Hristiyanlıkta gömülme ve ölüm

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cenaze, Mezarlık : Hristiyanlıkta gömülme ve ölüm

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Ayça

Esenlikler

Dün bi yazı okudum google'da çok ilgimi çekti ,bu yüzden bu konuyu açma fikri geldi benim düşüncem Ölülerimize sahip çıkmamız gerektiğidir geçende Evanjelique'nin açtığı konu gibi Protestan kardeşlerimizin İstanbul'da gömülme yeri konusunda yaşadığı problemler gibi okuduğum yazıdan örnekler ;

(İstanbul"da yaşayan gayrimüslimlerin itibar etmediği cenaze yıkama ve taşıma işini Müslümanlar yapıyor Ağa Camii"nde öğle namazını kıldıran imamın selam vermesinden sonra alelacele dışarıya çıktı. Hızlı adımlarla yürüyordu. Beyoğlu"nun dar ara sokaklarından birine saptı. Kalabalığın arasından bir an önce geçmeye çalışıyordu. Nihayet, Üç Horan Kilisesi"nin kapısından içeri girdi. O sırada, mum taşıyan papazların eşlik ettiği bir tabut çıkarılıyordu kiliseden. Adam gasilhaneye yöneldi. Etrafta bekleyen Ermeni cemaatine bir göz attı. Cenaze sahibi olduğu anlaşılan birinin ölüye giydirilmesi için uzattığı smokini alarak sessizce içeri girdi. Önlüğünü giydi, eldivenlerini taktı Ermenileri yıkayıp kefenleyenler, kiliseden mezarlığa taşıyanlar Müslüman. Aslında İstanbul"da yaşayan tüm ekalliyetlerin cenazelerini Müslümanlar yıkıyor. Ermeniler, Bulgarlar, Rumlar, Ruslar, Kildaniler, Süryaniler, İngilizler... Sadece Yahudiler ölülerini kendileri yıkıyor.İstanbul"daki tüm kiliselere gelen ölüleri yıkayan 15 kişinin 8"i Müslüman ve Antalyalı. 3"ü Ermeni ve bayan. Mortocu denilen taşıyıcıların ise 8"i Müslüman, 4"ü gayrimüslim. )

Şimdi ölülerimizi yıkayandan, mezara kadar indirenlerlerin çoğu müslüman içinden küfür ede ede işlerini yapıyolardır ama önemli olan şu biz kendimize düşen görevi ne kadar yerimize getiriyoruz ,bu konuda neler yapabiliriz düşüncelerinizi merak ediyorum yoksa benmi bu konuyu okuyunca abarrtım:) Esenlikler

Sevgilerimle
Ayça

hristiyanlık
Tahribat

Bence Üzerinde Durulup Düşünülecek Konu Kesinlikle Abartma Söz Konusu Değil. Hepimizin Sahip Çıkması Lazım Ama ne Gibi Bir Çözüm Üretebiliriz. Esenlikler..

hristiyanlık
Evanjelique

Sevgili Ayça,
Sağol bu konuya değindiğin ve üzerinin kapanmasına izin vermediğin için..Malesef bu forumda konuşulan en önemli ve hayati konulardan biri olmasına rağmen (çünkü tatsız bir konu da olsa ölüm herkesin kapısını çalacak) hakkettiği ilgiyi görmediğini düşünüyorum..

Hele ülkemizde son yıllarda seslerini arttıran sivil toplum örgütlerine,hristiyanlard an hiç katılım yok,Hrant Dink bu işler için uğraşıyordu,akıbetini gördük..

Ama herşeyi devletin üzerine atmamak ,ordan beklememek gerek ,hristiyan cemaatleri olarak bizler de tembeliz doğrusu doğruya,elimizi taşın altına koymaya üşeniyoruz..Hristiyan ruhu Pazar günü, bir buçuk saat kilisede Kutsal Kitap okuyup ilahi söylemekten ibaret değildir..Amiyane argo tabirle,ağlamayan çocuğa meme vermezler derler..Hangi pastör hangi cemaatin bu konularla canla başla gerçekten uğraştığına şahit olduk ki..

Hadi diyelim Protestan cemaatlerinin geliri daha az,Feriköy Katolik mezarlığının o içler acısı hali neydi,vandalizm..O güzelim anıtlar heykeller kırılmış,başları kopartılmış,tabutların kapakları açılıp kemikler dışarı çıkartılmış..Bunun hiçbir mazereti olamaz!! Ondalık toplanan paralar nereye gidiyor ki,orada yakınlarınızın yattığı mezarlığa, ölmüş eşek fiyatına tuttuğunuz emekli yaşını çoktan geçmiş,kendine bakmaktan aciz bir bekçi getireceğinize,adam gibi bir güvenlik şirketiyle anlaşın madem..

Hani diyelim mezarda yatanların yakın akrabaları çoğu
yurtdışına göçtü,ilgilenecek bakım yaptıracak kimse yok,laf olsun diye söylemiyorum,yılın belirli günlerinde gidip bakım temizlik yaparım gönüllü olarak,kiliseler kendi aralarında gençlik kollarını organize etseler...Malesef Hristiyan ruhu yok,içleri geçmiş insanların,iki ilahi okuyup evlerine dönmek kolaylarına geliyor..

Hristiyanlara ait ne yapı varsa hepsi kaderine terkedilmiş,metruk halde..Hadi diyelim kiliselere mevzuat konusu var ama mezarlıklarımızı bakımlı tutmak tamamen bizim elimizde..

hristiyanlık
atanas

Sevgili Ayca,

Cok haklisiniz, kesinlikle abartmiyorsunuz eger rakamlar bunlarsa. Eger bu platformu en azindan Istanbul'da vefat eden Hristiyanlarin cenazeleriyle ilgili bilgilendirme yeri olarak kullanabilirsek, benim gibi bircok kisinin torene ve kardeslerimize karsi son vazifesini yapmak uzere geleceginden eminim.

Sevgiler,

hristiyanlık
yusuf -34

Sevgili Ayça İsatanbul' da cenaze defin işlerini sadece Ermeni kardeşlerimiz yapıyor vaftiz oduğunda vaftiz belgeni iyi sakla çünki bu defin işlemleri için gçerli olacak gerekli ve bir okadar'da değerli bir kağıttır aynı zamanda emlakçılık yapan Noray bey vardır bu işle uğraşan merak etme cenazen usulüne göre eksiksiz hazırlanır bağlı olduğun mitropolitliğin bir kilisesinden kalkar bu arada kabul edildinmi derslere başladınmı bu konuyu yazarsan sevinirim
SEVGİLERİMLE

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyanlıkta gömülme ve ölüm konusuna benzer konular;

ölüm arkadaşlar babaannem 2 aydır hasta yatıyordu ben çalıştığım için yanına gidemiyordum geçen gün kardeşim bana telefon atı ve babaannemin benim resmime bakıp durduğunu söledi beni görmek istiyomuş bende bunun üzerine gittim ve gördüm elini tuttum durumu çok kötüydü aradan yarım saat geçti ve ben tekrar yanına gittim ve dışarı çıktım sonra oturdum ve dua ettim yüce efendimiz rab ona yardım et kurtar bu ısdıraptan ve aradan 2 yada 3 dk geçti babaannem son nefesini verdi ...bunu sizlere anlatmak istedim o kadar ...

ÖLÜM CEZASI İNCİLDE ÖLÜM CEZASI VAR MI?VARSA HANGİ ŞUÇU İŞLEYENLERE

Hastalιk ve Ölüm KUTSAL DAĞDA (AĞİON OROS) HASTALIĞA VE ÖLÜME NASIL KARŞI DURUYORLAR <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p>Bir doktorun Kutsal Dağdan tecrübeleri... Rahipler hastalığı nasıl karşılıyorlar? Sabırla ve tahammül ile. «Hastalık, Allahın ziyaretidir.» derler. Bir gün bir ihtiyar rahip bana söyledi; «Tanrı hastalığı bana göndermekle, demek beni hatırladı ve bana bir şey söylemek istiyor. O bilir. O bana verdi, O’da istediği zaman benden alacak» Ne söyleyebilirsin? İhtiyar rahip Evgenios diyor ki; «Tanrımız hastalığı 4 sebep için veriyor. Ebeveynlerimizin işlediği günahlar için, bizim işlediğimiz günahlar için, bizi sabra ve alçak gönüllülüğe alıştırmak için, ve dördüncü sebebi yalnız O bilir.»...

gömülme Hristiyanlıkta ölünün gömülmesinin bir şekli varmıdır?varsa bu şeklin önemi nedir?

Gömülme Hakkında Bir Soru Merhaba kardeşlerim; Ailemizin kendine ait büyük bir mezarlığı var..Fakat bu mezarlıkta müslüman inancına sahip yakınlarımda gömülü..oraya gömülebilir miyim yoksa başka inançlardan ayrı yeni bir alana mezarlıkmı yaptırmalıyım?

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cenaze, Mezarlık : Hristiyanlıkta gömülme ve ölüm

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler