Cehennem var mı ? - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cehennem : Cehennem var mı ? - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
asuri

Cehennem var mı ?

[

İsa, Müjde'de Lazar adlı, vücudu yaralarla kaplı bir adamla zengin bir adamın öykğsğnden söz etmektedir : Lazar, cennete gider; zengin adam ise cehenneme... Zengin adam, cehennemde, büyük azap çeker, gözlerini kaldırır ve ilerde İbrahim'in kucağında gelmekte olan Lazar'ı görür : " ve feryat edip dedi: Ey babamız İbrahim, acı bana, Lazar'ı gönder de, parmağının ucunu suya batırıp dilimi serinletsin. Bu alevlerin içinde azap çekiyorum. "

devamida burda
İbrahim, `Oğlum' demiş, `yaşamın boyunca senin iyilik payını, Lazar'ın da kötülük payını aldığını unutma. Şimdiyse o burada teselli ediliyor, sen de azap çekiyorsun. 26Üstelik, sizinle bizim aramıza öyle büyük bir uçurum yerleştirilmiştir ki, ne buradan size geçmek isteyenler geçebilir, ne de oradan kimse bize geçebilir.'

Burdaki baska bir noktada lazarin ismi belirtilmistir.ancak zenginin ismi belirtilmemistir.

Zengin budalabenzetmesindede boyle bir ornek goruyoruz
16İsa onlara şu benzetmeyi anlattı: «Zengin bir adamın toprakları bol ürün vermiş. 17Adam kendi kendine, `Ne yapmalıyım? Ürünlerimi koyacak yerim yok' diye düşünmüş. 18Sonra, `Şöyle yapacağım' demiş. `Ambarlarımı yıkıp daha büyüklerini yapacağım, bütün tahıllarımı ve mallarımı oraya yığacağım. 19Ve kendime, ey canım, yıllarca yetecek kadar birikmiş bol malın var. Rahatına bak, ye, iç, yaşamın tadını çıkar diyeceğim.'
20«Ama Tanrı ona, `Behey akılsız!' demiş. `Bu gece canın senden istenecek. Hazırladığın bu şeyler kime kalacak?'
21«Kendisi için servet biriktiren, ama Tanrı katında zengin olmayan kişinin sonu böyle olur.» Luka 12:16-21

burdada zenginin ismi bilinmemektedir.
Kardeslerim cehennem tabiki vardir.Cehenneme gidenin ismi bile cennette bilinmemektedir.
saygilar.

"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45

Cehennem var mı ?

hristiyanlık
huzurlu

Cehennem var mı ?

huzurlu
Cehennem sonuçta çok önemli bir olgu. Üzerinde herzaman uzun uzadıya durulması ve irdelenmesi gerekir diye düşünüyorum.. Açıkçası insanın ölümünden sonrası için çok önemli bir yer tutan bu kavramın camiada yanlış anlaşıldığına inanıyorum!

Sevgiyle kalınız..

Huzurlu
Şeytan ayrıntılarda gizlenir... (Anonim)

Ah işte protestan bakış açısının insana çok derinlerde sağladığı şu keskin ego yok mu :) Tüm camia 2000 yıldır birşeyi yanlış anlıyor da ben 2 senede tek başıma doğrusunu anlıyorum. Takdire şayan bir anlayış. Büyük bir başarı! Bana inanan 8 10 kişi de bulsam bitti olay. En doğru yorum bizim cematte olurdu. Kaynak mı? Pek tabiki yalnız ve yalnız KUTSAL KİTAP. Ha tabii bir de onu bugüne kadar en doğru yorumlamayı başarmış yüce BEN, yüce EGOM. Yetmez mi??

2000 yıl boyunca yapılan muazzam çalışmalar, yazılan kitaplar, konsül kararları, yorumlarla zenginleşmiş gelenek, belki de hayatını bu işe adamış binlerce ruhaninin düşünceleri ne olacak?

Seçilmiş olan yüce BEN'in yanında bunların lafı mı olur?? Hadi canım sende.. SOLA SCRUPTA diyorum burada. Hepsini sildim. Kutsal kitabın ardına sakladım o iflah olmaz egomu. Farkında mıyım? Hayır..

Şeytan ayrıntılarda gizlenir... (Anonim)

Huzurlu

NOT: Eleştirim tamamen kendi eski kişisel bakış açımla ilgili olup kimseyi ve hiçbir mezhebi direk hedef almamaktadır. Ama ilham olmasını da dilerim pek tabiki.

Cehennem var mı ?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Cehennem var mı ? konusuna benzer konular;

bir budist ve cehennem Günümüzde yaşayan bir Budist düşünün meselâ, hayatta elinden geldiği kadarıyla hep iyi şeyleryapmaya çalışmış, kimseyekasten zarar vermemiş, ömrünü dinine ve insanlara hizmet etmeye adamış olsun. Tabii ki, diğer bütün dinlerden olduğu gibi İslam’dan da haberdar olsun. Hatta bilgi-görgü sahibi olmak için İslam ve diğer dinleri de belli bir oranda araştırmış, okumuş olsun. Fakat ömrü boyunca anne-babasından, nene-dedesinden, çevresinden, okulundan aldığı, çocukluğundan beri mutlak doğru olarak kabul ettiği Budizm dininin doğru olduğundan hiç şüphe etmemiş olsun (tıpkı milyonlarca müslümanın hiç İslam’dan şüphe etmediği veya milyonlarca hıristiyanın hiçHıristiyanlık’tan şüpheetmediği gibi). Fakatgerçekten de iyi kalpli, yardım sever,...

Cehennem Başlık tam açıklayıcı olmadı ama başka birşey bulamadım. Ben cehennemde insanları yakacak ateş olmadığı kanaatine vardım. İnsanlar acı çekecek çünkü Tanrı'dan uzak düşmüş olacaklar.Acaba düşüncelerim ne kadar doğru?

hristiyanlık ve cehennem öncelikle bir hristiyan olarak hristiyanlıkdaki cehennem kavramı konusunda uzun zamandır düşündüğümü söylemek isterim. Hristiyanlığın temeli sevgiye barışa dayanır size kötülük edenlere bile mermahet ve sevgi duymanızı öğütler böylesine yüce davranışları öğütleyen ve insanlardan uygulamasını isteyen bir tanrı bizlerle kıyaslanmayacak kadar yüce olduğu halde neden kendi yarattığı insanları kötü işler yaptığı veya onu inkar ettiği için cehhennemde işkence etsin bizden yapmamamızı istediği şeyleri kendisi neden yapsın .Bence hristiyanlıktaki cehennem kavramı tanrıyı tanımayan, tanrı yolunda gitmeyen insanların, o gün geldiğinde tanrı nın yanında olamayacağını anlayıp bu yüzden yaptıkları veya yapmadıkları şeylerden dolayı kendi içlerinde...

cennet-cehennem öldükten sonra insanların cennet ya da cehenneme gitmeleriyle ilgili; Bilinçli olarak günah işleyen herkes günahlarının cezasını çekmek için cehenneme gitmeyecek mi? İmanlı olsa da günah işleyen önce cezasını çekip sonra mı sonsuz mutluluğa kavuşacak? Cennete gidecekler ve cehennme gidecekler şeklinde mi ayrım yapılcak? (sonsuza kadar cennet ya da sonsuza kadar cehennem) Bir insanın önce cehenneme gidip sonra cennete gitmesi mümkün değil mi? Günahları için yani(Araf diye bir şey de duymuştum orda günahların cezası çekiliomuş) Bu konuda beni aydınlatır mısınız? Bir de Hristiyanlara göre imansız olanlar(diğer tek Tanrılı dinler), Mesih sayesinde günahlarının bağışlandığına inanmayan insanlar öldükten sonra günahlarıyla Tanrı'nın...

CENNET ve CEHENNEM CENNET ve CEHENNEM Dindar adamın biri, duasında Tanrıdan hep cennetle cehennemin nasıl yerler olduğunu gösterilmesini istermiş. Tanrı bir gün bu kuluna bir melek göndermiş ve dualarının kabul olunduğunu söylemiş. Melek adamın kolundan tutarak yola çıkmışlar. Epey gittikten sonra büyükçe bir salona girmişler. Salonda uzunca bir masa, masanın üzerinde birbirinden lezzetli yiyecekler. Masanın etrafında da oturmuş bu yiyecekleri yemeğe hazırlanan sıska, zayıf, bir deri bir kemik halsiz insanlar. Gong çalmış ve adamlar yemeğe başlamışlar. Ama maalesef yiyemiyorlarmış. Çünkü ellerinde bir metre uzunluğunda kaşıklar varmış. Bu kaşıklarla yemeleri de şart. Kaşıkları bir türlü ağızlarına götüremiyorlar, yere döküyorlarmış. Melek adama: "Bak...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cehennem : 3- Cehennem var mı ? - Sayfa 3

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler