Gömülme Hakkında Bir Soru

Gömülme Hakkında Bir Soru hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Cenaze, Mezarlık : Gömülme Hakkında Bir Soru konusu 1416 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj pc_terorist tarafından gönderildi. Gömülme Hakkında Bir Soru Merhaba kardeşlerim; Ailemizin kendine ait büyük bir mezarlığı var..Fakat bu mezarlıkta müslüman inancına sahip yakınlarımda gömülü..oraya gömülebilir miyim yoksa başka inançlardan ayrı yeni bir alana mezarlıkmı yaptırmalıyım? Gömülme Hakkında Bir Soru

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Gömülme Hakkında Bir Soru konusu 1416 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj pc_terorist tarafından gönderildi.

Gömülme Hakkında Bir Soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Gömülme Hakkında Bir Soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-10-08, 22:16
pc_terorist

Merhaba kardeşlerim;
Ailemizin kendine ait büyük bir mezarlığı var..Fakat bu mezarlıkta müslüman inancına sahip yakınlarımda gömülü..oraya gömülebilir miyim yoksa başka inançlardan ayrı yeni bir alana mezarlıkmı yaptırmalıyım?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Gömülme Hakkında Bir Soru

Gömülme Hakkında Bir Soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-10-08, 22:20
turgay55

Sevgili kardeşim mezarlık nasıl yaptıracaksın o iş belediyenin yetkisinde sanıyorum.

Gömülme Hakkında Bir Soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-10-08, 22:25
Evanjelique

Sevgili Kardeşim,bu kastettiğiniz mezarlık hangi gruba ait?Ülkemizde
Mersin'deki Asri Mezarlık'ta din ve mezhep gibi kavramlar gözetilmemekte ve Hristiyan,Yahudi ve Müslümanlar aynı mezarlık içerisinde parselleri bile ayrılmadan yanyana defnedilmektedir.

Ama Hristiyanlık içerisinde,bazı kiliselerin bu konuda kendilerine has gömü defin politikaları vardır,örneğin bir Katolik mezarlığı,papaz tarafından kutsal suyla takdis edilip kutsandığından ,mezarlık toprakları ''kutsal alan'' sayılır ve Katolik olmayanlar o mezarlığa gömülemezler.

Gömülme Hakkında Bir Soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-10-08, 22:43
pc_terorist

Kastettiğim mezarlık halka açık bir mezarlık değil sayın Evanjelique sadece bizim ailemize ait bir alan...Büyük dedelerim zamanında o arsaları satın almış kendilerine ait mezarlık yaptırmışlar...Çoğu müslüman olan akrabalarım gömülü o mezarlıkta Hristiyan olarak onların arasına gömülmem uygun mudur diye sormak istemiştim

Gömülme Hakkında Bir Soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-10-08, 23:01
Evanjelique

pc_terorist
Kastettiğim mezarlık halka açık bir mezarlık değil sayın Evanjelique sadece bizim ailemize ait bir alan...Büyük dedelerim zamanında o arsaları satın almış kendilerine ait mezarlık yaptırmışlar...Çoğu müslüman olan akrabalarım gömülü o mezarlıkta Hristiyan olarak onların arasına gömülmem uygun mudur diye sormak istemiştim
Resmi prosedür hakkında Mezarlıklar Müdürlüğü'nden yardım alabilirsiniz,Hristiyan inancına göre nereye gömüldüğünüzün pek bir önemi yoktur,ruhunuz Mesih'te olduktan sonra..Ama eğer İstanbulda iseniz ''Defin,Cenaze'' adı altında açtığım konuda Hristiyanlara hizmet veren cenaze evlerinin iletişim kaynakları mevcut,onları da aradığınız takdirde bilgi alabileceğinizi sanıyorum.

Gömülme Hakkında Bir Soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Gömülme Hakkında Bir Soru konusuna benzer konular;

Kimlik bilgi güncellemesi hakkında bir soru Merhaba kardeşlerim. Benim kafamı kurcalayan bir soru var: Kimlikteki din kısmını nasıl güncelleyebilirim? Yani o "Müslüman" kısmını "Hristiyan" olarak değiştirmek istediğimizde nereye başvuruyoruz(Nüfus memurluğu biliyorum ama nüfus memurluğunun neresine?), herhangi bir belge yada birşey lazım mı, ve ne gibi işlemler gerçekleşiyor. Sorumu ÖNCELİKLE bu konuda bilgisi ve/veya tecrübesi olan kişilerin yanıtlamasını dilerim. Şimdiden teşekkürler.

Deuteronomy ve Yeni Ahit Hakkında Soru Eski Ahit'te bulunan deuteronomy adlı bölümde; "Öz kardeşin, oğlun, kızın, sevdiğin karın ya da en yakın dostun seni gizlice ayartmaya çalışır, senin ve atalarının önceden bilmediğiniz, dünyanın bir ucundan öbür ucuna dek uzakta, yakında, çevrenizde yaşayan halkların ilahları için, 'Haydi gidelim, bu ilahlara tapalım' derse, 8 ona uymayacak, onu dinlemeyeceksin. Ona acımayacak, sevecenlik göstermeyecek, onu korumayacaksın. 9 Onu kesinlikle öldüreceksin. Onu önce sen, sonra bütün halk taşa tutsun. 10 Taşlayarak öldürün onu. Çünkü Mısır'dan, köle olduğunuz ülkeden sizi çıkaran Tanrınız RAB'den sizi saptırmaya çalıştı.

Pavlus-İncil hakkında bir soru Yazılarıma önyargılı yaklaşılmazsa memnun kalırım. Pavlus=Saul mudur? İncil'in şu atacağım satırları doğru mudur? Elç.8: 3 Saul ise inanlılar topluluğunu kırıp geçiriyordu. Ev ev dolaşarak, kadın erkek demeden imanlıları dışarı sürüklüyor, hapse atıyordu. Pavlus bir gün Şamdaki Mesih yanlılarına eziyet etmek ve onları Kudüs’e getirmek için yola çıktı. Elç.9: 1-2 Saul ise Rab'bin öğrencilerine karşı hâlâ tehdit ve ölüm soluyordu. Başkâhine gitti, Şam'daki havralara verilmek üzere mektuplar yazmasını istedi. Orada İsa'nın yolunda yürüyen kadın erkek, kimi bulsa tutuklayıp Yeruşalim'e getirmek niyetindeydi

Tevrat hakkında bir soru Aşağıdaki ayetler hakkında bir sorum var.Kayin yaşadığı olaylardan sonra oradan uzaklaşıyor ve biriyle evleniyor.Ama ilk gönderilen aile Adem ile Havva değil mi?Orada yalnız değiller miydi?Yanlış anlamadıysam Rab onlardan sonra yeryüzüne daha sonradan başka insanlar mı göndermişti?Ve de küçük bir sorum daha var Yaratılış 12'ye kadar okudum neden herkes 600,700,800 sene yaşıyor?Özel bir sebebi var mı?Bugünkü insanlar niye daha kısa yaşıyor? Daha Vaftiz dersleri alıyorum.Tevrat hakkında bilgim oldukça yetersiz.Tüm bilgilendirmeler için şimdiden teşekkürler... Esenlikler... <sup>1</sup> Adem karısı Havva ile yattı. Havva hamile kaldı ve Kayin'i doğurdu. "RAB'bin yardımıyla bir oğul dünyaya getirdim" dedi. <sup>2</sup> Daha sonra Kayin'in kardeşi Habil'i doğurdu. Habil çoban...

Pavlus hakkında on soru on cevap <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cevan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><!--><style> <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Bookman Old Style"; panose-1:2 5 6 4 5 5 5 2 2...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih