Cadılar

Cadılar :  Cadılar | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cadılık

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Cadılar sayfasını paylaşmak için adres:

Cadılar

Cadılar
müzisyen

Cadılar

Arkadaşlar ben inancımızda cadılarla ilgili bir şey varmı merak ediyorum.Bildiklerinizi veya düşündüklerinizi benimle paylaşırmısınız?

Cadılar

Cadılar
mstesla

Cadılar

imanımızı yok etmeye çalışan herkes cadıdır benim gözümde.ama sanırım birileri daha dinsel açıklama yaparsa daha iyi olur

Cadılar

Cadılar
Theophilos

Cadılar

Bu konuda yazılmış detaylı bir yazı buldum; onun en önemli bölümlerini çeviriyorum:

CADILIK

Cadılık ile büyücülük arasında kesin ve net bir ayrım yapmak oldukça zordur. Her ikisinde de Tanrı dışındaki varlıklardan yardım alarak doğal insan gücüyle gerçekleştirilemeyecek eylemler ve etkiler üretilmek istenir. Genelde anlaşıldığı biçimiyle, cadılıkta Şeytan ile antlaşma veya en azından kötü ruhların müdahalesine çağrı söz konusudur. Bu tür durumlarda (çoğunlukla) doğaüstü güçlerin yardımına; istenmeyen ve sorun yaratan bir kişinin ölümü için, sevilen bir kişide aşk ve tutku duygularını uyandırmak için, ruh çağırmak için veya düşmanların, rakiplerin, zulmedenlerin üzerine felaket ya da uğursuzluk indirmek için başvurulur. Bunlar tarih boyunca cadılığın hizmet ettiği temel amaçları tanımlamaktadır.

Sadece ortaçağda değil, Reform sonrası zamanda da etkisini sürdüren geleneksel düşünceye göre, cadılık ve büyücülük yapan kişiler İblis ile bir sözleşme imzalamışlar, Mesih'i ve gizemleri kötü amaçla kullanmaya çalışmışlar, cadıların Şabat gününü kutlamışlar ( Kutsal ayinle ve Kilise'nin diğer tapınma biçimleriyle dalga geçerek İblis'e ait bir tören düzenlemişler), Karanlıklar Prensine tapınmışlar ve bunun karşılığında da süpürgeye binip uçmak, istenilen şekle bürünmek, seçtikleri kurbanlarına işkence edebilmek gibi doğaüstü güçler kazanmışlardır.

Kutsal Kitap'ta cadılık kavramı ile ilgili çok sayıda referans mevcuttur ve okuduğumuz suçlamalar ve eleştiriler büyünün sahteliğinden ve aldatmaya yönelik olma özelliğinden çok Tanrı gözünde tiksindirici olma özelliğine bağlıdır (İkinci Yasa 18:11-12, Çıkış 22:18). İlk İsrail kralı Saul'un, Endor cadısına yaptığı ziyareti anlatan bölüm (1. Samuel 28) Samuel'in gölgesinin gerçekten ölüler diyarından çağrıldığı izlenimi vermektedir. Yeni Antlaşma'da da büyücülük ve cadılık yasaklanmıştır (Galatyalılara mektup 5:20 ile Vahiy kitabı 21:8 ve 22:15'in kıyaslanması, Elçilerin İşleri 8:9). Bazıları tarafından batıl inanç olarak görülen cadılığın tek kötü tarafının "olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek" olduğu yazılı değildir.

Cadılar

Cadılar
vesper

Cadılar

Sevgili müzisyen

Başka bir forumda cadı(wiccan) olduklarını söyleyen iki kişiyle konuştum.

Sevgili theophilos'un dediği gibi güçlerini şeytan ya da iblisten almıyorlar ancak yüzyıllar boyunca öyle sanıldığı için baskı görmüşler. Güçlerini doğadan alıyorlar. Dişi ve eril özellikleri olan bir yaratıcıya inanıyorlar. Yaratıcı insanları cennet ya da cehenneme koymuyor, hayatınızın kendiniz tarafından belirlenmesine izin veriyor ve kendinizi cennete ya da cehenneme koyan sizsiniz. Çünkü Wicca inançlarına göre

''yaptığın her şey 10 misli artarak sana geri döner''

Cadılar bu buyruk yüzünden kötü bir şey yapamazlar. Kötü bir şey yaptıklarında doğanın yaptıklarını katlayarak kendilerine geri döndüreceklerine inanırlar. İyi işler yaptıklarında da yine doğanın bunu katlayarak kendilerine daha da enerji, iyilik ve sevgi getireceklerine inanırlar.

Ancak kötü cadılarda mevcuttur. Bu kişiler artık büyüde üstatlaşarak yukarıdaki temel maddeden etkilenmeyecek konuma gelebilirler. Söz gelimi sıradan bir wiccan bir kimseyi öldürmeye kalkarsa kendi kendini yok eder ama güçlü bir wiccan bu duruma hükmetmeyi başarır, yine de her halükarda ruhuna onarılmayacak br zarar verir. (cehennemini yaratır)

Wicca dini pek çok dinden etkilenmekle beraber son dinler olan Yahudi-hristiyan-islam inançlarından hemen hemen hiç etkilenmemiştir. Kökenleri kadim dinlere dayanır. Tek gerçeğin de kadim dinler olduğunu iddia ederler.

Umarım açıklayıcı olmuştur=)

Esenlikler

İSA:''YOL YAŞAM VE GERÇEK BENİM, BENİM ARACILIĞIM OLMADAN KİMSE BABA'YA GİDEMEZ.''

Cadılar

Cadılar
NCyril

Cadılar

vesper
Sevgili müzisyen

Başka bir forumda cadı(wiccan) olduklarını söyleyen iki kişiyle konuştum.

Sevgili theophilos'un dediği gibi güçlerini şeytan ya da iblisten almıyorlar ancak yüzyıllar boyunca öyle sanıldığı için baskı görmüşler. Güçlerini doğadan alıyorlar. Dişi ve eril özellikleri olan bir yaratıcıya inanıyorlar. Yaratıcı insanları cennet ya da cehenneme koymuyor, hayatınızın kendiniz tarafından belirlenmesine izin veriyor ve kendinizi cennete ya da cehenneme koyan sizsiniz. Çünkü Wicca inançlarına göre

''yaptığın her şey 10 misli artarak sana geri döner''

Cadılar bu buyruk yüzünden kötü bir şey yapamazlar. Kötü bir şey yaptıklarında doğanın yaptıklarını katlayarak kendilerine geri döndüreceklerine inanırlar. İyi işler yaptıklarında da yine doğanın bunu katlayarak kendilerine daha da enerji, iyilik ve sevgi getireceklerine inanırlar.

Ancak kötü cadılarda mevcuttur. Bu kişiler artık büyüde üstatlaşarak yukarıdaki temel maddeden etkilenmeyecek konuma gelebilirler. Söz gelimi sıradan bir wiccan bir kimseyi öldürmeye kalkarsa kendi kendini yok eder ama güçlü bir wiccan bu duruma hükmetmeyi başarır, yine de her halükarda ruhuna onarılmayacak br zarar verir. (cehennemini yaratır)

Wicca dini pek çok dinden etkilenmekle beraber son dinler olan Yahudi-hristiyan-islam inançlarından hemen hemen hiç etkilenmemiştir. Kökenleri kadim dinlere dayanır. Tek gerçeğin de kadim dinler olduğunu iddia ederler.

Umarım açıklayıcı olmuştur=)

Esenlikler
Merhaba sevgili Vesper,

1- Evet onlar güçlerini doğadan aldıklarını söyleyebilirler, ancak ben size bu iddianın bir ayartı olduğunu söyleyebilirim.
Şeytan, yalanın babasıdır. Ne yani, açık açık bilecekler miydi Şeytan'dan aldıklarını? Tabii ki Şeytan bunu bilmelerini istemeyecektir. Tabii ki doğa gibi duyunca bile kulağa hoş gelen bir şeyle bağdaştırmalarını isteyecekti nereden geldiği belli olmayan güçlerini.

2- 3 misli olarak geri döner. 3 kat kuralı derler buna.

3- O temel kuraldan etkilenmeyecek duruma gelmek demek Şeytan'ın beğenisini kazanmak demektir. Bence bunun üzerine düşünün.

4- Benim de bir teorim var bu "kadim dinler" hakkında, açıklayayım size...
Yahudilik-Hristiyanlık dışındaki inançların çoğu doğrudan veya dolaylı olarak Şeytan'dan gelmektedir. Bunu birtakım benzerlikleri gördüğünüzde daha iyi anlayabilirsiniz. Tabii bunların dışında yalnızca insan düşüncesi olan inançlar da vardır. (Mesela benim fikrimce Budizm yalnızca insan kaynaklı, insanların kendi gücüyle saflığa ulaşma çabasıdır. Tabii ki bu başarılı olamamaktadır.)

Ben de okültizme meraklıydım bir zamanlar Vesper hanım...

Rab sizi bütün kötülüklerden korusun, amin.

Cadılar

Cadılar
paTCrik

Cadılar

Sevgili egluca görüşlerinize katılmadığımı belirtmek isterim.
Neden mi derseniz cevabım şudur.
Mantıken düşünelim lütfen her yapılanın 3 misli olarak geri döndüğü bu inanç şeytan işi olsun ki.İyilik yapmaya çalışıyorlar,kötülük onlar için ruhu kirletendir.Şeytana inanmazlar çünkü onlar kötülüğün insanın aklından geldiğini ve böylece ruhu kirlettiğine inanırlar.3 ler yasası olan bir inanışta şeytanın çıkarı ne olabilir ki?Sonuçta iyilik yapmaya çalışıyorlar ve kötülükten uzak duruyorlar.İyi niyetli olarak sıkıştıkları zaman ak ve saf büyü yapıyorlar.Bence bu inanış şeytan işi olamaz.Yıllar önce Wiccan olacaktm neredeyse fakat beni tatmin etmeyen Tanrı inancı oldu.
Ve emin olun wiccanlar çok iyi insanlar.
Şeytanında insanları iyilik yapmaya sevk edeceğini sanmıyorum. =)

Cadılar

Cadılar
NCyril

Cadılar

paTCrik
Sevgili egluca görüşlerinize katılmadığımı belirtmek isterim.
Neden mi derseniz cevabım şudur.
Mantıken düşünelim lütfen her yapılanın 3 misli olarak geri döndüğü bu inanç şeytan işi olsun ki.İyilik yapmaya çalışıyorlar,kötülük onlar için ruhu kirletendir.Şeytana inanmazlar çünkü onlar kötülüğün insanın aklından geldiğini ve böylece ruhu kirlettiğine inanırlar.3 ler yasası olan bir inanışta şeytanın çıkarı ne olabilir ki?Sonuçta iyilik yapmaya çalışıyorlar ve kötülükten uzak duruyorlar.İyi niyetli olarak sıkıştıkları zaman ak ve saf büyü yapıyorlar.Bence bu inanış şeytan işi olamaz.Yıllar önce Wiccan olacaktm neredeyse fakat beni tatmin etmeyen Tanrı inancı oldu.
Ve emin olun wiccanlar çok iyi insanlar.
Şeytanında insanları iyilik yapmaya sevk edeceğini sanmıyorum. =)
Sevgili paTCrik,

Şeytan'ın amacı sence sadece kötülük yapmak mıdır?

Şeytan'ın asıl amacı insanların kurtulmasını engellemektir. Bunu da sahte dinleri, sahte inanışları, sahte felsefeleri kullanarak yapar.

Sence Şeytan salt kötü olarak görünseydi kimi kandırabilecekti?

"Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine ışık meleği süsü verir." 1. Korintliler 11:14

Bunun üzerine düşünmeni isterim.

Ayrıca ben sana Wiccan'lar kötü insanlar demedim. Wiccan'lar KANDIRILMIŞ İNSANLAR dedim...

Cadılar

Cadılar
ametist

Cadılar

Selam kardesler...Bu cadılıkla wiccan dini ayrı oldugunu sanıyordum...Cokta bilgim yok wiccan dini hakkında , bu dine mensup cadı olan kisilerin yaptıkları büyüler tutuyormu ki ? Şeytandan almadıklarnı bende biliyorum güçlerini fakat dogadan alarak büyüleri nasıl işler bunu anlamadım.Aslında patrick kardese bende katılıyorum iyi şeylere kullanılacaksa şeytandan gelebilecegine inanmıyorum tabi herkesin görüsü farklıdır esen kalın...

Cadılar

Cadılar
NCyril

Cadılar

Bence yazdıklarımı okumuyorsunuz. Büyük harfle mi yazayım?

ŞEYTAN TABİİ Kİ İNSANLARI KANDIRMAK İÇİN ORTAYA ATTIĞI ŞEYLERİN KÖTÜ GÖRÜNMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK!!!

Bu şey buna inanan insanların kurtuluş şansını çalıyor anlamıyor musunuz?

Cadılar

Cadılar
Sebastian

Cadılar

elguca
Bence yazdıklarımı okumuyorsunuz. Büyük harfle mi yazayım?

ŞEYTAN TABİİ Kİ İNSANLARI KANDIRMAK İÇİN ORTAYA ATTIĞI ŞEYLERİN KÖTÜ GÖRÜNMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK!!!

Bu şey buna inanan insanların kurtuluş şansını çalıyor anlamıyor musunuz?
Aynen öyle.

Bknz: İslamiyet

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

Cadılar

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Cadılar sayfasını paylaşmak için adres:

Cadılar
Cadılar :  Cadılar | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cadılık

Cadılar

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler