Cenaze, Mezarlık

Cenaze, Mezarlık : Cenaze, Mezarlık | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Cenaze, Mezarlık sayfasını paylaşmak için adres:

Vaftiz edilmeden ölen bebekler,intihar edenler,ciddi günah işleyenler Hristiyan mezarlığına gömülebilir mi? 1.442
Cenaze, Mezarlık Elçisel (Apostolik) gelenekteki kiliseler (Ortodoks,Kadim Ortodoks,Katolik,Anglikan vs.) mezarlık alanlarını da kiliseler gibi 'kutsanmış alan' kabul ettiklerinden,eskiden bu kiliseye ait mezarlıklara definde bazı kurallar ve şartlar aranıyordu. ...

Protestan Defin ve Cenaze,Mezarlık 10.659
Cenaze, Mezarlık Demin bir arkadaşın açmış olduğu ''Gömülme'' başlıklı konuya cevap yazdıktan sonra,aklımı karıştıran genel olarak Türkiye'de Protestan cenazelerin defni konusundaki prosedürü sormak ve paylaşmak istedim.. İstanbulda ikamet eden bir imanlıyı baz...

Kilise ve Cenaze,Defin hakkında soru ve cevaplar 8.602
Cenaze, Mezarlık Sıkça Sorulan Sorular FAQ: 1) Vaftiz olmadım,ölürsem cenazem Hristiyan usüllerine uygun olarak kalkar mı? Cevap: Hem evet, hem de hayır..Bu sorunun cevabı,kiliseye ve mezhebe göre değişir...Liberal ve Evanjelik çizgideki bazı Protestan...

Haydarpaşa Anglikan Mezarlığı 3.678
Cenaze, Mezarlık Kolera salgınından ölen İngiliz askerleri için oluşturulmuş bu askeri mezarlık,bugün sivil İngiliz/Anglikan tabiyete sahip kişilere de defin hizmeti sunuyor.İstanbul-Haydarpaşa'da GATA askeri hastanesinin bitişiğinde bulunan mezarlığın düzenli...

Hristiyanlıkta cenaze nasıl kaldırılır? 2.556
Cenaze, Mezarlık https://www.800florals.com/img/T145X.jpg Bir cenazeniz olduğunda yapılacak en önemli iş ''Ölüm belgesi'' almaktır.Ölüm olayı hastanede gerçekleştiğinde hastane size bu evrakı temin edecektir.Eğer ölüm evde gerçekleşmişse bu ölüm belgesi...

Hristiyan Mezarlık Sanatı 6.047
Cenaze, Mezarlık 2000 senedir tüm Rab'de uyuyan kardeşlerimizin anısına... http://www.jaguarjulie.com/images/AngelofGrief.jpg http://img73.imageshack.us/img73/6461/angelofgriefatsunriseys5.jpg ...

hristiyan mezarlığı ziyareti hakkında yardım lazım 748
Cenaze, Mezarlık herkese selam hristiyan ve musevi mezarlıklarını akşam saatinde ziyaret etmekte bir sakınca varmıdır ? bazı başlıklarda istediğim saatte gidip ziyaret edebiliyorum sorun olmuyor diyen kardeşlerimiz var ama ben telefonla yetkilileri ile görüştüğüm...

Istanbuldaki Katoliklerin Cenaze İslemleri 4.398
Cenaze, Mezarlık Öncelikle çoğu kardeşimin, acılı anlarında ne yapacaklarını bilmediklerinden ötürü zorluk ve sıkıntı yaşadıklarını gördükten sonra,bu forumda cenaze prosedürlerini siz kardeşlerimle paylaşmak istedim... ''Protestan defin ve Cenaze'' adı altında...

Şişli Ortodoks Mezarlığı 3.625
Cenaze, Mezarlık Türk etnik kimliğine sahip olup,Ortodoks kilisesine tabi olanların da cenazeleri bu mezarlığa defnedilmektedir.

Feriköy Latin Katolik Mezarlığı'nın içler acısı hali!!! 4.340
Cenaze, Mezarlık Bugün televizyonda haberlerde gösterdi,haçları kırmışlar mezarların başındaki,mozolelerden kemikleri dışarı çıkartıp saçmışlar,resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü:-((( En son 1,5 sene önce gitmiştim mezarlığa ve orada gömülü olan...

>>> Mucizeler; Azizler in Azizeler 'in bozulmayan bedenleri -
Cenaze, Mezarlık Mucizeler; Azizler in Azizeler 'in bozulmayan bedenleri Mucizeler; Azizler in Azizeler 'in bozulmayan bedenleri

Türkiye’de cenaze neden yakılamaz 4.525
Cenaze, Mezarlık Türkiye’de cenaze yakılabilir mi ya da cenazeleri yakacak krematoryumlar kurulabilir mi? Hukukçular yasada “krematoryum kurulamaz” şeklinde bir ibare bulunmadığını söylerken, din adamları İslam’da cenaze yakmanın caiz olmadığını belirtti. ...

Alsancak Hollanda Protestan Mezarlığı 1.793
Cenaze, Mezarlık İzmir'in Levanten tarihinden günümüze kalan bir diğer miras ise,Hollanda Reform (Nederlandse Hervormde Kerk) kilisesine mensup kişilerin defnedildiği Alsancak Felemenk Protestan mezarlığıdır. Günümüzde mezarlığa yeni defin yapılmamaktadır ancak...

İzmir Bornova Anglikan Mezarlığı 1.724
Cenaze, Mezarlık Levanten-İngiliz ailelerden günümüze miras kalan,İzmir-Bornova'da bulunan Anglikan mezarlığı,halen aktif olarak kullanımda olup gömüye açıktır.Ancak bu mezarlığa defnedilecek kişinin Bornova nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir. 1980 ve 90lı...

Feriköy Protestan Mezarlığı Tarihçesi (İngilizce) 7.057
Cenaze, Mezarlık Feriköy Protestan Mezarlığı (Evangelicorum Commune Coemeterium) http://www.istanbulguide.net/istguide/im/cimetieres/bomonti_chapelle01.jpg (Not: Tavsiyem İngilizcesi olanlar bu yazıyı mutlaka okusun,hem İstanbulun Hristiyan tarihine bir...

Hristiyanlıkta gömülme ve ölüm 4.137
Cenaze, Mezarlık Esenlikler Dün bi yazı okudum google'da çok ilgimi çekti ,bu yüzden bu konuyu açma fikri geldi benim düşüncem Ölülerimize sahip çıkmamız gerektiğidir geçende Evanjelique'nin açtığı konu gibi Protestan kardeşlerimizin İstanbul'da gömülme yeri...

Marmaris Armutalan'da Hristiyanlara özel Mezarlık 2.162
Cenaze, Mezarlık Marmaris ilçesi Armutalan beldesinde var olan mezarlık alanının içerisine Hristiyanların defin yapabilmesi amacıyla ayrı bir alan tahsis edildi. Müslümanların tepki göstermemesi için duvarla örülerek ayrı bir giriş çıkış yapıldı. ...

gömülme 8.603
Cenaze, Mezarlık Hristiyanlıkta ölünün gömülmesinin bir şekli varmıdır?varsa bu şeklin önemi nedir?

Gömülme Hakkında Bir Soru 1.314
Cenaze, Mezarlık Merhaba kardeşlerim; Ailemizin kendine ait büyük bir mezarlığı var..Fakat bu mezarlıkta müslüman inancına sahip yakınlarımda gömülü..oraya gömülebilir miyim yoksa başka inançlardan ayrı yeni bir alana mezarlıkmı yaptırmalıyım?

Cesedin yakılması konusunda ne düşünmeliyiz? 2.923
Cenaze, Mezarlık Sorum, konu başlığına uygun değil, farkındayım ama uygun başlık bulamadığım için buraya yazıyorum. Gerekçelerimde de yanlış varsa, lûtfen düzeltiniz! Cesedin yakılması konusunda ne düşünmeliyiz? (ölü beden diriltileceğine göre... yakılma, bedenin...

Cenaze, Mezarlık sayfasını paylaşmak için adres:

Cenaze, Mezarlık : Cenaze, Mezarlık | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar

Cenaze, Mezarlık

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler