Arşiv Sayfa 6 / Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık - Sayfa 6

Arşiv Sayfa 6 Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Cenaze, Mezarlık : Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık - Sayfa 6 konusu 11346 kez okundu, 46 kez cevaplandı. En son mesaj cehennem2002 tarafından gönderildi. Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık Demin bir arkadaşın açmış olduğu ''Gömülme'' başlıklı konuya cevap yazdıktan sonra,aklımı karıştıran genel olarak Türkiye'de Protestan cenazelerin defni konusundaki prosedürü sormak ve paylaşmak istedim.. İstanbulda ikamet eden bir imanlıyı baz alarak,ölüm belgesi alındıktan sonra izlenmesi gereken prosedür nedir,mezar yeri almak edinmek için nereye başvurmak gerekir? Bildiğim kadarıyla Abide-i Hürriyet Caddesinde bulunan eski Protestan mezarlığı her yabancı millet için (Hollanda,Almanya,İsviçre,Amerika etc.) değişik parsellere ayrılmıştır ve TC kimliği taşıyan protestan inanca sahip imanlılar bu bölümlere gömülemezler,ancak aynı mezarlığın arka kısmında Ermeni Protestan bölümü içerisinde birkaç Türk Mesih inanlısı defnedilmiştir ama artık oraya da yoğunluk yüzünden defin... Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık konusu 11346 kez okundu, 46 kez cevaplandı. En son mesaj cehennem2002 tarafından gönderildi.

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-11-08, 12:24
Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık
Frollo

Alıntı:
Şimdi belki forumdan diyebilenler çıkabilir,bu da kafayı mezarlıkla bozmuş,yatıp kalkıp bu konuyu deşiyor...:-) Hayır...

Bu konuyu burada sıcak tutmakta çok haklısınız; ama yavaş yavaş da harekete geçmek lazım bir şekilde. Sadece protestanlar için değil; ama başta onlar için tüm Hristiyanlar'ın gömülebileceği ortak tek bir yer ayarlansa çok iyi olurdu; ama büyük sorunlarla karşılaşılır bu durumda, oldukça yüklü bir masraf çıkar.

Böyle bir oluşum için bir şekilde yardım fonu açılmalı, kampanya düzenlenmeli, herkes davet edilmeli Katolik olsun Ortodoks olsun. İnsanlar bu ülkede en gereksiz işlere yardım kampanyası açıp bir yığın para topluyorlar. Örneğin bu kampanya için Katolik ve Ortodoks Kiliseleri ile de görüşülürse, iki Kilise'de de farklı şekillerde merkezilik olduğundan bu bilgiler cemaatlerine rahatlıkla ulaşır ve oradan yardım gelebilir ve bu yardımı Türkiye

Fikrimce çok kritik bir nokta bu. Ben de kafamı oldukça yorarım bu konuya. Yurt dışında yaşayanlar için bir sorun yok; ama burada olanlar sürekli madur oluyorlar. Malatya katliyamında şehit edilen kardeşlerimizin İslami şekillerde gömüldüğünü öğrendiğimde oldukça olumsuz etkilendim.

Düzeltme: Bu yardımı Türkiye ile de sınırlı tutmamak gerekir, yurt dışı ile de iletişim kurulursa bence kesinlikle destek alınır, güvenilir insanlar bunu takip etse. Mezarlıkla ilgili gösterilecek böyle bir çaba bence pek çok konuda çıkış noktası olabilir.

(tercihen bu ilk postama yapıştırılsa daha iyi olur, eksik kalan yere)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-11-08, 14:43
MR.CAGE

Selam kardeşler.Pazar günü kilisede dile getirdim bu mezarlık meselesini.Dedim bu işe hep beraber çözüm bulalım diye.Sevgili pastörümüz ''Zaten burda bu işler düzenli olarak gidiyor.Hem siz niye kafayı taktınız ki bu işlere?Ölürseniz biz size sahip çıkarız o konuda rahat olun'' gibi sözlerle geçiştirdi.O nedenle ben de artık üstelemedim.Belki sizler İstanbul gurubu olarak birşeyler yapabilirsiniz.Malum İzmir de sorun yok:))Rab hepinize sağlıklı ömür versin.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-11-08, 22:47
Evanjelique

ClaudeFrollo

Bu konuyu burada sıcak tutmakta çok haklısınız; ama yavaş yavaş da harekete geçmek lazım bir şekilde. Sadece protestanlar için değil; ama başta onlar için tüm Hristiyanlar'ın gömülebileceği ortak tek bir yer ayarlansa çok iyi olurdu; ama büyük sorunlarla karşılaşılır bu durumda, oldukça yüklü bir masraf çıkar.

Böyle bir oluşum için bir şekilde yardım fonu açılmalı, kampanya düzenlenmeli, herkes davet edilmeli Katolik olsun Ortodoks olsun. İnsanlar bu ülkede en gereksiz işlere yardım kampanyası açıp bir yığın para topluyorlar. Örneğin bu kampanya için Katolik ve Ortodoks Kiliseleri ile de görüşülürse, iki Kilise'de de farklı şekillerde merkezilik olduğundan bu bilgiler cemaatlerine rahatlıkla ulaşır ve oradan yardım gelebilir ve bu yardımı Türkiye

Fikrimce çok kritik bir nokta bu. Ben de kafamı oldukça yorarım bu konuya. Yurt dışında yaşayanlar için bir sorun yok; ama burada olanlar sürekli madur oluyorlar. Malatya katliyamında şehit edilen kardeşlerimizin İslami şekillerde gömüldüğünü öğrendiğimde oldukça olumsuz etkilendim.

Düzeltme: Bu yardımı Türkiye ile de sınırlı tutmamak gerekir, yurt dışı ile de iletişim kurulursa bence kesinlikle destek alınır, güvenilir insanlar bunu takip etse. Mezarlıkla ilgili gösterilecek böyle bir çaba bence pek çok konuda çıkış noktası olabilir.

(tercihen bu ilk postama yapıştırılsa daha iyi olur, eksik kalan yere)

Sevgili kardeşim,önerin için teşekkürler ama şöyle bir durum var ki,bir Protestanın Katolik mezarlığına gömülmesi söz konusu değildir,Katolik Kilisesi sakramental bir kilise olduğu için,mezarlık alanı kutsal toprak sayılır..Ve bu kutsal alanın içerisine başka inançtan birinin gömülmesi kilise kanunlarına göre uygun değildir..

Ayrıca İstanbul ili içerisinde bulunan Katolik ve Ortodoks cemaatlerin mezarlık alanında bir yer sıkıntısı yoktur...Gömü alanı sıkıntısı bulunan Protestan cemaatlerdir...Ve bu sorunu çözecek olanlar da Protestan kiliseleridir..

Ortodokslar açısından tek gömü yeri sıkıntısı bulunan Moldovya ve Romanya'dan buraya çalışmaya gelip ikamette bulunanlardı...Ama Romanya Başkonsolosluğu'nun aracılığıyla ve ünlü futbolcu Hagi'nin de açılışında bulunduğu Romen Ortodokslara tahsis edilmiş bir mezar alanı Kilyos'ta bulunmaktadır.

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-11-08, 23:04
Frollo

Bir Protestan'ın Katolik mezarlığına ya da bir Katolik'in Protestan mezarlığına gömülmeyeceğini elbette biliyorum. Dar bir şekilde incelemişsiniz önerimi. Ortak bir arsa alınıp bu arsa bölünebilir; ama sonuçta tek bir duvarla çevrilir her mezhebe hitap edebilir, mezhepsel bir bölünme olur, herkes kendi bölümünden istifade eder ve bir karışıklık da olmaz. Türkiye'de yaşayan Hıristiyanlar'a ait olur. Ama benim asıl düşüncem Protestanlar için diğer Kiliseler'in de destek vermesidir. Örneğin bu arsada Katolik ve Ortodokslara sembolik bir pay verilebilir; ama esas pay, örneğin %90 Protestanlara ait olur. Böyle bir öneri getirmemdeki amaç Türkiye'de farklı mezhepten olan inananları nasıl bu forum bir şekilde birleştirebiliyorsa, somut olaylar da bir araya getirebilir. Nasıl ki Malatya'da şehit olanları anma bir Katolik Kilisesi'nde gerçekleştiyse.

Kaldı ki bu verdiğim örneği destekleyecek pek çok mezarlık mevcuttur İstanbul'da, Hasanpaşa'da Rum Ortodox Mezarlığı ile Latin Katolik mezarlığı birleşik değil, bitişik (!) tir. Yine Bağlarbaşında ve Feriköy'de Hıristiyan Mezarlığı ile Yahudi Mezarlığı bitişiktir. Zaten anlatmaya çalıştığım da budur.

Bunun örneği daha pek çok ülkede vardır. Azınlıklar birbirine destek olmalıdır.

Ben, Protestan Mezhebi'ne bağlı olmamakla birlikte yaşadığınız sıkıntının çok yerinde olduğunu düşünerek bu fikri ortaya attım. Fikir fikirdir zaten bu şekilde kaldığında, harekete geçirecek yine bahsettiğiniz gibi Pastörler olmalı.

Demek istediğim şudur ki, bu kadar az Hristiyan nüfusu olan bir ülkede farklı mezheptekilerin bir şekilde ortak noktalarını fazlalaştırmaları, birbirlerinden destek alarak harekete geçmeleridir. Hristiyanlığın ilk günlerinde nasıl pek çok baskı ve sıkıntı yaşandıysa, benzer sıkıntılar Türkiye'de bugünün Hristiyanlarınca yaşanmaktadır.

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-11-08, 23:41
Okyanus

ClaudeFrollo
Ama benim asıl düşüncem Protestanlar için diğer Kiliseler'in de destek vermesidir.
Değerli kardeşim ben sizin ne demek istediğinizi çok çok iyi anlıyorum. Ve çok da haklısınız!

Mesih ne dedi? "Benim aracılığım olmadan kimse babaya gidemez" dedi.

Mesih o gün "Pastörün aracılığı" dememişti, "Papa'nın aracılığı" dememişti ya da "Patriğin aracılığı" dememişti. Benim aracılığım demişti.

Bırakalım artık mezhepselliği ve Kutsal Kitapımızı okuyalım! Yok Protestan benim mezarıma giremez, Yok Katolik benim mezarıma giremez... Tanrı aşkına bunların hangi biri Kutsal Kitapta var?

Sonuç itibariyle bu ülkede yaşayan Protestan Mesih İsa inanlıları vardır.

Malesef ki bu ülkedeki bazı Protestan kilise görevlileri gerektiği kadar Hristiyanlığa önem vermiyorlar. İşin ciddiyetinden çok, etliye - sütlüye dokunmayıp rahat bir hayat sürme derdindeler.

Böyle olmaması gerekirdi; ama oldu!

Zaten ben Protestanlığın özünü, mantığını bilmesem ve Protestanlığı sadece bu ülkedeki bazı Pastörlerden öğrenmiş olsaydım, ben Protestan olmazdım! Ama Protestanlık ülkemizdeki bu bazı Pastörlerin hal ve hareketleri değildir.

Geçenlerde değerli Turgay abi bu konu hakkında çok çok güzel bir yazı yazmıştı ve benim yersiz bir sorum yüzünden o konu kaldırılmıştı. Çok üzülmüştüm. Keşke o soruyu kendisine özel bir şekilde sorsaydım da, o konu formumuzda kalsaydı ve herkes fikrini beyan edebilseydi.

Neyse...

Sonuç olarak bu ülkede Protestanlık doğru bir şekilde ilerlememektedir. İşin açığı budur. Böyle bir durumda da mezhepleşmeyi bırakıp Hristiyan olarak birbirimize destek olmalıyız.

Evanjelique kardeşin belirttiği gibi "Protestanlar benim umrumda olmaz" tarzı tavırlar sergilersek Protestanlık değil, Hristiyanlık kaybedecektir!

Çünkü yarın öbür gün Malatya'daki şehit kardeşimizin cenazesine sahip çıkılmadığından bahsedilirken "Protestanlar böyle yapıyor" denmeyecek, "Hristiyanlar böyle yapıyor" denecek.

Fazla uzatmak istemiyorum ben bu konuda.

ClaudeFrollo kardeşim duyarlılığınız için size içtenlikle teşekkür ederim.

Keşke herkes sizin kadar duyarlı olabilseydi.

Sinirlerim biraz gergin, eğer yanlış bir şey yazmışsam özür dilerim.

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >  

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık konusuna benzer konular;

Hristiyan Mezarlık Sanatı 2000 senedir tüm Rab'de uyuyan kardeşlerimizin anısına... http://www.jaguarjulie.com/images/AngelofGrief.jpg http://img73.imageshack.us/img73/6461/angelofgriefatsunriseys5.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0c/WWStoryRome.jpg/800px-WWStoryRome.jpg http://www.kdreinhold.com/blog/uploaded_images/IMG7827-copy-758720.jpg

Anglikanlık Cenaze Töreni/Defin Liturjisi <o:smarttagtype namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" name="City"></o:smarttagtype><o:smarttagtype namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" name="place"></o:smarttagtype><!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> ...

Kilise ve Cenaze,Defin hakkında soru ve cevaplar Sıkça Sorulan Sorular FAQ: 1) Vaftiz olmadım,ölürsem cenazem Hristiyan usüllerine uygun olarak kalkar mı? Cevap: Hem evet, hem de hayır..Bu sorunun cevabı,kiliseye ve mezhebe göre değişir...Liberal ve Evanjelik çizgideki bazı Protestan kiliselerine göre cenazenin sakramental bir değeri yoktur,dolayısıyla cenazeler ölen kişi için değil,ailesi,dostları ve yakınları için ve bazen de Hristiyan yaşamına tanıklık olarak düzenlenir.Bu açıdan merhumun vaftizli olup olmaması kilisede tören düzenlenmesine problem teşkil etmez. Liturjik dediğimiz Katolik, Ortodoks, Anglikan ve bazı Lutheran kiliselerine göre, cenaze töreni sadece üyelerine özeldir ve bu cemaatlere üyelik, vaftiz yolu ile gerçekleşir,ama Roma Katolik Kilisesi'nde vaftiz olma amacıyla Katekümenlik eğitimine başlayan biri,eğer...

Marmaris Armutalan'da Hristiyanlara özel Mezarlık Marmaris ilçesi Armutalan beldesinde var olan mezarlık alanının içerisine Hristiyanların defin yapabilmesi amacıyla ayrı bir alan tahsis edildi. Müslümanların tepki göstermemesi için duvarla örülerek ayrı bir giriş çıkış yapıldı. Marmaris’in Armutalan Beldesi’ne yerleşen yabancıların büyük bir çoğunluğunun yaşlı olması Armutalan Belediyesi’ni de harekete geçirdi. Yaşamları için olduğu gibi birçok yabancının öldükten sonrada Armutalan’da kalmak istemesi üzerine mezarlığın bir bölümü yabancılara ayrıldı. Yaklaşık 60 mezarlık alan, Müslümanların tepki göstermemesi için de duvarla örülerek ayrı bir giriş çıkış yapıldı. Beldede yaşayan yabancılara da hizmet vermek istediklerini ifade eden Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, “Bölgede çok fazla yabancı uyruklu...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih