Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusu
7812 kez okundu,
47 kez cevaplandı. En son mesaj
barnabas tarafından gönderildi.
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
5 6 7 8 9
10
>

22-04-09, 11:54
Nikolas07
Bence bu tür direkt bir yaklaşım yanlıştır...Kişiden kişiye değişir ama bir de doğru yanı vardır...Müslümanların bir çoğu Farklı dinlere mensupsanız sizin dininizi değiştirmek için çabalar durur...Ve asla senin dediğini doğru kabul etmez...İnançlara sadece sözde saygılıdır...
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün"
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

24-04-09, 21:45
yengec1453
|
|
Nikolas07
|
|
Bence bu tür direkt bir yaklaşım yanlıştır...Kişiden kişiye değişir ama bir de doğru yanı vardır...Müslümanların bir çoğu Farklı dinlere mensupsanız sizin dininizi değiştirmek için çabalar durur...Ve asla senin dediğini doğru kabul etmez...İnançlara sadece sözde saygılıdır...
|
sözde saygılıdır...
benim içimi benden iyi bilemezsiniz saygı kavramı sizin için ne demek acaba aynı kelimeye farklı manalara yüklüyor gibiyiz. çünkü sözde saygılıdır diyerek belirttiğiniz kişiler arasında bende yer almaktayım. ve açıklayayım sözde değil özde saygılıyım. bu bana emirdir! çünkü hidayeti ben değil Allah verir. bu bilerek diğer inançları benimseyenlere zorlama yapmam "aptallık", "cahillik" olur.
bakın bizim ayetlerimizde bunu en anlaşılır şekilde açıklar; "sizin dininiz size, benim dinim bana". yeterince açıklayıcı olduğunu umuyorum.
son olarak tamda uygun başlık altında; evlilik...
çok sevdiğim
hristiyan arkadaşım benimle yuva kurmak istiyor fakat inancına bağlı olduğundan benim din değiştirmemi diliyor. o sormadığı sürece ben İslamiyetle ilgili tek açıklama yapmadığım halde kendisi her fırsatta dininden örnekler veriyor açıklamalar yapıyor.ben bu durumdan rahatsız değilim tabiki öğrenmeyi seviyorum.
şöyle diyelim; her düşüncede içinde her huyda insan mevcut...
FORUMA ÜYE OLUN! /

25-04-09, 11:37
Nikolas07
|
|
yengec1453
|
|
|
Nikolas07
|
|
|
sözde saygılıdır...
benim içimi benden iyi bilemezsiniz saygı kavramı sizin için ne demek acaba aynı kelimeye farklı manalara yüklüyor gibiyiz. çünkü sözde saygılıdır diyerek belirttiğiniz kişiler arasında bende yer almaktayım. ve açıklayayım sözde değil özde saygılıyım. bu bana emirdir! çünkü hidayeti ben değil Allah verir. bu bilerek diğer inançları benimseyenlere zorlama yapmam "aptallık", "cahillik" olur.
bakın bizim ayetlerimizde bunu en anlaşılır şekilde açıklar; "sizin dininiz size, benim dinim bana". yeterince açıklayıcı olduğunu umuyorum.
çok sevdiğim hristiyan arkadaşım benimle yuva kurmak istiyor fakat inancına bağlı olduğundan benim din değiştirmemi diliyor. o sormadığı sürece ben İslamiyetle ilgili tek açıklama yapmadığım halde kendisi her fırsatta dininden örnekler veriyor açıklamalar yapıyor.ben bu durumdan rahatsız değilim tabiki öğrenmeyi seviyorum.
|
Tabiki ama ifademe dikkat ederseniz
Bence bu tür direkt bir yaklaşım yanlıştır...
İfadesini ve de bir çoğu ifadelerini kullandım...
Cahilliktir...Aptallıktır ...İfadelerini kullandığınız insanların sayılarının az sayıda olmadığını belirtirim saygılar...
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-04-09, 01:39
barnabas
|
|
yengec1453
|
|
"sizin dininiz size, benim dinim bana"
|
O zaman siz kendi dininize bakınız ve bizim inancımızı eleştirmeyi bırakınız da biz de gerçekten uygulayıcı olduğunuza inanalım...
Esenlikler dilerim...
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-04-09, 01:42
barnabas
|
|
yengec1453
|
|
|
Nikolas07
|
|
|
sözde saygılıdır...
çok sevdiğim hristiyan arkadaşım benimle yuva kurmak istiyor fakat inancına bağlı olduğundan benim din değiştirmemi diliyor. o sormadığı sürece ben İslamiyetle ilgili tek açıklama yapmadığım halde kendisi her fırsatta dininden örnekler veriyor açıklamalar yapıyor.ben bu durumdan rahatsız değilim tabiki öğrenmeyi seviyorum.
|
Ayrıca sormak istiyorum... Acaba kız arkadaşınızla aranızda problem çıkmayıp evlenirseniz imam nikahı yapmayacak mısınız? İmam nikahı yapmazsanız zina etmiş olmaz mısınız? İmam nikahında inancına bağlı olan arkadaşınıza "Allah ve Muhammed adıyla kocalığa kabul ediyor musun?" diye sorduğunda kız arkadaşınız Muhammed'i kabul ettiği zaman kendi inancını reddetmiş olmayacak mı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
5 6 7 8 9
10
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil