yazıldığı anda çıkar tabi sonra gerekli işlemi Otağ Yöneticisi kandaşlarımız vakit geçirmeden yapar.

Freddie
May 5 2009, 21:55

O siteye üyeyim ama sadece bir iletim var. Çünkü iç dizaynı çok garip, bir ileti yazıyorsun kocaman görünüyor, ayrıca iletiler denetimden geçtikten sonra yayınlanıyor. Profil bilgileri arasında inanca dair iki şık var, biri insana kendini harbi heretik hissettiriyor, öbürü de İsa dışında herşey boş gibi bir içerik taşıyor. Yani yobaz olacaksın ya heretik diyorlar özetle. Amna şu ileti denetimi işi gerçekten çok rahatsız edici, bunu görünce bıraktım zaten. İlk ve son iletim oldu. Ama onları buraya çağırdım, reklam yaptım.

Her iletiyi denetimden geçiriyorlar, onay almadan iletin görünmüyor bile! Bu tür uygulama yapan bir forumun gerçekten eşitçe tartışmak istediği söylenebilir mi? Kendi fikirlerini dayatmak istiyorlar sadece. Ama bu tutumları, dinlerinin temel mantığı ile uyumlu. Farklılıklara tahammül yok, özgürlük yok, eleştiri yok, sorgulama yok, ruhban sınıfı denetleyecek ve dine uygun görünürse yayınlanacak! Forum içi engizisyon kurmuş adamlar resmen.

O site sanırım Ortodoksların.

antilaik
May 5 2009, 22:46

QUOTE(Kluke @ May 5 2009, 13:04)
Bu site hakkında neler düşünüyorsunuz ?

İnsan bir link verir..

hristiyanforum=sarıçizmel i mehmet ağa..

sonuçta bulurum ama senin link vermen daha uygun olur

Kluke
May 6 2009, 10:20

QUOTE(Freddie @ May 5 2009, 21:55)
O siteye üyeyim ama sadece bir iletim var. Çünkü iç dizaynı çok garip, bir ileti yazıyorsun kocaman görünüyor, ayrıca iletiler denetimden geçtikten sonra yayınlanıyor. Profil bilgileri arasında inanca dair iki şık var, biri insana kendini harbi heretik hissettiriyor, öbürü de İsa dışında herşey boş gibi bir içerik taşıyor. Yani yobaz olacaksın ya heretik diyorlar özetle. Amna şu ileti denetimi işi gerçekten çok rahatsız edici, bunu görünce bıraktım zaten. İlk ve son iletim oldu. Ama onları buraya çağırdım, reklam yaptım.

Her iletiyi denetimden geçiriyorlar, onay almadan iletin görünmüyor bile! Bu tür uygulama yapan bir forumun gerçekten eşitçe tartışmak istediği söylenebilir mi? Kendi fikirlerini dayatmak istiyorlar sadece. Ama bu tutumları, dinlerinin temel mantığı ile uyumlu. Farklılıklara tahammül yok, özgürlük yok, eleştiri yok, sorgulama yok, ruhban sınıfı denetleyecek ve dine uygun görünürse yayınlanacak! Forum içi engizisyon kurmuş adamlar resmen.

O site sanırım Ortodoksların.

Admin'ler Protestan.

Fredrik
May 6 2009, 11:45

QUOTE(oguz @ May 5 2009, 13:41)
Sitelerden bir site.. Onca şeriatçı site varken Hıristiyan sitesi neden olmasın?

Ayrıca geçmişte benim de yazdığım daha başka siteler de var. İsamesih.org vardı, 7-8 yıldır girmiyorum, hala duruyor mu bilmem ama isamesih.org Hıristiyan sitelerinde ilklerdendir... Ama yobaz her yerde yobaz, çok kurcalıyorum diye şeriatçı siteler gibi beni ban'lamışlardı...

Sen adam gibi yazmasan atarlar tabi..

Hristiyan Forumun yazıları bazen takip ederim kendi içeriklerini çok güzel hazırlayan web site..
Bu arada ateistlerede saygılıdırlar girip bakın ateistlerin fikirlerini merak ettikleri için onlar için bölüm bile açmışlar.

oguz
May 6 2009, 12:18

QUOTE(Fredrik @ May 6 2009, 11:45)
Sen adam gibi yazmasan atarlar tabi..

Ben isamesih.org'dan söz etmiştim. Ama Hıristiyanlar da müslümanlar gibi kendilerine yağ çekmemi, taptıkları peygamberleri önünde hazırol'a geçmemi boşa beklerler...

Anthemoessa
May 6 2009, 12:58

Hristiyanforum, yobaz protestanların yönettiği bir forum, onlara göre protestanlardan başka bütün mezhepler, katolikler ortodokslar hristiyan değil hepsi putperest. Ben bu konuları zamanında oranın yöneticileriyle çok tartıştım. Zaten günümüzde en yobaz ve en AZ ruhsal olan hristiyan mezhebi kesinlikle protestanlıktır, en az yobaz olanları ise ortodoksluk ve katolikliktir.

Kluke
May 6 2009, 14:11

QUOTE(Anthemoessa @ May 6 2009, 12:58)
Hristiyanforum, yobaz protestanların yönettiği bir forum, onlara göre protestanlardan başka bütün mezhepler, katolikler ortodokslar hristiyan değil hepsi putperest. Ben bu konuları zamanında oranın yöneticileriyle çok tartıştım. Zaten günümüzde en yobaz ve en AZ ruhsal olan hristiyan mezhebi kesinlikle protestanlıktır, en az yobaz olanları ise ortodoksluk ve katolikliktir.

yaa putperest görüyorlar,ben öyle birşey görmedim bol keseden sallıyorsunuz.

antilaik
May 6 2009, 14:17

buralar sanal alem.Fazla kafaya takmayın bu tür şeyleri.

Heteromanyaq
May 6 2009, 15:29

Dandik bir site. Şahsen üyeyim ve hayatımda bu kadar berbat düzenlenmiş bir site görmedim.

antilaik
May 6 2009, 22:22

üye oliyim şuraya bakalım.

Anthemoessa
May 7 2009, 00:18

yaa putperest görüyorlar,ben öyle birşey görmedim bol keseden sallıyorsunuz

Senin görmemen bunun olmadığını göstermez ben aylarca yazdım orada. Sadece o site değil, ingilizce Türkçe farketmez, protestan sitelerinin yüzde yetmiş sekseni katolikleri ve ortodoksları hristiyan olarak bile görmez hatta katolikleri satanist ilan eden papayı da şeytan ilan eden anti christ ilan eden pek çok protestan sitesi vardır sadece 2 örnek: http://www.jesus-is-lord.com/ , http://www.biblebelievers.net

Pek çok hristiyan Türkçe sitede "Mesih inanlıları(hristiyanlar) ve katolikler arasındaki farklar" şeklinde yazılar bulmanız mümkündür

Günümüzde katoliklerin ve ortodoksların çoğu protestanları "din kardeşi" olarak görürken yobaz protestanlar katoliklerin ve ortodokların cehennemde yanacaklarını onların şeytan olduklarını iddia ederler.

Protestanların kiliselerinde de "iş" yoktur, kutsal bir "tapınak" olmaktan ziyade, basit bir toplantı salonunu andırır daha çok o kiliseler, tikiler ve metalci gençlik takılır oralarda daha çok, eline gitar alıp şirin görünmeye çalışan kravatlı rahip çıkar bateri bile vardır bazı protestan kiliselerde baterinin başına da metalci tiki özenti bir hristo geçer şarkı söyleyerek "rabbi kutsarlar" Katolik ve ortodoks kiliselerindeki atmosferin ruhsallığın yüzde biri yoktur protestan kiliselerinde.

En kökten ve yobaz mezhep günümüzde protestanlıktır ve Türkçe hristiyan sitelerinin de yüzde sekseni protestandır.

Kluke
May 7 2009, 12:38

QUOTE(Anthemoessa @ May 7 2009, 00:18)
Senin görmemen bunun olmadığını göstermez ben aylarca yazdım orada. Sadece o site değil, ingilizce Türkçe farketmez, protestan sitelerinin yüzde yetmiş sekseni katolikleri ve ortodoksları hristiyan olarak bile görmez hatta katolikleri satanist ilan eden papayı da şeytan ilan eden anti christ ilan eden pek çok protestan sitesi vardır sadece 2 örnek: http://www.jesus-is-lord.com/ , http://www.biblebelievers.net

Pek çok hristiyan Türkçe sitede "Mesih inanlıları(hristiyanlar) ve katolikler arasındaki farklar" şeklinde yazılar bulmanız mümkündür

Günümüzde katoliklerin ve ortodoksların çoğu protestanları "din kardeşi" olarak görürken yobaz protestanlar katoliklerin ve ortodokların cehennemde yanacaklarını onların şeytan olduklarını iddia ederler.

Protestanların kiliselerinde de "iş" yoktur, kutsal bir "tapınak" olmaktan ziyade, basit bir toplantı salonunu andırır daha çok o kiliseler, tikiler ve metalci gençlik takılır oralarda daha çok, eline gitar alıp şirin görünmeye çalışan kravatlı rahip çıkar bateri bile vardır bazı protestan kiliselerde baterinin başına da metalci tiki özenti bir hristo geçer şarkı söyleyerek "rabbi kutsarlar" Katolik ve ortodoks kiliselerindeki atmosferin ruhsallığın yüzde biri yoktur protestan kiliselerinde.

En kökten ve yobaz mezhep günümüzde protestanlıktır ve Türkçe hristiyan sitelerinin de yüzde sekseni protestandır.

kıvırmaya bak,arkadaşım iftira attın kanıtlıcaksın,HristiyanFo rum'da öyle bir şey görmedim iddia senin kanıtlıcaksın,bana saçma sapan siteler verme sen HristiyanForum'da var dedin git kanıtla,saçma sapan genellemeler yapma burada,bi de müslolara dersiniz kıvırklar diye önce kendine bak onlardan farkın yok,kıvırıcı seni,HristiyanForum'dan kanıtlıcaksın.

marcos
May 7 2009, 13:17

Aynı forumdanmı bahsediyoruz bilmiyorum.Şahsen Hrıstiyanforum adlı bir siteye Mersinli nicki ile üyeyim.O sitede kendisini Vatikanın ruhani temsilcisi olarak tanıtan Murat Diri Su ile aylar süren sohbetimiz olmuştu.Liberter sosyalist olduğumu söylediğim halde benimle aylarca sohbet etmişti.Kendisine İsa'nın yaşamadığını kanıtlamaya çalışdığım halde hiçbir tepki göstermemişti.Bu insanların hiç kimseyi Hristiyan yapmaya filan niyetleri yok tek yaptıkları inançlarını yaşamak ve paylaşmak.Hepsi çok güzel ve çok düzeyli insanlar.

Kluke
May 7 2009, 13:32

QUOTE(marcos @ May 7 2009, 13:17)
Aynı forumdanmı bahsediyoruz bilmiyorum.Şahsen Hrıstiyanforum adlı bir siteye Mersinli nicki ile üyeyim.O sitede kendisini Vatikanın ruhani temsilcisi olarak tanıtan Murat Diri Su ile aylar süren sohbetimiz olmuştu.Liberter sosyalist olduğumu söylediğim halde benimle aylarca sohbet etmişti.Kendisine İsa'nın yaşamadığını kanıtlamaya çalışdığım halde hiçbir tepki göstermemişti.Bu insanların hiç kimseyi Hristiyan yapmaya filan niyetleri yok tek yaptıkları inançlarını yaşamak ve paylaşmak.Hepsi çok güzel ve çok düzeyli insanlar.

hristiyan yapmaya niyetleri olsada kimsenin karşı çıkmaya hakkı yok ki,şu müslüman mahallesinde salyangoz satılması adlı .iç deyimin kalkması lazım,.ikecem mahalleni salyangozunu .q,Türkiye Islam Devleti'dir maddesi 1924'te anayasadan kalkmıştır cahil cühelara duyurulur,Onun için sen tebliğ yapıyorsan onda başkalarını Hristiyan yapmaya kalkar.Atatürk bu ülkeyi boşuna kurtarmıştı çünkü kurtarılmayı hak etmiyor bu ülke ne demokrasiyi anlamış ne cumhuriyeti anlamış herkes idam cezası gelsin diyo irana çevirttirecekler ülkeyi,keşke kurtarmayasaydı adam .ikertselerdi ülkeyi.Haketmiyo kurtarılmıyı,Demokrasi ve Cumhuriyet sizin neyinize ulan.

marcos
May 7 2009, 14:07

QUOTE(Kluke @ May 7 2009, 13:32)
hristiyan yapmaya niyetleri olsada kimsenin karşı çıkmaya hakkı yok ki,şu müslüman mahallesinde salyangoz satılması adlı .iç deyimin kalkması lazım,.ikecem mahalleni salyangozunu .q,Türkiye Islam Devleti'dir maddesi 1924'te anayasadan kalkmıştır cahil cühelara duyurulur,Onun için sen tebliğ yapıyorsan onda başkalarını Hristiyan yapmaya kalkar.Atatürk bu ülkeyi boşuna kurtarmıştı çünkü kurtarılmayı hak etmiyor bu ülke ne demokrasiyi anlamış ne cumhuriyeti anlamış herkes idam cezası gelsin diyo irana çevirttirecekler ülkeyi,keşke kurtarmayasaydı adam .ikertselerdi ülkeyi.Haketmiyo kurtarılmıyı,Demokrasi ve Cumhuriyet sizin neyinize ulan.

Niye biz aynı şeyleri düşünüyoruz.Aynı fikirde olmamamız gerekir.Ya sen fikrini değiştir ya ben değiştiricem

Kluke
May 7 2009, 16:08

QUOTE(marcos @ May 7 2009, 14:07)

Niye biz aynı şeyleri düşünüyoruz.Aynı fikirde olmamamız gerekir.Ya sen fikrini değiştir ya ben değiştiricem

farklı bakış açımız var,ben agresif bakıyorum işte

hristiyanlık
KaraYilan

tamara2
İnsanlığa gönderilmiş bir peygamber için tanrı demek rab demek nasıl bir mantık ben müslümanım Elhamdülillah ve her gönderilmiş peygamber gibi h.z isa yıda seviyor saygı duyuyorum inancımdan ötürü ..sizde sevin sevgi herşeyi çözecektir , umudunuzu kaybetmeyin ..Bu topraklar şevkatlidir anadolu herkeze ev sahipliği vatan olmuştur ..işlerinizde kolaylıklar dilerim ..

Ben İsa adında bir tarihsel kişilik var mı hatırlamıyorum? Eğer bilen varsa açıklasın.

hristiyanlık
admin1 Ken Block

http://www.2023haber.com/makale_detay.php?makaleid=532

Alıntı:
PROF.AKGÜNDÜZ NE YAPMAK İSTİYOR?

17 Mayıs 2009 Pazar Saat 17:02

Yeni Şafak gazetesi ile söyleşi yapan ve dinler arası diyalog kapsamında bir misyonerlik stratejisini Türk halkına kabına sığmayarak duyuran Rotherdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ne yapmak istiyor?
1984 yılında misyoner Dünya Kiliseler Birliğinin yaptığı bir toplantıda Müslümanlarla bir ilişki kurmanın yollarını arayan misyonerlerin bu kapsamda aldığı Hz. Muhammed’i bir peygamberlik halkası sayma kararını Hıristiyanların Hz. Peygamber efendimizi kabul ettiği havası vererek sunmaya çalışan Ahmet Akgündüz Hristiyan- Müslüman yakınlaşmasının kaçınılmazlığına dair de bir uyduruk hadis aktarıyor.
Oysa Hz. Muhammet Islama göre peygamberlik halkasından bir halka değil Son Peygamberdir. Nur-u Muhammedi’dir. Allahın son peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’yı misyonerlerin yaptığı toplantıda alınmış bir kararla peygamberlik halkası olarak saymalarını bir müjde havasında Yeni Şafak’tan Türkiye’ye duyuran Ahmet Akgündüz Dünya Kiliseler Birliğinin bütün dünyadaki misyonerlik faaliyetlerini finanse ettiğini bu hamlenin bir misyonerlik hamlesi bu kararın alındığı toplantının bir misyonerlik toplantısı olduğunu bilmiyor mu? Bal gibi biliyor. Ama hangi akla hizmet olduğunu tahmin edemediğim(aslında ettiğim) biçimde röportaj içerisinde tamamen misyonerlerin maksadına uygun mesajlar vermeye çalışıyor.
Akgündüz’ün kendisinin de bildiği gibi Dünya Kiliseler Birliğinin Hristiyanlar üzerinde teolojik yani inanç bakımından hiçbir yeterliliği yoktur. İsviçre Cenevre'de bulunan Dünya Kiliseler Birliği 22 Ağustos 1948 tarihinde Katolik kiliseleri haricinde 44 ülkeden 147 kilisenin katılımıyla kurulmuştur.Her yerde ve ortamda İncil'in öğretisi doğrultusunda çalışmalar yapmaki insanlar arasında adalet, dayanışma ve barışı sağlamak, Kiliselerin insan ihtiyacını karşılamak,Ekümenik bilincini geliştirmek, Yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde ekümenik hareketleri desteklemek amacıyla kurulmuştur.Buraya gönderilen Hristiyan din adamları Protestan ve Ortodoks Kiliselerinin misyonerlikle vazifelendirdiği din adamlarıdır.
Bir misyoner örgütünün yaptığı toplantıda alınmış bir kararı ve bu karardan bahsedilen makaleyi söyleşinin her tarafına yayılmış bir sevinç havasında aktarmak üstelikte satır aralarında ne Kütübi Sitte’de ne de Sahih Buharide benim rastlayamadığım bir hadisten bahsederek Hristiyanlarla Müslümanların ortak bir düşmana(dinsizliğe karşı) karşı birlikte savaşacakları mesajı vermek bırakın bir ilim adamına sıradan bir Müslümana yakışmaz.
7 yıldır Hollanda'da İslam Üniversitesi'nin rektörlüğünü yürüten Akgündüz’ün söyleşide belirttiği “Bir gün gelecek Hıristiyanlarla (Rum ile) tam bir emniyet içinde barış yapacaksınız. Siz ve onlar yani Müslümanlar ve Hıristiyanlar, kendilerinin dışında müşterek bir düşman ile birlikte savaşacaksınız. Galip gelecek ve çok kazanımlar elde edeceksiniz. Sonra tepeli bir çayıra konaklayacaksınız.” Hadisine ben kaynaklarda rastlayamadım. Görmemiş olduğum farzedilse bile bu hadisin çok bilinen bir hadis olduğu söylenemez. Bugüne kadar en keskin diyalogcuların bile aklına gelmeyen bu hadis üzerinden Hristiyanlarla dinsizliğe karşı ittifak arayışındaki Akgündüz Hollandalı araştırmacı bir papazın kendisine ve meslektaşlarına yazdığı bir makale ile gözünün açıldığını anlatıyor.
Hristiyan papazın Hz. Muhammed’i tanıyabiliriz sözü daha evvel Katolik misyonerler tarafından da söylenmiş hatta cevşenli Katolik din adamları televizyonlarımızda tartışmalara katılmıştı. Papa’nın İstanbul’daki temsilcisi ve diyalog toplantılarının cevşenli katılımcısı George Marovitch;“İslam Hristiyan diyaloğunun bir üyesiyim. Bu nedenle dini bayramlarda İstanbul müftüsünü ziyaret edip Vatikanın mesajını iletiyoruz. Bir önceki müftü bana cevşen hediye Etti. Bu duaya âşık oldum. Ondan sonra yüzlerce cevşen almaya başladım. Buraya gelen herkese dağıtıyorum. İnciller, Hz Muhammedin doğumundan önce yazılmıştır. Bundan dolayıdır ki, Hristiyanlar için İslam bir acabadır. Fakat insan bir ağacı meyvalarından tanır. Bakıyoruz ki, Hz Muhammed gelmiş, oradaki putperestleri Allah’ın yoluna getirmiş, tek Allah inancını yaymıştır. Hz Muhammedi Allah’ın peygamberi olarak görüyoruz, ama kilise olarak bunu neşredemiyoruz. Mademki bu kadar insanı Allah’ın sevgisine getirdi, şimdi o cennette değilde kim olacaktır.”
Hristiyanlığın peygamberlik kavramı ile İslamın bu kavrama yüklediği mana birbirinden çok farklıdır. Türkiye’de İslam Peygamberi Hz. İsa Hristiyanlık dininin peygamberi sanılmaktadır. Oysa İslam’daki peygamberlik kavramını Hristiyanlık dininde karşılayan isim Pavlus’tur. Hıristiyanlıkta ise İsa Tanrı-Tanrı Oğlu-Ruhul Kudüstür.
Bakın Türkiye’de misyonerlik faaliyetlerini internetten sürdüren bir site de neler yazıyor;“islamın Allahı (cc) ile Hristiyanların tanrısı (YHWH)'nin aynı olduğunu söylemek ve hepimizin aynı tanrıya inandığımızı söylemek pek doğru olmaz. İslamın allahı ile bizim tanrımız arasında pek çok şekilde farklılıklar vardır.İslamın inandığı İsa(as) ile bizim inandığımız Oğul ve RAB olan İsa arasında da ciddi şekilde farklılıklar vardır. (http://www.hristiyanforum.com/forum/YHVH-f32/ayni-tanriya-mi-inaniyoruzi-islamin-allahi-hristiyanligin-yhvhsi-t2428)
Müjdat Öztürk
www.mujdatozturk.com

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Çeşitli Sitelerden "hristiyan.net" hakkında dedikodular konusuna benzer konular;

Nijerya'da İslami terör saldırısı: "bazıları hristiyan toplam 100 ölü" Nijerya’da İslami terör saldırısı: bazıları hristiyan toplam 100 ölü Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Damaturu kenti civarındaki bombalı ve silahlı saldırılarda ölü sayısının 100′ü geçtiği bildiriliyor.. Yobe eyaletinde şiddet eylemlerine girişen silahlı saldırganlar polis karakollarını, bir askeri üssü ve birkaç kiliseyi bastı. Saldırıların sorumluluğunu ülkede şeriat devleti kurmak isteyen radikal Müslüman Boko Haram grubu üstlendi. Saldınlar BM Güvenlik Konseyi ve Papa Benedict tarafından kınandı. Papa Pazar ayininde şiddetin sadece nefret tohumları ektiğini ve insanları böldüğünü söyledi. Maiduguri kenti yakınlarında daha önce girişilen bombalı saldırıların sorumluluğunu da yine aynı cemaat üstlenmişti. Maiduguri’deki saldırılarda kaç...

Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud: "Saldırganı Hristiyan olarak tanımlamak yanlış" Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud: “Saldırganı Hristiyan olarak tanımlamak yanlış” Norveçli tarihçi ve yazar Dag Herbjornsrud, saldırıyı gerçekleştiren Anders Behring Breivik’i ‘Hıristiyan’ kimliğini ön plana çıkararak tanımlamanın yanlış olduğunu belirtti. Hernbjornsrud, “El-Kaide’yi, İslamiyeti temsil eden bir terör örgütü gibi tanımlamak nasıl yanlış ise, Norveç’teki olayı gerçekleştiren teröristi de ‘Hristiyan’ şeklinde tanımlamak o derece yanlış.” diye konuştu. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada Norveçli tarihçi ve yazar, “Bu olay bize gösterdi ki; bundan böyle insanları çarçabuk ‘yargılamak’, ‘etiketlemek’, ‘genellemek’ ve ‘yaftalamak’ gibi hatalara düşmemeliyiz ve daha hassasiyetli olmalıyız.” diye...

Kılıçdaroğlu'ndan Hristiyan Forum'daki "CHP azınlık düşmanıdır" iddialarına cevap Ben CHP İstanbul il gençlik kolları üyesiyim. Bu sitede biraz gözlem yaptım, Türkiye'nin gündemine, siyasetine, partimize bakışınızı, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi inceledim. Partimizi savunan, sempati duyan da gördüm, düşmanca hakaretler eden de, eleştiren de. Bu eleştiriler bizim için çok önemli, ben de bu sitede yaptığım gözlemleri genel başkanımıza iletip fikrini öğrenmek istedim. Ağırlıklı olarak CHP'nin aşırı ulusalcı kimliğe sahip olması, 1940'lardaki uygulamaları ( varlık vergisi özellikle ), azınlıklarla ilgili olmasa da CHP iktidarı döneminde ki yokluk vs. konularda eleştirilmiş. Ben bunların hepsini söyledim genel başkanımıza. Bana aşağı yukarı şöyle cevap verdi: '' O arkadaşlarına söyle, biz partiyi baştan sona...

Sarkozy: "Fransa hristiyan mirasına sahip çıkmalıdır" Sarkozy: “Fransa hristiyan mirasına sahip çıkmalıdır” <hr> Home » haberler on 04/03/2011 – 06:12 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/02/ppl_mattered_sarkozy.jpg Sarkozy: “Fransa hristiyan mirasına sahip çıkmalıdır” Ülkenin iç bölgelerinde Katolikler için dini açıdan önemli Puy-en-Velay kentinde konuşan Sarkozy, ”Hristiyanlığın, Fransa’ya muhteşem bir kültür mirası bıraktığını”söyledi. ”Bu mirasın bir şans olduğunu ve gelecek nesillere aktarılmasının gerekli olduğunu” savunan Sarkozy, ”sıkılmadan ve komplekse kapılmadan bu mirasa sahip çıkılması gerektiğini” ifade etti.

Hristiyan olmayan forumlara "inanç savunması"na giden hristiyanlara özel duyuru Analiz Bazı hristiyanlar, hristiyan olmayan forumlara giderek "inanç savunması" yapmaya çalışmaktadırlar. Kimilerini kazanmakta, kimilerini kaybetmektedirler. Kimi tartışmalarda ise kazandıklarını fark edememekte, kimi tartışmalarda ise kaybettiklerini fark edememektedirler. Bazen karşı taraf çok seviyesiz cevap veriyor ve hristiyan kardeş sırf "kaçtı - cevap veremedi" denmemesi için tartışmaya devam etmektedir. Türkiye'de organize bir inanç savunması yok, misyon kaynaklı çeşitli çabalar var o kadar. Çok az sayıda kaynak var. İnanç Savunması konusunda bir uzman yok. Teoloji konusunda uzman kişiler çok az.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Forum hakkında > Medyada biz : 8- Çeşitli Sitelerden "hristiyan.net" hakkında dedikodular - Sayfa 8

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler