| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Cennet
: Cennette Degisik katlar olacak mi? - Sayfa 4 konusu 4456 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj 777maranata tarafından gönderildi. Cennette Degisik katlar olacak mi? Cennette degisik katlarin olabilecegine dair en yakin yaziyi 2 Korintler 12:2 de bulabiliriz; " On dört yıl önce alınıp üçüncü göğe götürülmüş bir Mesih izleyicisi tanıyorum " Bazilari bu ayeti Cennette uc katin bulunmasi olarak yorumlamaktadirlar. Bu sozum ona katlar " Kendini cok adamis hristiyalar " ya da " ruhsal olarak yuksek duzeye erismis hristiyanlar" , " normal hristiyanlar " ve "Tanri'ya imanla hizmet etmemis hristiyanlar " katlarindan olusmaktadir. Ancak Pavlus Cennette uc kat bulunuyor dememektedir. Eski kulturlerde insanlar " Cennet" ( Heaven ) kelimesini uc degisik olguyu; gok, uzay ve ruhsal cenneti aciklamada kullanmislardir. Her ne kadar bu terimler sirf Kutsal Kitaba dayanan kelimeler olmasa da bunlar "karasal" (terrestrial), "oradaki " (telestial) ve "goksel"... Cennette Degisik katlar olacak mi?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Cennette Degisik katlar olacak mi? konusu 4456 kez okundu, 17 kez cevaplandı. En son mesaj 777maranata tarafından gönderildi.
“Burdaki yorumunuzla inandigim seylerin Kutsal Kitaba dayanmayan seyler oldugu iddiasini algiliyorum. Ben inanclarima bilumum kisilerin Kutsal Kitabi yorumlamalarindan koru korune kabullenerek yapmadim. Kendim arastirdim kendim okudum. Josh Mcdowell ile ayni yerde seminer verdim, kendisi ile sahsen tanistim, paylastim. Goruslerine cok saygi duydugum bir apolojiktir kendisi.Billy Graham'in cevirmenligini yaptim koca stadyumda. Yurd disinda Kutsal Kitap universitesini bitirdim. Bilgilerimi ogrenimimi mektuplasma kurslari ile edinmedim. Kalvanist olmadigim halde kadinlarin vaizligine inanmadigim icin kilise cobanligina kalkismadim. Inanclarimin kaynagi Kutsal Kitaptir. Burda derlemelerde her zaman Kutsal Kitap'dan orneklemeler yaptim. Kutsal Kitabin "sessiz"kaldigi yerlerde herkes yorum yapiyor ve cikip da tek laf etmiyorsunuz da candan yapinca mi laf oluyor? Eger derlememin altinda Josh Mcdowell olsaydi yuzlerce kitap yazmis bir kisiye ayni yorumlari yaparmiydiniz? ( Kaldi ki derleme yaziyorsa yazimin altinda bunlar gayet bilinen ya da cok iyi vaiz olan kisilerin calismalarindan alintilarla yapilmis demektir ) “
Sevgili Candan, eğitim kişisel emek ve araştırmalara saygılıyım fakat niçin doğruluğunuzu savunurken şununla çalıştım bunun çevirisini yaptım diyorsunuz. Yazınızda kalın olarak işaretlerdiğim adı geçen kişi için fikrimi söyleyeyimmi. Adlarını bile duyunca başımdaki saçlar dikiliyor. Bana bu çağın politik, medyatik vaizleri yerine niçin Augustinusdan, M.Lutherden, C.Calvinden, J.Edwardsdan, C.H.Spurgeondan, G.Whitefildden, Wasley kardeşlerden, J.Bunyandan, H.Zwingliden örnekler vermiyorsunuz? Öyle bir yazmışsınızki sanki size özel karşıtlığım var gibi anladım. Ayrıca bakın mezarıdan Kalvin kalksa bana iki antlaşmacılığı savunsa suratına Kutsal Kitapla vururum. Ne demek bu falancanın yazısı olsa karşı çıkarmısınız. Zaten çıkıyorum işte, savunduğunuz ilahiyatlar adını verdiğiniz çift antlaşmacı pre-milanist önderlere ait. Onları Kutsal Kitap yorumları inanın Reform önderlerinin aklına bile gelmemiştir ve hepsi de aksini savundular. Hepsi bir deha maşallah. Forumda yeniyim ama okuyabildiğim yetişebildiğim hatalı şeylere en sert yazan benim zaten. Hatta bu yüzden sevilmiyorum ve hatta bu yüzdende belki ayrılacağım forumdan. Yani size özel bir şey değil Kardeşim.
“Hmmm.. Bu sorularinizdan yola cikarak benim size sorum var. Eger sadece "secilmis" olanlar Lutfu alcaksa o zaman yuzyillardir imanlilar niye Rabbin " gidin milletlere mujdeyi verin" sozunden yola cikarak herkese Mujdeyi yaymaya calistilar calismaktalar? biz niye burda Mujdeyi paylasiyoruz? Ne geregi var? Nasilsa sadece secilmis bir gurup gidecekse Cennete? Annemin Rab Isa'yi kabul etmemesi onun Rab gozunde degersiz oldugu ve secilmemis oldugu anlamina mi gelir? Uzgunum ama secilmislik kadercilik degildir! Yeni Ahit ile Rab bize yeni seyler getirdi sadece Yahudi halki "ozel" olmaktan cikti. Iman eden herhes "ozel" oldu Tanri cocugu sifatini almaya hak kazandi. Eger sen imanin icin hic bir sey yapman gerekmiyor dersen peki niye imanli olmak icin senin "iman etmen" gerekiyor? Bu bir eylem degil mi? Sirf iman edip Tanri cocugu olma sifatini almis olmamiz bizi ferisilestirmemelidir! Kendinizi ayricalikli bir guruba dahil ederek digerlerini onemsememeniz gerekmektedir o zaman. Eger secilmislik buysa o zaman ben secilmis olmamayi yeglerim cunku ben uluslara Mujdeyi duyurmak isterim onlari Rab ile tanistirmak isterim ve nasilsa sadece secilmis olan Rabbi bulacaktir deyip kendi imanim ile yetinip meyve vermeyen incir agaci gibi olmayi degil! “
Yazınıdan Seçilmişlik konusunda bilgi sahibi olmadığınızı, inanmadığınızı ve anlamadığını gördüm. Fakat bu konu çok uzun ve burada girmeyeceğim zaten konumuz bu değil. Çok kısaca neden Müjdeleme yapıyoruz sorusuna vereceğim cevap Mesih öyle yapın dediği için olacaktır. Yine gördüğünüz gibi seçilmişlik ben merkezli bir düşünce değil Tanrı merkezlidir ve bu yüzden sevilmez. :-)
“2Yuhanna1:1-13 genelinde evet yanlis ogretiler konusundadir.1Tim 4:16 de Pavlus ayni konudan bahseder.Suleymanin Meselleri 27:23-24 de de vardir uyari. Evet cevirisi yanlis turkcede. basardiklarimiz daha dogru bir ceviridir. Ancak burda ben cumlenin ilk kismindan ziyade ikinci kisminla ilgiliydim. Bu ayetin cevirisi "Basardigimiz seyleri kaybetmemek icin dikkat edin ki bizler odulumuze erisebilelim" gibi olmalidir. " we receive " Uzgunum ama sizin verdiginiz ceviri ve yorumu ben burda goremiyorum. “ Bu ayet zaten çok açık ben üzerine bir yorum yapmıyorum. Siz bu ayeti cennetteki ödüle referans vermişsiniz bende diyorumki bu ayetin cennetteki ödülle falan alakası olamaz çünkü Yuhanna Elderlere sesleniyor ve sağlam öğretiye sarılın aman dikkat edin emekler boşa gitmesin diyor.(kısaca)
Hadi Türkçe çeviri hatalı diyerek bir başka İng. Tercümeye bakalım NIV. Çok kabul gören bir diğer İng. Çeviridir. 1:8 “Watch out that you do not lose what you have worked for, but that you may be rewarded fully” Benim her zaman baktığım ve daha çok güvendiğim eski TR.çeviriye bakalım. 1:8 İşlediğimiz şeyşeri kaybetmeyesiniz, fakat dolgun ücret alasınız diye, kendinize dikkat edin. Eğer buradaki “dolgun ücret” ya da “ödül” herneyse bu cennette bir ödül ise o anda Yuhannanın muhatabı öndeler olduğu için yine anlamsız olur. Kutsal Kitabı Kutsal Kitap yorumlar bana bunu savunacak bir çok başka ayet bulmalısınız.
“Bu yazinizdan beni gercek disi ilan ettiginiz anlamini cikarmaktayim uzuntu ile. Evet farkli bakis acilari getirmekteyim zira memleketimizde bir suru mezhepler turedi. Dun kendine kalvanist diyenler ertesi gun yok biz angilikan olduk dediler.. Farkli gorus acilari ile insanlarin gercegi bulmalarini istemekteyim. Bu sizin tarziniz olmayabilir. Ama benim tarzim bu. Saman degirmenine baglanan atlarin gozlukleri vardir bilirmisiniz bilmem etrafini goremesin sadece ilerledigi yolu gorsun diye. Donup durdugunu bilmeden duz gidiyorum sanip habire donerler. Iste o gozluklere karsiyim. Karsi oldugum icin bana anarsist diyebilirsiniz ama gercekleri sirf sizin gerceklerinize uygun dusmedigi icin bu kadar sert bir dille yargilamamanizi rica ediyorum. Ben boluculuk de yapmaya calismiyorum. Tekrar diyorum Kelam YASAYAN SOZdur ve Tanri Sozu araciligi ile herkese konusur. “ Hayır yanlış anlamışsınız. Şöyle ifade edeyim. Bir önder ya da vaiz, çıkıp topluluk önüne “şimdi size falanca konuda farklı bir bakış sunuyorum” demez. Eğer bir Kutsal Kitap gerçeğini savunacak ve vaaz edecekseniz bunu çıkar yaparsınız ve “bu söz gerçektir” dersiniz. Tabi bunu yaparkende bütün karşı görüşlere hazır olacaksınız, sağlam duracaksınız. Ben sizi diğer yazdıklarınızla suçlamıyorum ama ifadeleriniz içinde siz bana bayağı bindirmişsiniz haberiniz olsun. Ben susuyorum çünkü işimiz sen ben işi değil, Kelam konuşalım.
“Uydurdugunuzu iddia ettigimi animsamiyorum ama boyle bir anlam vermissem ozur dilerim. Ortada sadece o teolojinin bulunmadigini da kabul edeceginizi umit ediyorum. Ve diger teolojilerden alintilar yapiliyorsa ve Lutuf & Antlasma teolojisinden degisikse bu onlarin yanlisligini ispat etmez. Kisiler sadece tek bir teolojinin dogrulugu konusunda beyin yikamasina ugramamalidir. “ Yine bir suçlama var yine susuyorum. Sevgili Candan yine söylüyorum Kutsal Kitapta bir Tanrı ve O Tanrının bir tek düşüncesi var ise bir tane teoloji vardır.
“Kutsal Kitap teosentriktir. Ama bir konuyu ele aldigimizda oturup o konu ile ilgili ayetlere bakmamiz ve ogrenmemiz de kacinilmazdir. Bir vaisz vaaz verirken Kelamin degisik ayetlerine sicrayarak ayetler alarak verir. Oturup bolum bolum kitap aciklamasi yapmaz zira ona kutsal kitap calismasi denir. Yurt disindaki kiliselerde bu toplanti oncesi kucuk siniflara ayrilarak yapilan yas guruplarina gore yapilan calismalardir. Genelde o gun verilecek vaaza ait bolum calismalaridir ve vaazin anlasilabilmesine yoneliktir. Bizim kiliselerimizde bu Kelam calismalari yapilmiyorsa, vaaz sirasinda yapiliyorsa yapanlar yanlis yapiyor anlamina da gelmez. “ Bu gün Kutsal Kitap çalışmaları vardır ve olmalıdır bunlar İlahiyatı nasıl iman yaşamına geçirebiliriz üzerinde yoğunlaşır ve gereklidir. Fakat “cennette farklı derecede ödüller” konusu çok ciddi bir doktrindir. Bunun içinde Kutsal Kitaba bütünü ile bakıp Tanrının ilgili konuda ne düşünüp ne söylediğine bakılır. Böyle önemli çıkarımlarda bir iki ayet ile sonuca varamayız. Hatta bir ayeti destekleyecek bir çok ayet bulmak lazım. Ayetler ya da bölümleri kim yazmış kişilik profilleri, kime yazmış o dönemdeki olaylar yani arka planda ne gibi sorunlar var vs. Bunu demek istedim sadece. Şu cennet ve kilise konusuna dönersek. Günümüz kilisesi ve Ruhsal armağanlar örneğini siz verdiniz. Yani savunduğunuz düşünceye güç katmak için Tanrının bu iş görme biçimini cennetede taşıdınız.
“Cennette degisik derecede oduller olacaktir. Bu bizi sasirtmamalidir; unutmamaliyiz ki bu dunya da dahi degisik derecede armaganlarimiz bulunmaktadir. Cennetin nasil olacagini anlayabilmek icin isterseniz once kilisemize bakalim” Benmi hatalı anlıyorum?
“Cennette kesinlikle degisik derecelerde hizmet olacagina inanmaktayim tipki melekler arasinda oldugu gibi. Melekler arasinda archangels, cherubim ve seraphim oldugu ve degisik prensipler ve yoneticiler oldugu, melekler arasinda bir hiriyarsi oldugu gibi. Ebediyette hepimizin bir turlu tapinan topluluk haline gelecegimizi ve bu toplulukta hepimizin bir takim gorevler, sorumluluklar tasiyacagimizi dusunmekteyim. Ve tum bunlar her seye egemen olan Tanri tarafindan ve bizim burdaki imanimiz belirlenecektir. Bu yuzden Yuhanna sunu soylemistir; " Başardıklarınızı yitirmemek ve ödülünüzü eksiksiz almak için kendinize dikkat edin." ( 2 Yuhanna 1:8 ). “ Tekrar tekrar alıntı yapıyorum özür dilerim. Melekler ile insanları görev ve sorumlulukta eşleştirmek için yine Kutsal Kitaptan örnekler bulmanız lazım. Ayrıca melekler ve onların dünyası yani madde ötesi alem ile bizim gelecekteki yaşadığımız çevre arasında da en ufak bağlantı yok. Cennette yani büyük tapınakta görev ve sorumluluklarımızın olacağı yine sadece bir düşünce ama Kutsal Kitap desteği lazım. Yine söylüyorum eğer orada yazdığınız gibi bir organizasyon olacaksa bunu bu günün ve Musa'nın tapınak ya da kahinlik düzeninden nasıl ayrı izah edebileceksiniz. Hadi bu doğru diyelim yani bazılarımız görev alacak bu her zaman bir sınıf ayrımı anlamına gelir. Bu gün Yeni Ahitin özü bile herkes kahin, herkes peygamber, herkes önderdir der ruhban sınıfı reddeder. Kendi önünde insanlar arasındaki farkı sıfıra indiren RAB cennette iman derecesi ya da işler için tekrar insanlara sınıflar derceler vermez diye düşünüyorum.
Lütfum ile kurtuldunuz bu sizin iyi işlerinizin ödülü değildir diyen RAB cennette şimdi iman ve iyi işlerinize göre hadi bakalı alın farklı ödüllerinizi demez sevgili Candan. İşte burada yaptığım şey Kitaba bütün olarak bakmak ve bir karar vermek sadece. Bunu kastediyorum tek tek ayetlere takılmam derken. Fakat sistematik ilahiyat işte bunun için iyidir.
“Vahiy kitabinin bu bolumu Yeni Kudus'u anlatir. Ama burda yeni bolumler eklenmistir; gece ay olmayacak- Isa isiktir. Ve orda temple (tapinak) da olmayacak. Bu tapinak Hezekel 40-41de verilen tapinagin ( eski dunyadaki) millenimda yok olacak. Hezekeil 43 de okudugumuz sey milenium sirasinda Isa Mesih araciligi ile alinan kurtulusun anisina tapinakta yapilan kurbanlar olacak ama yeni dunya ve Kudus de bu olmayacak. Isa Mesih olarak hukmedecek. Yani milleniumda olan yenilenmemis kisilerin varliginin edebiyete dek surmeyecegi anlatilir. Vahiy 22 ye gittigimizde millenium bitmistir ve seytan yenilmistir.
Kisacasi verdigin ayetler bana cenneti degil milleniumda olanlari anlatiyor kardesim. Bu konudaki calismalari dunyanin sonu /ikinci gelis basliginda detayli ayetli isleyerek vermistim. http://www.hristiyanforum.com/forum/forumdisplay.php?f=79 Yani bu ayetleri bu konu icin orneklemenizi anlayamadim.” Ben amilanist düşüncede bir adamım ve sizinle bu konuda nasıl anlaşacağız bilemiyorum ama milenyum konusuna girmeden bakalım işin içinden nasıl çıkacağız :-)) Veriğim örnek ayetleri zaten yeni Yeruşalimde tapınak ve kahinlik düzeninin ortadan kalktığını anlatmak için vermiştim. 21. bölüm şöyle başlar, Va.21: 1 Bundan sonra yeni bir gökle yeni bir yeryüzü gördüm. Çünkü önceki gökle yeryüzü ortadan kalkmıştı. Deniz de yoktu artık.
Va.21: 2 Kutsal kentin, yeni Yeruşalim'in gökten, Tanrı'nın yanından indiğini gördüm. Güveyi için hazırlanmış süslü bir gelin gibiydi.
Va.21: 3 Tahttan yükselen gür bir sesin şöyle dediğini işittim: "İşte, Tanrı'nın konutu insanların arasındadır. Tanrı onların arasında yaşayacak. Onlar O'nun halkı olacaklar, Tanrı'nın kendisi de onların arasında bulunacak.
Va.21: 4 Onların gözlerinden bütün yaşları silecek. Artık ölüm olmayacak. Artık ne yas, ne ağlayış, ne de ıstırap olacak. Çünkü önceki düzen ortadan kalktı."
Yani bu bölüm yeni düzen hakkında bahsettiği için alıntıladım. Milenyum falan beni hiç burada ilgilendirmiyor kısaca. 21. bölümde Yeni Yeruşalim hakkında görümler alıyor Yuhanna bende onun için yazdım.
“Kisacasi verdigin ayetler bana cenneti degil milleniumda olanlari anlatiyor kardesim.” Vahiy Kitabında 21:8 ile yeni bir bölüm başlar ve bize yeni düzen yeni çağ ve Yeni evimiz hakkında bilgiler verir. Özellikle 21:9 dan sonra adeta Yeni Kudüste geziyoruz Yuhannanın anlatımı ile. Bu sebeple bana “verdiğiniz ayetler milenyumu anlatıyor” diyemezsiniz. Bir çok Eski Antlaşma peygamberliklerine atıflar ile cennet anlatılıyor 21. bölümde. Milenyumu savunuyorsanız bin yıllık zamanın zaten 20. bölüm ile bittiğini iyi bilirsiniz. 20:7 ve sonrası şeytanın yok edilişini anlatır dolayısıyla 21. bölümü niye milenyum içine aldınız anlamadım.
Va.21: 5 Tahtta oturan, "İşte her şeyi yeniliyorum" dedi.
Milenyum hakkında görüşlerimiz çok farklı ve bu yine konumuz dışı ama bir gün bende bir şeyler yazarım. Fakat şimdi bu konudan uzak duruyorum zaten yeteri kadar ana konudan çok saptık. Sevgiler
Sevgili kardeşim forumdan ayrılacağınızı söylemişsiniz;yazınızın tamamını okumadan yanıtladım.Daha sonra ekleyeceklerimi yazımın içinde yazacağım.
Sevgili kardeşim Hristiyan forumdan ayrılmamalısınız;girişimd e bulundum.Rab'bin hoşnut olmayacağını hissettim;Ruh'um ıstırap çekti.Biz buraya aitiz ve her ne olursa olsun ayrılamayız;sizde ayrılmaya karar verince bunları hissedeceksiniz. Ruh aynı;Ruh Tanrı'nın Adı'nın ve Sözü'nün yüceltilmesini istiyor;karşı gelemeyiz.
Ne kadar sert olursanız olun siz Tanrı'nın çocuğusunuz;sizi Tanrı'nın Sevgi'siyle verdiği imanıyla dolu cesur çocuğu olarak değerlendiriyorum.
Tanrı Hristiyan Forum'dan ayrılmanızdan asla hoşnut olmayacaktır;işçisi sevgili 777maranata kardeşimin olduğu gibi.
Rab korusun,esenlik versin ve bilgeliğinizi arttırsın.
İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir. Efesliler 2:8-9
Sevgili kardeşim forumdan ayrılacağınızı söylemişsiniz;yazınızın tamamını okumadan yanıtladım.Daha sonra ekleyeceklerimi yazımın içinde yazacağım.
Sevgili kardeşim Hristiyan forumdan ayrılmamalısınız;girişimd e bulundum.Rab'bin hoşnut olmayacağını hissettim;Ruh'um ıstırap çekti.Biz buraya aitiz ve her ne olursa olsun ayrılamayız;sizde ayrılmaya karar verince bunları hissedeceksiniz. Ruh aynı;Ruh Tanrı'nın Adı'nın ve Sözü'nün yüceltilmesini istiyor;karşı gelemeyiz.
Ne kadar sert olursanız olun siz Tanrı'nın çocuğusunuz;sizi Tanrı'nın Sevgi'siyle verdiği imanıyla dolu cesur çocuğu olarak değerlendiriyorum.
Tanrı Hristiyan Forum'dan ayrılmanızdan asla hoşnut olmayacaktır;işçisi sevgili 777maranata kardeşimin olduğu gibi.
Rab korusun,esenlik versin ve bilgeliğinizi arttırsın.
Bir kisi Rab'be hizmet etmek istiyorsa ve forumda bunu yapabilecegine inaniyorsa kalmalidir. Forumda tabi ki hersey dört dörtlük degildir.Ama temelde Tanri Söz'üne sadiktir ve yararlidir. Olaylari kisisellestirip gururumuza yenilirsek benlige uymus oluruz ve yanlis karar verebiliriz.Onun icin karar vermeden önce dua edip birkac gün gectikten sonra ne yapacagimiza karar verelim.Bazen acele ve öfkeyle verilen kararlar zararimiza olabilir ve pismanlikla sonuclanan olaylara sebep olabilir.Ben sahsen hickimsenin bu forumdan ayrimasina sevinmem.Kisi bir süre paylasimda bulunmamaya karar verebilir bu daha iyi ama sürekli forumdan ayrilmasi dogru degildir.
Cennette Degisik katlar olacak mi? konusuna benzer konular;
Cennette dostlarımızı ve aile üyelerimizi görüp onları tanıyabilecek miyiz(cevap) Birçok insan, cennete gittiklerinde yapmak istedikleri ilk şeyin kendilerinden önce ölen bütün arkadaş ve sevdiklerini görmek olacağını söyler. Sonsuzlukta, arkadaşlarımızı ve aile üyelerimizi görmek, tanımak ve onlarla zaman geçirmek için bol bol zaman olacaktır. Ancak, cennette en çok odaklandığımız şey bu olmayacaktır. Biz oradayken Tanrı�ya tapınmak ve cennetin harikalıklarının tadını çıkartmakla çok daha fazla meşgul olacağız. Sevdiklerimizle bir araya gelişlerimiz büyük olasılıkla, Tanrı�nın hayatlarımızdaki lütfu ve yüceliğini, O�nun harika sevgisini ve yüce işlerini anlatmakla dolu olacaktır. Tanrı�yı diğer inanlıların, özellikle de yeryüzündeyken sevdiğimiz kişilerin eşliğinde övüp O�na tapınabildiğimiz için çok daha fazla sevineceğiz.
Kutsal Kitap, öldükten sonra insanları...
Cennette Ne Yapiyor Olacagiz ? Luka 23:43, Isa soyle dedi; "Sana doğrusunu söyleyeyim, sen bugün benimle birlikte cennette olacaksın" (Luka 23:43). Isa'nin burada cennet icin kullandigi kelime paradeisos olup " park, (ozellikle) Aden bahcesi ( gelecekteki mutlulukyeri, cennet) anlamina gelmektedir. Paradeisos Yunanca bir kelime olup; park,orman,bahce anlamina gelen Ibranice " pardes" kelimesinden alinmistir (Strong's).
Isa " Bugun benimle birlikte " en paradeisos" da olacaksin ' dedi, "en nephele" yani bulutlara Yunanca verilen kelimeyi kullanmadi. Isa park icin kullanilan kelimeyi secti ve kullandi. Ve bu park oyle herhangi bir park olmayip, " Tanri'nin cenneti " ya da " Tanri'nin parki " (Vahiy 2:7 ) olmaktadir ki bu bizim icin gelecekte bir gun mutluluk yerimiz olacaktir. Bu yer sikici bir yer mi...
Cennette Evlilik Olacak Mi? Kutsal Kitap bize sunu soyler ; " Dirilişten sonra insanlar ne evlenir, ne de evlendirilir, gökteki melekler gibidirler. " ( Matta 22:30 ). Bu Isa Mesih'in hayatinda bir kac kez evlenmis olan kadin hakkindaki " Cennette kiminle evli sayilacak" ( Matta 22:23-28 ) sorusuna verdigi yanitti. Goruludugu gibi Cennette evlilik diye bir sey olmayacaktir. Bu demek degildir ki kari koca Cennette birbirlerini tanimayacaklar. Ya da Cennette yine yakin iliski icinde olmayacaklar. Ancak Cennette kari koca artik "evli" olmayacaklari anlamina gelmektedir. Bu konu elbette ki tartisma goturebilecek bir konudur. Ama unutmamaliyiz ki Cennette ne yanlizlik ne de cinsel arzular olmayacagi icin evlilige de gerek olmayacagi kanisindayim.
Derleyen
candan
Degisik Irklarin Orijini nedir? Kutsal Kitap degisik irklarin ya da insanlarin deri renklerinin nerden kaynaklandigi konusunda tam bir aciklama getirmemektedir. Aslinda tek bir irk vardir o da insanlik. Insan irkinin icinde cok degisik deri renkleri ve diger fiziksel karakteristikler bulunmaktadir. Bazilari Tanri Babil Kulesinde dilleri birbirine karistirdiginda ( Yaratilis 11:1-9 ) bu irksal farkliliklari da yarattigini dusunmektedir. Bir baska olasiliksa Tanri'nin insanlarin degisik ekolojik yerlerde yasiyabilmesini saglamak icin genetik degisimler yapmis olabilecegidir. Ornegin Afrikada yasayanlar oranin sicagina gunesine dayanacak sekilde degistirlimislerdir. Bu olasi oldugu kadar Kutsal Kitap'da bu savi destekleyen bir ayet bulunmamaktadir. Babil Kulesi ile iliskili olarak hic bir sekilde irksal/deri renklerin...
Cennette Neye Benzeyecegiz? Birinci Korintliler 15. bolumde Pavlus yeniden dirilisten ve dirilmis yeni bedenlerden bahsetmektedir. 35. ayette ve sonrasinda goksel bedenlerin bugun sahip oldugumuz dogal bedenlerimizden degisik olacagini belirtmistir. Dogal bedenlerimiz olumlu karekteri tasirken goksel bedenimiz olumsuz olacaktir. Dunyasal bedenimiz curumeye acikken goksel beden asla curumiyecektir ( 1 Korintler 15:53 ). Dunyasal bedenlerimiz zayifliga megilli iken ( yasi 40 asmis istediginiz kimseye sorun size evet diyeceklerdir bu konuda) dirilimis bedenlerimiz guc ile tasvir edileceklerdir ( ayet 43 )
Yapilan bir baska karsilastirma ise simdi dunyasal, maddesel bedenlerimizde yasarken o zaman ruhsal bedenlere sahip olacagiz. Bunun hayaletler gibi ucucacagimiz ve cevremizdekilerle herhangibir...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil