Yeni gök ve yer

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cennet : Yeni gök ve yer

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Yeni gök ve yer

Yuhanna, " Kutsal kentin... gökten, Tanrı'nın yanından indiğini " gördü ( 21:2 ). böylece iki boyut arasındaki " zar ", " cennet " olarak isimlendirdiğimiz Tanrı'nın katı ile dünyamız arasındaki Perde ortadan kalkacaktır. Cennet yeryüzünde olacak, yeryüzü de cennette ! Eskiden Tanrı'nın tahtı gökteydi, yeryüzü de ayaklarının basamağıydı ( Mez. 103:19; Mat. 5:34-35 ). Ama şimdi " Tanrı'nın ve Kuzu'nun tahtı kentin içinde olacak... " ( Vah. 22:3 ). Böylece Mesih'in bizim için hazırladığı göksel meskenler ( Yu. 14:2-3 ) yeni yeryüzüne inecektir !

Kuzu ile kurtulanların cemaati arasındaki ilişki, eşler arasındaki ilişki gibi tanımlanır: " ... Kendi güveyi için hazırlanmış süslü bir gelin gibi... " ( 21:2 ); " Kuzu'ya eş olacak gelin... " ( 21:9 ). Evlilik müessesesi aslında Tanrı'nın Kendisiyle inananlar arasındaki ilişki için planlandığı sevgi bağının bir gölgesidir. Evrenin yöneldiği asıl amaç, gerçek mutluluğun ölçüsü, " gelin" in bütün ruhsal güzelliğiyle " güvey " in önüne hazır çıkmasıdır. Böylece Rab ile ona sığınanların ruhta tam birleşmelerinin ihtişamı ve parıltısı bir düğünün süsü ve görkemi gibi evrenin dört bir köşesine güzellik saçar.

Cennet, hem kutsal bir kent olarak hem de bir gelin olarak tanımlanır. Böylece asıl vurgulanan şey, sonsuz yaşamın fiziksel düzeni değil, sonsuz yaşamın ruhsal niteliğidir. Yani beraberliği, kutsallığı ve sevgisi... Mezmurlarda dile getirildiği gibi: " İşte kardeşlerin birleşmiş olarak oturması ne iyidir ve ne hoştur !... Rab orada bereketi, ebedi hayatı buyurdu " ( Mez. 133:1-3 ). Bu kozmik ailenin yetkin yaşamı ve mutluluğu, tanrı'yla inananların ruhsal bir düğünde tam birleştiklerinde tamamlanacak.

" İşte Tanrı'nın konutu insanların arasındadır. tanrı onların arasında yaşayacak. Onlar O'nun halkı olacaklar. tanrı'nın kendisi de onların arasında bulunacak " ( Vah. 21:3 ). Aden bahçesinden beri ( Tanrı bahçenin ortasında geziniyordu... " ; yar. 3:8 ) , iman atalarına kendini gösterirken ( Yar. 18:1 ), İsrail halkını seçip onlara ilk tapınağı yaptırırken ( Çık. 25:8; 29:42-46; Lev. 1:1; 26:11, 12; Say. 7:89; tes. 6:15 ), Mesih'i gönderirken ( kendisi İmmanuel'dir; Mat. 1:23 ), kilisesini oluştururken ( 1. Ko. 3:16; 6:19 ), bütün bu dönemler boyunca - ebedi cenneti yeryüzüne indirene kadar - O'nun amacı insanlarla beraber yaşamaktı.Şimdi artık bu mükemmel beraberlik gerçekleşir ! O zaman insan bütün yüklerinden kurtulacaktır ( Çık. 33:14; Mat. 11:28-30 ). O zaman da insan bütün sevgisini tapınma ve hizmet olarak Tanrı'ya cömertce adayacak. Tanrı da bütün doluluğunu insanlara takdim edecek: " Öyle ki, Tanrı'nın tüm doluluğuyla dolmanız için , sevgide köklenmiş ve temellenmiş olarak bütün kutsallarla birlikte Mesih'in sevgisinin ne denli geniş ve uzun, yüksek ve derin olduğunu anlamaya ve bilgiyi çok aşan bu sevgiyi kavramaya gücünüz yetsin " ( Ef. 3:16 ). Bu yakınlığı dünya ölçüleriyle ifadee etmek mümkün değildir. Ama onun nasıl başlayacağını anlatan bir duygu ölçüsü vardır:

" Onların gözlerinden bütün yaşlar silinecek... Artık ne yas, ne ağlayış, ne de ıstırap olacak... " ( Vah. 21:4 ). Acılar Tanrı'nın tasarısında yoktu. Acı, Tanrı'da yoktur. O'nun özü mutluluktur. Ama O'ndan uzaklaşmak, mutluluğun yokluğuna, acının özüne batmak demektir.Günah, ölümü meydana getirdi. Ölüm bir şeylerden kopmaktır ve yara olunca yırtılan etlerin acısı gibi her türlü kopuş, ruhsal kopuş dahi, acı verir. İnsan günaha düştüğü anda her şeyden kopmaya başladı. Önce tanrı'dan, sonra eşinden, kendi saygınlığından... En son kendi bedensel hayatından koptu. Bu, acı, acı; bencillik; bencillik ise haksızlık meydana getirdi. Günah, acıya acı kattı ve o günden beri insanoğlu gözyaşı döküyor. Bazen ümitsizliğin, sevdiklerimizi kaybetmenin, haksızlığa uğramanın getirdiği, bazen ise suçluluğun, pişmanlığın, kin ve nefretin getirdiği gözyaşlarıdır. Ama öyle bir gün geliyor ki, gözyaşı döktüren veya döken, insana acı veren bütün nedenler ortadan kalkıyorr. Çünkü, " Artık ölüm olmayacak " ( vah. 21:4 ). Ölümün yol açtığı Tanrı'dan ayrılık, yalnızlık ve anlamsızlık ortadan kalkacak. Daha da önemlisi, bu sadece acıların yokluğu ile kavuşulan bir rahatlık değildir. Tanrı'nın kendisi, bütün gözyaşlarını silecek. " Ne mutlu yaslı olanlara ! Onlar teselli edilecekler " ( Mat. 5:4 ). Yüce Tanrı, kendi mutluluğunu tattırmak için insanlara bütün ilgisini ve sevgisini gösterecektir. O'ndan artık ayrılmamak üzere, yeryüzündeki hayatlarında Kendisine sığınmış olanları bağrına basacaktır. Aslında özü sevgi olan Tanrı, çocuklarının bütün acılarıyla kederlenir. Onların bütün üzüntülerini paylaşmıştır. Tanrı bunlara neden olacak her şeyi ortadan kaldıracak, çünkü bütün o acıları hatırlıyor. Her bir acı için, yürekteki bütün yaraları iyilerştiren sevgisinden gereken payları hazırlamıştır. " Çektiğim acıları kaydettin, gözyaşlarımı tulumunda biriktirdin ! Bunlar defterinde yazılı değil mi ? " ( Mez. 56:8 ) Şimdiden biliyoruz ki, imanla çekilen hiçbir acı boşa gitmez. Acılarımız, Tanrı'nın yüreğinde yer ediyor ve hikmetiyle bir hayır için kullanıyor. Üstelik bir gün bütün bu acıların karşılığını, O'ndan gelen teselli olarak göreceğiz. ( Carlos MADRIGAL )

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.

Yeni gök ve yer

hristiyanlık
tizciano

Yeni gök ve yer

Çok güzel bir paylaşım sevgili Fırat Çölgeçen!

Yüce Rab bizleri o muhteşem Krallığı' nın halkı olarak kutsayıp korusun! O' nun halkı olacak şekilde, bizleri ruhta olgunlaştırsın! Bu dünyadaki günlerimiz boyunca lütfunu ve merhametini üzerimizden ayırmasın!

Rab İsa Mesih' in yüce adıyla Amin!

Yeni gök ve yer

hristiyanlık
spranos

Yeni gök ve yer

Gozyaslari olucak ama asla sonsuza kadar surmeyecek,Gercekten acilarin son bulmasi ve kardeslerin birlikte yasamasi,Harika...

Bu yaziyi paylastiginiz icin tesekkur ediyorum,Rab sizi bereketlesin.

[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]

Yeni gök ve yer

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Yeni gök ve yer

Tahtın üzerinde oturan dedi ki, " İşte her şeyi yeniliyorum. " Sonra " Bunları yaz " dedi. " Alfa ve Omega, başlangıç ve son ben'im. Bana " Tamam ! " dedi. " Alfa ve Omega, başlangıç ve son ben'im. Susamış olana , yaşam suyunun pınarından karşılıksız olarak su vereceğim. Galip gelen bunları miras alacak. Ben ona Tanrı olacağım, o da bana oğul olacak. Ama korkak, imansız, iğrenç, adam öldüren, cinsel ahlaksızlıkta bulunan, büyücü, putperest ve bütün yalancılara gelince , onların yeri, kükürtle yanan ateş gölüdür. İkinci ölüm budur. " ( Esin. 21:5-8 )

" İşte her şeyi yeniliyorum " ( 21:5 ). Bu yeni yaratılışta öncelikle değişiklikler vardır. " deniz yoktu artık " ( 21:1 ), " artık ölüm olmayacak " ( 21: 4 ), " güneş veya ay ışığı... yoktur ( 21:23 ), " her gece olmayacak " ( 21:25 ).... ( Tabii, bütün bu olguların yokluğu simgesel olabilir. Deniz, fırtınalarında ölenlerin mezarı olarak kazaları simgeleyebilir. Ölüm doğal olarak yok olacak. Fiziksel ışığın bu önemi kalmayacak. Çünkü Rab'bin kendisi yolumuzu aydınlatacak. Gece, bütün karanlıkların / kötülüklerin / simgesi olabilir { Rom. 3:12 } . Haliyle cennette artık böyle bir karanlık olmayacak... ) En önemlisi, bizim için " ebediyet " dediğimiz yeni bir " zaman " kavramı başlayacaktır ( 22:5 ). Tanrı'nın boyutunda, zaman yoktur. " Rab'bin gözünde bir gün bin yıl ve bin yıl bir gün gibidir. " ( 2. Pe. 3:8 ). Sonsuzluk, zamandan önce vardı; zaman süresince vardı; zamandan sonra yine var olacaktır. Zaman, sonsuzluğun içinden örülür ve kaynağını sonsuz Olan'da bulur. Böylece " ebediyet " yalnız son bulmayan sınırsız bir süre değildir. Tanrı'nın niteliklerini paylaşan ve bildiğimiz zaman kavramını aşan yepyeni bir boyut olacaktır.

Bu boyutun, fiziksel bir ortam olacağına inanmıyorum. Kutsal Kitap, boyutsuz, zamansız ve maddenin karşıtı olan, ruhların olduğu, sadece soyut kavramların yer aldığı ve her şeyin Tanrı'da eridiği tatsız, tutsuz ve keyifsiz bir cennetten hiç söz etmez. Bu yaklaşımlar, ruhun temiz, bedenin ise kirli olduğunu ileri süren Yunan felsefisinden ya da Uzak Doğu inançlarından kaynaklanır. Fiziksel dünya, ruhu8n kafesi değil, insan için Tanrı'nın yarattığı en uygum ortamdır. Tanrı Sözü'nün bir beden alıp dünyamıza gelmesi ve öldükten sonra dirilip Baba'nın sağında bir bedende kalması, bunun en güçlü kanıtıdır. Ayrıca O'nun diriliş bedeni, cennette alacağımız bedenin örneğidir. Varlığımızın bütününü oluşturan " ruhumuz, canımız ve bedenimiz " ( 1. Se. 5:23 ) kusursuz bir hale gelecektir. Öyle ki, " O ( Mesih ), her şeyi kendine bağlı kılmaya yeterli olan gücünün etkinliğiyle bizim zavallı bedenlerimizi değiştirip kendi yüce bedenine benzer hale getirecektir " ( Flp. 3:21 )

Yeni gök ve yer

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Yeni gök ve yer

Cennetin fiziksel oluşu, bu hayata ait dünyasal zevklerin merkezi olacağı anlamına da gelmez. Cennet ortamı, eski düzenin fiziksel ve ruhsal kısıtlamalarını aşan bir nitelikte olacaktır. Kutsal, bedensel şehvetlerden arınmış ( Ör. Mat. 22:30 ) ve kesilmeyen bir ibadet ortamı olacaktır. Dirilen bedenimizin de, Mesih'in dirilen bedeninde gözlemlediğimiz özellikler doğrultusunda, ortadan kaybolup başka bir yerde aniden belirebilen ( Luk. 24:36 ); yemek yiyip normal bir yaşam sürebilen ( Luka 24:39-43 ); Tanrı'nın yarattığı her şeyden temiz bir şekilde zevk alan ( 1: Ti. 6:17; 1. Pe. 3:10 ) bir yapıya sahip olacağını düşünmek oldukça mantıklı bir olasılıktır.

Kutsal Kitap, cennet ortamının ve yaşam koşullarının ayrıntılarını vermektense; oradaki Tanrı merkezli yaşamı ve kusursuzluğu dile getirmeyi tercih eder. Bunun için göksel cisimleri ve varlıkları anlatırken; mükemmelik simgesi olan değerli taşlardan sürekli söz etmektedir ( Va. 21:19-20 ). Yenilenme kaynağını açıklarken; yaşam ağacından ve ortadaki diri su ırmağından söz eder ( Va. 22:1-2 ). Tapınmayı tarif ederken; hurma dalları ve çenkleri gösterir ( Va. 7:9 ). Bütün bunlar, bir betimleme değil; çağrışımlardır. Gölge, nasıl üç boyutlu bir nesnenin iki boyutlu bir yansıması ise, Kutsal Kitap da, cennetin yüceliğini, bildiğimiz zaman ve mekan sınırları içindeki simgelerle örneklemektedir.

Şu anda bizim için, cennetin özellikleriyle ilgili en önemli haber, oradaki sevginin ve bilginin üstünlüğüdür ! " Sevgi asla son bulmaz... mükemmel olan gelince... yüz yüze göreceğiz... bilindiğimiz gibi tam bileceğiz... " ( 1. Ko. 13:3-13 ). Orada, fiziksel gözlerimiz bir yana, herşeyi ruhsal gözlerimizle ( Ruhsal algı ) göreceğiz. Beynimizin ancak % 10'unu kullanabildiğimiz söyleniyor. Ses dalgalarının küçücük bir frekans kesidini algılıyoruz. Işığın kızıl ötesi ve ultraviole ışınları gibi birçok farklarını göremiyoruz. Ruhsal alemden bildiklerimize de ne demeli ? Bütün bu sınırlar ortadan kalkacak. Tanrı'nın ruhsal varlığını tam olarak görebileceğiz. Kimse, fiziksel gözlerle göremez ( Çık. 33:20; Yu. 1:18; 1. Ti. 6:16 ). Eyüp, sıkıntısında imanla feryat ettiği gibi: " Bilirim ki, Kurtarıcım diridir... Derim, bu bedenim yok olduktan sonra, etim olmaksızın Tanrı'yı göreceğim. O'nu benden yana göreceğim ve gözlerim O'nu görecek..." ( Eyüp 19:25-27 ). Yani kendisiyle tam ve parazitsiz bir iletişim kuracağız.

Dünyayı kazansan neye yarar ?

Yeni gök ve yer

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Yeni gök ve yer konusuna benzer konular;

yeni karar Ben daha birkac saat önce hristiyan oldum.Gerci oldum demekle olunmuyor bunu cok iyi biliyorum.Mümkün oldugunca olmaya calisicagim.Müslüman bir ailede dogdum, yetistim.Ama kati dindar degil.Ailemde dinle ilgili hicbir zaman zorlama olmadi.Kücükken büyükannenin ögrettikleri dualar.Ramazanda büyüklere özenerek oruc tutmalar vs.Ailem her dine saygi duymami ögretti,onun icin böyle bir ailede dogdugum icin sükür ediyorum her zaman.Yalniz ben kendimi bildim bileli herzaman hristiyanliga yakin hissettim kendimi sebebini bilmeksizin.Daha kücücükken kiliseler hosuma giderdi.Can sesleri huzur verirdi..Ama bunu itiraf etmedim kimseye hic.Belirli bir yasta bir sekilde bir incil gecti elime.Zaman zaman okudum.Sonra koydum bir köseye.Din degistirmek hic...

Yeni bir başlangıç... Öncelikle merhaba sevgili kardeşlerim. Benim sizlere bir sorum olacak. Hristiyan kökenli bir aileden geliyorum. Eskiden ait olduğum dini sordukları zaman hristiyanım derdim. Fakat hiçbir zaman gerçek anlamda bir inanış içerisinde değildim. Fakat geçirdiğim kötü zamanlarda yanlızca Yüce İsa'nın yanımda olduğunu anladım. Zaman geçtikçe inancım güçlendi. Bu yüzden "yeni" bir sayfa açmak istiyorum. Orthodox kökeninden olmama rağmen protestanlığı kendime daha yakın görüyorum. Eğer buna benzer bir deneyimi olan, varsa bana yol göstermenizi çok isterim.

Yeni yeryuzu ve yeni cennet nelerdir? Bir cok insanin Cennetin gercekte nasil bir yer olacagi konusunda hatali bilgileri ve inanclari bulunmaktadir. Vahiy Kitabinin 21-22 bolumleri Yeni yeryuzunun ve yeni cennetin nasil olacagi konusunda bize detayli bilgiler vermektedir aslinda. Dunyanin sonundan sonra bildigimiz yeryuzu ve cennet yok olacak ve yenisi yerini alacaktir. Imanlilarin sonsuza kadar yasayacaklari yer iste bu Yeni Yeryuzu'dur. Yeni Yeryuzu bizlerin sonsuz yasami harcayacagimiz "Cennet"dir. Yeni Yeryuzundeki Kutsal sehir olan Yeni Kudus'de yasayacagiz edebiyeti. Bu Yeni Yeryuzunun incili kapilari ve altin yollari olacaktir. Cennet - Yeni yeryuzu- yenilenmis bedenlerimizle yasayacagimiz fiziksel bir yerdir (1 Korint 15:35-58'e bakiniz) Bulutlar arasindaki...

Yeni gök ve yeni yeryüzü nelerdir(cevap) Birçok insan cennetin gerçekten nasıl olduğu hakkında yanlış düşüncelere sahiptir. Vahiy Kitabı�nın 21 ve 22�ci ayetleri bizlere yeni gök ve yeni yeryüzü hakkında ayrıntılı bir resim sunar. Zamanın sonundaki olaylardan sonra, şimdiki gökler ve yeryüzü artık ortadan kalkacak ve onların yerini yeni gök ve yeni yeryüzü alacaktır. İnanlıların sonsuzluk boyunca yaşayacağı yer yeni yeryüzü olacaktır. Yeni yeryüzü, üzerinde sonsuzluğu geçireceğimiz �cennet�tir. Göksel kent olan Yeni Yeruşalim�in yer alacağı yeni yeryüzüdür. İnciden yapılmış kapılar ve altından yapılmış sokaklar yeni yeryüzünde olacaktır. Cennet�yeni yeryüzü�yüceltilmiş fiziksel bedenlerle yaşayacağımız fiziksel bir yerdir (1 Korintliler 15:35-58). Cennet�in �bulutlarda�...

"Yeni insan,Yeni İlahi" - Augustinus Yeni insan,Yeni İlahi... Rabbe yeni bir ilahi söylemeye çağrılıyoruz. Yeni insan bu yeni ilahiyi bilir. İlahi sevinç anlamına gelir ve iyice düşünürsek anlarız ki, sevgi anlamına gelir. Yeni yaşamı sevmesini bilen, yeni ilahiyi söylemesini bilir. Yeni yaşam nedir? Yeni ilahi bizi yeni yaşama çağırır. Çünkü tümü Tanrı’nın ülkesine bulunur. Yeni insan, yeni ilahi, yeni antlaşma. Yeni insan, yeni ilahiyi söyleyecek ve yeni antlaşma ile bütünleşecektir. Herkes sever, ama kişinin neyi sevdiğini araştırmak gerekir. Sevgiyi terk etmemiz istenmez, ama sevmemiz gerekeni seçmemiz beklenir. Daha önce biz seçilmedikse neyi seçebiliriz ki? Havari Yuhanna’ yı dinleyin: "İlk önce Tanrı’nın kendisi bizi sevdiği için, biz de seviyoruz."...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cennet : Yeni gök ve yer

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler