![]() ![]() |
| KİPTAŞ “Kiptaş, Yalova Belediyesi ile birlikte yapacağı konut projeleriyle İstanbul’dan isteyen yaşlıları Yalova’ya yerleştirecek. Projenin ilk etabı 400 evden oluşacak” Haberin girişi böyle.Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ın haberin içinde projenin talep görmesi halinde Yalova’da inşa edilecek konut sayısının 10 bine kadar çıkartabilecekleri de yer alıyor. Dünkü ulusal basında yer alan bu haberi okuyunca çok farklı düşünceler oluştu beynimde. Yalova’da TOKİ’nin bazı proje çalışmaları var. Bir ihale yapılıyor, bir iptal ediliyor. Şimdi de ulusal basında TOKİ’nin artan maliyetler nedeniyle sektördeki krizden etkilendiği ve ihaleleri yavaşlatma kararı yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu olan Kiptaş ise Yalova’ya 10 bin konut yapabileceğini söylüyor. 10 bin konutla, 2 kişi yaşasa 20 bin nüfus demek. Peki bu binalar nereye yapılacak. TOKİ’nin yapacaklarını da düşünelim. Kentin planlamasında bunlara yer verildi mi? Bir tarafta konut projeleri, bir tarafta turizm projeleri, tersane, yat imal tesisleri üniversite. Hep projeye boğulduk. Ne olacağımız gibi aklımızda karışıyor! Haydi hayırlısı. ......................... ... NASIL HRİSTİYAN OLUNUR? Hemen kızıp, köpürmeyin. Ben misyoner değilim. Ama meraklısı için yazmak görevimizdir. Böyle bir merakınız varsa, fazla uğraşmayın. Yalova Belediyesi’nin web sitesine girin. Ana sayfanın sol tarafında ‘Yararlı linkler’e tıklayın. Gelen sayfadan ‘Son dakika’yı ve ‘Coğrafya’yı seçin. Hemen altında ‘Din’ başlığı altında bazı sitelerin ismi yer alıyor. Bir tanesi ‘Hristiyan.Net’ tıklayın, ister Türkçe İncil dinleyin, ister Köln kilisesi radyosunu Bana söylenmeyin hemen. Yalova Belediyesi, bu siteyi ‘yararlı’ gördüyse sorumlusu ben değilim. Ama sizlere bir şey hatırlatmadan geçemeyeceğim. YTSO’nun Kapalı Spor Salonu’nda düzenlediği ilk kitap fuarında bir standta İncil dağıtılmak istenmişti de bazı yayın organları kıyameti koparmıştı. Aynı yayın organları şimdi belediye bülteni gibi çalışırken herhalde Hristiyanlık hakkındaki düşünceleri de değişmiş olsa gerek. Eeeee! Dün dündür, bugün bugün. |