Arşiv Sayfa 2 / Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Cenaze, Mezarlık : Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri - Sayfa 2 konusu 5129 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi. Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri Öncelikle çoğu kardeşimin, acılı anlarında ne yapacaklarını bilmediklerinden ötürü zorluk ve sıkıntı yaşadıklarını gördükten sonra,bu forumda cenaze prosedürlerini siz kardeşlerimle paylaşmak istedim... ''Protestan defin ve Cenaze'' adı altında açtığım konuda,adres ve telefonlarını verdiğim cenaze evleri ,aynı şekilde Ortodoks ve Katolik her imanlıya hizmet vermektedir. Herhangi bir Katolik vefat anında: (Katolik kilisesine kayıtlı üye olmanız gerekmektedir) Katolik Mezarlıklardan sorumlu peder: : Monsignor Georges Maravitch Tel: (212) 248 07 97 Feriköy Latin Katolik Mezarlığı: Tayyareci Fehmi Sokak 3/1, Pangaltı Tel: (212) 219 22 83 Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri konusu 5129 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi.

Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-09-09, 01:05
Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri
Evanjelique

Sağol Nicoletta..

Mesela dediğim gibi Feriköy'de Abide-i Hürriyet caddesi üzerinde bulunan büyük Katolik mezarlığı'nın karşısındaki Protestan mezarlığı, milletlere/ırklara göre parsellendirilmiş ve o yüzden Türk imanlılar artık oraya defnedilemiyor.(Eskiden Ermeni Protestanların arkadaki kısmına defnediliyordu ama yer azlığından artık onlar da haklı olarak istemiyorlar.)

Ama özellikle merak ettiğim,senin örneğindeki gibi,sonradan Katolik olanların cenaze prosedürü nasıl oluyor?

Yoksa İtalyan veya Frenk asıllı bir Levanten zaten Katolik kabristanına defnediliyor,genelde aile mezarlıkları olduğu için...

Ama sonradan Katolikliği seçmiş bir imanlıya vefat halinde nasıl mezarlıkta yer bulunuyor? Veya Feriköydeki mezarlığa Türk katoliklerin defnedilmesine izin veriliyor mu yoksa sadece İtalyan,Fransız ve Süryani Katoliklerine mi açık?

Çok karışık oldu sanırım :) Ama bu tür konularda hiç araştırma yapılmamış daha önceden...Esasında bütün bunlar çok önemli bilgiler..

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri

Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-09-09, 16:43
nicoletta

Evanjelique
Sağol Nicoletta..

Mesela dediğim gibi Feriköy'de Abide-i Hürriyet caddesi üzerinde bulunan büyük Katolik mezarlığı'nın karşısındaki Protestan mezarlığı, milletlere/ırklara göre parsellendirilmiş ve o yüzden Türk imanlılar artık oraya defnedilemiyor.(Eskiden Ermeni Protestanların arkadaki kısmına defnediliyordu ama yer azlığından artık onlar da haklı olarak istemiyorlar.)

Ama özellikle merak ettiğim,senin örneğindeki gibi,sonradan Katolik olanların cenaze prosedürü nasıl oluyor?

Yoksa İtalyan veya Frenk asıllı bir Levanten zaten Katolik kabristanına defnediliyor,genelde aile mezarlıkları olduğu için...

Ama sonradan Katolikliği seçmiş bir imanlıya vefat halinde nasıl mezarlıkta yer bulunuyor? Veya Feriköydeki mezarlığa Türk katoliklerin defnedilmesine izin veriliyor mu yoksa sadece İtalyan,Fransız ve Süryani Katoliklerine mi açık?

Çok karışık oldu sanırım :) Ama bu tür konularda hiç araştırma yapılmamış daha önceden...Esasında bütün bunlar çok önemli bilgiler..

merhaba evanjelique
bu sabah padre'mle konustum bu konuyu katıldıgım ayinden sonra..
bana sonradan vaftiz olan benim gibi kişilerin Feriköy'deki Katolik Mezarlığına gömülebilidiğini söyledi.. Bunun için kilise zaten gerekli ayarlamaları yaparmış.. Hatta aynen şu şekilde belirtti, "sonradan vaftiz olup, Katolik Kilisesi mensubu olan kişiler, mezarlık ve defin işlemlerinde diğer italyan/süryani/fransız katolik vatandasların sahip oldugu tüm haklara sahiptir, kilise gereken tüm işlemleri bu kişiler adına yürütür".. bu şekilde açıkladı..
umarım bu bilgiler yeterlidir.. eger sormamı istediğn baska bişey varsa sorabilirim tekrardan.. yarın gene kilisedeyim zaten:)
sevgiler
nicoletta

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri

Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-09-09, 17:18
Evanjelique

Çok sağolun sevgili Nicoletta..
Şimdi moderatör olarak sitem etmek istemiyorum ama Protestan kardeşler ile Elçisel Kilise'nin ciddiyetinin farkı burada ortaya çıkıyor..

Kimse kırılmasın alınmasın,ben bu forumda herkese eşit mesafedeyim,zaten Protestanların defin işlemleri ile ilgili konuyu açan da benim;yani Rab'de kardeşim olan Protestanlara da hizmet ediyorum.

Ama eksik olmasın,değerli Mr. Cage kardeşim haricinde; daha bir Protestan doğru dürüst gidip de bunu bağlı olduğu kilisenin pastörüne danışmadı,bilakis bu konuyu devamlı canlı tuttum,üzerinde durdum.

Ama söz konusu Elçisel kilise öğretisinin ve geleneğinin eleştirisine gelince,aynı kardeşler tuşlara sarılmaktan,forumu mesaj bombardımanına tutmaktan hiç sakınmıyorlar.

Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-09-09, 17:35
nicoletta

Evanjelique
Çok sağolun sevgili Nicoletta..
Şimdi moderatör olarak sitem etmek istemiyorum ama Protestan kardeşler ile Elçisel Kilise'nin ciddiyetinin farkı burada ortaya çıkıyor..

Kimse kırılmasın alınmasın,ben bu forumda herkese eşit mesafedeyim,zaten Protestanların defin işlemleri ile ilgili konuyu açan da benim;yani Rab'de kardeşim olan Protestanlara da hizmet ediyorum.

Ama eksik olmasın,değerli Mr. Cage kardeşim haricinde; daha bir Protestan doğru dürüst gidip de bunu bağlı olduğu kilisenin pastörüne danışmadı,bilakis bu konuyu devamlı canlı tuttum,üzerinde durdum.

Ama söz konusu Elçisel kilise öğretisinin ve geleneğinin eleştirisine gelince,aynı kardeşler tuşlara sarılmaktan,forumu mesaj bombardımanına tutmaktan hiç sakınmıyorlar.
rica ederim sevgili Evanjelique
ben açıkçası forumda değerli bilgiler edindiğimi, vaktimi bereketli olarak geçirdiğime inanıyorum. dolayısıyla faydada bulunabileceğim birşey varsa seve seve yapmaya hazırım herzaman..
kıyaslama yapmak istemem ancak bu ve benzeri konular bence çok ama çok önemli, o yüzden kendi adıma elimden geldiğince katkıda bulunmak istiyorum.
selametle
nicoletta

Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-09-09, 16:19
Evanjelique

Ayrıca bazı dindar Katolikler,cenazeyi İngilizce konuşulan Batı toplumlarında ''vigil'' olarak bilinen; Latince bir kelime 'Vigila' dan türemiş olan ve ''uyanık olmak'' manasına gelen, Yahudilikteki ölüyü gömülene kadar yanlız bırakmama,gözleme ve başında mezmur okuma (Tehillim) adetinden miras alınmış olan bir ritüeli uygularlar.

Doğu Ortodoksları arasında da gözlemlenen Vigila;henüz ölmemiş olan fakat ölüm döşeğinde,ölümcül olan bir hastanın yatağının başında tespih eşliğinde okunan dualar ve zikirler ile başlar.

Vigila, ölü gömülene kadar devam eder (Ölüm ile gömülme arasındaki süre genellikle 3 günden önce gerçekleşmez ki;bu Rabbimizin ölümünü ve dirilişini simgeler).
Asıl amaç ölünün tek başına bırakılmamasıdır.

Hristiyan kişi vefat ettikten sonra,naaşı ya yatağında veya bir tabut içine yerleştirilerek evin salonunda ziyarete açılır (Modern devir günümüzde bu cenaze evlerinin salonlarında yapılmaktadır).

Cenazenin baş kısmına bir çarmıh veya mum yerleştirilebilinir.

Vigila genelde 3 gün süreceğinden,eğer vefat sıcak yaz aylarında gerçekleşmişse,cenaze bozulmasın ve dekompozisyon (çürüme) geciktirilsin diye formaldehid solüsyonu kullanılır.

Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri konusuna benzer konular;

Hristiyanlıkta cenaze nasıl kaldırılır? https://www.800florals.com/img/T145X.jpg Bir cenazeniz olduğunda yapılacak en önemli iş ''Ölüm belgesi'' almaktır.Ölüm olayı hastanede gerçekleştiğinde hastane size bu evrakı temin edecektir.Eğer ölüm evde gerçekleşmişse bu ölüm belgesi muhakkak ölüyü muayene edip,ölümün gerçekleştiğine dair kesin raporu verecek hekim tarafından imzalanmalıdır.Bu belge olmadan defini gerçekleştiremezsiniz. Belgeyi aldıktan sonra eğer merhum/merhumenin hayatta iken devam ettiği bir kilise ya da topluluk varsa ,o kilisenin pastörü/önderi aranıp ölüm olayı bildirilmelidir,böylece kilisede cenaze için ayarlamalar başlatılır.Mezhebine bağlı olarak (Katolik,Ortodoks vs.) bağlı olduğu metropolitlik/piskoposluk bölgesinden kilisenin üyesi olduğuna dair gerekli evrak (vaftiz kaydı,konfirmasyon kaydı vs.)...

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık Demin bir arkadaşın açmış olduğu ''Gömülme'' başlıklı konuya cevap yazdıktan sonra,aklımı karıştıran genel olarak Türkiye'de Protestan cenazelerin defni konusundaki prosedürü sormak ve paylaşmak istedim.. İstanbulda ikamet eden bir imanlıyı baz alarak,ölüm belgesi alındıktan sonra izlenmesi gereken prosedür nedir,mezar yeri almak edinmek için nereye başvurmak gerekir? Bildiğim kadarıyla Abide-i Hürriyet Caddesinde bulunan eski Protestan mezarlığı her yabancı millet için (Hollanda,Almanya,İsviçre,Amerika etc.) değişik parsellere ayrılmıştır ve TC kimliği taşıyan protestan inanca sahip imanlılar bu bölümlere gömülemezler,ancak aynı mezarlığın arka kısmında Ermeni Protestan bölümü içerisinde birkaç Türk Mesih inanlısı defnedilmiştir ama artık oraya da yoğunluk yüzünden defin...

Katoliklerin Günah Çıkartması Site de okuduğum kadarıyla günah çıkartmak kutsal kitaba göre yanlış. Peki katolikler bunu biliyordur tabiki fakat neden yapıyorlar yanlış olduğunu bildikleri halde ? Birde bu günah çıkartma işinden para alıyorlar mı ? Yönetim Notu: Bu bilgiyi ("Sitede okuduğum kadarıyla.....") sitemizdeki hangi bölümden aldınız? Ayrıca günah çıkarma uygulaması sadece Roma Katolik Kilisesi'nde değil, elçisel geleneğe dayalı tüm Kiliselerde (Ortodoks, Doğu Kiliseleri, vb) yedi kutsal gizemden (sakrament) biri sayılmaktadır. Forumda günah çıkarma ile ilgili bilgi mevcuttur.

Türkiye’de cenaze neden yakılamaz Türkiye’de cenaze yakılabilir mi ya da cenazeleri yakacak krematoryumlar kurulabilir mi? Hukukçular yasada “krematoryum kurulamaz” şeklinde bir ibare bulunmadığını söylerken, din adamları İslam’da cenaze yakmanın caiz olmadığını belirtti. İSTANBUL - Türkiye’de bir krematoryum yok. Ünlü opera sanatçısı Leyla Gencer’in vasiyeti üzerin naaşının krematoryumda yakılarak küllerinin Boğaz sularına bırakılacak olması, İslam dininde caiz olmayan kremasyona Türkiye’de izin verilip verilmediği sorusunu gündeme getirdi. NTVMSNBC’ye konuşan uzmanlar, Türkiye’de kremasyon prosedürünü anlattı. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Ülkü Azrak, “Laiklik, din ve vicdan özgürlüğü ilkelerine göre kremasyona devlet izin vermeli” derken, Alman Protestan Kilisesi rahibi Holger...

Cenaze Töreni 2. KONU Hıristiyan cenaze töreni 1680 Bütün Kilise sırlarının, özellikle de Hıristiyanlığa girişi sağlayan sırların amacı Tanrı’nın evlatlarının son Paskalyasıdır, yani, ölüm aracılığıyla Egemenlik Yaşamına girmektir. O zaman imanla ve umutla ilan ettikleri gerçekleşmiş olur: "Ölülerin dirilmesini ve ebedi Yaşamı bekliyorum."(İznik-İstanbul İnanç İlkeleri) I. Hıristiyanın son Paskalyası 1681 Hıristiyan ölümünün anlamı, tek umudumuzun dayandığı Mesih İsa’nın ölümü ve dirilişindeki Paskalya gizi ışığında açınlanmıştır. Mesih İsa’da ölen Hıristiyan "bedenini terk edip Rab’bin yanına gider" (2 Kor 5, 8).

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih