Arşiv Sayfa 2 / Yeni gök ve yer - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Yeni gök ve yer hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Cennet : Yeni gök ve yer - Sayfa 2 konusu 1182 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi. Yeni gök ve yer Yuhanna, " Kutsal kentin... gökten, Tanrı'nın yanından indiğini " gördü ( 21:2 ). böylece iki boyut arasındaki " zar ", " cennet " olarak isimlendirdiğimiz Tanrı'nın katı ile dünyamız arasındaki Perde ortadan kalkacaktır. Cennet yeryüzünde olacak, yeryüzü de cennette ! Eskiden Tanrı'nın tahtı gökteydi, yeryüzü de ayaklarının basamağıydı ( Mez. 103:19; Mat. 5:34-35 ). Ama şimdi " Tanrı'nın ve Kuzu'nun tahtı kentin içinde olacak... " ( Vah. 22:3 ). Böylece Mesih'in bizim için hazırladığı göksel meskenler ( Yu. 14:2-3 ) yeni yeryüzüne inecektir ! Kuzu ile kurtulanların cemaati arasındaki ilişki, eşler arasındaki ilişki gibi tanımlanır: " ... Kendi güveyi için hazırlanmış süslü bir gelin gibi... " ( 21:2 ); " Kuzu'ya eş olacak gelin... " ( 21:9 ). Evlilik müessesesi aslında Tanrı'nın... Yeni gök ve yer

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Yeni gök ve yer konusu 1182 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi.

Yeni gök ve yer konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Yeni gök ve yer hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-04-09, 15:05
Yeni gök ve yer
Fırat Çölgeçen

Cennetin betimlemesinin verildiği ayetlerin ereği ( amacı ), Tanrı'nın insanlarla kuracağı mükemmel sevgi ve ilgi bağını bizlere sezdirmektir. Diğeri ise, bize anımsatmaktır. Cennete kimler, girecek ? Giriş sağlayan koşullar nelerdir ? Giremeyenler, neden bu mutluluklardan yoksun bırakılacaktır ?

" Tamam..." ( Vah. 21:6 ). Bu "Tamam " çarmıhta söylenen " Tamam" ın ( Yu. 19:30 ) son oylanması ve dönüşümsüz son uygulamasıdır. Rab, cennete gideceklerin kurtuluşunun garantisini sağladı. Bunu sağlayan da, Kendisidir. İnanlılar, bu iki " tamam " arasında; tam bir güven içinde kurtuluşun bize vereceği sonu bekliyoruz. " Çünkü şimdi kurtuluşumuz ilk iman ettiğimiz zamandan daha yakındır " ( Rom. 13:11 ). " Zaman sona ererken açığa çıkarılmaya hazır olan kurtuluşa kavuşanız diye iman sayesinde Tanrı'nın gücüyle korunuyorsunuz ( 1. Pe. 1:5 ).

İlahi davet
, bu dünya varolduğu sürece insanlara aynen sunulmaktadır: " Susamış olana, yaşam suyunun pınarından karşılıksız olarak su vereceğim " ( Vah. 21:6; 22:17; Yşa. 55:1; Yu. 4:10-14; 7:37-39 ). Bu vatte bulunan kişi, " Alfa ve Omega, başlangıç ve son " olandır ( 21:6 ). Kendisi, aynı zamanda mutlak etki ve tepki, neden ve sonuç, kaynak ve de hedeftir. Dolayısıyla alacaklı ve kefil olan, aynı kişidir. Peki Nasıl bir vaattir ? Üç türü vardır: 1. si, bu vaade sahip olacak kişilerden temel bir özellik isteniyor: Susamış olmak. 2. si, Yaşam suyu. 3. sü, Karşılıksız olarak verilen.

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.

Yaban eşeği, ne zaman insan doğurursa; aptal da sağduyulu olur. ( Eyüp )

Yeni gök ve yer

Yeni gök ve yer

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yeni gök ve yer

Yeni gök ve yer hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-05-09, 15:51
Yeni gök ve yer
Fırat Çölgeçen

Aşağıdaki yazılım, Carlos MADRIGAL'e aittir:

Ama unutmayalım, maalesef herkes, cennete giremeyecektir ! Çünkü herkes, kurtuluşun karşılıksız niteliğini kabul etmiyor. " Ama korkak, imansız, iğrenç, adam öldüren, cinsel ahlaksızlıkta bulunan, büyücü, putperest ve bütün yalancılara gelince, onların yeri, kükürtle yanan ateş gölüdür. İkinci ölüm budur. " ( Va. 21:8 ) Burada sıralanan özellikler, birbirlerine zincirleme bağlıdır. Liste, insanı sonsuz yaşamı bir hediye olarak kabul etmekten alıkoyan en basit nedenden başlayıp bunun doğurduğu en kötü sonuçlara kadar uzanır.

En başta korku gelir. Neyin korkusu ? Bizi tanrı'dn uzaklaştırabilen iki ana korku vardır: Ölüm korkusu ( İbr. 2:15 ) ve insan korkusu ( Mat. 10:28-33 ). Ölüm korkusu, yaşam kısa olduğu için; Rab'be teslim olursak dünyasal yaşamın keyfini çıkaramama korkusudur. İnsan korkusu ise, Rab'bi ikrar etmekten gelebilen tepkilere duyulan korkudur. Ama, " İnsan bütün dünyayı kazanıp canından ( ruhundan ) olursa, bunun kendisine ne yararı olur ? " ( Mat. 16:26 ). Ölüm korkusu ve insan korkusu, bizi ölümden ve insandan kurtaran Tanrı korkusundan uzaklaştırır... Ama doğal korkular, Kurtarıcının kimliğini, gücünü ve vaadini anladığımızda yok olup gider ( Mat. 8:26-27 ).

Korku, imanı teşvik eden Tanrı'nın yürekleri aydınlatma etkinliğini engeller. İmansızlık, günahın iğrençliğini daha hafif gösterir. Bundan sonra adam öldürmeyi veya cinsel ahlaksızlığı, insanın doğal hakkı olarak göstermek bile kolay. Son olarak günah, bizi karanlığın hükümranlığına teslim eder. Her türlü putperestlik ve büyücülük, dolaylı ve dolaysız olarak şeytanla aynı kaderi paylaşmak üzere ( Kükürtle yanan ateş gölü ) onunla ilişki kurmak demektir. Bu uyarı, özellikle, Büyük Sıkıntı zamanında yaşayan insanlara yöneliktir. Böylece korkanlar, sıkıntı zamanında Rab'bi inkar edenler ; imansızlar, aynı sebepten imandan dönenler; iğrençler, yıkıcı Mesih karşıtına uyanlar, adam öldürenler, Büyük Sıkıntıda imanlıları katledenler; cinsel ahlaksızlıkta bulunanlar, Babil'in bütün edepsizliklerine uyanlar; büyücüler, Tanrı yerine " klavuz ruhları " izleyenler; purperestler, " insanın içindeki tanrıya " tapınanlar; yalancılar ise, Tanrı gerçeğini haksızlıklarıyla örtbas edenlerdir.

Korkaklar listenin başında, yalancılar ise listenin sonunda geçer. Belki bunlar, insanoğlunun basit zaaafleri olarak görülebilir. Ama bizi, Tanrı'nın kutsal doğasından ayırıp sonsuz armağanı almaktan alıkoyan ölüm tetiğinin de ta kendisidir. Ölüm korkusu ve yalan, şeytanın iki temel silahı ve özüdür ( İbr. 2:15; Yu. 8:44 ). Korku ( Tanrı'ya güvensizlik ) ve yalan ( Tanrı'yı inkar ), bizi şeytanın oyununa teslim eder...

" Onların yeri, kükürtle yanan ateş gölüdür. İkinci ölüm budur " ( Va. 21:8 ). Ölümden kurtulalım derken, geri dönüşü olmayan kesin ölüme yakalanabiliriz. Buna göre herkes, muhasebesini yapabilir. İman uğruna yaşamın kimi rahatlıklarını yitirip, sonsuz yaşama kavuşmak mı iyi, yoksa Tanrı'dan bağımsız yaşamdan zevk alıp sonsuz ölüme terkedilmek mi daha iyi ?

Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız.

Yeni gök ve yer

Yeni gök ve yer

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Yeni gök ve yer

Yeni gök ve yer konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Yeni gök ve yer konusuna benzer konular;

yeni karar Ben daha birkac saat önce hristiyan oldum.Gerci oldum demekle olunmuyor bunu cok iyi biliyorum.Mümkün oldugunca olmaya calisicagim.Müslüman bir ailede dogdum, yetistim.Ama kati dindar degil.Ailemde dinle ilgili hicbir zaman zorlama olmadi.Kücükken büyükannenin ögrettikleri dualar.Ramazanda büyüklere özenerek oruc tutmalar vs.Ailem her dine saygi duymami ögretti,onun icin böyle bir ailede dogdugum icin sükür ediyorum her zaman.Yalniz ben kendimi bildim bileli herzaman hristiyanliga yakin hissettim kendimi sebebini bilmeksizin.Daha kücücükken kiliseler hosuma giderdi.Can sesleri huzur verirdi..Ama bunu itiraf etmedim kimseye hic.Belirli bir yasta bir sekilde bir incil gecti elime.Zaman zaman okudum.Sonra koydum bir köseye.Din degistirmek hic yoktu aklimda.Her zaman her din icin kafamda...

Yeni bir başlangıç... Öncelikle merhaba sevgili kardeşlerim. Benim sizlere bir sorum olacak. Hristiyan kökenli bir aileden geliyorum. Eskiden ait olduğum dini sordukları zaman hristiyanım derdim. Fakat hiçbir zaman gerçek anlamda bir inanış içerisinde değildim. Fakat geçirdiğim kötü zamanlarda yanlızca Yüce İsa'nın yanımda olduğunu anladım. Zaman geçtikçe inancım güçlendi. Bu yüzden "yeni" bir sayfa açmak istiyorum. Orthodox kökeninden olmama rağmen protestanlığı kendime daha yakın görüyorum. Eğer buna benzer bir deneyimi olan, varsa bana yol göstermenizi çok isterim.

Yeni yeryuzu ve yeni cennet nelerdir? Bir cok insanin Cennetin gercekte nasil bir yer olacagi konusunda hatali bilgileri ve inanclari bulunmaktadir. Vahiy Kitabinin 21-22 bolumleri Yeni yeryuzunun ve yeni cennetin nasil olacagi konusunda bize detayli bilgiler vermektedir aslinda. Dunyanin sonundan sonra bildigimiz yeryuzu ve cennet yok olacak ve yenisi yerini alacaktir. Imanlilarin sonsuza kadar yasayacaklari yer iste bu Yeni Yeryuzu'dur. Yeni Yeryuzu bizlerin sonsuz yasami harcayacagimiz "Cennet"dir. Yeni Yeryuzundeki Kutsal sehir olan Yeni Kudus'de yasayacagiz edebiyeti. Bu Yeni Yeryuzunun incili kapilari ve altin yollari olacaktir. Cennet - Yeni yeryuzu- yenilenmis bedenlerimizle yasayacagimiz fiziksel bir yerdir (1 Korint 15:35-58'e bakiniz) Bulutlar arasindaki cennet kesinlikle Kutsal kitaba ait bir gorus...

Yeni gök ve yeni yeryüzü nelerdir(cevap) Birçok insan cennetin gerçekten nasıl olduğu hakkında yanlış düşüncelere sahiptir. Vahiy Kitabı�nın 21 ve 22�ci ayetleri bizlere yeni gök ve yeni yeryüzü hakkında ayrıntılı bir resim sunar. Zamanın sonundaki olaylardan sonra, şimdiki gökler ve yeryüzü artık ortadan kalkacak ve onların yerini yeni gök ve yeni yeryüzü alacaktır. İnanlıların sonsuzluk boyunca yaşayacağı yer yeni yeryüzü olacaktır. Yeni yeryüzü, üzerinde sonsuzluğu geçireceğimiz �cennet�tir. Göksel kent olan Yeni Yeruşalim�in yer alacağı yeni yeryüzüdür. İnciden yapılmış kapılar ve altından yapılmış sokaklar yeni yeryüzünde olacaktır. Cennet�yeni yeryüzü�yüceltilmiş fiziksel bedenlerle yaşayacağımız fiziksel bir yerdir (1 Korintliler 15:35-58). Cennet�in �bulutlarda� olduğu kavramı Kutsal Kitap�a uygun değildir. Bizim...

"Yeni insan,Yeni İlahi" - Augustinus Yeni insan,Yeni İlahi... Rabbe yeni bir ilahi söylemeye çağrılıyoruz. Yeni insan bu yeni ilahiyi bilir. İlahi sevinç anlamına gelir ve iyice düşünürsek anlarız ki, sevgi anlamına gelir. Yeni yaşamı sevmesini bilen, yeni ilahiyi söylemesini bilir. Yeni yaşam nedir? Yeni ilahi bizi yeni yaşama çağırır. Çünkü tümü Tanrı’nın ülkesine bulunur. Yeni insan, yeni ilahi, yeni antlaşma. Yeni insan, yeni ilahiyi söyleyecek ve yeni antlaşma ile bütünleşecektir. Herkes sever, ama kişinin neyi sevdiğini araştırmak gerekir. Sevgiyi terk etmemiz istenmez, ama sevmemiz gerekeni seçmemiz beklenir. Daha önce biz seçilmedikse neyi seçebiliriz ki? Havari Yuhanna’ yı dinleyin: "İlk önce Tanrı’nın kendisi bizi sevdiği için, biz de seviyoruz." Kişinin Tanrı’yı nasıl sevebileceğini araştırırsan,...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih