|
|
DMTKRMN
|
|
mrb burada gerekli açıklamalar yapılmış yazılmıs bu cok guzel fakat bu yerlerin neden ziyarette zorluk yasanıyor anlamış değilim. şişlideki hiçbir mezarlığı göremedim kapıdaki bekçiler çok ters ne için geldin ne oldu dıyor. sadece okudugumu anlamaya calıştıgım seyleri gormek ıstıyorum ama bu onlara yetmıyor. bır suru formalıte cıkarıyorlar patrıkaneye kumkapılara gıdıp kagıt al dıyorlar oda yetmez belkı bu bekçilere. bence bu tur yerler halka ve baska dınden ınsanlara acık olmalı yıne bekçı eslıgınde tabı.. kiliseler içinde aynı sekılde hıc kımse yardımcı olmuyor neden kılıseye gıdılır okuyoruz falan ama bunlar yeterlı deılkı o anı yasamak ıstoyorsunuz ama bunun ıcınde belkı ızın almak gerekebılır. bence buna hıc gerek yok ınsanlar ne zamn ısterse hem mezarlıkları hem kılıselerı zıyaret edebılmelı ve oradakı ınsanlar yardımcı olmalı.
|
Yazınız ne yazık ki yanlış beyanlar içermekde. Öncelikle durduk yere mezarlığa niçin alınasınız. Mezarlığa gitmenizin bir amacı olmalı.
Balıklı Rum mezarlığındaki yağmayı duymamışmıydınız. Oradaki mezar taşlarının kırıldığını bilmiyor musunuz?
Ben ziyaret etmek istediğim an gidebiliyorum. Üstelik Türk'üm. Mezarlıkdan sorumlu Pedere hangi mezarı ziyaret etmek istediğimi söylüyorum ilgili mezarın kaydına bakılarak yeri belirleniyor ve ziyaretimi gerçekleştiriyorum.
Gelelim kilise bölümüne. Hangi kilisede içeriye alınmadınız? Kiliselerin kapıları her kese açık . hatta o kadar açık ki
Trabzon Sancta Maria Kilisesi rahibi Andrea Santaro kilisede öldürülmüştür. Buna Rağmen kapılar yine de açıktır. Ve yardım talebinizi saygılı bir üslup ile yaptığınızda Ruhaniler müsaitse sizinle muhakkak görüşür. Ama şunu bilinki samimi olup olmadığınızı illaki anlarlar :)
Sevgiler