Cesedin yakılması konusunda ne düşünmeliyiz?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cenaze, Mezarlık : Cesedin yakılması konusunda ne düşünmeliyiz?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Hardal

Sorum, konu başlığına uygun değil, farkındayım ama uygun başlık bulamadığım için buraya yazıyorum.
Gerekçelerimde de yanlış varsa, lûtfen düzeltiniz!
Cesedin yakılması konusunda ne düşünmeliyiz? (ölü beden diriltileceğine göre... yakılma, bedenin doğal bozulmasına/çözülmesine müdahale midir?)
Bildiğim kadarıyla, Ortodoks Kilisesi bunu müdahale olarak görüyor ve karşı; öyle midir?
Yaşadığım ve muhtemelen öleceğim ülkenin yasalarına göre, kamu sağlığı nedenleriyle, gömülen kişinin tabutunun tamamen "geçirimsiz" olması gerek... bu durumda kişi geldiği toza/toprağa nasıl dönecek?
Oysa küllerin içine konduğu kutu uzun vadede "doğal ortamda çözülür" yani dönüşe elverişli nitelikte.
Ne düşünmeliyim?
Yoksa bazı arkadaşların dediği gibi bu konuyu hiç mi düşünmemeliyim?

hristiyanlık
evangelion

Hardal
Sorum, konu başlığına uygun değil, farkındayım ama uygun başlık bulamadığım için buraya yazıyorum.
Gerekçelerimde de yanlış varsa, lûtfen düzeltiniz!
Cesedin yakılması konusunda ne düşünmeliyiz? (ölü beden diriltileceğine göre... yakılma, bedenin doğal bozulmasına/çözülmesine müdahale midir?)
Bildiğim kadarıyla, Ortodoks Kilisesi bunu müdahale olarak görüyor ve karşı; öyle midir?
Yaşadığım ve muhtemelen öleceğim ülkenin yasalarına göre, kamu sağlığı nedenleriyle, gömülen kişinin tabutunun tamamen "geçirimsiz" olması gerek... bu durumda kişi geldiği toza/toprağa nasıl dönecek?
Oysa küllerin içine konduğu kutu uzun vadede "doğal ortamda çözülür" yani dönüşe elverişli nitelikte.
Ne düşünmeliyim?
Geçmişte ölen birçok imanlının, havarinin, peygamberin bedeni toprağa karıştı. Bunda insanın müdahalesi yoktu, bedenler yakılmadı ama yine de beden bozuldu, belki de büyük oranda yok oldu gitti.
Alıntı:
Elçilerin İşleri 1336 "Davut, kendi kuşağında Tanrı'nın amacı uyarınca hizmet ettikten sonra gözlerini yaşama kapadı, ataları gibi gömüldü ve bedeni çürüyüp gitti
Bizim bedenlerimiz dirilişte farklı olacaktır, dünyasal (çürümeye mahkum - düşkün - zayıf) bedenlerimiz değil, başka tür (göksel - ruhsal - görkemli - çürümez - güçlü) bedenlerimiz olacaktır.
Alıntı:
1 Korintliler 1540 Göksel bedenler vardır, dünyasal bedenler vardır. Göksel olanların görkemi başka, dünyasal olanlarınki başkadır.
41 Güneşin görkemi başka, ayın görkemi başka, yıldızların görkemi başkadır. Görkem bakımından yıldız yıldızdan farklıdır.
42 Ölülerin dirilişi de böyledir. Beden çürümeye mahkûm olarak gömülür, çürümez olarak diriltilir.
43 Düşkün olarak gömülür, görkemli olarak diriltilir. Zayıf olarak gömülür, güçlü olarak diriltilir.
44 Doğal beden olarak gömülür, ruhsal beden olarak diriltilir. Doğal beden olduğu gibi, ruhsal beden de vardır.
45 Nitekim şöyle yazılmıştır: "İlk insan Adem yaşayan can oldu." Son Adem'se yaşam veren ruh oldu.
46 Önce ruhsal olan değil, doğal olan geldi. Ruhsal olan sonra geldi.
47 İlk insan yerden, yani topraktandır. İkinci insan göktendir.
48 Topraktan olan insan nasılsa, topraktan olanlar da öyledir. Göksel insan nasılsa, göksel olanlar da öyledir.
49 Bizler topraktan olana nasıl benzediysek, göksel olana da benzeyeceğiz.
50 Kardeşler, şunu demek istiyorum, et ve kan Tanrı'nın Egemenliği'ni miras alamaz. Çürüyen de çürümezliği miras alamaz.
5152 İşte size bir sır açıklıyorum. Hepimiz ölmeyeceğiz; son borazan çalınınca hepimiz bir anda, göz açıp kapayana dek değiştirileceğiz. Evet, borazan çalınacak, ölüler çürümez olarak dirilecek, ve biz de değiştirileceğiz.
53 Çünkü bu çürüyen beden çürümezliği, bu ölümlü beden ölümsüzlüğü giyinmelidir.
54 Çürüyen ve ölümlü beden çürümezliği ve ölümsüzlüğü giyinince, "Ölüm yok edildi, zafer kazanıldı!" diye yazılmış olan söz yerine gelecektir.
55 "Ey ölüm, zaferin nerede? Ey ölüm, dikenin nerede?"
56 Ölümün dikeni günahtır. Günah ise gücünü Kutsal Yasa'dan alır.
Mesih bizim bedenlerimizi kendi bedenine benzer hale getirecektir:
Alıntı:
Filipililer 321 O her şeyi kendine bağlı kılmaya yeten gücünün etkinliğiyle zavallı bedenlerimizi değiştirip kendi yüce bedenine benzer hale getirecektir.
Yukarıdaki tüm ayetlerin ışığında göksel bedenin şimdi sahip olduğumuz beden olmadığı, başka bir beden olduğu ortadadır diyebiliriz. Dolayısıyla insan müdahalesinin özel bir önemi yoktur, ölmüş bedenleri değiştiren Tanrı yoktan da var edebilir ki zaten bu O'nun karakteri ve özüdür.

hristiyanlık
erkut ziya

Hardal

Ne düşünmeliyim?
Bende gomulmek yerine yakilma taraftariyim. Tanri olu bedenide diriltir, bizi topragada karistirir; onun icin hersey mumkun, bu yuzden benim gozumde onemli olan bedene ne olacagi degil ruha ne olacagi.

Hardal
Yanlis hatirlamiyorsam bir kac yil once Atinada mezarliklar icin yeterli yer kalmadigindan belediye kimi oluleri yakmayi onermisti ve Yunanistan kiliseside buna karsi cikmisti.

hristiyanlık
Hardal

Teşekkür ederim.

hristiyanlık
candan

Kutsal Kitap olu bedenin yakilmasi konusunda hic bir kesin ogreti vermemistir. Olulerin yakilmasi her ne kadar Hristiyanlarca uygulanan bir yontem olmussa da bu Ibraniler veya Yeni Ahitteki imanlilarca izlenen bir yontem degildi. Bazi imanlilar bu yonteme karsi cikarlar ve bunun nedeni de bir gun Tanri'nin bedenlerimizi ve ruhumuzu dirilttiginde taninmaz halde olacaklaridir (1 Korintler 15:35-58, 1 Selanikler 4:16) Ancak bedenin yakilmis olmasi ya da olmamasi Tanri'nin o bedeni dirilitmesinde herhangibir zorluk teskil edemez..Iki bin yil once olmus olan imanlilarin bedenleri simdiye dek toz haline gelmislerdir ve bir gun Tanri onlarin bendelerini diriltebilecektir. Olulerin yakilmasi sadece bedenin toz haline gelisinin cabuklastirilmis halidir. Bence herseye gucu yeten, herseye muktedir olan Tanri, yakilmis bir bedeni yakilmamis olan kadar kolay diriltebilir.
Sahsen beni taniyanlar bilir oldugumde kullanilabilecek organlarimin kullanilmasi ve geri kalani yakilmasi icin verdigim bir talimat bulunmaktadir. Geride kalan bedenimin ne oldugunun hic mi hic onemi yoktur benim icin. ".. Dust to dust, ashes to ashes..."
Esenlikler
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Cesedin yakılması konusunda ne düşünmeliyiz? konusuna benzer konular;

Evrimcilerden İnsanın Atası Konusunda İtiraflar Evrimcilerden İnsanın Atası Konusunda İtiraflar Evrim teorisinin iddiasına göre insanlar ve günümüz maymunları ortak atalara sahiptirler. Bu ilkel yaratıklar zamanla evrimleşerek bir kısmı günümüz maymunlarını, evrimin diğer bir kolunu izleyen bir başka grup da günümüz insanlarını oluşturmuştur. Maymunlarla insanların sözde ilk ortak atalarına evrimciler, "Güney Afrika Maymunu" anlamına gelen Australopithecus ismini verirler. Gerçekte soyu tükenmiş eski bir maymun türünden başka birşey olmayan Australopithecuslar'ın çeşitli türleri bulunur. Bunların bazıları iri yapılı, bazıları daha küçük, daha narin yapılı canlılardır. İnsan evriminin bir sonraki safhasını da evrimciler, "homo" yani insan olarak sınıflandırırlar. İddiaya göre...

Darwinistler Ardi konusunda insanları aldatıyorlar DARWINİSTLER TÜM ARA FOSİL HİKAYELERİNDE OLDUĞU GİBİ ARDI HAKKINDA DA İNSANLARI ALDATIYORLAR Darwinistler son dönemlerde, onlarca yıl önce bulunmuş olan fosillerin peşine düştüler. “Acaba hangisini ara fosil diye gündeme getirebiliriz?” diye hiç durmadan fosil arıyorlar. Önce 1983 yılında bununan Ida fosilini dünyanın sekizinci harikası diye tüm dünyaya duyurdular. Bunun bir fiyasko olduğu ortaya çıkınca, alelacele Ida ile ilgili tüm iddialarını geri aldılar. Şimdi ise başrollerde ARDI var. 1994 yılında bulunan ARDI (Ardipithecus ramidus), aradan geçen 15 yıl sonrasında müthiş bir buluşmuş gibi gündeme getirildi. Darwinistler her zamanki gibi aranan o hayali kayıp...

Para konusunda ibretlik bir öykü 2 http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1105732

Para konusunda ibretlik bir öykü 'Para beni bu hale getirdi' Yeşilçam'ın bir dönem önemli jönlerinden Mesut Engin, otobüs duraklarında yatıp kalkıyor, yardım etmek isteyenleri reddediyor. http://www.yenisafak.com.tr/resim/site/mesut115837c5215610df1by.jpg Mesut Engin, bir dönem Yeşilçam'ın önemli jönlerindendi. Kadir İnanır, Ayhan Işık ve Perihan Savaş gibi sanatçılarla kamera karşısına geçip çok sayıda filmde rol aldı. Fotomodellik, mankenlik, oyunculuk yaptı. Zaman'ın haberine göre, Şimdilerde İzmir'de otobüs duraklarında yatıp kalkıyor. Çevreden yardım etmek isteyenleri 'Para beni bu hale getirdi.' deyip reddediyor. Kameralara görünmek istemiyor. Mesut Engin, Aydın'ın Söke ilçesinde dünyaya geldi. 1973'te Ses Dergisi'nin düzenlediği yarışmada birinci...

KİLİSE YUNANCASI KONUSUNDA YARDIM Merhaba arkadaşlar, Ben bir kitap çevirisi yapıyorum ancak bazı kısımlar kilise Yunanca'sı. Neden bahsedildiğini anlayabiliyorum Yunanca bildiğim için ancak kelime kelime çevirebilmek için daha fazlasına ihtiyacım var. Bu konuyu iyi bilen birisi varsa bu forumda bana yardımcı olabilir mi? Yoksa gidip doğrudan bir din görevlisine mi danışayım? Onlarla daha mı çabuk bu işi halledebilirim sizce? Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sevgiler, Yönetim Notu: Bahsettiğiniz şey eski-antik yunanca olabilir. Bunu da ancak yunanca bilen kişiler veya pederler bilebilir.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cenaze, Mezarlık : Cesedin yakılması konusunda ne düşünmeliyiz?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler