Arşiv Sayfa 5 / Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" - Sayfa 5

Arşiv Sayfa 5 Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Bekarlık : Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" - Sayfa 5 konusu 7814 kez okundu, 47 kez cevaplandı. En son mesaj barnabas tarafından gönderildi. Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" http://www.sabah.com.tr/haber,83A53DD77FE549128263EC296C6F4747.html Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün"

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusu 7814 kez okundu, 47 kez cevaplandı. En son mesaj barnabas tarafından gönderildi.

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > Sonuncu »

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-01-09, 18:55
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün"
mio_eroe

Evliliğin ciddi bir kurum olduğuna dair herhangi bir şüphe yok lakin her iki tarafta ne kadar dindar olursa olsun hoşgörü, anlayış ve biraz da kişinin kendini yetiştirmesine bağlı olarak düşünüyorum. Buna en güzel örneklerden biri de çok yakın aile dostlarımız olan Emre ve Angela çifti olsa gerek. Emre abi dini vecibelerini gerektiği kadar yerine getirmeye çalışan bir müslüman Angela abla ise tam bir katolik. Biri her cumasını kaçırmazken diğeri her pazar ve hafta içi bazı günler olmak kaydıyla kiliseye gider. Mamafiğ ramazan aylarında Angela abla iftar sofrası kurar ve konuklarını ağırlar ve ezan okunana kadar onları bekler, keza Emre abi de onun dini günlerine eşlik etmeye çalışır. Çocuklara gelince; onlara da her iki dinin gerektirdiği vecibeleri öğretirler ve her iki dinin de ibadetlerini yerine getirmeleri için yön verirler. Belli bir yaşa gelince kendilerinin istediği doğrultu da seçeceklerini söylerler. Yani neymiş, her iki tarafta saygı, sevgi, hoşgörü içerisinde çok büyük aşkla birbirlerine bağlılar.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün"

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-09, 01:12
muho444

bence sevgi ve saygı olduğu sürece olmaz diye bişey yok ben o yönden müslüman hristiyan fark etmez evliliği düşünürüm zaten sevgi saygı olmadıktan sonra aynı dine mensup kişilerinde pek mutlu olacağını sanmıyorum

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün"

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-01-09, 23:52
Emre-istanbul

aşk sevgi bunlar kelimelere sığmayacak söylemekle yetmeyecek kavramlar.
Aşkın sevginin kutsiyetine inanırım bu işin erkeği bayanı yok farklı iki inancın aynı çatı altında huzurlu olması biraz zor gibi görünüyor.
Zor bir konu gerçektende o nedenle gönül konuları hakkında pekte konuşmak istemiyorum.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeİsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-01-09, 11:59
Galadriel

<SUP>8</SUP>Yine de evlenmemiş olanlara ve dul kadınlara şunu söyleyeyim, benim gibi kalsalar onlar için iyi olur.(1. Korintliler 7.Bölüm Evlilik konusu)

yukarıda da görüldüğünüz gibi evlenmemiş kadınların da evlenmemesinin daha iyi olacağı yazılmış.En iyi evlenmemek kadınlar için yukarıdaki ayet'e göre.(Tabi böyle cımbızla almak güzel olmuyor hepsini okumak daha iyi olur)

7.Bölüm Evlilik Konusu (1. Korintliler)

Şimdi yazdığınız konulara gelelim. Erkeğin evlenmemesi iyidir. <SUP>2</SUP>Ama cinsel ahlaksızlıkların yaygınlığından ötürü her erkeğin bir karısı, her kadının bir kocası olsun. <SUP>3</SUP>Erkek karısına, kadın da kocasına hakkını versin. <SUP>4</SUP>Kadının bedeni kendine değil, kocasına aittir. Aynı şekilde, erkeğin bedeni kendine değil, karısına aittir. <SUP>5</SUP>İki tarafın onayıyla ve geçici bir süre için kendinizi duaya vermekten başka bir nedenle birbirinizi reddetmeyin. Sonra yine birleşin ki, Şeytan kendinizi denetleyemediğinizden dolayı sizi ayartmasın.
<SUP>6</SUP>Bunu bir buyruk olarak değil, bir uzlaşma yolu olarak söylüyorum. <SUP>7</SUP>Bütün insanların benim gibi olmalarını dilerdim. Ama kiminin şöyle, kiminin böyle, herkesin Tanrı'dan payına düşen bir ruhsal armağanı vardır.
<SUP>8</SUP>Yine de evlenmemiş olanlara ve dul kadınlara şunu söyleyeyim, benim gibi kalsalar onlar için iyi olur. <SUP>9</SUP>Ama kendilerini denetleyemiyorlarsa, evlensinler. Çünkü şehvetle yanmaktansa evlenmek daha iyidir.
<SUP>10</SUP>Evli olanlara ise şunu buyuruyorum, daha doğrusu Rab buyuruyor: kadın kocasından ayrılmasın. <SUP>11</SUP>Ayrılırsa, ya kocasız kalsın, ya da kocasıyla barışsın. Erkek de karısını boşamasın.
<SUP>12</SUP>Diğerlerine Rab değil, ben şöyle diyorum: eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, kocası onu boşamasın. <SUP>13</SUP>Bir kadının kocası iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, karısı onu boşamasın. <SUP>14</SUP>Çünkü iman etmemiş koca, karısının aracılığıyla, iman etmemiş kadın da imanlı kocasının aracılığıyla kutsanır. Aksi halde çocuklarınız kutsanmamış olurdu. Şimdiyse kutsaldırlar. <SUP>15</SUP>İman etmeyen ayrılırsa ayrılsın. Kardeş ya da kızkardeş böyle durumlarda özgürdür. Tanrı sizi barış içinde yaşamaya çağırdı. <SUP>16</SUP>Ey kadın, kocanı kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun? Ey erkek, karını kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun?

Saygılarımla

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-02-09, 10:46
AKAY

Kutsal Kitap karma evlilikleri yasaklıyor.

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > Sonuncu »  

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusuna benzer konular;

Egemen Bağış: "Azınlık vakıflarının mallarını bir an önce verin" Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Büyükada’daki Rum Erkek Yetimhanesi’nin Rum Patrikhanesi’ne verilmesini tarihi bir gelişme olarak değerlendirdi. 5′inci Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı’nda konuşan Bağış, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne de seslendi ve 35 adet taşınmazın 14 Cemaat Vakfı’na derhal verilmesini istedi. Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı’nın beşincisi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla İstanbul’da yapıldı. Toplantıya Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Atesyan, Hahambaşı Ishak Aleva, Vakıflar Genel Meclisi üyesi Laki Vingas, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Ermeni ve Suryani Katolik ile Suryani Ortodoks Cemaati lideri katıldı. 5′inci Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı’nın açılış konuşmasını Avrupa Birliği Bakanı...

İslami medyada "haç" ve "T" harfi üzerinden misyonerlik propagandası suçlamaları Milliyet Gazetesinin internet sitesi olan www.milliyet.com.tr haber sitesinin spor sayfasında “Sakatlık” işareti karşılığına Kızılhaç işareti konulmuş. Milliyet Hıristiyan bir ülkede mi yayın yapıyor, Milliyet’in okuyucu kitlesi Hıristiyan mı? Türkiye’de sağlık hizmetlerinin işareti KIZILAY’DIR. Ülkemizde yayın yapan bütün kurum ve kuruluşlar sağlık hizmetlerini gösteren amblem yerinde Kızılay logosunu kullanmaktadır. Milliyet internet sitesinde de doğal olarak “KIZILAY” olması gerekirken hangi mantık ile Milliyet yayınlarında Kızılhaç kullanılmaktadır merak ediyoruz. Milliyet gazetesinin internet sitesi olan milliyet.com.tr.’de misyonerlik mi yapılıyor? Milliyet gazetesinin yetkililerinin bu olaydan haberleri yok mu? Haberleri yoksa bu daha da büyük sorun. Şayet haberleri var olduğu...

Amerikalı rahip: "Türkiye, Amerikalılar için kutsal bir ülkedir" Amerikalı rahip: “Türkiye, Amerikalılar için kutsal bir ülkedir” Türkiye’ye dünyanın her tarafından binlerce turist getiren ve ağırlayan turizm sektörünün temsilcilerinin Türk Amerikan Turizm Konseyi TATC ve Türk Hava Yolları-THY işbirliğinde Los Angeles Westin Hotels & Resorts’da düzenlediği toplantıya Amerikalı turizmciler akın etti. Amerikalı turizmciler Türkiye’yi öğrenmek için Türk turizmcileri soru yağmuruna tuttular. Yapılan görüşmelerde uzun vadeli önemli anlaşmalar yapıldı. TÜRKİYE AMERİKALILAR İÇİN MUKADDES BİR ÜLKEDİR Türkiye’ye en çok turist gönderen seyahat acenteleri aksamaları dile getirirken “Yine de Türkiye Amerikalı için önemli bir destinasyon” dediler. Toplantıda söz alan inanç turizmi yapan Pilgrimage Seyahat Acentesi sahibi Tom Welbers adlı rahip ise “ Türkiye...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam olarak burada başlıyor! Vay "itici güç" dedi, vay...

"Ruhlarımızı ve bizden önce Baba evine doğru yola çıkmış olanların ruhlarını Rabbimize salık vermeyi unutmayalım" - Nazianzlı Gregorius Ruhlarımızı ve bizden önce Baba evine doğru yola çıkmış olanların ruhlarını Rabbimize salık vermeyi unutmayalım. "İnsan nedir ki, sen onu anasın? (Mezm. 5,5). Varoluşumu hangi yüce ve yeni sır sarıyor? Neden aynı zamanda ufak ve büyük, alçakgönüllü ama yüce, ölümlü ve ölümsüz, dünyasal ve gökselim? İlk durum alt dünyadan geliyor, diğeri ise Τanrι'dan; o maddi çevreden, bu ise ruhtan. Mesih ile birlikte gömülmem, Mesih ile dirilmem, Mesih’in ortak varisi, Tanrι’nın oğlu, hatta Tanrι gibi olmam gerekir. Bu yeni ve yüce sırda gizlenen derin gerçek budur. Tanrι, insanlığımızı tümüyle edindi. http://www.religion-and-mathematics.com/Jesus%20Christ%20our%20ultimate%20hope.jpgEtin dirilmesi, ilkel imgenin kurtarılması ve Mesih’le birlikte tek bir şey olabilmemiz için fakirleşti. O...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih