Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusu
7810 kez okundu,
47 kez cevaplandı. En son mesaj
barnabas tarafından gönderildi.
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
6 7 8 9 10

26-04-09, 15:23
Evanjelique
|
|
barnabas
|
|
|
yengec1453
|
|
"sizin dininiz size, benim dinim bana"
|
O zaman siz kendi dininize bakınız ve bizim inancımızı eleştirmeyi bırakınız da biz de gerçekten uygulayıcı olduğunuza inanalım...
Esenlikler dilerim...
|
Kusura bakmayın,uzun süredir yazamıyordum,bazı işlerim vardı..
Konuyu şimdi baştan sona okudum ve hakikaten müslüman ve hatta ateist kardeşlerin kendi fikirlerini empoze edercesine forumda beyanda bulunduklarını gördüm..
Her ne kadar bu forum her alt kültürden ve inançtan kişiye açık olsa da,Hristiyan dini ve teolojisini ilgilendiren konularda başka inançlara mensup kişilerin dışardan yorum yapmasını yakışıksız ve içişlerine müdahale olarak görüyorum..
Sonuçta bu forumun adından da anlaşılacağı üzere Hristiyan öğretisini temel alan bir site olduğunu göz önünde bulundurursak,Katolik bir kardinalin,teoloğun evlilik konusundaki görüşlerini Hristiyan olmayan birinin polemiğe açması doğru değildir,bunu açması gereken Hristiyanlardır..
Elbetteki fikir bildirmek en doğal insan hakkıdır ama kendi kişisel görüşlerini resmi kilise öğretilerinin üstüne geçirmeye çalışmak (ateist görüş) ve hatta insan hayatında Tanrı'nın rolünün olmadığını,Tanrı'nın gönül işlerine karışmaması,bunun dışında tutulması gerektiğini iddia etmek heretikliği bu foruma taşımak demektir,küfürdür!!!..Lüt fen herkes haddini ve konumunu bilsin ve misafir ise misafirliğe yakışan adapta bir uslup sergilesin..
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün"
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

27-04-09, 18:19
yengec1453
|
|
barnabas
|
|
|
yengec1453
|
|
|
Nikolas07
|
|
Bence bu tür direkt bir yaklaşım yanlıştır...Kişiden kişiye değişir ama bir de doğru yanı vardır...Müslümanların bir çoğu Farklı dinlere mensupsanız sizin dininizi değiştirmek için çabalar durur...Ve asla senin dediğini doğru kabul etmez...İnançlara sadece sözde saygılıdır...
|
sözde saygılıdır...
benim içimi benden iyi bilemezsiniz saygı kavramı sizin için ne demek acaba aynı kelimeye farklı manalara yüklüyor gibiyiz. çünkü sözde saygılıdır diyerek belirttiğiniz kişiler arasında bende yer almaktayım. ve açıklayayım sözde değil özde saygılıyım. bu bana emirdir! çünkü hidayeti ben değil Allah verir. bu bilerek diğer inançları benimseyenlere zorlama yapmam "aptallık", "cahillik" olur.
bakın bizim ayetlerimizde bunu en anlaşılır şekilde açıklar; "sizin dininiz size, benim dinim bana". yeterince açıklayıcı olduğunu umuyorum.
son olarak tamda uygun başlık altında; evlilik...
çok sevdiğim hristiyan arkadaşım benimle yuva kurmak istiyor fakat inancına bağlı olduğundan benim din değiştirmemi diliyor. o sormadığı sürece ben İslamiyetle ilgili tek açıklama yapmadığım halde kendisi her fırsatta dininden örnekler veriyor açıklamalar yapıyor.ben bu durumdan rahatsız değilim tabiki öğrenmeyi seviyorum.
şöyle diyelim; her düşüncede içinde her huyda insan mevcut...
|
Ayrıca sormak istiyorum... Acaba kız arkadaşınızla aranızda problem çıkmayıp evlenirseniz imam nikahı yapmayacak mısınız? İmam nikahı yapmazsanız zina etmiş olmaz mısınız? İmam nikahında inancına bağlı olan arkadaşınıza "Allah ve Muhammed adıyla kocalığa kabul ediyor musun?" diye sorduğunda kız arkadaşınız Muhammed'i kabul ettiği zaman kendi inancını reddetmiş olmayacak mı?
|
sizin dininiz size benim dinim bana. saygısızlık, kırıcılık, sabırsızlık... noktasında uygulanması gereken ayettir.
hristiyanlığın paylaşıldığı sitede
hristiyanların inancıyla igili atıp tutmak için değil bilgilenmek için bulunuyorum. henüz sabırsızlık noktasında gelmedim uygunsuz yorumlarım olursa gereken kişilerden uyarı alırım.
benim yorumundaki cümleden örnek verdiğiniz için kişisel görüşlerimi yazdım diğer kardeşlerim yazınıza dahilse evet emri uygulanmalıdır.
aşkı Allah'ın verdiğine inanırız ancak kimsenin kaldıramayacağı yükü yoktur sabrı muhakkak verilir. imkansız aşka sabret ve şehitlik mertebesine yüksel.(buna inanırız). ayrıca bahsettiğim kişinin duyguları tek taraflıdır benim çok sevdiğim yakın arkadaşımdır. benim evlilik gibi düşüncem yoktur arkadaşımla. olsaydı; sabrederdim dualarımın büyük bir kısmı onun için olurdu(hala onun için dua etmekteyim). ancak sadece din farkı değil inanç farkıda önemli benim için(İslamiyet'i saptıran görüşlere sahip kişilerle de nikah kıymam mümkün değildir). aski halde sizinde söylediğiniz gibi zina olur.
sevgilerle...
FORUMA ÜYE OLUN! /

27-04-09, 22:13
barnabas
|
|
yengec1453
|
|
|
barnabas
|
|
|
yengec1453
|
|
|
Nikolas07
|
|
Bence bu tür direkt bir yaklaşım yanlıştır...Kişiden kişiye değişir ama bir de doğru yanı vardır...Müslümanların bir çoğu Farklı dinlere mensupsanız sizin dininizi değiştirmek için çabalar durur...Ve asla senin dediğini doğru kabul etmez...İnançlara sadece sözde saygılıdır...
|
sözde saygılıdır...
benim içimi benden iyi bilemezsiniz saygı kavramı sizin için ne demek acaba aynı kelimeye farklı manalara yüklüyor gibiyiz. çünkü sözde saygılıdır diyerek belirttiğiniz kişiler arasında bende yer almaktayım. ve açıklayayım sözde değil özde saygılıyım. bu bana emirdir! çünkü hidayeti ben değil Allah verir. bu bilerek diğer inançları benimseyenlere zorlama yapmam "aptallık", "cahillik" olur.
bakın bizim ayetlerimizde bunu en anlaşılır şekilde açıklar; "sizin dininiz size, benim dinim bana". yeterince açıklayıcı olduğunu umuyorum.
son olarak tamda uygun başlık altında; evlilik...
çok sevdiğim hristiyan arkadaşım benimle yuva kurmak istiyor fakat inancına bağlı olduğundan benim din değiştirmemi diliyor. o sormadığı sürece ben İslamiyetle ilgili tek açıklama yapmadığım halde kendisi her fırsatta dininden örnekler veriyor açıklamalar yapıyor.ben bu durumdan rahatsız değilim tabiki öğrenmeyi seviyorum.
şöyle diyelim; her düşüncede içinde her huyda insan mevcut...
|
Ayrıca sormak istiyorum... Acaba kız arkadaşınızla aranızda problem çıkmayıp evlenirseniz imam nikahı yapmayacak mısınız? İmam nikahı yapmazsanız zina etmiş olmaz mısınız? İmam nikahında inancına bağlı olan arkadaşınıza "Allah ve Muhammed adıyla kocalığa kabul ediyor musun?" diye sorduğunda kız arkadaşınız Muhammed'i kabul ettiği zaman kendi inancını reddetmiş olmayacak mı?
|
sizin dininiz size benim dinim bana. saygısızlık, kırıcılık, sabırsızlık... noktasında uygulanması gereken ayettir. hristiyanlığın paylaşıldığı sitede hristiyanların inancıyla igili atıp tutmak için değil bilgilenmek için bulunuyorum. henüz sabırsızlık noktasında gelmedim uygunsuz yorumlarım olursa gereken kişilerden uyarı alırım.
benim yorumundaki cümleden örnek verdiğiniz için kişisel görüşlerimi yazdım diğer kardeşlerim yazınıza dahilse evet emri uygulanmalıdır.
aşkı Allah'ın verdiğine inanırız ancak kimsenin kaldıramayacağı yükü yoktur sabrı muhakkak verilir. imkansız aşka sabret ve şehitlik mertebesine yüksel.(buna inanırız). ayrıca bahsettiğim kişinin duyguları tek taraflıdır benim çok sevdiğim yakın arkadaşımdır. benim evlilik gibi düşüncem yoktur arkadaşımla. olsaydı; sabrederdim dualarımın büyük bir kısmı onun için olurdu(hala onun için dua etmekteyim). ancak sadece din farkı değil inanç farkıda önemli benim için(İslamiyet'i saptıran görüşlere sahip kişilerle de nikah kıymam mümkün değildir). aski halde sizinde söylediğiniz gibi zina olur.
sevgilerle...
|
Esenlikler dilerim,
yazdığınız yazıyı tekrar okursanız eğer "benim" demişsiniz...
"o sormadığı sürece ben İslamiyetle ilgili tek açıklama yapmadığım halde kendisi her fırsatta dininden örnekler veriyor açıklamalar yapıyor.ben bu durumdan rahatsız değilim tabiki öğrenmeyi seviyorum."
bu ifadelerden arkadaşınızın değil sizin olduğu anlaşılıyor burada hiç kimse müneccim değildir ki arkadaşınız olduğunu anlasın bu yüzden sorumun muhattabı sizsiniz...
"Senin dinin sana, benim dinim banadır..." sözünün muhattabı asla biz değiliz, çünkü İsa Mesih inancı bir din değil bir yaşam biçimidir... Din yeter değildir hiç bir zaman...
Sizin de söylediğiniz gibi burası
hıristiyanların bilgi paylaşımında bulunduğu bir forumdur ve doğal olarak nüfusunun büyük çoğunluğunun müslüman olduğu bir ülkede yaşadığımızdan tarafımıza soru soranlar müslümanlardır... Elbette ki inancımız hakkında sorulan sorulara Ruh'un yönlendirmesiyle ve Kutsal Kitap esas alınarak cevap vermek bize görev ve sorumluluktur. Siz öyle olmayabilirsiniz ancak genel olarak bakıldığında müslüman olan arkadaşların soru sorma niyetleri öğrenmek değil inancımızı yargılamaktır bunu sadece internet ortamında değil kilisemizde de sık sık görüyoruz, soruya verdiğimiz cevabın hemen ardından İslam dinini tebliğ eder bir ileti gönderilir ki bu da buradaki bilinçsiz kardeşleri tartışmanın içerisine çekmekten başka bir amaç gütmemektedir. Tekrar söylüyorum siz öyle olmayabilirsiniz zaten İslamiyet de bunu söylemez... Bizim için esas olan inandığınız Kitap'ın hükümleridir sizin görüşleriniz değil... Burada da esas olan Kutsal Kitap'ın hükümleridir arkadaşınızın kız arkadaşı ile ne kadar iyi geçindiği değil...
İşte bu yüzden ben yine tekrar ediyorum ki,
hıristiyan olan birisinin
hıristiyan olmayan (İsa Mesih'i Rab'i ve kurtarıcısı olarak kabul etmeyen) birisi ile evlenmesi yanlıştır ve yine İslam hükümlerine göre Müslüman olan bir kadının
Hıristiyan ya da başka dinden olan bir erkekle evlenmesi de yanlıştır yine erkek için de aynı durum geçerlidir ve imam nikahı yoksa kesinlikle zina edilmiş sayılır...
Burada tartıştığımız konu dışarıdaki yapılan uygulamalar değil Kutsal Kitap'ın hükümleridir... Siz ya da arkadaşınız seviyor ve evlenmek istiyor iseniz bu sizin sorununuzdur... Biz Kutsal Kitap'ın söylediği şeyi buradan aktarıyoruz ve hiç kimsenin yorumu Kutsal Kitap'ın üzerinde değildir...
Lütfen boş sözlerle konuyu uzatmaktan vazgeçiniz ve artık kapatınız...
Site yönetiminden isteğim konunun kilitlenmesidir...
Esenlikler dilerim...
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
6 7 8 9 10
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil