Ahiret ve cehennem

Ahiret ve cehennem hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Cennet : Ahiret ve cehennem konusu 1148 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj pc_terorist tarafından gönderildi. Ahiret ve cehennem Hristiyanlıkta ahiret cennet ve cehennem hakkında bilgi almak istiyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirm şimdiden teşekkürler Ahiret ve cehennem

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ahiret ve cehennem konusu 1148 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj pc_terorist tarafından gönderildi.

Ahiret ve cehennem konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Ahiret ve cehennem hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-11-08, 19:56
Ahiret ve cehennem
yaşasınateizm

Hristiyanlıkta ahiret cennet ve cehennem hakkında bilgi almak istiyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirm şimdiden teşekkürler

Ahiret ve cehennem

Ahiret ve cehennem

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ahiret ve cehennem

Ahiret ve cehennem hristiyanlık incil isa tevrat zebur17-11-08, 23:12
Ahiret ve cehennem
pc_terorist

http://www.hristiyanforum.com/forum/...d.php?t=116719
Burdan geniş detaylı bilgi alabilirsiniz

Ahiret ve cehennem

Ahiret ve cehennem

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ahiret ve cehennem

Ahiret ve cehennem konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Ahiret ve cehennem konusuna benzer konular;

bir budist ve cehennem Günümüzde yaşayan bir Budist düşünün meselâ, hayatta elinden geldiği kadarıyla hep iyi şeyleryapmaya çalışmış, kimseyekasten zarar vermemiş, ömrünü dinine ve insanlara hizmet etmeye adamış olsun. Tabii ki, diğer bütün dinlerden olduğu gibi İslam’dan da haberdar olsun. Hatta bilgi-görgü sahibi olmak için İslam ve diğer dinleri de belli bir oranda araştırmış, okumuş olsun. Fakat ömrü boyunca anne-babasından, nene-dedesinden, çevresinden, okulundan aldığı, çocukluğundan beri mutlak doğru olarak kabul ettiği Budizm dininin doğru olduğundan hiç şüphe etmemiş olsun (tıpkı milyonlarca müslümanın hiç İslam’dan şüphe etmediği veya milyonlarca hıristiyanın hiçHıristiyanlık’tan şüpheetmediği gibi). Fakatgerçekten de iyi kalpli, yardım sever, mütevazı, kimseyezulmetmeyen, mazlumlara,mağdurlara destek...

Cehennem Başlık tam açıklayıcı olmadı ama başka birşey bulamadım. Ben cehennemde insanları yakacak ateş olmadığı kanaatine vardım. İnsanlar acı çekecek çünkü Tanrı'dan uzak düşmüş olacaklar.Acaba düşüncelerim ne kadar doğru?

Yahudilerde ve Hristiyanlarda ahiret inancı bir yahudi mezhebi olan ferisilerde ahiret inancı varken başka bir mezhep olan sadukilerde yoktur. incil, özellikle pavlusun yargılanması sırasında bu farklılığa değiniyor. ben şunu merak ediyorum ki; ferisilerin ahiret inancının kaynağı neye dayanıyor. ahiret inancı ve sonsuz yaşam müjdesi isa mesih ile geldiğine göre ferisilerin inandığı ahiret inancı bundan daha farKlı birseymi? bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşların görüşlerini duymak isterim..

hristiyanlık ve cehennem öncelikle bir hristiyan olarak hristiyanlıkdaki cehennem kavramı konusunda uzun zamandır düşündüğümü söylemek isterim. Hristiyanlığın temeli sevgiye barışa dayanır size kötülük edenlere bile mermahet ve sevgi duymanızı öğütler böylesine yüce davranışları öğütleyen ve insanlardan uygulamasını isteyen bir tanrı bizlerle kıyaslanmayacak kadar yüce olduğu halde neden kendi yarattığı insanları kötü işler yaptığı veya onu inkar ettiği için cehhennemde işkence etsin bizden yapmamamızı istediği şeyleri kendisi neden yapsın .Bence hristiyanlıktaki cehennem kavramı tanrıyı tanımayan, tanrı yolunda gitmeyen insanların, o gün geldiğinde tanrı nın yanında olamayacağını anlayıp bu yüzden yaptıkları veya yapmadıkları şeylerden dolayı kendi içlerinde duyacakları büyük pişmanlık,ızdırap ,karanlık ve...

Cehennem var mı ? Cehennemin Varlığı Yaşam süresince, insaoğlu dilediği maddi ve manevi, her şeye sahip olabilir. Sağlık, para, ün, hayattan zevk almak... Peki elde etmeye alıştığımız bu değerlerin ömrü ne kadardır ? Bu bahsettiğimiz maddi ve manevi değerlerin çoğunun ömrü 100 yıldan bile kısadır. Ölüm herkes iin kaınılmazdır. Bu dünyaya, ailenin bir parası olarak geliriz. Oğul olarak dünyaya gelip, baba olur; sonra da büyükbaba... Ancak öldükten sonra, bu neslin gidişatını artık yaşayamayız. Ölüm aslında bize sandığımızdan da yakındır ve bazen hi beklemediğimiz bir anda kapımızı alabilir. İnsan, yaşamını yitirdikten sonra varlığını erede sürdürecek ? Yoksa ölümle birlikte her şey sona mı erecek ? Bu soruların cevabını Kutsal Kitap'ta bulabiliriz. Neden mi Kutsal Kitap ? Kutsal Kitap, dünyada...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih