Hristiyanlıkta Cennete Giriş
3.023 Cennet Öncelikle merhaba, foruma henüz üye oldum.
Ağırlıklı olarak müslüman bir ortamda yetişmiş bir ateistim.Ve dinlere objektif bir şekilde bakıldığında en iyi niyetli dinin hristiyanlık olduğunu düşündüğümü herzaman söylemişimdir.Sorum şu;
Hristiyan...
Yeni yeryuzu ve yeni cennet nelerdir?
1.569 Cennet Bir cok insanin Cennetin gercekte nasil bir yer olacagi konusunda hatali bilgileri ve inanclari bulunmaktadir. Vahiy Kitabinin 21-22 bolumleri Yeni yeryuzunun ve yeni cennetin nasil olacagi konusunda bize detayli bilgiler vermektedir aslinda....
Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim?
1.524 Cennet Sonsuz yasama kavustugunuzdan ve oldugunuzde cennete gideceginizden emin misiniz? Tanri sizin emin olmanizi ister! Kelam soyle der; " Tanrı Oğlu'nun adına iman eden sizlere, sonsuz yaşama sahip olduğunuzu bilesiniz diye bunları yazdım. " ( 1 Yuhanna...
Cennette Ne Yapiyor Olacagiz ?
3.911 Cennet Luka 23:43, Isa soyle dedi; "Sana doğrusunu söyleyeyim, sen bugün benimle birlikte cennette olacaksın" (Luka 23:43). Isa'nin burada cennet icin kullandigi kelime paradeisos olup " park, (ozellikle) Aden bahcesi ( gelecekteki mutlulukyeri, cennet)...
Yeni gök ve yer
1.106 Cennet Yuhanna, " Kutsal kentin... gökten, Tanrı'nın yanından indiğini " gördü ( 21:2 ). böylece iki boyut arasındaki " zar ", " cennet " olarak isimlendirdiğimiz Tanrı'nın katı ile dünyamız arasındaki Perde ortadan kalkacaktır. Cennet yeryüzünde olacak,...
Ahiret ve cehennem
1.047 Cennet Hristiyanlıkta ahiret cennet ve cehennem hakkında bilgi almak istiyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirm şimdiden teşekkürler
CENNET ve CEHENNEM
712 Cennet CENNET ve CEHENNEM
Dindar adamın biri, duasında Tanrıdan hep cennetle cehennemin nasıl yerler olduğunu gösterilmesini istermiş. Tanrı bir gün bu kuluna bir melek göndermiş ve dualarının kabul olunduğunu söylemiş. Melek adamın kolundan tutarak...
Cennet Gercek mi?
1.126 Cennet Cennet elbette ki gercek. Kutsal Kitap Cenneti Tanri'nin tahtinin oldugu yer olarak tarif etmistir ( Isaya 66:1, H. Isleri 7:48-49, Matta 5:34-35 ).Isa, olumden dirilisinden ve dunyada takipcilerine gorundukten sonra " göğe alındı ve Tanrı'nın...
Cennette Degisik katlar olacak mi?
4.302 Cennet Cennette degisik katlarin olabilecegine dair en yakin yaziyi 2 Korintler 12:2 de bulabiliriz; " On dört yıl önce alınıp üçüncü göğe götürülmüş bir Mesih izleyicisi tanıyorum " Bazilari bu ayeti Cennette uc katin bulunmasi olarak yorumlamaktadirlar....
Cennette Neye Benzeyecegiz?
1.295 Cennet Birinci Korintliler 15. bolumde Pavlus yeniden dirilisten ve dirilmis yeni bedenlerden bahsetmektedir. 35. ayette ve sonrasinda goksel bedenlerin bugun sahip oldugumuz dogal bedenlerimizden degisik olacagini belirtmistir. Dogal bedenlerimiz olumlu...
Benim Cennete gitmem için İsa neden ölmek zorundaydı?
1.129 Cennet Benim Cennete gitmem için İsa neden ölmek zorundaydı?
Çünkü günahın ücreti/sonucu ölümdür (Romalılar 6:23). İsa günah işlemedi (1. Petrus 2:22), çarmıhta kendi bedeninde günahlarımızı yüklendi (1. Petrus 2:24) ve öldü. Bizim yerimize öldü....