Cehennemin olup olmadığına dair - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cehennem : Cehennemin olup olmadığına dair - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
huzurlu

Cehennemin olup olmadığına dair

yusuf -34
Danimarkalı rahipler, cehennemin olup olmadığını tartışıyor...

http://www.milliyet.com.tr/default.a...03.2008&ver=33

peki bu görüşe göre Gross Führer Adolf HİTLER tanrının krallığında yerini almıştır!!!
Sevgili Yusuf,

Cehennemin olup olmadığı konusunda tartışacak bir yan bulmak bile çok zor. Ben cehennemin varlığına inanıyorum. Sanırım siz de öyle düşünüyorsunuz. Ama ben size bir soru sormak istiyorum: Adolf Hitlerin cehennemde olduğundan nasıl emin olabilirsiniz. Cehennem varken de Gross Führer Adolf HİTLER pekala tanrının krallığında yerini almış da olamaz mı?

1 günahla 1 milyar günah arasında fark var mıdırki? Tek bir günahın bedeli sonsuz bir azaptır.

Eğer Tanrı Hitler'i de seçtiyse İsa mesihin kefareti onun tüm günahlarını bedelini ödemeye de yetmez mi?

Hem birşey söylemek istiyorum: Bugün siz, ben ya da başka birimiz en az Hitler kadar canavarlık yapmıyorsak bu Tanrının lütfu ve engel olması sonucudur. Tanrı dünyadaki insanların kötülüğünü kısmen engellemese insanlık kendisini yeryüzünden yok edecek kadar kötüdür ve günahın tutsağıdır. Sıradan her insan en az Hitler kadar kötülük potansiyelini içinde barındırır. İnsanlık işte tam olarak da budur aslı itibariyle.. Bizi sizi, etrafımızdakileri Hitlerden farklı kılan tek şey Tanrının lütfudur.

Bizler ne onun seçim kıstaslarını sorgulayabilir ve lütfunu eleştirebiliriz ne de Mesihin işlevinin eksikliğini idda edebiliriz. Tanrı istediyse Hitler de onun krallığında yerini almış olmasının önünde hiçbir engel yok.

Tanrının bereketi üzerinize olsun.

Sevgiyle kalın.

hristiyanlık
istavroz55

Sevgili kardeşim;

bu konuda söyliyebileceğim şeyler çok kısıtlı.. çünkü;

şüphesizki Tanrı onu yalanlayanlara vede ona inanmayanlara çok büyük bir azap verecektir.İncilde bir çok örneği bulunmaktadır.

zaten nasıl ışık olmadan karanlık olmazsa..
sevgi olmadan nefret olmazsa..
kötülük olmadan iyilik olmazsa..

CEHENNEM OLMADANDA CENNET YOKTUR..

peki bu doğrultuda tekrar İncil'i ele alalım İncil de bize Tanrıya inanıp, Mesih'i yaşantımızda Rabbimiz olarak kabul edip,onu yaşamak ve tövbe etmemiz ile günahlarımızın af olacağı belirtiliyor yani CENNET müjdeleniyor..

peki eğer cehennem olmasaydı bunları yapmayanları Tanrı cezasızmı bırakacaktı asla işte bu yüzden CEHENNEM hep vardı vede olacak...

hristiyanlık
huzurlu

Arkadaşlar,

Bu konuda uzunca bir zamandır düşünüyorum. Araştırıyorum. Soruyorum. Okuyorum.. Çok önemli bir konu bu. İlk günceme geldiğinde hadi ben canım. Olur mu öyle şey, tabiki cehennem vardır diye tepki vermiştim. Ama şimdi o kadar emin değilim. Kutsal kitabın hiç bir yerinde sonsuza kadar sürecek bir azabı temsil eden bir cehennem olgusu bulamasdım. Cehennem insan canını ve ruhunu tüketip bitiren yani insanın varlığını tamamen yok eden bir yer olarak tarif edilmiş.

Aşağıdki aytelere bakar mısınız? Bublardaki cehennem tanımında ben sonsuzluklara kadar içinde kalacağımız ve sürekli azap cekeceğimiz bir yer olarak algılamıyorum.

Matta 5,22 Ama ben size diyorum ki, kardeşine öfkelenen herkes yargılanacaktır. Kim kardeşine aşağılayıcı bir söz söylerse, Yüksek Kurul'da yargılanacaktır. Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecektir.
Matta 5,29 Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir.
Matta 5,30 Eğer sağ elin günah işlemene neden olursa, onu kes at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.
Matta 10,28 Bedeni öldüren, ama canı öldüremeyenlerden korkmayın. Canı da bedeni de cehennemde mahvedebilen Tanrı'dan korkun.
Matta 18,9 Eğer gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Tek gözle yaşama kavuşman, iki gözle cehennem ateşine atılmandan iyidir.
Matta 23,15 ‹‹Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Tek bir kişiyi dininize döndürmek için denizleri, kıtaları dolaşırsınız. Dininize döneni de kendinizden iki kat cehennemlik yaparsınız.
Matta 23,33 ‹‹Sizi yılanlar, engerekler soyu! Cehennem cezasından nasıl kaçacaksınız?
Markos 9,43-44 Eğer elin günah işlemene neden olursa, onu kes. Tek elle yaşama kavuşman, iki elle sönmez ateşe, cehenneme gitmenden iyidir.
Markos 9,45-46 Eğer ayağın günah işlemene neden olursa, onu kes. Tek ayakla yaşama kavuşman, iki ayakla cehenneme atılmandan iyidir.
Markos 9,47 Eğer gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Tanrı'nın Egemenliği'ne tek gözle girmen, iki gözle cehenneme atılmandan iyidir.
Luka 12,5 Kimden korkmanız gerektiğini size açıklayayım: Kişiyi öldürdükten sonra cehenneme atma yetkisine sahip olan Tanrı'dan korkun. Evet, size söylüyorum, O'ndan korkun.
Yakup 3,6 Dil de bir ateş, bedenimizin üyeleri arasında bir kötülük dünyasıdır. Bütün varlığımızı kirletir. Cehennemden alevlenmiş olarak yaşamımızın gidişini alevlendirir.
2.Petrus 2,4 Tanrı günah işleyen melekleri esirgemedi; onları cehenneme atıp karanlıkta zincire vurdu. Yargılanıncaya dek orada tutulacaklar.

Bir de şu ayete bakalım:

Yaratılış 2
‹‹Ama iyiyle kötüyü bilme ağacından yeme. Çünkü ondan yediğin gün kesinlikle ölürsün.››

Ruhsal ve bedesne ölümden bahsediliyor. Sonsuzluklara kadar sürecek bir cehennemden değil..

Eski antlaşma yazılarına dikkat ediniz. Günahlar karşısında verilen ceza olarak 'ölüm' dikkat çekicidir.

Telojimizde de günahın bedelinin ölüm olduğunu biliyoruz:

Romalılar 5,12 Günah bir insan aracılığıyla, ölüm de günah aracılığıyla dünyaya girdi. Böylece ölüm bütün insanlara yayıldı. Çünkü hepsi günah işledi.
1.Korintliler 15,21 Ölüm bir insan aracılığıyla geldiğine göre, ölümden diriliş de bir insan aracılığıyla gelir.

Seçilmemişlerin başına gelecek olan sonsuzluklara değin cehennem ateşinde azap çekmek yerine 'Bir yokoluş' olabilir mi? Yani seçilmişlerin sonsuz yaşama kavuşacakları da aslında konuyu bütünlüyor. Yani seçilenler sonsuz yaşama, diğerleri yokoluşa kavuşabilir mi? ne düşünüyorsunuz? Klasik anlamda cehennem gerçekten var mı?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Cehennemin olup olmadığına dair konusuna benzer konular;

Eskiden dindar Müslüman olup Hristiyanlığa geçmiş insanlar var mı? Kıymetli Arkadaşlar, Geçmişte kültür Müslümanı değil dindar bir Müslüman olarak yaşamış biri olarak itiraf etmeliyim, artık bu dine inanmıyorum. Bilhassa son 3 yıldır geçmişte de bir türlü açıklanamayan İslam'daki çelişkiler beni bu dinden git gide soğuttu ve son bir senedir artık İslam'ı açıkça reddediyorum. Fakat Tanrı'nın varlığına da inancım sürüyor. Sizin anlayacağınız bir deist olarak yaşıyorum ancak bu bana huzur da vermiyor. Son bir senedir değişik inanç biçimlerini ve dinleri inceledim. En makulü ve akla yatanı Hristiyanlık olarak görüyorum. Yurtdışına çıktığım zamanlarda gezi amaçlı gittiğim kilise ve ya katedrallerdeki huzur verici atmosferi de yaşadım. Fakat o dönemde Müslüman olduğum için bunun şeytandan gelen bir duygu...

Koskoca bir ülke bir olup tek başınıza sizinle uğraştı mı hiç? Siz hiç koca bir ülk ile uğraşmak zorunda kaldınız mı? Ekli linki okurken kah gözlerim faltaşı gibi açıldı. Kah güldüm. Sonra gülerken utandım. Kendimden. Kah gözyaşlarım sicim oldu. İnanamadım. Koca bir ülke ile medyası, hukuk adamları, silahlı kuvvetleri, valileri, generalleri, derin devleti bir olup tek başına ısrarla sizin üzerinize gelse ne yapardınız? Üstelik hiçbir kötü niyetiniz yokken. Derdiniz başkayken ve siz aslında ülkenizi çok seviyor ve de dış dünyada savunuyorken. Karşınızda milyonları tek yumruk olmuş sizinle uğraşırken bulsanız ne yaparsınz? Bu toprakların evladı Hrant Dink.. Sonunda canını aldığımız gariban anadolu çocuğu Hrant Dink.. Ona bu ülkede yapılanlar insan evladına yapılmaz. Ben gözyaşlarımı tutamadım....

Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=2 width=510 border=0><TBODY><TR><TD class=hurnewstitle align=left>http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~227@nvid~304849,00.asp Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı </TD><TD vAlign=bottom align=right></TD></TR><TR><TD align=left colSpan=2><TABLE cellSpacing=5 cellPadding=0 align=right border=0><TBODY><TR><TD align=right>http://www.hurriyetim.com.tr/images/trs.gifhttp://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,96059,00.jpg<MAP name=examp></MAP></TD></TR><TR><TD></TD></TR></TBODY></TABLE> Şermin SARIBAŞ Siz hiç Ramazan isminde bir rahip duydunuz mu? Ben duymamıştım. Antalya'da bir başka haberin peşinde koşarken, tesadüfen Ramazan adında bir rahip olduğunu öğrendim....

BEBEK OLUP SÜT İÇİN BEBEK OLUP SÜT İÇİN<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> <o:p></o:p> (1.Petrus 2:2) Yeni doğmuş bebekler gibi, hilesiz sütü andıran Tanrı sözünü özleyin ki, bununla beslenip büyüyerek kurtuluşa erişesiniz. Kimse bebek gibi görülmek istemez. Hatta küçük çocuklar bile olduklarından daha büyük olduklarında ısrar ederler. Bununla birlikte Tanrı'nın yanındaki yerimizi gerçekten anlarsak Petrus'un bize bebek gibi olmayı neden tavsiye ettiğini kolayca görebiliriz.<o:p></o:p> Bu karşılaştırmadaki önemli nokta bebeklerin ihtiyaç duydukları süte olan kuvvetli arzularıdır.<o:p></o:p> Süt bebeklere güven ve huzur vermektedir. Onu çok istemektedirler.

Bir seyin gunah olup olmadigini nasil bilebilirim? Bu soru ile ilgili iki bolum bulunmaktadir; (1) Kutsal Kitap'in bahsettigi ve kesinlikle gunah oldugunu yazdigi seyler bulunmaktadir. BUna ornek olarak suleymanin Ozdeyisleri 6:16-19, 1 Korintler 6:9-10 , Galatyalilar 5:19-21 verebiliriz. Kelam Tanri'nin asla onaylamadigi ve gunah olarak nitelendirdigi eylemleri dile getirmistir. Cinayet islemk, zina, yalan soylemek, calmak vs. Kelamin bahsettigi gunahlardandir. (2) Gunah olup olmadigini belirlemekte zorluk cekilen seyler ise Kelam'in dogrudan bahsetmedigi konularda yer almaktadir. Kutsal Kitap belli bir konuyu acikca belirtmediginde bizi yonlendirmesi icin yapacagimiz sey Kelam'in genel prensiplerine bas vurmak gerekmektedir. a) Kelamda konu hakkinda ozellikle ayrilmis bir...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cehennem : 2- Cehennemin olup olmadığına dair - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler