Protestanlığa Göre Flört?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Bekarlık : Protestanlığa Göre Flört?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
ercan96

İyi akşamlar,
Bir soru sormak istiyorum.Flört konusunu okudum ama protestanlıkla ilgili herhangi bir şey bulamadım

Protestanlıkla Flört Günah Mıdır ?

Bu konuya önceden değinilmişse özür dilerim

Esen kalın...

hristiyanlık
ortodoksmoderator

Protestan kardeşlerin yanιt vermediğine göre ben size yanιt vereğim, tabi ki bu bir ortodoks bakιşι olacak. Genelde flört gϋnah değildir. Iyi niyetle bir kişiye yaklaşmak, konuşmak, sohbet etmek, söyleşmek yasak neden olsun…Onemli olan yanιmιzdaki kişiyi bir kardeşimiz olarak kabul etmek, (imanlι olsun –olmasιn) öncelikle onun da bir Tanrι’nιn kulu olduğunu dϋşϋnmek ve ona saygιlι davranmak.

hristiyanlık
Evanjelique

Cinsellik yaşamadığınız sürece bir mahsuru yoktur..

Not: Protestan derken liberal mi yoksa fundamentalist bir branştan mı bahsediyoruz? Bunu açmak gerek..Ona bakarsak eşcinsel beraberlikleri kutsayan Protestan kiliseler de mevcuttur..

Herhangi bir grup ya da mezhep farkı gözetmeksizin, Kutsal Kitap öğretisine bakarsak; (Siz Protestan olduğunuz ve belirli bir mezhep adı vermediğiniz için Kutsal Kitap'ı tek referans olarak ele alıyoruz,Kutsal Gelenek ve Kilise Babaları'nın yazıları ve görüşlerinden bağımsız olarak)

Kutsal Kitabı rehberi olarak gören bir Protestan,evlilik öncesi cinsel ilişkiden kaçınmalıdır ve bekaretini (erkek ya da kadın,cinsiyet ayrımı gözetmeksizin) evlilik kurumu için muhafaza etmelidir.

hristiyanlık
Evanjelique

Buarada eklemeyi unuttum,flört edeceğiniz kişi de yine imanlı,Hristiyan biri olursa,manevi ve duygusal yaşamınız bakımından daha bereketli,doyurucu bir ilişki olur.

hristiyanlık
NCyril

Birbirini saf ve masum bir sevgiyle kendinden daha çok seven iki kişinin birlikteliğinden (tabii ki cinsellik yok) sevgi olan Tanrı hoşnut olmaz mı sizce???

Yönetim Notu: Burada bunun aksi söylenmiyor ki zaten.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Protestanlığa Göre Flört? konusuna benzer konular;

CHP'nin eğitim raporuna göre imam hatip eğitimi din görevlisi ihtiyacına göre yeniden düzenlenecek CHP’nin eğitim raporuna göre imam hatip eğitimi din görevlisi ihtiyacına göre yeniden düzenlenecek http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/05/CHPnin-e%C4%9Fitim-raporuna-g%C3%B6re-imam-hatip-e%C4%9Fitimi-din-g%C3%B6revlisi-ihtiyac%C4%B1na-g%C3%B6re-yeniden-d%C3%BCzenlenecek.jpg CHP’nin eğitim raporuna göre imam hatip eğitimi din görevlisi ihtiyacına göre yeniden düzenlenecek CHP eğitim raporuna göre farklı okul türleri üçe indirilecek. İlköğretimden liseye sınavlı geçiş kaldırılacak. Üniversiteye girişte her adaya üç sınav hakkı tanınacak. Her öğrenciye de bir bilgisayar geliyor. CHP’nin tartışma yaratacak vaatlerinden biri ise imam hatip liseleriyle ilgili. CHP iktidarında imam hatip eğitimi, din...

Gençlerde evlilik ve flört düşüncesi Gençler 'çıktıklarıyla' evlenmek istemiyor Günümüz gençleri, "görücü usulü" ile evlenmeyi kendilerine bir saygısızlık olarak kabul ediyor. Evlenecek yaşa gelmiş gençler, hayat arkadaşlarını seçerken (kendi deyimleri ile) "tecrübelerinin elverdiği ölçüde 'titiz' ve 'hassas' davranmaya çalışıyorlar. Ancak, gençlerin kendilerini tarif ederken kullandıkları "titizlik" ve "hassasiyet" kızlarda farklı, erkeklerde farklı anlam taşıyor. Genç erkeklerin büyük çoğunluğu okul yıllarında çıktıkları kızlarla "asla" evlenmemeye özen gösteriyorlar ve bunu da "hassasiyet" olarak isimlendiriyorlar. Çünkü genç erkekler için evlenmeyi düşündükleri kızlarda aranan en önemli özellik "ilk ve tek" olmak. Hatta yaşantı itibarı ile çok özgürce...

Elçisel Kilise'ye göre Meryem Ana Eski Ahit'te Meryem Anne'mizle ilgili ayetler olduğunu duymuştum... Ortodoks kardeşlerim bunu Meryem Anne'mizin sonsuza kadar bakire kaldığını göstermek için kullanıyorlardı. Acaba bilen kardeşlerim bu ayetlerin hangileri olduğu konusunda bana yardım edebilir mi?

Flört etmek Merhaba kardeşlerim. Aklıma bir soru geldi. Bu soruyu bana soranlar müslüman ama bende öğrenmek istiyorum tabiki. Flört etmek inancımızda günah mıdır? Flört etmek günah veya yasak değilse bunun sınırları nelerdir? Flört edenler ilerde evlenmek zorunda mıdır? Bu sorularımın cevabını Katolik-Ortodoks ve protestan yoldaşlarımdan bekliyorum. Rab bizimle olsun

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Bekarlık : Protestanlığa Göre Flört?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler