Protestanlığa Göre Flört?
Bekarlık İyi akşamlar,
Bir soru sormak istiyorum.Flört konusunu okudum ama protestanlıkla ilgili herhangi bir şey bulamadım
Protestanlıkla Flört Günah Mıdır ?
Bu konuya önceden değinilmişse özür dilerim
Esen kalın...
( 1 2)
|
09-10-09 13:47
|
4 |
531 |
Bekarlık
Bekarlık BEKÂRLIK
Hem evlilik hem de bekârlık Tanrı gözünde kabul gören iki durumdur. Her iki durumda da sürülen Tanrısal yaşam Tanrı'ya onur getirmektedir, her ikisi de saygı duyulması gereken Tanrısal birer armağandır.
Kendisini izlemek için kişinin yapması gereken özverilerinden söz ederken Mesih İsa, İncil uğruna eşlerinden ve evlerinden vazgeçecek olanları söz konusu etti. Kilise'nin ilk günlerinde bekâr olan rahipler vardı. Yani yaşamlarını ve yüreklerini tümüyle Mesih İsa'nın hizmetine adamak için evlenmeyen rahipler vardı. Kilisenin çeşitli bölümlerinde değişik töreler gelişti. Doğu Kilisesinde evli erkeklerin rahip olmasına genellikle izin verilirdi. Batıda ise, Mesih İsa için bekâr bir yaşam sürdürebileceğini düşünenlere ve...
|
19-09-09 00:56
|
0 |
233 |
Flört etmek
Bekarlık Merhaba kardeşlerim. Aklıma bir soru geldi. Bu soruyu bana soranlar müslüman ama bende öğrenmek istiyorum tabiki.
Flört etmek inancımızda günah mıdır?
Flört etmek günah veya yasak değilse bunun sınırları nelerdir?
Flört edenler ilerde evlenmek zorunda mıdır?
Bu sorularımın cevabını Katolik-Ortodoks ve protestan yoldaşlarımdan bekliyorum.
Rab bizimle olsun
( 1 2)
|
28-06-09 23:28
|
3 |
1.572 |