Evanjelique
Feriköy Latin Katolik Mezarlığı'nın içler acısı hali!!!
Bugün televizyonda haberlerde gösterdi,haçları kırmışlar mezarların başındaki,mozolelerden kemikleri dışarı çıkartıp saçmışlar,resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü:-(((
En son 1,5 sene önce gitmiştim mezarlığa ve orada gömülü olan yakınlarım var...
O mezarlığın çevresi uzun duvarlarla çevrilidir ve kapısında bekçi durur..Kilise yetkilileri uyuyor mu???
Bu yeni birşey değil..!!!
Gerçi eskiden de vandalizm vardı,mezar üzerindeki resimler sökülüp kaidelere zarar veriliyordu,heykellerin başları kopartılıyordu...
Buradan Katolik mezarlıklarından sorumlu ruhani Msgr. Marovitch'i göreve davet ediyorum,lütfen ivedilikle bir önlem alın ve mezarlığa her elini kolunu sallayanın girmesine mani olun...
Sevdiklerimizi oraya dirilişi beklesinler diye istirahate uğurladık,bir kaç kendini bilmez çapulcu onları mezarlarında huzursuz etsin diye değil!!
VANDALİZMi gerçekleştirenleri kınıyorum ve diyorum ki ''Baba onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar,sen onları affet..''
O mezarlıktaki bekçinin görevi nedir???
Lütfen mezarlığa kim giriyor çıkıyor ana kapıdan kontrolü yapılsın...
xxakadir
Değerli kardeşim,
Sana hiç de hoş olmayan haberlerim var...;
Benim asıl işim, 'Özel Güvenlik' olduğu için bu camiada bazı kötü hadiseleri, hem görüyor ve maalesef yaşıyoruzda..
Sizin konuyla alakalı olarak da acı ama gerçek, Özellikle; imanlı olmayan -kendinden bi haber-mezarlık bekçileri, kilise sorum-suz-ları tarafından işe alınıyor..'saldım çayıra, mevlam gayıra' mantığıyla hareket ediliyor...
Bu forumda daha fazla yazıp ta taşları yerinden oynatmak istemiyorum ama, bir örnek vermeden de geçmek istemiyorum.. Bağlarbaşında (Marmara Üni. İla. Fak. karşısı) Rum Mezarlığı bekçisini 'fahişelerle alem yaparken' yakalamıştık...
Üzülüyorum...hem de çok üzülüyorum ama, bu umarsız gidişe, bu sorumsuzluğa da ne zaman dur denilecek, merak ediyorum!!...
Evanjelique
|
|
xxakadir
|
Değerli kardeşim,
Sana hiç de hoş olmayan haberlerim var...;
Benim asıl işim, 'Özel Güvenlik' olduğu için bu camiada bazı kötü hadiseleri, hem görüyor ve maalesef yaşıyoruzda..
Sizin konuyla alakalı olarak da acı ama gerçek, Özellikle; imanlı olmayan -kendinden bi haber-mezarlık bekçileri, kilise sorum-suz-ları tarafından işe alınıyor..'saldım çayıra, mevlam gayıra' mantığıyla hareket ediliyor...
Bu forumda daha fazla yazıp ta taşları yerinden oynatmak istemiyorum ama, bir örnek vermeden de geçmek istemiyorum.. Bağlarbaşında (Marmara Üni. İla. Fak. karşısı) Rum Mezarlığı bekçisini 'fahişelerle alem yaparken' yakalamıştık...
Üzülüyorum...hem de çok üzülüyorum ama, bu umarsız gidişe, bu sorumsuzluğa da ne zaman dur denilecek, merak ediyorum!!...
|
''Bu forumda daha fazla yazıp ta taşları yerinden oynatmak istemiyorum ama,bir örnek vermeden de geçmek istemiyorum..Bağlarbaşınd a (Marmara Üni. İla. Fak. karşısı)
Rum Mezarlığı bekçisini 'fahişelerle alem yaparken' yakalamıştık...''
Taşları oynatın sevgili kardeşim,hatta kayaları da oynatalım..
Biz imanlılar olarak değerlerimize,ibadethanel erimize,mezarlıklarımıza, kutsallarımıza sahip çıkmazsak, bizim adımıza kimse bizim olanları savunmaz ve böyle metruk kiliseler görmeye,haçlarımızın yerlerinden söküldüğünü izlemeye seyirci kalırız...
Ben şahsen bazı kilise görevlilerinin,bu tür yerlere bekçilik yapması adına hristiyan olmayan kişileri tutmasına da karşıyım..Tamam,cemaatler imiz azaldı ama hiç mi adam yok kendimizden içimizden biri bizim ibadethanelerimizin koruyuculuğunu yapacak?İmanlı kıtlığına kıran mı girdi ülkede?
Gerçi benim bildiğim o bekçi süryaniydi.. (emin değilim)
Yarın öbürgün biri, ailemizden birinin mezarını kırsa dökse bunun zararını kim tazmin edecek??..
Maddi değerinden vazgeçtim ya manevi olarak yaşayacağımız yıkım...
Benim ailemden akrabalarımdan dostlarımdan biri de olması gerekmiyor illa ki,sonuçta oraya gömülen iman kardeşlerimin hepsi benim Rab'de kız ve erkekkardeşlerimdir..
Heybeliada'daki Rum Ortodoks mezarlığının da hali içler acısı...Kaideler devrilmiş ve mezarların üzerindeki resimleri bazı çocuklar koparıp toplayıp götürüp denize atmış...Ortodoks değilim,Rum da değilim ama sonuçta orası da bir Hristiyan mezarlığı ve insanın içini acıtıyor,kendime yapılmış gibi hissediyorum..
Kiliselerden bağımsız imanlıların da sivil toplum örgütleri geliştirmeleri gerek aralarında bence artık,Hrant Dink hep söyleyip dururdu..
MR.CAGE
Sevgili kardeşim .Gerçekten de çok önemli bir konuya değinmişsin:((Görmediğim halde yüreğim sızladı.Yani ne tür bir zihniyet bu hakareti yapabilir.Bizden ne kadar nefret ediliyor ki mezarlar bu hale getiriliyor.Bu konuda aslında birlik olup nasıl müslüman mezarlıkları korunup bakılıyorsa hristiyan mezarlarının da bakılıp korunması için gerekli yerlerle görüşelim.Sesimizi duyuralım.Yani bir türlü sindiremiyorum.Yine de Rab İsanın dediği gibi ''Baba onları affet.Ne yaptıklarını bilmiyorlar''.Rab onlara akıl fikir versin ıslah etsin.Fakat ben yine de bu konuda birşeyler yapılsın diyorum ve bu forumdaki tüm kardeşleri bu konuda birleşmeye çağrıyorum.Kiliselerimizd e de bunları dile getirip o şekilde de bir şeyler yapılabilir.Duyarsız olmayalım kardeşler.Rab hepinizi korusun ve gözetsin.Amin.
Margos
Kendi mezarlıklarına saygısı olmayan insanların azınlıkların mezarlıklarına saygısının olmasını beklemek zaten saçma. Çok acı malesef...
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler