Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusu
7814 kez okundu,
47 kez cevaplandı. En son mesaj
barnabas tarafından gönderildi.
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4 5
6 7 8 9
>
Sonuncu »

22-01-09, 18:55
mio_eroe
Evliliğin ciddi bir kurum olduğuna dair herhangi bir şüphe yok lakin her iki tarafta ne kadar dindar olursa olsun hoşgörü, anlayış ve biraz da kişinin kendini yetiştirmesine bağlı olarak düşünüyorum. Buna en güzel örneklerden biri de çok yakın aile dostlarımız olan Emre ve Angela çifti olsa gerek. Emre abi dini vecibelerini gerektiği kadar yerine getirmeye çalışan bir müslüman Angela abla ise tam bir katolik. Biri her cumasını kaçırmazken diğeri her pazar ve hafta içi bazı günler olmak kaydıyla kiliseye gider. Mamafiğ ramazan aylarında Angela abla iftar sofrası kurar ve konuklarını ağırlar ve ezan okunana kadar onları bekler, keza Emre abi de onun dini günlerine eşlik etmeye çalışır. Çocuklara gelince; onlara da her iki dinin gerektirdiği vecibeleri öğretirler ve her iki dinin de ibadetlerini yerine getirmeleri için yön verirler. Belli bir yaşa gelince kendilerinin istediği doğrultu da seçeceklerini söylerler. Yani neymiş, her iki tarafta saygı, sevgi, hoşgörü içerisinde çok büyük aşkla birbirlerine bağlılar.
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün"
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

23-01-09, 01:12
muho444
bence sevgi ve saygı olduğu sürece olmaz diye bişey yok ben o yönden müslüman
hristiyan fark etmez evliliği düşünürüm zaten sevgi saygı olmadıktan sonra aynı dine mensup kişilerinde pek mutlu olacağını sanmıyorum
FORUMA ÜYE OLUN! /

23-01-09, 23:52
Emre-istanbul
aşk sevgi bunlar kelimelere sığmayacak söylemekle yetmeyecek kavramlar.
Aşkın sevginin kutsiyetine inanırım bu işin erkeği bayanı yok farklı iki inancın aynı çatı altında huzurlu olması biraz zor gibi görünüyor.
Zor bir konu gerçektende o nedenle gönül konuları hakkında pekte konuşmak istemiyorum.

İsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6

FORUMA ÜYE OLUN! /

24-01-09, 11:59
Galadriel
<SUP>8</SUP>Yine de evlenmemiş olanlara ve dul kadınlara şunu söyleyeyim, benim gibi kalsalar onlar için iyi olur.(1. Korintliler 7.Bölüm Evlilik konusu)
yukarıda da görüldüğünüz gibi evlenmemiş kadınların da evlenmemesinin daha iyi olacağı yazılmış.En iyi evlenmemek kadınlar için yukarıdaki ayet'e göre.(Tabi böyle cımbızla almak güzel olmuyor hepsini okumak daha iyi olur)
7.Bölüm Evlilik Konusu (1. Korintliler)
Şimdi yazdığınız konulara gelelim. Erkeğin evlenmemesi iyidir. <SUP>2</SUP>Ama cinsel ahlaksızlıkların yaygınlığından ötürü her erkeğin bir karısı, her kadının bir kocası olsun. <SUP>3</SUP>Erkek karısına, kadın da kocasına hakkını versin. <SUP>4</SUP>Kadının bedeni kendine değil, kocasına aittir. Aynı şekilde, erkeğin bedeni kendine değil, karısına aittir. <SUP>5</SUP>İki tarafın onayıyla ve geçici bir süre için kendinizi duaya vermekten başka bir nedenle birbirinizi reddetmeyin. Sonra yine birleşin ki, Şeytan kendinizi denetleyemediğinizden dolayı sizi ayartmasın.
<SUP>6</SUP>Bunu bir buyruk olarak değil, bir uzlaşma yolu olarak söylüyorum. <SUP>7</SUP>Bütün insanların benim gibi olmalarını dilerdim. Ama kiminin şöyle, kiminin böyle, herkesin Tanrı'dan payına düşen bir ruhsal armağanı vardır.
<SUP>8</SUP>Yine de evlenmemiş olanlara ve dul kadınlara şunu söyleyeyim, benim gibi kalsalar onlar için iyi olur. <SUP>9</SUP>Ama kendilerini denetleyemiyorlarsa, evlensinler. Çünkü şehvetle yanmaktansa evlenmek daha iyidir.
<SUP>
10</SUP>Evli olanlara ise şunu buyuruyorum, daha doğrusu Rab buyuruyor: kadın kocasından ayrılmasın. <SUP>11</SUP>Ayrılırsa, ya kocasız kalsın, ya da kocasıyla barışsın. Erkek de karısını boşamasın.
<SUP>12</SUP>Diğerlerine Rab değil, ben şöyle diyorum: eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, kocası onu boşamasın. <SUP>13</SUP>Bir kadının kocası iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, karısı onu boşamasın. <SUP>14</SUP>Çünkü iman etmemiş koca, karısının aracılığıyla, iman etmemiş kadın da imanlı kocasının aracılığıyla kutsanır. Aksi halde çocuklarınız kutsanmamış olurdu. Şimdiyse kutsaldırlar. <SUP>15</SUP>İman etmeyen ayrılırsa ayrılsın. Kardeş ya da kızkardeş böyle durumlarda özgürdür. Tanrı sizi barış içinde yaşamaya çağırdı. <SUP>16</SUP>Ey kadın, kocanı kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun? Ey erkek, karını kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun?
Saygılarımla
FORUMA ÜYE OLUN! /

09-02-09, 10:46
AKAY
Kutsal Kitap karma evlilikleri yasaklıyor.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3 4 5
6 7 8 9
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil