gömülme konusu
8994 kez okundu,
66 kez cevaplandı. En son mesaj
Evanjelique tarafından gönderildi.
gömülme konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »

31-05-08, 22:19
zfrkrblt
Hristiyanlıkta ölünün gömülmesinin bir şekli varmıdır?varsa bu şeklin önemi nedir?
gömülme
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
gömülme

31-05-08, 23:58
yusuf -34
ortodoks'ken bir arkadaşımın yaya'sı nın cenaze merasimine katılmıştım ve ben sana süreci baştan sona anlatayım. Cenaze evden alınır bu işicenaze levazımatçısı yapar vaftiz ve diğer belgeler ile resmi prosedür ile ölen kişi nufus md.'lüğü bağlı bulunduğu metropolitlik ve vasıtası ile mezarlıklar md.'lüğü ile mezar yeri hazırlanır bu esnada cenaze evden alınmış levazımat işi gören yerin gasılhanesinde yıkanmış giydirilmiş ve mis kokularla parfümlenmiş ve olur har türlü resmi işlm halolduktan sonra cenaze kiliseye getirilir ruhani tarafından icra edilen ayin ve dualar ile bu işlem için genel tercih pazar günleridir kiliseden dualar eşliğine mezarlığa gidilir bura yeri hazırdır ruhani bir elinde okunup kutsanmış ve rabımızın kanına tebdil edilmiş şarap şişesi cenaze mezarın başına levzımat görevlilerince getiilir papas'ın duaları ve işareti ile tabut mezara indirilir beraberinde getirilen çelenk ve mezarın bir köşesinede ölen kişinin dünyada sevdiği veya kullandığı eşyalarda konur ruhani dualara devam eder ve şarap (Rabbımızın kanı) ile hem mezar hemde vefat eden kişi kutsanır dualar bitip ruhani çekilince mezar toprak ile kapatılır ve tekrar kilsenin salonuna dönülür ve orda cenaze yakınları taziye kabulüne devam edilir. Cenazeye katılanlara ikramlada bulunulur !!!
1) Tabutla gömülmesinin anlamını sorduğumda nuh'un gemisini temsildir denmişti.
2) O'mis gibi kokuyu sorduğumda Rabbımızda mağaraya konduğunda mis kokularla parfümlenmişti denmişti
3) Rabbin kanı ile kutsanma sadece ortodoks'luğanözgü denmişti.
tabi doğal olarak Anastasia bu konuyu benen daha iyi biliyordur benim atladığım veya gözden kaçırdığım konu varsa o cevap verir!!!
Ermeni measimini TV'lerin gösterdiği kadarı ile merhum sevgili Hrant'ın kini görmüştüm onuda sevgili Avo ve Margos detaylıyabilirler
ancak beni maf eden konu bu protestanlarda nasıl gerçeklişiyor bunu eski gittiğim kilisede sordum yanıt alamadım!!! geçiştirdiler!!! nereye gömüleceğim bilinmiyor? işte beni çıldırtırcasına bunalıma sokan konu bu inandığım gibi gömülememek korkusu !!!
bilen bir kimse varsa lütfen açıklasın sevgilerimle esenkalın
gömülme
FORUMA ÜYE OLUN! /
gömülme

01-06-08, 03:01
zfrkrblt
sevgili yusuf beni bilgilendirdiğin için teşekkürler.Bende bir protestan olarak bunun endişesini taşımaktayım gömülme işlemi şekli bir önem arzetmemektemidir.Malum
incilde bu durum detaylandırılmamıştır.
Rab sizleri bereketlesin.
gömülme
FORUMA ÜYE OLUN! /
gömülme

01-06-08, 08:49
madonna
|
|
yusuf -34
|
ancak beni maf eden konu bu protestanlarda nasıl gerçeklişiyor bunu eski gittiğim kilisede sordum yanıt alamadım!!! geçiştirdiler!!! nereye gömüleceğim bilinmiyor? işte beni çıldırtırcasına bunalıma sokan konu bu inandığım gibi gömülememek korkusu !!!
bilen bir kimse varsa lütfen açıklasın sevgilerimle esenkalın
|
Eğer İstanbul'da yaşıyorsan Kilyos'taki Protestan mezarlığına gömülürsün.Tabi Nüfus cüzdanının din hanesinde
hristiyan olduğunu belirtmen gerek(yeni kardeşler için söylüyorum).Ayrıca belirli bir ayin sistemi yok,ben görmedim.
Esenlikler...
gömülme

Lord Jesus Christ is my Saviour

FORUMA ÜYE OLUN! /
gömülme

01-06-08, 18:11
Emre-istanbul
benim nüfus cüzdanımda
Hristiyan yazıyor ben şimdi Kilyos a mı gömüleceğim?
gömülme

İsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6

FORUMA ÜYE OLUN! /
gömülme
gömülme konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil