seddem
hristiyan mezarlığı ziyareti hakkında yardım lazım
herkese selam
hristiyan ve musevi mezarlıklarını akşam saatinde ziyaret etmekte bir sakınca varmıdır ? bazı başlıklarda istediğim saatte gidip ziyaret edebiliyorum sorun olmuyor diyen kardeşlerimiz var ama ben telefonla yetkilileri ile görüştüğüm mezarlıklardan öyle cevaplar alamadım neden bu kadar katılar yanımızda bir yetkiliniz güvenlik bekçi vs biri olsun dediğimiz halde art niyetli olduğumuzu mu düşünüyorlar . Art niyetli olsak yetkili kişi ile görüşüp durumu izah etmek yerine başka çareler aramazmıyız bunu neden düşünemiyorlar anlıyorum saldırılar olmus anlattılar kırılan yıkılan talan olan mezarlıklar olmus ama herşeyden önce orada yatan kişiye saygımızdan böyle bir şey asla aklımızdan bile geçmezki kaldıki bir yetkili ile ve uygun gördüğünüz düzenli olan bir mezarı ziyaret edelim diyorum ama acaba türk müslüman olduğumuz içinmi böyle bir yaklaşım var diye de düşünmeden edemiyorum durumuda anlatayım sizede belki yardımcı olabilirsiniz
şuan yurt dışında olan bir yakınım var master yapıyor ve bir tez hazırlıyor bu çalışma içindeki ankette de konusu hristiyan ve musevi mezarlıkları detayı bende fazla bilmiyorum ama TR de olduğum için yardımcı olmamı istedi önümüzdeki hafta içinde gelecek ama sınırlı bir zamanı var ve saati bir türlü uyduramadık 5 te kapanıyor mezarlık diyorlar bu mezarlıkların sabaha kadar orada kalan bekçileri var bildigim kadarıyla
ne yapabiliriz bir izin alınması gerekiyorsa nereye baş vuralım yada tanıdığınız yardımcı olabilecek birileri varmıdır
şimdiden teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz için
Yönetim Notu: Biz size "tanıdık" sağlamayacağız, forum üzerinden referans alınmasına izin vermeyeceğiz.
emitah
merhaba bu konuda bende sizinle aynı fikirdeyim ben kıbrıstaydım uzun süredir gece 24 gibi türkiyeye indim ve bağlarbaşı musevi mezarlığında yatan çok sevdiğim birini ziyarete gittim bekçiden rica etmeme rağmen beni dövmedikleri kaldı halka açık olmalı bombaysa korkulan duvarların arkasıda sağıda soluda bombalanabilir bekçiye ne gerek var herkes cenazesini ziyaret etsin istediği saatte istenince herşey yapılabilir gerçekten çok kızdım bu konuda bekçi dahi yok edilebilinir ben bu şekilde düşünüyorum
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler