Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim?

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Cennet : Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? konusu 1570 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj faik2121 tarafından gönderildi. Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? Sonsuz yasama kavustugunuzdan ve oldugunuzde cennete gideceginizden emin misiniz? Tanri sizin emin olmanizi ister! Kelam soyle der; " Tanrı Oğlu'nun adına iman eden sizlere, sonsuz yaşama sahip olduğunuzu bilesiniz diye bunları yazdım. " ( 1 Yuhanna 5:13 ). Su an Kendinizi Tanri huzurunda olarak farzedin ve O size " Seni Cennete niye alayim" diye soracak olsa O'na yanitiniz ne olacaktir? Bu sorunun yanitini bilmiyor olabilirsiniz. Ama bilmeniz gereken sey sudur ki Tanri bizi sever ve Kendisi ile sonsuzlugu paylasabilmemiz icin bir cikis YOLu hazirlamistir. Kutsal Kitap bunu soyle dile getirmistir; " Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun." ( Yuhanna 3:16 ) Oncelikle bizi Cennetten... Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? konusu 1570 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj faik2121 tarafından gönderildi.

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-01-08, 03:38
candan

Sonsuz yasama kavustugunuzdan ve oldugunuzde cennete gideceginizden emin misiniz? Tanri sizin emin olmanizi ister! Kelam soyle der; " Tanrı Oğlu'nun adına iman eden sizlere, sonsuz yaşama sahip olduğunuzu bilesiniz diye bunları yazdım. " ( 1 Yuhanna 5:13 ). Su an Kendinizi Tanri huzurunda olarak farzedin ve O size " Seni Cennete niye alayim" diye soracak olsa O'na yanitiniz ne olacaktir? Bu sorunun yanitini bilmiyor olabilirsiniz. Ama bilmeniz gereken sey sudur ki Tanri bizi sever ve Kendisi ile sonsuzlugu paylasabilmemiz icin bir cikis YOLu hazirlamistir. Kutsal Kitap bunu soyle dile getirmistir; " Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun." ( Yuhanna 3:16 )

Oncelikle bizi Cennetten alikoyan problemin ne oldugunu anlamamiz gerekmektedir. Bu problem bizim gunahkar dogamizdir ve bizi Tanri ile kisisel iliskiye girmemizi engeller. Bizler doga ve secimsel gunahkariz. " Çünkü herkes günah işledi ve Tanrı'nın yüceliğinden yoksun kaldı. " ( Romalilar 3:23 ). Biz kendimizi kurtaramayiz. " İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı'nın armağanıdır.Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir. " ( Efesliler 2:8-9 ). Hepimiz cehennemi hak ettik. " Çünkü günahın ücreti ölüm " ( Romalilar 6:23 )

Tanri kutsaldir ve gunahi cezalandirir ancak bizi sevmektedir ve bu yuzden gunahlarimizdan kurtulus icin affi hazirlamistir. Isa Yuhanna 14:6 da soyle der; " Yol, gerçek ve yaşam Ben'im". "Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.". Isa carmihda bizim icin oldu. " Nitekim Mesih de bizleri Tanrı'ya ulaştırmak amacıyla doğru kişi olarak doğru olmayanlar için günah sunusu olarak ilk ve son kez öldü. " ( 1 Petrus 3:18 ). Isa olumden dirildi. " İsa suçlarımız için ölüme teslim edildi ve aklanmamız için diriltildi. " ( Romalilar 4:25 )

Simdi sorumuza donelim; Olunce Cennete gidecegimizden nasil emin olabiliriz?. Buna yanit sudur; Rab Isa Mesih'e iman edin ve kurtulacaksiniz ( Habercilerin Isleri 16:31 ). " Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi." (Yuhanna 1:12 ). Bu edebi hayata ucretsiz olarak sahip olabilirsiniz. " Tanrı'nın armağanı ise Rabbimiz Mesih İsa'da sonsuz yaşamdır. " (Romalilar 6:23 ). Dolu ve anlamli bir hayat yasayabiliriniz. Isa " Bense insanlar yaşama, bol yaşama sahip olsunlar diye geldim. " ( Yuhanna 10:10 ) dedi.Ebediyeti Isa ile Cennette yasayabilirsiniz cunku O bunu vaad etti; " Gider ve size yer hazırlarsam, siz de benim bulunduğum yerde olasınız diye yine gelip sizi yanıma alacağım." ( Yuhanna 14:3 )

Derleyen
candan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim?

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-01-08, 15:50
yusuf -34

candan
Sonsuz yasama kavustugunuzdan ve oldugunuzde cennete gideceginizden emin misiniz? Tanri sizin emin olmanizi ister! Kelam soyle der; " Tanrı Oğlu'nun adına iman eden sizlere, sonsuz yaşama sahip olduğunuzu bilesiniz diye bunları yazdım. " ( 1 Yuhanna 5:13 ). Su an Kendinizi Tanri huzurunda olarak farzedin ve O size " Seni Cennete niye alayim" diye soracak olsa O'na yanitiniz ne olacaktir? Bu sorunun yanitini bilmiyor olabilirsiniz. Ama bilmeniz gereken sey sudur ki Tanri bizi sever ve Kendisi ile sonsuzlugu paylasabilmemiz icin bir cikis YOLu hazirlamistir. Kutsal Kitap bunu soyle dile getirmistir; " Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun." ( Yuhanna 3:16 )

Oncelikle bizi Cennetten alikoyan problemin ne oldugunu anlamamiz gerekmektedir. Bu problem bizim gunahkar dogamizdir ve bizi Tanri ile kisisel iliskiye girmemizi engeller. Bizler doga ve secimsel gunahkariz. " Çünkü herkes günah işledi ve Tanrı'nın yüceliğinden yoksun kaldı. " ( Romalilar 3:23 ). Biz kendimizi kurtaramayiz. " İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı'nın armağanıdır.Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir. " ( Efesliler 2:8-9 ). Hepimiz cehennemi hak ettik. " Çünkü günahın ücreti ölüm " ( Romalilar 6:23 )

Tanri kutsaldir ve gunahi cezalandirir ancak bizi sevmektedir ve bu yuzden gunahlarimizdan kurtulus icin affi hazirlamistir. Isa Yuhanna 14:6 da soyle der; " Yol, gerçek ve yaşam Ben'im". "Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.". Isa carmihda bizim icin oldu. " Nitekim Mesih de bizleri Tanrı'ya ulaştırmak amacıyla doğru kişi olarak doğru olmayanlar için günah sunusu olarak ilk ve son kez öldü. " ( 1 Petrus 3:18 ). Isa olumden dirildi. " İsa suçlarımız için ölüme teslim edildi ve aklanmamız için diriltildi. " ( Romalilar 4:25 )

Simdi sorumuza donelim; Olunce Cennete gidecegimizden nasil emin olabiliriz?. Buna yanit sudur; Rab Isa Mesih'e iman edin ve kurtulacaksiniz ( Habercilerin Isleri 16:31 ). " Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi." (Yuhanna 1:12 ). Bu edebi hayata ucretsiz olarak sahip olabilirsiniz. " Tanrı'nın armağanı ise Rabbimiz Mesih İsa'da sonsuz yaşamdır. " (Romalilar 6:23 ). Dolu ve anlamli bir hayat yasayabiliriniz. Isa " Bense insanlar yaşama, bol yaşama sahip olsunlar diye geldim. " ( Yuhanna 10:10 ) dedi.Ebediyeti Isa ile Cennette yasayabilirsiniz cunku O bunu vaad etti; " Gider ve size yer hazırlarsam, siz de benim bulunduğum yerde olasınız diye yine gelip sizi yanıma alacağım." ( Yuhanna 14:3 )

Derleyen
candan
tabiki candan kardeş kutsal tanrı sözlerine iman ederek hristiyan olduk tanrının vaadini tartmak sanırım bize düşmez uygulmakla mükellefiyetimiz sonsuz sevgimiz vardır tabiki eksikliklermizle beraber insan mükemmele yakın ama mükemmel yaradılmamış bir varlıktır
esenikler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim?

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-01-08, 18:03
Hardal

Vaadi tartmak haddimiz değil elbette... ama...
bir de "hiçbirimiz aralarında olmayalım" diye her gün dua ettiğim,
"Çekilin önümden kötüler, ben sizi hiç tanımadım" denecekler var.

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-02-10, 22:45
faik2121

Yönetim Notu: Lütfen sizinle ilgili olmayan konulara girmeyiniz, İslami misyonerlik yapmayınız.

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Oldugumde Cennete Gidecegimden Nasil Emin Olabilirim? konusuna benzer konular;

Nasıl Elçi ve Müjdeci Olabilirim? (Dimyan Yakupoğlu) NASIL ELÇİ VE MÜJDECİ OLABİLİRİM? Bu soruya cevap verebilmemiz için azize Futini’yi ( Samiriyeli kadın ) örnek almamız gerekir. Samiriliyeli kadının hayatı Mesih’e olan imanı ile değişti ve hatta adı bile değişip Futini ( haberdar-bilinçli ) oldu. Yüreğindeki karanlık aydınlık oldu. Ve neticede ne yaptı? Eline bir asa alıp vadileri ve dağları aşarak Mesih’in müjdesini yaydı. Mesih’in sevgisi azizeyi çok etkilemişti. Mesih’in haç’a gerilişinden ve dirilişinden sonra, Futini Türkiye nin İzmir şehrine geldi ve orada bir çok insan onun sayesinde Mesih’e iman etti. Dolayısıyla İzmir halkı azizenin adını taşıyan bir kilise inşa etti ve o kilise 1922 yılında yandı. Neticede bu kadar insana müjdeyi veren ve onları Mesih imanlısı yapan kimdir? Tabii ki azize Futini. O zaman elçi...

Hayat Ağacı (Emin Yeğinboy) http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/11/hayatagacifilmi.jpg Hayat Ağacı (Emin Yeğinboy) “Yaşam Ağacı” nda Tanrı ve doğa arasına sıkışmış insan “Senin için biz kimiz, Tanrım ?” sorusuna yanıt arıyor. Evrenin oluşumundan başlayarak, doğum ve ölüm arasındaki tezatlar dolu yaşamın hakimi kimdir? doğa mı, inanç mı ? Bu sıra dışı filmi izlemeden, yazarı ve yönetmeni Terrence Malick’i tanımak, filmdeki bazı kodları çözmemiz konusunda yardımcı olabilir. Kırk yıla yayılan kariyerinde sadece beş uzun metraj çeken Malick, hiçbir zaman büyük kitlelerin tanıdığı, gişe başarıları ile renkli dergi kapaklarında yer alan bir yönetmen olmadı, olmak istemedi. Çoğu kez nerede olduğu bile bilinmeyen münzevi bir yaşam sürdü. 1978’de çevirdiği “Yeryüzünde Bir Cennet-Days Of Heaven” sonrası,...

Nasıl Katolik Olabilirim ? İstavroz çıkarmasını biliyorum ve latince dualar ezberliyorum, kilise ayinlerine katılmak istiyorum. Nasıl katolik olabilirim?

Kurtuluşumdan Nasıl Emin Olabilirim? Kurtuluşumdan Nasıl Emin Olabilirim? Kişinin gerçek bir Mesih İnanlısı (Hristiyan) olup olmadığını belirlemek için iki önemli test vardır. İlkin, nesnel (objektif) bir testtir ve “İnanıyor muyum?” diye sorar. Kendinize; Kutsal Yazılardaki İsa Mesih’in yaptıklarını ve kişiliğini doğrulayıp doğrulamadığınızı sorun. O’nun insan bedeni almış Tanrı Sözü olduğuna inanıyor musunuz? Tanrı'nın insanları sadece Mesih'in itaatkar yaşamı ve çarmıhtaki kefaretiyle kurtaracağına inanıyor musunuz? İkinci olarak da öznel (sübjektif) ya da deneysel bir inanç testi ile kendinize “İnancım gerçek mi?” diye sorabilirsiniz. Elçi Yuhanna’nın 1 Yuhanna mektubunu yazmadaki amacı gerçek inanlılara kurtuluşlarının teminatını (güvencesini) vermekti. Bu kısa mektupta Yuhanna, gerçek inanlılara farkı...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih