candan
Yeni yeryuzu ve yeni cennet nelerdir?
Bir cok insanin Cennetin gercekte nasil bir yer olacagi konusunda hatali bilgileri ve inanclari bulunmaktadir. Vahiy Kitabinin 21-22 bolumleri Yeni yeryuzunun ve yeni cennetin nasil olacagi konusunda bize detayli bilgiler vermektedir aslinda. Dunyanin sonundan sonra bildigimiz yeryuzu ve cennet yok olacak ve yenisi yerini alacaktir. Imanlilarin sonsuza kadar yasayacaklari yer iste bu Yeni Yeryuzu'dur. Yeni Yeryuzu bizlerin sonsuz yasami harcayacagimiz "Cennet"dir. Yeni Yeryuzundeki Kutsal sehir olan Yeni Kudus'de yasayacagiz edebiyeti. Bu Yeni Yeryuzunun incili kapilari ve altin yollari olacaktir.
Cennet - Yeni yeryuzu- yenilenmis bedenlerimizle yasayacagimiz fiziksel bir yerdir (1 Korint 15:35-58'e bakiniz) Bulutlar arasindaki cennet kesinlikle Kutsal kitaba ait bir gorus degildir. Bizlerin "ruhlar olarak cennette ucusmamiz" da Kutsal Kitaba ait degildir. Imanlilarin yasayacagi yer yeni ve mukemmel bir yer olacaktir. Yeni yeryuzu gunahtan kotulukten hastaliklardan, acilardan ve olumden ozgur kilinmis bir yer olacaktir. Buyuk bir olasilikla bu yerin su an yasadigimiz dunya gibi ama gunahin laneti olmadan ekrar yaratilmis bir dunya olacagina inaniyorum.
Peki Yeni Gokyuzu nasil olacak? Eskilerin "Cennet" dediklerinde gokyuzunden uzaydan oldugu kadar Tanri'nin da yasadigi yerden bahsettiklerini unutmamaliyiz. Vahiy 21:1 Yeni Cennetten bahsettiginde buyuk olasilikla tamamiyle yepyeni bir evrenin, yeni bir yeryuzunun, yeni bir gogun ve yeni bir uzayin yaratilmasindan bahsetmektedir. Tanri'nin "Cennet"inin tekrar sil bastan (ruhsal ya da bedensel) yaratilmasindan bahsediyor gibidir bu ayetler. Sonsuz yasami aldigimizda bu yeni Cennete de gidebilecek miyiz? buyuk olasilikla evet ama bence bunun yaniti icin beklememiz gerekmektedir.. Tanri Kelaminin bizlerin Cenneti anlamamiza izin vermesi icin duaciyim.
Derleyen
candan
Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.
xedos
Candan öncelikle söylemeliyimki bu yorumlar ve yazdıkların bana çok yakın geldi benim düşüncelerime çok paralel. Bende bunların aynısını savunuyorum kendimce.
karaahmet
Yönetim Notu: Sitemizde İslami misyonerlik yasaktır.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler