| vesper |
|
Sevgili müzisyen Başka bir forumda cadı(wiccan) olduklarını söyleyen iki kişiyle konuştum. Sevgili theophilos'un dediği gibi güçlerini şeytan ya da iblisten almıyorlar ancak yüzyıllar boyunca öyle sanıldığı için baskı görmüşler. Güçlerini doğadan alıyorlar. Dişi ve eril özellikleri olan bir yaratıcıya inanıyorlar. Yaratıcı insanları cennet ya da cehenneme koymuyor, hayatınızın kendiniz tarafından belirlenmesine izin veriyor ve kendinizi cennete ya da cehenneme koyan sizsiniz. Çünkü Wicca inançlarına göre ''yaptığın her şey 10 misli artarak sana geri döner'' Cadılar bu buyruk yüzünden kötü bir şey yapamazlar. Kötü bir şey yaptıklarında doğanın yaptıklarını katlayarak kendilerine geri döndüreceklerine inanırlar. İyi işler yaptıklarında da yine doğanın bunu katlayarak kendilerine daha da enerji, iyilik ve sevgi getireceklerine inanırlar. Ancak kötü cadılarda mevcuttur. Bu kişiler artık büyüde üstatlaşarak yukarıdaki temel maddeden etkilenmeyecek konuma gelebilirler. Söz gelimi sıradan bir wiccan bir kimseyi öldürmeye kalkarsa kendi kendini yok eder ama güçlü bir wiccan bu duruma hükmetmeyi başarır, yine de her halükarda ruhuna onarılmayacak br zarar verir. (cehennemini yaratır) Wicca dini pek çok dinden etkilenmekle beraber son dinler olan Yahudi-hristiyan-islam inançlarından hemen hemen hiç etkilenmemiştir. Kökenleri kadim dinlere dayanır. Tek gerçeğin de kadim dinler olduğunu iddia ederler. Umarım açıklayıcı olmuştur=) Esenlikler |
| paTCrik |
|
Sevgili egluca görüşlerinize katılmadığımı belirtmek isterim. Neden mi derseniz cevabım şudur. Mantıken düşünelim lütfen her yapılanın 3 misli olarak geri döndüğü bu inanç şeytan işi olsun ki.İyilik yapmaya çalışıyorlar,kötülük onlar için ruhu kirletendir.Şeytana inanmazlar çünkü onlar kötülüğün insanın aklından geldiğini ve böylece ruhu kirlettiğine inanırlar.3 ler yasası olan bir inanışta şeytanın çıkarı ne olabilir ki?Sonuçta iyilik yapmaya çalışıyorlar ve kötülükten uzak duruyorlar.İyi niyetli olarak sıkıştıkları zaman ak ve saf büyü yapıyorlar.Bence bu inanış şeytan işi olamaz.Yıllar önce Wiccan olacaktm neredeyse fakat beni tatmin etmeyen Tanrı inancı oldu. Ve emin olun wiccanlar çok iyi insanlar. Şeytanında insanları iyilik yapmaya sevk edeceğini sanmıyorum. =) |
| elguca |
|
Bence yazdıklarımı okumuyorsunuz. Büyük harfle mi yazayım? ŞEYTAN TABİİ Kİ İNSANLARI KANDIRMAK İÇİN ORTAYA ATTIĞI ŞEYLERİN KÖTÜ GÖRÜNMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK!!! Bu şey buna inanan insanların kurtuluş şansını çalıyor anlamıyor musunuz? |