Haydarpaşa Anglikan Mezarlığı

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cenaze, Mezarlık : Haydarpaşa Anglikan Mezarlığı

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Anglikanmoderator

Kolera salgınından ölen İngiliz askerleri için oluşturulmuş bu askeri mezarlık,bugün sivil İngiliz/Anglikan tabiyete sahip kişilere de defin hizmeti sunuyor.İstanbul-Haydarpaşa'da GATA askeri hastanesinin bitişiğinde bulunan mezarlığın düzenli bakımı ve onarımı yapılmaktadır ve mezarlıkta bekçi bulunmaktadır.

hristiyanlık
DMTKRMN

mrb burada gerekli açıklamalar yapılmış yazılmıs bu cok guzel fakat bu yerlerin neden ziyarette zorluk yasanıyor anlamış değilim. şişlideki hiçbir mezarlığı göremedim kapıdaki bekçiler çok ters ne için geldin ne oldu dıyor. sadece okudugumu anlamaya calıştıgım seyleri gormek ıstıyorum ama bu onlara yetmıyor. bır suru formalıte cıkarıyorlar patrıkaneye kumkapılara gıdıp kagıt al dıyorlar oda yetmez belkı bu bekçilere. bence bu tur yerler halka ve baska dınden ınsanlara acık olmalı yıne bekçı eslıgınde tabı.. kiliseler içinde aynı sekılde hıc kımse yardımcı olmuyor neden kılıseye gıdılır okuyoruz falan ama bunlar yeterlı deılkı o anı yasamak ıstoyorsunuz ama bunun ıcınde belkı ızın almak gerekebılır. bence buna hıc gerek yok ınsanlar ne zamn ısterse hem mezarlıkları hem kılıselerı zıyaret edebılmelı ve oradakı ınsanlar yardımcı olmalı.

hristiyanlık
V E R A

DMTKRMN
mrb burada gerekli açıklamalar yapılmış yazılmıs bu cok guzel fakat bu yerlerin neden ziyarette zorluk yasanıyor anlamış değilim. şişlideki hiçbir mezarlığı göremedim kapıdaki bekçiler çok ters ne için geldin ne oldu dıyor. sadece okudugumu anlamaya calıştıgım seyleri gormek ıstıyorum ama bu onlara yetmıyor. bır suru formalıte cıkarıyorlar patrıkaneye kumkapılara gıdıp kagıt al dıyorlar oda yetmez belkı bu bekçilere. bence bu tur yerler halka ve baska dınden ınsanlara acık olmalı yıne bekçı eslıgınde tabı.. kiliseler içinde aynı sekılde hıc kımse yardımcı olmuyor neden kılıseye gıdılır okuyoruz falan ama bunlar yeterlı deılkı o anı yasamak ıstoyorsunuz ama bunun ıcınde belkı ızın almak gerekebılır. bence buna hıc gerek yok ınsanlar ne zamn ısterse hem mezarlıkları hem kılıselerı zıyaret edebılmelı ve oradakı ınsanlar yardımcı olmalı.
Yazınız ne yazık ki yanlış beyanlar içermekde. Öncelikle durduk yere mezarlığa niçin alınasınız. Mezarlığa gitmenizin bir amacı olmalı.
Balıklı Rum mezarlığındaki yağmayı duymamışmıydınız. Oradaki mezar taşlarının kırıldığını bilmiyor musunuz?
Ben ziyaret etmek istediğim an gidebiliyorum. Üstelik Türk'üm. Mezarlıkdan sorumlu Pedere hangi mezarı ziyaret etmek istediğimi söylüyorum ilgili mezarın kaydına bakılarak yeri belirleniyor ve ziyaretimi gerçekleştiriyorum.
Gelelim kilise bölümüne. Hangi kilisede içeriye alınmadınız? Kiliselerin kapıları her kese açık . hatta o kadar açık ki

Trabzon Sancta Maria Kilisesi rahibi Andrea Santaro kilisede öldürülmüştür. Buna Rağmen kapılar yine de açıktır. Ve yardım talebinizi saygılı bir üslup ile yaptığınızda Ruhaniler müsaitse sizinle muhakkak görüşür. Ama şunu bilinki samimi olup olmadığınızı illaki anlarlar :)

Sevgiler

hristiyanlık
Evanjelique

Hiç daha önce mezarlık ziyaret etmek isteyenlerin mezarlık kapısından bekçi tarafından çevrildiğini duymadım..

Belki mezarlıklarda rastlanan vandalizm endişesi yüzünden böyle bir tavır takınılmıştır..

Benim kişisel fikrimi sorarsanız,her isteyen elini kolunu sallayıp mezarlıklara girememelidir..

Yahudi cemaatinin bırakın mezarlıklarına,sinagoğa bile izin almadan girilmez..

hristiyanlık
TK119

Arkadaslar, lutfen bir Hristiyan olarak samimiyetle sizi anlayamayisimi anlayisla karsilayiniz.

Cunku mezarliklar oluler ve yakinlari kadar herkese acik olmasi gereken bir yerdir. Ben Amerika'da yasiyorum ve ulkenin bir cok yerinde cesitli mezarlik ziyaret etmisimdir ki buradaki mezarlik kulturu huzur doludur! Insanlar ozgurce ziyaret yapabilir (yakini olmaksizin), saatlerce duadan, meditasyondan tutun yuruyus yapmaya kadar kendiyle basbasa kalabilir. Sadece burada degil Avrupa'nin cogu mezarliginin da bu sekilde oldugunu biliyorum. Fakat sizin yazdiklariniza bakarak gercekten anlayamiyorum nicin bizim ulkemizde tabu halindedir bu mevzu ve merak ediyorum mezarliklar nicin vandalizme tabii kalsin Turkiye'de diye. Kaldi ki benim Edirne Kapi Sehitligi'nde Musluman aile yakinlarim yatmakta ve bu bakimli, guzel mezarligin bekcileri olmasina ragmen (ki bu zaten olmasi gereken sey!) herkese de sorgusuz sualsiz aciktir, en son gecen sene ziyaret ettim ve cok sukur yine ayni sekildeydi.

Bu arada "Yadudi cemaatinde sinagoglara dahi izinsiz girilmez" diyorsunuz, sanirim bu da Turkiye'de olan bir sorundur sadece, cunku sahsen Israel'den sonra en yuksek Yahudi populasyonu icerisinde yasamaktayim ve bizzat Yahudi cevrem de mevcut, ancak ne bu sekil bir sorunla karsilastim her hangi bir sinagog ziyaretimde ne de baskasindan boyle bir sikayet duydum.

Yuce Rabbin Kutsal Ruh'u hepimizi aydinlatsin..
Saygilar & Esenlikler!

Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, siz Türkiye'de yaşamadığınızdan dolayı, buradaki olayları takip edemediğinizden dolayı anlayamıyorsunuz. Türkiye'de hristiyan mezarlıkları herkese açık değildir, bu durup dururken alınmış bir karar da değildir, acı ve üzücü tecrübeler sonucu sabitleşmiş yazılı olmayan bir kuraldır. Lütfen Amerika ile burayı karıştırmayınız.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Haydarpaşa Anglikan Mezarlığı konusuna benzer konular;

bursa hristiyan mezarlığı merhaba arkadaşlar bu siteyi hazırlayan herkesi çok teşekkür etmek isterim tesadüfen buldum ve bana yardımcı olacağını düşünüyorum arkadaşlar ben bursada tarih bölümü okuyorum bir sunum hazırlamam gerekiyor bursadaki garimüslümlerin mezar tarihleri ile ilgili bildiğiniz gibi bursa biraz tutucu şehir ve bursalıda olmadığım için size nerde bulabileceğimi ve kimlere sorabileceğimi bilmiyorum gayrimüslüm mezarlıkları bileniz varsa bana nerde olduğunu söylerse çok sevinirim şimdiden herkese teşekkür ederim

Şişli Ortodoks Mezarlığı Türk etnik kimliğine sahip olup,Ortodoks kilisesine tabi olanların da cenazeleri bu mezarlığa defnedilmektedir.

Alsancak Hollanda Protestan Mezarlığı İzmir'in Levanten tarihinden günümüze kalan bir diğer miras ise,Hollanda Reform (Nederlandse Hervormde Kerk) kilisesine mensup kişilerin defnedildiği Alsancak Felemenk Protestan mezarlığıdır. Günümüzde mezarlığa yeni defin yapılmamaktadır ancak mezarlığın küçük şapeli 1952 yılından beri Aya Fotini adı altında şehrin Rum Ortodoks cemaatine hizmet vermektedir. http://www.levantine.plus.com/i/dutchcem6.jpg http://www.levantine.plus.com/i/dutchcem7.jpg http://www.levantine.plus.com/i/dutchcem9.jpg

İzmir Bornova Anglikan Mezarlığı Levanten-İngiliz ailelerden günümüze miras kalan,İzmir-Bornova'da bulunan Anglikan mezarlığı,halen aktif olarak kullanımda olup gömüye açıktır.Ancak bu mezarlığa defnedilecek kişinin Bornova nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir. 1980 ve 90lı yıllarda ciddi derecede vandalizmden hasar gören mezarlığın,bugün sürekli bir bekçisi bulunmaktadır. http://www.levantine.plus.com/i/borcem2.jpg http://www.levantine.plus.com/i/borcem.jpg http://www.levantine.plus.com/i/borcem3.jpg

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cenaze, Mezarlık : Haydarpaşa Anglikan Mezarlığı

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler