Cadılar - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cadılık : Cadılar - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
ametist

Cadılar

elguca
Bence yazdıklarımı okumuyorsunuz. Büyük harfle mi yazayım?

ŞEYTAN TABİİ Kİ İNSANLARI KANDIRMAK İÇİN ORTAYA ATTIĞI ŞEYLERİN KÖTÜ GÖRÜNMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK!!!

Bu şey buna inanan insanların kurtuluş şansını çalıyor anlamıyor musunuz?
İyide benim sordugum sorunun cevabı bu degil.Ben bu dine mensup olacagım diye birşey demiyorum, bilgilenmek amacıyla yaptıkları büyüler tutuyormu tutmuyormu diye sordum.Ve şeytandan olup olmayacagınında herkesin kendi görüsü oldugunu söyledim.Bu konuda bilgili degilseniz başka bir üye yazabilirmi cevap ^^sordugum soruya^^ ? Esen kalın...

Yönetim Notu: Büyümü yaptıracaksınız tutuyor mu tutmuyor mu ????? ilginç

Cadılar

hristiyanlık
paTCrik

Cadılar

elguca
paTCrik
Sevgili egluca görüşlerinize katılmadığımı belirtmek isterim.
Neden mi derseniz cevabım şudur.
Mantıken düşünelim lütfen her yapılanın 3 misli olarak geri döndüğü bu inanç şeytan işi olsun ki.İyilik yapmaya çalışıyorlar,kötülük onlar için ruhu kirletendir.Şeytana inanmazlar çünkü onlar kötülüğün insanın aklından geldiğini ve böylece ruhu kirlettiğine inanırlar.3 ler yasası olan bir inanışta şeytanın çıkarı ne olabilir ki?Sonuçta iyilik yapmaya çalışıyorlar ve kötülükten uzak duruyorlar.İyi niyetli olarak sıkıştıkları zaman ak ve saf büyü yapıyorlar.Bence bu inanış şeytan işi olamaz.Yıllar önce Wiccan olacaktm neredeyse fakat beni tatmin etmeyen Tanrı inancı oldu.
Ve emin olun wiccanlar çok iyi insanlar.
Şeytanında insanları iyilik yapmaya sevk edeceğini sanmıyorum. =)
Sevgili paTCrik,

Şeytan'ın amacı sence sadece kötülük yapmak mıdır?

Şeytan'ın asıl amacı insanların kurtulmasını engellemektir. Bunu da sahte dinleri, sahte inanışları, sahte felsefeleri kullanarak yapar.

Sence Şeytan salt kötü olarak görünseydi kimi kandırabilecekti?

"Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine ışık meleği süsü verir." 1. Korintliler 11:14

Bunun üzerine düşünmeni isterim.

Ayrıca ben sana Wiccan'lar kötü insanlar demedim. Wiccan'lar KANDIRILMIŞ İNSANLAR dedim...
Sevgili egluca
Siz ayete göre yorumluyorsunuz, fakat ben dinsel taraftarlık içinde bulunmadan yorumluyorum.Sonuçta size göre şeytan kendine melek süsü vermiş olabilir.
Bence bu konuda soyut düşünmek gerekir.Çünkü din ve inanış her nekadar hayatımızın içinde olsada özneldir.
Mesela eminim bu forumda ki bir çok kişi Hristiyanlığı seçmeden önce Müslümandı.Demek ki Hristiyanlığı daha iyi buldular.Huzuru Hristiyanlıkta buldular ki bu inanışa geçtiler.Ben bu durumu diğer inanışlar açısındanda değerlendiriyorum.Bir çok wiccan arkadaşım wiccalığa geçtikten sonra huzur ve inanılmaz bir enerji bulduklarını söylediler.Ve bu enerjide yani doğanın enerjisi olduğu söylenen enerjide iyilik yaparak kirlenmiş ruhu temizlediklerini düşünüyorlar ve böylece saf enerjiyle doluyorlar ve hayattan tat aldıklarını söylüyorlar.
Yani demek istediğim kendilerini böyle tanımlıyorlar.
Benim burada asıl belirtmek istediğim,şeytanın bir insana huzuru inanılmaz saflığı ve enerjiyi veremeyecek kadar aciz görüyorum.Bu sizin dediğiniz gibi bir süs olsa dahi hayatlarında hiç yaşamadıkları mutluluğu ölene kadar yaşıyorlar.

Cadılar

hristiyanlık
paTCrik

Cadılar

ametist
Selam kardesler...Bu cadılıkla wiccan dini ayrı oldugunu sanıyordum...Cokta bilgim yok wiccan dini hakkında , bu dine mensup cadı olan kisilerin yaptıkları büyüler tutuyormu ki ? Şeytandan almadıklarnı bende biliyorum güçlerini fakat dogadan alarak büyüleri nasıl işler bunu anlamadım.Aslında patrick kardese bende katılıyorum iyi şeylere kullanılacaksa şeytandan gelebilecegine inanmıyorum tabi herkesin görüsü farklıdır esen kalın...
Sevgili ametist size şöyle bir açıklama yapabilirim.
Cadılık asli olarak herhangi bir inanışa bağlı olmak zorunda değildir.Bu yüzden dünyanın dört bir yanında cadılar yaşamıştır.Wicca ise Paganizm dinine bağlı bir inançtır.Bu yüzden bir Wiccan'a Pagan diyebilmemizin bir mahsuru yoktur.Paganizm'de bilinen üzere çok Tanrı vardır.Ama wicca inancı bu Tanrıların sadece iki tanesini asli Tanrı'ları olarak kabul eder.Hecate ve eşi boynuzlu Tanrı.
Neyse gelelim asıl meseleye.Şu an dünyada patlamakta olan cadı inancı Wicca inancının altındadır.Yani şu anda Dünya'da ki cadıların %90'lık bir kısmı Wicca inancının altında ki cadılardır.Kalanı ise şamanist veya kendi Tanrısı olan cadılardır.
Wicca ve cadılığın farkı ise wicca daha kapsamlı bir inanış olduğu için ritüeller ve büyülerle doğayla özdeşleşmeye çalışırlar.Cadılar ise sadece büyüyü kullanırlar.Tabi wicca inancında olan cadılıktaki cadılar Hecate'ye inanırlar.
Hecate cadıların Tanrısıdır.Yani işin özü şu an dünyada ki cadılık wiccalığın altında olan cadılıktır ve wiccalığa göre daha az ritüel içerir.
Not:Wiccanların cadılara oranlara ritüelleri sayesinde daha iyi büyü yapabildikleri söylenir.
Sevgiler.

Cadılar

hristiyanlık
NCyril

Cadılar

ametist
elguca
Bence yazdıklarımı okumuyorsunuz. Büyük harfle mi yazayım?

ŞEYTAN TABİİ Kİ İNSANLARI KANDIRMAK İÇİN ORTAYA ATTIĞI ŞEYLERİN KÖTÜ GÖRÜNMEMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAK!!!

Bu şey buna inanan insanların kurtuluş şansını çalıyor anlamıyor musunuz?
İyide benim sordugum sorunun cevabı bu degil.Ben bu dine mensup olacagım diye birşey demiyorum, bilgilenmek amacıyla yaptıkları büyüler tutuyormu tutmuyormu diye sordum.Ve şeytandan olup olmayacagınında herkesin kendi görüsü oldugunu söyledim.Bu konuda bilgili degilseniz başka bir üye yazabilirmi cevap ^^sordugum soruya^^ ? Esen kalın...

Yönetim Notu: Büyümü yaptıracaksınız tutuyor mu tutmuyor mu ????? ilginç
Onlarınkini bilemem ama genel olarak büyüler tutabilmektedir.

Fakat...

Gerçek imanlı bir Hristiyan'a yapılan büyü hiçbir zaman TUTMAZ. =)

Cadılar

hristiyanlık
NCyril

Cadılar

paTCrik
elguca
paTCrik
Sevgili egluca görüşlerinize katılmadığımı belirtmek isterim.
Neden mi derseniz cevabım şudur.
Mantıken düşünelim lütfen her yapılanın 3 misli olarak geri döndüğü bu inanç şeytan işi olsun ki.İyilik yapmaya çalışıyorlar,kötülük onlar için ruhu kirletendir.Şeytana inanmazlar çünkü onlar kötülüğün insanın aklından geldiğini ve böylece ruhu kirlettiğine inanırlar.3 ler yasası olan bir inanışta şeytanın çıkarı ne olabilir ki?Sonuçta iyilik yapmaya çalışıyorlar ve kötülükten uzak duruyorlar.İyi niyetli olarak sıkıştıkları zaman ak ve saf büyü yapıyorlar.Bence bu inanış şeytan işi olamaz.Yıllar önce Wiccan olacaktm neredeyse fakat beni tatmin etmeyen Tanrı inancı oldu.
Ve emin olun wiccanlar çok iyi insanlar.
Şeytanında insanları iyilik yapmaya sevk edeceğini sanmıyorum. =)
Sevgili paTCrik,

Şeytan'ın amacı sence sadece kötülük yapmak mıdır?

Şeytan'ın asıl amacı insanların kurtulmasını engellemektir. Bunu da sahte dinleri, sahte inanışları, sahte felsefeleri kullanarak yapar.

Sence Şeytan salt kötü olarak görünseydi kimi kandırabilecekti?

"Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine ışık meleği süsü verir." 1. Korintliler 11:14

Bunun üzerine düşünmeni isterim.

Ayrıca ben sana Wiccan'lar kötü insanlar demedim. Wiccan'lar KANDIRILMIŞ İNSANLAR dedim...
Sevgili egluca
Siz ayete göre yorumluyorsunuz, fakat ben dinsel taraftarlık içinde bulunmadan yorumluyorum.Sonuçta size göre şeytan kendine melek süsü vermiş olabilir.
Bence bu konuda soyut düşünmek gerekir.Çünkü din ve inanış her nekadar hayatımızın içinde olsada özneldir.
Mesela eminim bu forumda ki bir çok kişi Hristiyanlığı seçmeden önce Müslümandı.Demek ki Hristiyanlığı daha iyi buldular.Huzuru Hristiyanlıkta buldular ki bu inanışa geçtiler.Ben bu durumu diğer inanışlar açısındanda değerlendiriyorum.Bir çok wiccan arkadaşım wiccalığa geçtikten sonra huzur ve inanılmaz bir enerji bulduklarını söylediler.Ve bu enerjide yani doğanın enerjisi olduğu söylenen enerjide iyilik yaparak kirlenmiş ruhu temizlediklerini düşünüyorlar ve böylece saf enerjiyle doluyorlar ve hayattan tat aldıklarını söylüyorlar.
Yani demek istediğim kendilerini böyle tanımlıyorlar.
Benim burada asıl belirtmek istediğim,şeytanın bir insana huzuru inanılmaz saflığı ve enerjiyi veremeyecek kadar aciz görüyorum.Bu sizin dediğiniz gibi bir süs olsa dahi hayatlarında hiç yaşamadıkları mutluluğu ölene kadar yaşıyorlar.

Tabii ancak ölene kadar yaşayabilirler.

Ben size sonsuz mutluluktan bahsediyorum.

Cadılar

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cadılık : 3- Cadılar - Sayfa 3

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler