ercan96
Protestanlığa Göre Flört?
İyi akşamlar,
Bir soru sormak istiyorum.Flört konusunu okudum ama protestanlıkla ilgili herhangi bir şey bulamadım
Protestanlıkla Flört Günah Mıdır ?
Bu konuya önceden değinilmişse özür dilerim
Esen kalın...
ortodoksmoderator
Protestan kardeşlerin yanιt vermediğine göre ben size yanιt vereğim, tabi ki bu bir ortodoks bakιşι olacak. Genelde flört gϋnah değildir. Iyi niyetle bir kişiye yaklaşmak, konuşmak, sohbet etmek, söyleşmek yasak neden olsun…Onemli olan yanιmιzdaki kişiyi bir kardeşimiz olarak kabul etmek, (imanlι olsun –olmasιn) öncelikle onun da bir Tanrι’nιn kulu olduğunu dϋşϋnmek ve ona saygιlι davranmak.
Evanjelique
Cinsellik yaşamadığınız sürece bir mahsuru yoktur..
Not: Protestan derken liberal mi yoksa fundamentalist bir branştan mı bahsediyoruz? Bunu açmak gerek..Ona bakarsak eşcinsel beraberlikleri kutsayan Protestan kiliseler de mevcuttur..
Herhangi bir grup ya da mezhep farkı gözetmeksizin, Kutsal Kitap öğretisine bakarsak; (Siz Protestan olduğunuz ve belirli bir mezhep adı vermediğiniz için Kutsal Kitap'ı tek referans olarak ele alıyoruz,Kutsal Gelenek ve Kilise Babaları'nın yazıları ve görüşlerinden bağımsız olarak)
Kutsal Kitabı rehberi olarak gören bir Protestan,evlilik öncesi cinsel ilişkiden kaçınmalıdır ve bekaretini (erkek ya da kadın,cinsiyet ayrımı gözetmeksizin) evlilik kurumu için muhafaza etmelidir.
Evanjelique
Buarada eklemeyi unuttum,flört edeceğiniz kişi de yine imanlı,Hristiyan biri olursa,manevi ve duygusal yaşamınız bakımından daha bereketli,doyurucu bir ilişki olur.
NCyril
Birbirini saf ve masum bir sevgiyle kendinden daha çok seven iki kişinin birlikteliğinden (tabii ki cinsellik yok) sevgi olan Tanrı hoşnut olmaz mı sizce???
Yönetim Notu: Burada bunun aksi söylenmiyor ki zaten.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler