Hristiyanlıkta Cennete Giriş

Hristiyanlıkta Cennete Giriş hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Cennet : Hristiyanlıkta Cennete Giriş konusu 3332 kez okundu, 21 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Hristiyanlıkta Cennete Giriş Öncelikle merhaba, foruma henüz üye oldum. Ağırlıklı olarak müslüman bir ortamda yetişmiş bir ateistim.Ve dinlere objektif bir şekilde bakıldığında en iyi niyetli dinin hristiyanlık olduğunu düşündüğümü herzaman söylemişimdir.Sorum şu; Hristiyan inancına göre cennete girmek için (islamdaki gibi) ön koşul kesinikle hristiyan olmakmıdır?Yani Herzaman için iyi bir insan olmaya çalışan, çevresi tarafından sevilen,yardımsever vs. bir ateist (veya deist,agnostik,müslüman,yahudi) Cennete giremez diye bir kural varmıdır? Teşekkürler Hristiyanlıkta Cennete Giriş

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlıkta Cennete Giriş konusu 3332 kez okundu, 21 kez cevaplandı. En son mesaj admin1 Ken Block tarafından gönderildi.

Hristiyanlıkta Cennete Giriş konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >

Hristiyanlıkta Cennete Giriş hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-09-10, 03:03
c.saygın

Öncelikle merhaba, foruma henüz üye oldum.
Ağırlıklı olarak müslüman bir ortamda yetişmiş bir ateistim.Ve dinlere objektif bir şekilde bakıldığında en iyi niyetli dinin hristiyanlık olduğunu düşündüğümü herzaman söylemişimdir.Sorum şu;
Hristiyan inancına göre cennete girmek için (islamdaki gibi) ön koşul kesinikle hristiyan olmakmıdır?Yani Herzaman için iyi bir insan olmaya çalışan, çevresi tarafından sevilen,yardımsever vs. bir ateist (veya deist,agnostik,müslüman,y ahudi) Cennete giremez diye bir kural varmıdır?
Teşekkürler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlıkta Cennete Giriş

Hristiyanlıkta Cennete Giriş hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-09-10, 20:57
huzurlu

c.saygın
Ağırlıklı olarak müslüman bir ortamda yetişmiş bir ateistim.Ve dinlere objektif bir şekilde bakıldığında en iyi niyetli dinin hristiyanlık olduğunu düşündüğümü herzaman söylemişimdir.Sorum şu;
Hristiyan inancına göre cennete girmek için (islamdaki gibi) ön koşul kesinikle hristiyan olmakmıdır?Yani Herzaman için iyi bir insan olmaya çalışan, çevresi tarafından sevilen,yardımsever vs. bir ateist (veya deist,agnostik,müslüman,y ahudi) Cennete giremez diye bir kural varmıdır?
Teşekkürler
Sevgili kardeşim, değişik mezheplerin bu konuda değişik öğretileri vardır. Ancak prensip olarak deist, agnostik , müslüman vs. hiçkimse için cennete giremeyeceği şeklinde bir ambargo konulamaz. Bu Rabbin bileceği ve onun karar vereceği bir konudur. Ancak dediğim gibi size bundan çok farklı cevaplar da gelecektir.

Sevgilerle

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHakkında Önemli Not: Daha önceleri protestan ilahiyatına tabi idim. Nisan 2008'den önce yazmış olduğum yazılar Ortodoks öğretisine uyum göstermeyebilir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlıkta Cennete Giriş hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-10, 10:45
Aliriza

Cennet Ve Cehennem

Dilenci ile Zengin Adam:
19 Zengin bir adam vardı. Mor, ince keten giysiler giyer, bolluk içinde her gün eğlenirdi.
20-21 Her tarafı yara içinde olan Lazar adında yoksul bir adam bu zenginin kapısının önüne bırakılırdı; zenginin sofrasından düşen kırıntılarla karnını doyurmaya can atardı. Bir yandan da köpekler gelip onun yaralarını yalardı.
22 Bir gün yoksul adam öldü, melekler onu alıp İbrahim`in yanına götürdüler. Sonra zengin adam da öldü ve gömüldü.
23 Ölüler diyarında ıstırap çeken zengin adam başını kaldırıp uzakta İbrahim`i ve onun yanında Lazar`ı gördü.
24 `Ey babamız İbrahim, acı bana!` diye seslendi. `Lazar`ı gönder de parmağının ucunu suya batırıp dilimi serinletsin. Bu alevlerin içinde azap çekiyorum.`
25 İbrahim, `Oğlum` dedi, `Yaşamın boyunca senin iyilik payını, Lazar`ın da kötülük payını aldığını unutma. Şimdiyse o burada teselli ediliyor, sen de azap çekiyorsun.
26 Üstelik, aramıza öyle bir uçurum kondu ki, ne buradan size gelmek isteyenler gelebilir, ne de oradan kimse bize gelebilir.`
27 Zengin adam şöyle dedi: `Öyleyse baba, sana rica ederim, Lazar`ı babamın evine gönder.
28 Çünkü beş kardeşim var. Lazar onları uyarsın ki, onlar da bu ıstırap yerine düşmesinler.`
29 İbrahim, `Onlarda Musa`nın ve peygamberlerin sözleri var, onları dinlesinler` dedi.
30 Zengin adam, `Hayır, İbrahim baba, dinlemezler!` dedi. `Ancak ölüler arasından biri onlara giderse, tövbe ederler.`
31 İbrahim ona, `Eğer Musa ile peygamberleri dinlemezlerse, ölüler arasından biri dirilse bile ikna olmazlar` dedi.[/left]
Luka 16:19-31
Hıristiyanlık inancına göre cennet ve cehennem ebedidir. Birinden diğerine geçiş yoktur. Öyle olsaydı, Tanrı`nın söylediği "Günahın bedeli ölümdür" sözleri yalan olmuş olurdu. Ayrıca, cehennemden cennete geçiş olsaydı - Şeytan dahil - bir gün herkes cennete giderdi.
Tanrı`yı seçenler yaşamı seçer. Tanrı`sızlığı seçenler ise ölümü seçer. Çünkü yaşam kaynağı Tanrı`dır. Cennet ve cehennem aslında Tanrı ile ya da Tanrı`dan uzak anlamlarını ifade etmektedir. Yaşam kaynağı olan yüce Tanrı`yı seçenlerin sonucu, Tanrı ile sonsuza dek yaşamaktır. Tanrı bunu İncil`de bize vaadetmiştir.
Yukarıdaki ayetlerde de okuduğumuz gibi (26); cennet ve cehennem arasında geçiş yoktur. Dua ederim ki, sen de yaşamı seçersin.

www.rabisamesih.com 'dan kopyalanmıştır.

Hristiyanlıkta Cennete Giriş hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-10, 21:24
datatip

Tanrımız adil bir tanrıdır.
Kişiye işlemediği günahların eziyetini vermez diye düşünüyorum.
Rab gelişinde bizi seçtiğinde yardımlarını verecek ve ebedi huzuru yakalayacağız,ama cehennem konusu kafamı karıştırıyor

Çünki,Rab isa herkesi seviyor.

Rabbin cehennemdekilere de bir planı var gibi geliyor bana

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlıkta Cennete Giriş hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-10, 23:55
admin1 Ken Block

c.saygın
Teşekkürler
Bu konuda başta "kesinlikle giremez" şeklinde görüşler olsa da diğer uçta "yalnızca İsa Mesih aracılığıyla girebilir" şeklinde de görüşler beyan edenler mevcuttur. Yani ölümden sonra Hades, Araf ya da benzeri bir şekilde bir yerde belli bir süre beklenilmesi ve sonra Cennet'e girilmesinin mümkün olduğunu ifade edenler de vardır.

Ancak dediğimiz gibi girecekse bile sadece İsa Mesih aracılığıyla olabilir. Yani İsa Mesih'ten başka kurtuluş yoktur, olmayacaktır. İşlerle kurtuluş olmayacaktır.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (26 Mayıs)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlıkta Cennete Giriş konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >  

Hristiyanlıkta Cennete Giriş konusuna benzer konular;

hristiyanlıkta cennete gidebilmenin şartları nelerdir ? hristiyanlıkta cennete gidebilmenin şartları nelerdir ?

Müslümanlar cennete gidebilir mi? Merhabalar, foruma yeni üye oldum aklıma takılan bir şey yüzünden.Benim çok sevdiğim arkadaşlarım var ve kesinlikle iyi işler yapıp kötülüğe yönelmeyen insanlar fakat müslümanlar.Yani müslüman olduklarını sanıyorlar tabi müslüman olup kötülük yapmamak hristiyanlık inancına göre imkansız ama onlar kandırılmış olarak müslüman olduklarını söylüyorlar.Daha iyi açıklamak gerekirse müslümanlığı sevgi kardeşlik dini sanıyorlar bir şey gösterdiğinde yok onlar islamı yanlış anlamış yok bilmem ne tarzı olaylar bilirsiniz sizde türkiyede yaşıyoruz..Onlar için yapabileceğim bir şey var mı? Baba onları affeder mi?Mesihe iman etmeseler bile onun kutsallığına inanıp iyi işler yapan insanlar cennete gidebilecek mi? Yönetim Notu: Hayır gidemeyecekler. Kurtuluşun yolu Mesih'e imandır. "Oğul olmadan...

Hayvanlar cennete gidebilecekler mi? Hayvanların durumu nedir bilen var mıdır?

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? Sonsuz yasama kavustugunuzdan ve oldugunuzde cennete gideceginizden emin misiniz? Tanri sizin emin olmanizi ister! Kelam soyle der; " Tanrı Oğlu'nun adına iman eden sizlere, sonsuz yaşama sahip olduğunuzu bilesiniz diye bunları yazdım. " ( 1 Yuhanna 5:13 ). Su an Kendinizi Tanri huzurunda olarak farzedin ve O size " Seni Cennete niye alayim" diye soracak olsa O'na yanitiniz ne olacaktir? Bu sorunun yanitini bilmiyor olabilirsiniz. Ama bilmeniz gereken sey sudur ki Tanri bizi sever ve Kendisi ile sonsuzlugu paylasabilmemiz icin bir cikis YOLu hazirlamistir. Kutsal Kitap bunu soyle dile getirmistir; " Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun." ( Yuhanna 3:16 ) Oncelikle bizi...

Benim Cennete gitmem için İsa neden ölmek zorundaydı? Benim Cennete gitmem için İsa neden ölmek zorundaydı? Çünkü günahın ücreti/sonucu ölümdür (Romalılar 6:23). İsa günah işlemedi (1. Petrus 2:22), çarmıhta kendi bedeninde günahlarımızı yüklendi (1. Petrus 2:24) ve öldü. Bizim yerimize öldü. Tanrı’nın bizim günahlarımızın cezasını ödetmek yerine, O bizden biri olarak bunu kendisi ödedi. Günah işlediğimizde iki şey olur: Tanrı’ya ve kendimize birşey olur. Günah işlediğimizde, Tanrı’ya karşı geliriz. Neden? Çünkü çiğnediğimiz şey O’nun yasasıdır. Günah işlediğimizde öldük. Hemen oracıkta ölmeyiz çünkü bizi bekleyen çok daha şiddetli bir ruhsal ölüm vardır. Günah bizi Tanrı’dan sonsuza dek ayırarak (Yeşaya 59:2) öldürür (Romalılar 6:23). Tanrı günahtan nefret eder (Habakuk 1:13), günahın cezası verilmelidir. Hepimiz günahkar...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih