Flört etmek

Flört etmek hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Bekarlık : Flört etmek konusu 2479 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj halleluya tarafından gönderildi. Flört etmek Merhaba kardeşlerim. Aklıma bir soru geldi. Bu soruyu bana soranlar müslüman ama bende öğrenmek istiyorum tabiki. Flört etmek inancımızda günah mıdır? Flört etmek günah veya yasak değilse bunun sınırları nelerdir? Flört edenler ilerde evlenmek zorunda mıdır? Bu sorularımın cevabını Katolik-Ortodoks ve protestan yoldaşlarımdan bekliyorum. Rab bizimle olsun Flört etmek

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Flört etmek konusu 2479 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj halleluya tarafından gönderildi.

Flört etmek konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Flört etmek hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-09-08, 23:05
Flört etmek
Muratgan

Merhaba kardeşlerim. Aklıma bir soru geldi. Bu soruyu bana soranlar müslüman ama bende öğrenmek istiyorum tabiki.

Flört etmek inancımızda günah mıdır?

Flört etmek günah veya yasak değilse bunun sınırları nelerdir?
Flört edenler ilerde evlenmek zorunda mıdır?

Bu sorularımın cevabını Katolik-Ortodoks ve protestan yoldaşlarımdan bekliyorum.

Rab bizimle olsun

Flört etmek

Flört etmek

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Flört etmek

Flört etmek hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-06-09, 23:11
Flört etmek
AKAY

Bu soruyu sorman bile beni üzdü.tabiki flört günahtır.Rabbin önünde sadece evlilik vardır.Rab İsa yüreğini arıtsın.

Flört etmek

Flört etmek

Flört etmek hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-06-09, 11:21
Flört etmek
Yeni.bir.kullanıcı

AKAY
Bu soruyu sorman bile beni üzdü.tabiki flört günahtır.Rabbin önünde sadece evlilik vardır.Rab İsa yüreğini arıtsın.

Günahmıdır ?
Görücü usulü ilemi evleneceğiz ?
Site yönetimi bir açıklama yaparsa cok sevinirim, gercekden bende merak ettim.

Yonetim Notu: Gorucu usulu degil, ancak istisnai ve ozel durumlar haric, acele, kilisenin bilgisi ve tavsiyeleri isiginda, inancimizi olumlu etkileyebilecek evlilikler daha uygundur.

Flört etmek

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeGelin ışıklarını erkek kadın butun insanlara dağıtıyor..
Farkına varın sevgisinin..
Ve onunla ebedi bir mutluluk sarhoşluğu içinde sevişin..
Ve kendinizden geçin..

"O" içinizde !mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Flört etmek

Flört etmek hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-06-09, 00:28
Flört etmek
halleluya

FLORT EDERKEN DİKKATE ALMAMIZ GEREKEN BAZI GERÇEKLER<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p>
<o:p>Sizlere esenlik olsun. </o:p>
<o:p> </o:p>
Nasil bir insanla çıkmalısınız? <o:p></o:p>
II Tim 2:22 “Gençlik arzularından kaç. Temiz yürekle Rab`be yakaranlarla birlikte doğruluğun, imanın, sevginin ve esenliğin ardından koş."

Tanrı’yı sevmeyen biri ile çıkman akıllıca bir davranış olmaz. <o:p></o:p>

II Korint 6:14-15 “İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne paydaşlığı olabilir?Mesih`le Beliyal uyum içinde olabilir mi? İman edenle iman etmeyenin ortak yanı olabilir mi? Amos 3:3 “İki kişi anlaşmadan birlikte yürür mü?"

Hristiyan olduğunu iddia eden ama imanli bir hayat yaşamayan ile çıkmayin. <o:p></o:p>

I Korint 5:11 “Ama şimdi size şunu yazıyorum: Kardeş diye bilinirken fuhuş yapan, açgözlü, putperest, sövücü, ayyaş ya da soyguncu olanla arkadaşlık etmeyin, böyle biriyle yemek bile yemeyin."

Sinirli, kızgın insanlardan kaçının. <o:p></o:p>

S.Özdeyiş 22:24 “Huysuz kişiyle arkadaşlık etme; Tez öfkelenenle yola çıkma."

Tembel hristiyanla çıkmayın. <o:p></o:p>

II Selan 3:6 “Kardeşler, bizden aldıkları öğretilere uymayıp boş gezen bütün kardeşlerden uzak durmanızı Rab İsa Mesih`in adıyla buyuruyoruz."

Dış değil iç güzelliğe önem veriniz. <o:p></o:p>

I Petrus 3:4 “Gizli olan iç varlığınız, sakin ve yumuşak bir ruhun solmayan güzelliğiyle süsünüz olsun. Bu, Tanrı`nın gözünde çok değerlidir."

İyi huyları olanla çıkınız. <o:p></o:p>

Roma 15:5-6 “Sabır ve cesaret kaynağı olan Tanrı`nın, sizleri Mesih İsa`nın isteğine uygun olarak aynı düşüncede birleştirmesini dilerim. Öyle ki, Rabbimiz İsa Mesih`in Tanrısı`nı ve Babası`nı birlik içinde hep bir ağızdan yüceltesiniz."

Sizi destekleyen, teşvik eden kişi ile çıkınız. <o:p></o:p>

Filip 2:1-2 “Böylece Mesih`ten gelen bir cesaret, sevgiden doğan bir teselli ve Ruh`la bir paydaşlık varsa, yürekten bir sevgi ve sevecenlik varsa, aynı düşüncede, sevgide, ruhta ve amaçta birleşerek sevincimi tamamlayın"

Birisi ile çıkarken etrafinizdakileri ihmal etmeyin. <o:p></o:p>

Filip 2:4 “Yalnız kendi yararını değil, başkalarının yararını da gözetsin” "

İlişkiniz basamak basamak ilerlesin. <o:p></o:p>

II Petrus 1:5-7 “İşte bu nedenle her türlü gayreti göstererek imanınıza erdemi, erdeminize bilgiyi, bilginize özdenetimi, özdenetiminize dayanma gücünü, dayanma gücünüze Tanrı yoluna bağlılığı, bağlılığınıza kardeşseverliği, kardeşseverliğinize sevgiyi katın.”

Birisi ile çıkarken nelerden kaçınmalıyız? <o:p></o:p>

Roman 13:13 “Çılgınca eğlenceye ve sarhoşluğa, fuhşa ve sefahate, çekişmeye ve kıskançlığa kapılmayalım. Gün ışığında olduğu gibi, saygın bir yaşam sürelim “

Birisi ile çıkarken cinsel ilişkiye girilmemelidir. <o:p></o:p>

I Korint 6: 13, 18 “ Beden fuhuş için değil, Rab içindir. Rab de beden içindir…Fuhuştan kaçının. İnsanın işlediği bütün öbür günahlar bedenin dışındadır; ama fuhuş yapan, kendi bedenine karşı günah işler.

Kendinizi temiz tutun. <o:p></o:p>

I Yuhanna “Mesih`te bu umuda sahip olan, Mesih pak olduğu gibi kendini pak kılar. “

Kendinizi yaralamamaniz icin cinsel isteklerinizi ve davranışlarinizi Mesih’in kontrolune bırakmalısınız. <o:p></o:p>

I Selanik 4:3-5 “Tanrı`nın isteği şudur: Kutsal olmanız, fuhuştan kaçınmanız, her birinizin, Tanrı`yı tanımayan uluslar gibi şehvet tutkusuyla değil, kutsallık ve saygınlıkla kendine bir eş alması..”

Eğer çok ileri gittiyseniz ne yapmalısınız?

Birinci olarak günah işlediğinizi kabullenmelisiniz. <o:p></o:p>
Mez 51:2-4 “Tümüyle yıka beni suçumdan, Arıt beni günahımdan.Çünkü biliyorum isyanlarımı, Günahım sürekli karşımda. Sana karşı, yalnız sana karşı günah işledim, Senin gözünde kötü olanı yaptım. Öyle ki, konuşurken haklı, Yargılarken adil olasın.

İkinci olarak günahlarınız icin af dileyin, Tanrı tekrar baştan başlayabileceğinizi söyler. <o:p></o:p>

Mezm 51:7-12 “Beni mercanköşkotuyla arıt, paklanayım, Yıka beni, kardan beyaz olayım.Neşe, sevinç sesini duyur bana, Bayram etsin ezdiğin kemikler.Bakma günahlarıma, Sil bütün suçlarımı.Ey Tanrı, temiz bir yürek yarat, Yeniden kararlı bir ruh var et içimde.Beni huzurundan atma, Kutsal Ruhun`u benden alma.Geri ver bana sağladığın kurtuluş sevincini, Bana destek ol, istekli bir ruh ver.

Üçüncü olarak Tanrı’nın sizi affettiğine iman ederek suçluluk hissetmekten vaz geçmelisiniz. <o:p></o:p>

Mez 32:1-6 “Ne mutlu isyanı bağışlanan, Günahı örtülen insana!Suçu RAB tarafından sayılmayan, Ruhunda hile bulunmayan insana ne mutlu!Sustuğum sürece Kemiklerim eridi, Gün boyu inlemekten. Çünkü gece gündüz Elin üzerimde ağırlaştı. Dermanım tükendi yaz sıcağında gibi. *Günahımı açıkladım sana, Suçumu gizlemedim. “RAB`be isyanımı itiraf edeceğim” deyince, Günahımı, suçumu bağışladın. Bu nedenle her sadık kulun Ulaşılır olduğun zaman sana dua etsin. Engin sular taşsa bile ona erişemez.

Tanrı’nın seçtigi bir eş var sizin için. <o:p></o:p>

Yaradilis 2:18 “Sonra, “Adem`in yalnız kalması iyi değil” dedi, “Ona uygun bir Yardımcı Yaratacağım.”

Rab’den kendiniz için bir eş isteyin. <o:p></o:p>

S.Özdeyiş 19:14 “Ev ve servet babadan mirastır, Ama sağduyulu kadın RAB`bin armağanıdır.

Tanrı size gönlünüzdekini verecektir. <o:p></o:p>

Mez 37:4 ve Matta 6:8 “RAB`den zevk al, O senin içindeki istekleri yerine getirecektir… Çünkü Babanız nelere gereksinmeniz olduğunu siz daha O`ndan dilemeden önce bilir. <o:p></o:p>
Sevgiyleeee

Flört etmek

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye''Tanrı'da yaşıyorum'' diyen, Mesih'in yürüdüğü yolda yürümelidir. (1.yu.2:6)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Flört etmek

Flört etmek konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Flört etmek konusuna benzer konular;

Hristiyan olmayanlarla flört Soru: Bir Hristiyan’ın Hristiyan olmayan biriyle çıkması ya da evlenmesi doğru bir şey midir? Yanıt: Bir Hristiyan’ın Hristiyan olmayan birisiyle çıkması akıllıca bir şey değildir ve böyle birisiyle evlenmesi gibi bir seçenek de yoktur. İkinci Korintliler 6:14 bize imansızlarla “aynı boyunduruğa” girmememizi söyler. Burada yansıtılan görüntü, birbirine uygun olmayan iki öküzün aynı boyunduruğu paylaşmasıdır. Yükü çekmek üzere birlikte çalışmak yerine, birbirlerine karşı çalışırlar. Bu ayetler özellikle evlilikten söz etmediği halde, evlilik hakkında kesin imaları vardır. Bu ayetler, Mesih’le Beliyal (İblis) arasında bir uyum olmadığını söyleyerek devam eder. Hristiyan biriyle Hristiyan olmayan birisinin evliliğinde ruhsal bir uyum olamaz. Pavlus sözlerine, inanlılara kendilerinin...

Hristiyanlıkta Flört Soru: Kutsal Kitap çıkma / kur yapma hakkında ne der? Yanıt: “Kur yapma” ve “çıkma” sözleri Kutsal Kitap’ta yer almadığı halde, Hristiyanlar’ın evlilikten önceki zamanda nasıl hareket etmeleri konusunda bize bazı ilkeler verilmiştir. Bunların birincisi, dünyanın çıkma konusundaki görüşlerinden kendimizi ayırmamızdır çünkü Tanrı’nın yolları dünyanın yollarının aksidir (2 Petrus 2:20). Dünya, istediğimiz kadar kişiyle çıkmamız görüşünde olduğu halde, önemli olan, bir kişiye herhangi bir söz vermeden önce onun karakterini keşfetmektir. O kişinin Mesih’in Ruhu’nda yeniden doğup doğmamış olduğunu (Yuhanna 3:3-8) ve Mesih benzerliğine giden yolda ilerleme konusunda bizimle aynı arzuyu paylaşıp paylaşmadığını (Filipililer 2:5) öğrenmeliyiz. Birisiyle çıkmanın ya da birisine kur yapmanın nihai...

İsa Mesih'e Dua Etmek Birşey daha aklıma geldide sormak istedim şimdi yorumları okuyorumda hep Rab İsa yazıyorsunuz.Siz niye direk Tanrıya değilde İsa Mesih'e Rab diyorsunuz yoksa o bir lakap mı bana açıklarsanız sevinirim.Yani biraz daha açayım siz direk Tanrıya mı dua ediyorsunuz İsa Mesih'e mi yoksa her ikisinede mi ? Teşekkürler. Yönetim Notu: İsa Mesih zaten Tanrı, zaten Rab. Tanrı'ya dua ediyoruz. İsa Mesih'e dua ediyoruz. Arasında bir fark yok.

Gençlerde evlilik ve flört düşüncesi Gençler 'çıktıklarıyla' evlenmek istemiyor Günümüz gençleri, "görücü usulü" ile evlenmeyi kendilerine bir saygısızlık olarak kabul ediyor. Evlenecek yaşa gelmiş gençler, hayat arkadaşlarını seçerken (kendi deyimleri ile) "tecrübelerinin elverdiği ölçüde 'titiz' ve 'hassas' davranmaya çalışıyorlar. Ancak, gençlerin kendilerini tarif ederken kullandıkları "titizlik" ve "hassasiyet" kızlarda farklı, erkeklerde farklı anlam taşıyor. Genç erkeklerin büyük çoğunluğu okul yıllarında çıktıkları kızlarla "asla" evlenmemeye özen gösteriyorlar ve bunu da "hassasiyet" olarak isimlendiriyorlar. Çünkü genç erkekler için evlenmeyi düşündükleri kızlarda aranan en önemli özellik "ilk ve tek" olmak. Hatta yaşantı itibarı ile çok özgürce yaşayan genç erkekler bile evlenecekleri kızlarda...

Protestanlığa Göre Flört? İyi akşamlar, Bir soru sormak istiyorum.Flört konusunu okudum ama protestanlıkla ilgili herhangi bir şey bulamadım Protestanlıkla Flört Günah Mıdır ? Bu konuya önceden değinilmişse özür dilerim Esen kalın...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih