hristiyanlıkta cennete gidebilmenin şartları nelerdir ? - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cennet : hristiyanlıkta cennete gidebilmenin şartları nelerdir ? - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
vesper

hristiyanlıkta cennete gidebilmenin şartları nelerdir ?

MR.CAGE
Uriel kardeşime katılıyorum.Yani başta soru soruluyor .Kardeşlerimiz güzel cevap veriyorlar.Sonra da konu değiştirilip aşağılamalar başlıyor.Aslında afedersiniz işinize karışmak istemiyorum sevgili site yönetimindeki abilerim.Bir düşünce sadece:müslüman olanları aramıza almayalım.Yani o kadar bir antipati varki .Kıskançlık mıdır artık başka şeyler söylemek istemiyorum ama.Böyle ahlak fukarası tarzda küfürler.(padişah rumuzlu zat tarafından mesela)Acayip sorular.Yani Rab ıslah etsin bişey demek istemiyorum.Fakat düşüncemi bir değerlendirmenizi saygıyla istiyorum.Biz burda dinimiz hakkında bilgi mi öğreneceğiz yoksa bu tür insanlara laf mı anlatacağız.Siz bilirsiniz yine de.İsa Mesih'in ışığı sizin ve forumdaki tüm hristiyan kardeşlerimin üzerinde olsun.Rab bizlere sabır ve güç versin.Hepimizi bereketlesin.Amin.
Hepimiz öyle değiliz ama. Aslında her iki tarafta kendinin doğru bildiğine inandığı için böyle oluyor. Her iki tarafında birbirini kurtarma çabası var belkide. Ben de müslümanım ve şunu söylüyorum Din değiştirmek çok zor. Bir süre sonra neye inanıcağını şaşırıyorsun. Aslında her din tutarlı kendi içinde Bir müslüman için söylemesi kolay Üç tanrı var Dört incil var nasıl iş bu falan filan. Ben de bu sorularla boğuşurken bu sitede teslis inancını tam olarak kavradım İncil'i de öğrendim. Ama hala dinimi değiştiremiyorum. Ve ilk tepkimi de aldım zaten annem bunların çok saçma oldugunu ve öss öğrencisi olarak ders çalışmam gerektiğini söyledi. Sonuç olarak zor bunlar elbette Müslümanların Hristiyanlığı kötülemelerinden bir Müslüman olarak ben de hoşlanmıyorum çünkü bilmeden söylenen sözler bunlar ama o kişiler de kendi dinlerini kurtarmak için böyle yapıyorlar ''en iyi savunma metodu saldırıdır'' kafası karışan herkes (ben de dahil) bir an önce doğru yolu bulur umarım. Her gün ölüme biraz daha yaklaşıoruz çünkü...

hristiyanlık
MR.CAGE

Umarım arkadaşım.Saldırı hiç de hoş bir yöntem değildir.''Tanrı Sevgidir''.Şiddet bir çözüm değil.Bu bir acizliği gösterir.Rab yüreğinize dokunsun.Başka birşey söylemek istemiyorum.

hristiyanlık
777maranata

kafası karışan herkes (ben de dahil) bir an önce doğru yolu bulur umarım. Her gün ölüme biraz daha yaklaşıoruz çünkü...[/quote]

Dogru yol bir tanedir.Incil'de belirtilmis :Yol,gercek ve yasam Ben'im.Yuhanna 14,6 Söyleyen Rab Isa Mesih.

Ayrica bir ayette söyle der: Isa'nin Rab oldugunu agzinla acikca söyler ve Tanri'nin O'nu ölümden dirilttigine yürekten iman edersen,KURTULACAKSIN.Romalilar 10,9

Son olarak Kendisinde Tanri Oglu bulunanda yasam vardir,kendisinde Tanri Oglu bulunmayanda YASAM yoktur.1.Yuhanna 5,12

Sevgili okuyucu son cümlende cok hayati bir ifade kullandin.Evet cok az bir zamanimiz var.Ölümle ic ice yasiyoruz.Onun icin kararini kesin olarak vermen gerekir.Rab Isa'yi yüregine alip O'nunla yasama mi gitmek istiyorsun yoksa O'nu reddederek sonsuz yasamdan uzak kalmak ki? Karar senin.

Sevgiler ve esenlikler.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

hristiyanlık
Asli Erdogan

Tüm mesajları okumadım,zira biraz hafiften konu sapması gibi birşey olmuş. Neyse zaten sorunun cevabı ilk mesajlarda verilmiş.

Şimdi ben yanlış anlamadım değil mi?

Öncelikle-hali ile- iman etmiş olmak gerekiyor. Sonra günahlar için Allah tan af dilemek lazım geliyor(normal olarak). Sonra da onun hoşnut olmayacağı şeylere yaklaşmamak(zina,cinayet gibi). Tamamdır burası.

Yalnız şu kısmda bir soru işareti oluştu kafamda.

Alıntı:
Eğer kurtulmak istiyorsanız, günahkar olduğunuzu itiraf etmeli ve İsa’nın sizin günahlarınızı bağışlamasını dilemelisiniz. Sizin kendi işlerinizle (ör. Sevap, zekat, oruç, içten edilen bol dualarla) Tanrı’nın bağışını kazanamayacağınızı kabul etmelisiniz. O’nun sizin günahlarınızı bağışlamasını dua aracılığıyla isteyin. İsa’ya güvenmelisiniz. O’nu arayın, O sizi kurtaracaktır
Bu kalın olarak işaretlediğim yer. Bunları yapmak bize birşey kazandırmaz mı? Çünkü insan zaten yaratılışı gereği günah işleyecektir. Fark ettiğinde de yaratıcısından af dileyecek ve o günahtan uzaklaşması gerekecektir. Allah günahlarını af etti diyelim tamamdır ama bu sevaplar,bizden istenilen ibadetleri yapmamaız bir işe yaramaz mı? Sadece mi günah affı içinn uğraşacağız?

(mümkünse ayetler ile desteklerseniz tam öğrenmiş olurum ve şüphe etmem. Teşekkür ediyorum)

hristiyanlık
protestanmoderator3

Asli Erdogan
Tüm mesajları okumadım,zira biraz hafiften konu sapması gibi birşey olmuş. Neyse zaten sorunun cevabı ilk mesajlarda verilmiş.

Şimdi ben yanlış anlamadım değil mi?

Öncelikle-hali ile- iman etmiş olmak gerekiyor. Sonra günahlar için Allah tan af dilemek lazım geliyor(normal olarak). Sonra da onun hoşnut olmayacağı şeylere yaklaşmamak(zina,cinayet gibi). Tamamdır burası.

Yalnız şu kısmda bir soru işareti oluştu kafamda.

Alıntı:
Eğer kurtulmak istiyorsanız, günahkar olduğunuzu itiraf etmeli ve İsa’nın sizin günahlarınızı bağışlamasını dilemelisiniz. Sizin kendi işlerinizle (ör. Sevap, zekat, oruç, içten edilen bol dualarla) Tanrı’nın bağışını kazanamayacağınızı kabul etmelisiniz. O’nun sizin günahlarınızı bağışlamasını dua aracılığıyla isteyin. İsa’ya güvenmelisiniz. O’nu arayın, O sizi kurtaracaktır
Bu kalın olarak işaretlediğim yer. Bunları yapmak bize birşey kazandırmaz mı? Çünkü insan zaten yaratılışı gereği günah işleyecektir. Fark ettiğinde de yaratıcısından af dileyecek ve o günahtan uzaklaşması gerekecektir. Allah günahlarını af etti diyelim tamamdır ama bu sevaplar,bizden istenilen ibadetleri yapmamaız bir işe yaramaz mı? Sadece mi günah affı içinn uğraşacağız?

(mümkünse ayetler ile desteklerseniz tam öğrenmiş olurum ve şüphe etmem. Teşekkür ediyorum)
Esenlikler,
Koyu olarak işaretlediğiniz bölümden kendi anladığımı size kısaca şöyle açıklayabilirim.Eğer yanlış idrak ettiysem lütfen diğer kardeşler düzeltsinler.Bu cümleyi yazan şunu anlatmak istemiş.Mesih İsa'ya iman etmeden önce yaptığınız hertürlü iyi iş sizi kurtuluşa götürmeyecektir.Çünkü Mesih İsa'ya iman etmeyen her insan ruhsal olarak ölüdür.
(İsa ona, “Ardımdan gel” dedi. “Bırak ölüleri, kendi ölülerini kendileri gömsün.”
Matta 8:22
)Adem'in işlediği günah yüzünden bütün insanlar günah içinde dünyaya gelirler.(Nitekim suç içinde doğdum ben, Günah içinde annem bana hamile kaldı.
Mezmurlar 51:5
)Bu günahta Mesih İsa sayesinde aklanmıştır. (Çünkü ölüm bir tek adamın suçu yüzünden o tek adam aracılığıyla egemenlik sürdüyse, Tanrı`nın bol lütfunu ve aklanma bağışını alanların bir tek adam, yani İsa Mesih sayesinde yaşamda egemenlik sürecekleri çok daha kesindir.
Romalılar 5:17
)Mesih İsa bu günahı kendi lekesiz kanı aracılığıyla aklamıştır.
(Mesih`in Kanı
11 Ama Mesih, gelecek iyi şeylerin başkâhini olarak ortaya çıktı. İnsan eliyle yapılmamış, yani bu yaratılıştan olmayan daha büyük, daha yetkin çadırdan geçti.

12 Tekelerle danaların kanıyla değil, sonsuz kurtuluşu sağlayarak kendi kanıyla kutsal yere ilk ve son kez girdi.

13 Tekelerle boğaların kanı ve serpilen düve külü murdar* olanları kutsal kılıyor, bedensel açıdan temizliyor.

14 Öyleyse sonsuz Ruh aracılığıyla kendini lekesiz olarak Tanrı`ya sunmuş olan Mesih`in kanının, diri Tanrı`ya kulluk edebilmemiz için vicdanımızı ölü işlerden temizleyeceği ne kadar daha kesindir!

15 Bu nedenle, çağrılmış olanların vaat edilen sonsuz mirası almaları için Mesih yeni antlaşmanın aracısı oldu. Kendisi onları ilk antlaşma*fx1* zamanında işledikleri suçlardan kurtarmak için fidye olarak öldü.

16 Ortada bir vasiyet*fx1* varsa, vasiyet edenin ölümünün kanıtlanması gerekir.

17 Çünkü vasiyet ancak ölümden sonra geçerli olur. Vasiyet eden yaşadıkça, vasiyetin hiçbir etkinliği yoktur.

18 Bu nedenle ilk antlaşma bile kan akıtılmadan yürürlüğe girmedi.

19 Musa, Kutsal Yasa`nın her buyruğunu bütün halka bildirdikten sonra su, al yapağı, mercanköşkotu ile danaların ve tekelerin kanını alıp hem kitabın hem de bütün halkın üzerine serpti.

20 Tanrı`nın uymanızı buyurduğu antlaşmanın kanı budur dedi.

21 Aynı biçimde çadırın ve tapınmada kullanılan bütün eşyaların üzerine kan serpti.

22 Nitekim Kutsal Yasa uyarınca hemen her şey kanla temiz kılınır, kan dökülmeden bağışlama olmaz.

Son Kurban
23 Böylelikle aslı göklerde olan örneklerin bu kurbanlarla, ama gökteki asıllarının bunlardan daha iyi kurbanlarla temiz kılınması gerekti.

24 Çünkü Mesih, asıl kutsal yerin örneği olup insan eliyle yapılan kutsal yere değil, ama şimdi bizim için Tanrı`nın önünde görünmek üzere asıl göğe girdi.

25 Başkâhin her yıl kendisinin olmayan kanla En Kutsal Yer`e* girer; oysa Mesih kendisini tekrar tekrar sunmak için göğe girmedi.

26 Öyle olsaydı, dünyanın kuruluşundan beri Mesih`in tekrar tekrar acı çekmesi gerekirdi. Oysa Mesih, kendisini bir kez kurban ederek günahı ortadan kaldırmak için çağların sonunda ortaya çıkmıştır.

27-28 Bir kez ölmek, sonra da yargılanmak nasıl insanların kaderiyse, Mesih de birçoklarının günahlarını yüklenmek için bir kez kurban edildi. İkinci kez, günah yüklenmek için değil, kurtuluş getirmek için kendisini bekleyenlere görünecektir.İbraniler 9
)

Umarım açıklayabilmişimdir.Esenk alınız....

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlıkta cennete gidebilmenin şartları nelerdir ? konusuna benzer konular;

Müslümanlar cennete gidebilir mi? Merhabalar, foruma yeni üye oldum aklıma takılan bir şey yüzünden.Benim çok sevdiğim arkadaşlarım var ve kesinlikle iyi işler yapıp kötülüğe yönelmeyen insanlar fakat müslümanlar.Yani müslüman olduklarını sanıyorlar tabi müslüman olup kötülük yapmamak hristiyanlık inancına göre imkansız ama onlar kandırılmış olarak müslüman olduklarını söylüyorlar.Daha iyi açıklamak gerekirse müslümanlığı sevgi kardeşlik dini sanıyorlar bir şey gösterdiğinde yok onlar islamı yanlış anlamış yok bilmem ne tarzı olaylar bilirsiniz sizde türkiyede yaşıyoruz..Onlar için yapabileceğim bir şey var mı? Baba onları affeder mi?Mesihe iman etmeseler bile onun kutsallığına inanıp iyi işler yapan insanlar cennete gidebilecek mi? Yönetim Notu: Hayır gidemeyecekler....

Hayvanlar cennete gidebilecekler mi? Hayvanların durumu nedir bilen var mıdır?

Hristiyanlıkta Cennete Giriş Öncelikle merhaba, foruma henüz üye oldum. Ağırlıklı olarak müslüman bir ortamda yetişmiş bir ateistim.Ve dinlere objektif bir şekilde bakıldığında en iyi niyetli dinin hristiyanlık olduğunu düşündüğümü herzaman söylemişimdir.Sorum şu; Hristiyan inancına göre cennete girmek için (islamdaki gibi) ön koşul kesinikle hristiyan olmakmıdır?Yani Herzaman için iyi bir insan olmaya çalışan, çevresi tarafından sevilen,yardımsever vs. bir ateist (veya deist,agnostik,müslüman,yahudi) Cennete giremez diye bir kural varmıdır? Teşekkürler

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? Sonsuz yasama kavustugunuzdan ve oldugunuzde cennete gideceginizden emin misiniz? Tanri sizin emin olmanizi ister! Kelam soyle der; " Tanrı Oğlu'nun adına iman eden sizlere, sonsuz yaşama sahip olduğunuzu bilesiniz diye bunları yazdım. " ( 1 Yuhanna 5:13 ). Su an Kendinizi Tanri huzurunda olarak farzedin ve O size " Seni Cennete niye alayim" diye soracak olsa O'na yanitiniz ne olacaktir? Bu sorunun yanitini bilmiyor olabilirsiniz. Ama bilmeniz gereken sey sudur ki Tanri bizi sever ve Kendisi ile sonsuzlugu paylasabilmemiz icin bir cikis YOLu hazirlamistir. Kutsal Kitap bunu soyle dile getirmistir; " Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama...

Rab herkese aynı şartları sunup gerisini insana mı bırakmıştır? Sevgili ortodoks moderator kardeşim. Bu konuyu meryem ana başlığından çıkarıp ayrı bir platformda tartışalım isterseniz.. Şimdi iman konusu çok derin bir mevzu. Yalnız size şu kadarını söyleyeyim: Bir insanın, Rabbin bir meleğinin Arabistan da bir mağarada Muhammed'e görünüp Rabbin onu peygamberi olarak seçtiğini söylemesi ile , Sözün beden alıp aramızda yaşaması ve bizim günahlarımız için çarmıhta can verip 3 gün sonra dirildiğine inanması arasında mantık açısından hiçbir fark yoktur. Materyalist insan beynine göre ikisi de saçmadır. İkisi de masaldır.. Mantık kullanarak hangisinin doğru olduğuna ulaşılamaz. Zira her iki durum da mantık kurallarıyla açıklanamaz. Üstelik Hristiyanlıkta teslis inancı, aynı kişinin hem Tanrı aynı zamanda...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cennet : 3- hristiyanlıkta cennete gidebilmenin şartları nelerdir ? - Sayfa 3

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler