Yeni yeryuzu ve yeni cennet nelerdir?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cennet : Yeni yeryuzu ve yeni cennet nelerdir?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
candan

Bir cok insanin Cennetin gercekte nasil bir yer olacagi konusunda hatali bilgileri ve inanclari bulunmaktadir. Vahiy Kitabinin 21-22 bolumleri Yeni yeryuzunun ve yeni cennetin nasil olacagi konusunda bize detayli bilgiler vermektedir aslinda. Dunyanin sonundan sonra bildigimiz yeryuzu ve cennet yok olacak ve yenisi yerini alacaktir. Imanlilarin sonsuza kadar yasayacaklari yer iste bu Yeni Yeryuzu'dur. Yeni Yeryuzu bizlerin sonsuz yasami harcayacagimiz "Cennet"dir. Yeni Yeryuzundeki Kutsal sehir olan Yeni Kudus'de yasayacagiz edebiyeti. Bu Yeni Yeryuzunun incili kapilari ve altin yollari olacaktir.

Cennet - Yeni yeryuzu- yenilenmis bedenlerimizle yasayacagimiz fiziksel bir yerdir (1 Korint 15:35-58'e bakiniz) Bulutlar arasindaki cennet kesinlikle Kutsal kitaba ait bir gorus degildir. Bizlerin "ruhlar olarak cennette ucusmamiz" da Kutsal Kitaba ait degildir. Imanlilarin yasayacagi yer yeni ve mukemmel bir yer olacaktir. Yeni yeryuzu gunahtan kotulukten hastaliklardan, acilardan ve olumden ozgur kilinmis bir yer olacaktir. Buyuk bir olasilikla bu yerin su an yasadigimiz dunya gibi ama gunahin laneti olmadan ekrar yaratilmis bir dunya olacagina inaniyorum.

Peki Yeni Gokyuzu nasil olacak? Eskilerin "Cennet" dediklerinde gokyuzunden uzaydan oldugu kadar Tanri'nin da yasadigi yerden bahsettiklerini unutmamaliyiz. Vahiy 21:1 Yeni Cennetten bahsettiginde buyuk olasilikla tamamiyle yepyeni bir evrenin, yeni bir yeryuzunun, yeni bir gogun ve yeni bir uzayin yaratilmasindan bahsetmektedir. Tanri'nin "Cennet"inin tekrar sil bastan (ruhsal ya da bedensel) yaratilmasindan bahsediyor gibidir bu ayetler. Sonsuz yasami aldigimizda bu yeni Cennete de gidebilecek miyiz? buyuk olasilikla evet ama bence bunun yaniti icin beklememiz gerekmektedir.. Tanri Kelaminin bizlerin Cenneti anlamamiza izin vermesi icin duaciyim.

Derleyen
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

hristiyanlık
xedos

Candan öncelikle söylemeliyimki bu yorumlar ve yazdıkların bana çok yakın geldi benim düşüncelerime çok paralel. Bende bunların aynısını savunuyorum kendimce.

hristiyanlık
karaahmet

Yönetim Notu: Sitemizde İslami misyonerlik yasaktır.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Yeni yeryuzu ve yeni cennet nelerdir? konusuna benzer konular;

yeni karar Ben daha birkac saat önce hristiyan oldum.Gerci oldum demekle olunmuyor bunu cok iyi biliyorum.Mümkün oldugunca olmaya calisicagim.Müslüman bir ailede dogdum, yetistim.Ama kati dindar degil.Ailemde dinle ilgili hicbir zaman zorlama olmadi.Kücükken büyükannenin ögrettikleri dualar.Ramazanda büyüklere özenerek oruc tutmalar vs.Ailem her dine saygi duymami ögretti,onun icin böyle bir ailede dogdugum icin sükür ediyorum her zaman.Yalniz ben kendimi bildim bileli herzaman hristiyanliga yakin hissettim kendimi sebebini bilmeksizin.Daha kücücükken kiliseler hosuma giderdi.Can sesleri huzur verirdi..Ama bunu itiraf etmedim kimseye hic.Belirli bir yasta bir sekilde bir incil gecti elime.Zaman zaman okudum.Sonra koydum bir köseye.Din degistirmek hic...

Yeni bir başlangıç... Öncelikle merhaba sevgili kardeşlerim. Benim sizlere bir sorum olacak. Hristiyan kökenli bir aileden geliyorum. Eskiden ait olduğum dini sordukları zaman hristiyanım derdim. Fakat hiçbir zaman gerçek anlamda bir inanış içerisinde değildim. Fakat geçirdiğim kötü zamanlarda yanlızca Yüce İsa'nın yanımda olduğunu anladım. Zaman geçtikçe inancım güçlendi. Bu yüzden "yeni" bir sayfa açmak istiyorum. Orthodox kökeninden olmama rağmen protestanlığı kendime daha yakın görüyorum. Eğer buna benzer bir deneyimi olan, varsa bana yol göstermenizi çok isterim.

Yeni gök ve yeni yeryüzü nelerdir(cevap) Birçok insan cennetin gerçekten nasıl olduğu hakkında yanlış düşüncelere sahiptir. Vahiy Kitabı�nın 21 ve 22�ci ayetleri bizlere yeni gök ve yeni yeryüzü hakkında ayrıntılı bir resim sunar. Zamanın sonundaki olaylardan sonra, şimdiki gökler ve yeryüzü artık ortadan kalkacak ve onların yerini yeni gök ve yeni yeryüzü alacaktır. İnanlıların sonsuzluk boyunca yaşayacağı yer yeni yeryüzü olacaktır. Yeni yeryüzü, üzerinde sonsuzluğu geçireceğimiz �cennet�tir. Göksel kent olan Yeni Yeruşalim�in yer alacağı yeni yeryüzüdür. İnciden yapılmış kapılar ve altından yapılmış sokaklar yeni yeryüzünde olacaktır. Cennet�yeni yeryüzü�yüceltilmiş fiziksel bedenlerle yaşayacağımız fiziksel bir yerdir (1 Korintliler 15:35-58). Cennet�in �bulutlarda�...

"Yeni insan,Yeni İlahi" - Augustinus Yeni insan,Yeni İlahi... Rabbe yeni bir ilahi söylemeye çağrılıyoruz. Yeni insan bu yeni ilahiyi bilir. İlahi sevinç anlamına gelir ve iyice düşünürsek anlarız ki, sevgi anlamına gelir. Yeni yaşamı sevmesini bilen, yeni ilahiyi söylemesini bilir. Yeni yaşam nedir? Yeni ilahi bizi yeni yaşama çağırır. Çünkü tümü Tanrı’nın ülkesine bulunur. Yeni insan, yeni ilahi, yeni antlaşma. Yeni insan, yeni ilahiyi söyleyecek ve yeni antlaşma ile bütünleşecektir. Herkes sever, ama kişinin neyi sevdiğini araştırmak gerekir. Sevgiyi terk etmemiz istenmez, ama sevmemiz gerekeni seçmemiz beklenir. Daha önce biz seçilmedikse neyi seçebiliriz ki? Havari Yuhanna’ yı dinleyin: "İlk önce Tanrı’nın kendisi bizi sevdiği için, biz de seviyoruz."...

Yeni gök ve yer Yuhanna, " Kutsal kentin... gökten, Tanrı'nın yanından indiğini " gördü ( 21:2 ). böylece iki boyut arasındaki " zar ", " cennet " olarak isimlendirdiğimiz Tanrı'nın katı ile dünyamız arasındaki Perde ortadan kalkacaktır. Cennet yeryüzünde olacak, yeryüzü de cennette ! Eskiden Tanrı'nın tahtı gökteydi, yeryüzü de ayaklarının basamağıydı ( Mez. 103:19; Mat. 5:34-35 ). Ama şimdi " Tanrı'nın ve Kuzu'nun tahtı kentin içinde olacak... " ( Vah. 22:3 ). Böylece Mesih'in bizim için hazırladığı göksel meskenler ( Yu. 14:2-3 ) yeni yeryüzüne inecektir ! Kuzu ile kurtulanların cemaati arasındaki ilişki, eşler arasındaki ilişki gibi tanımlanır: " ... Kendi güveyi için hazırlanmış süslü bir gelin gibi... " ( 21:2 ); " Kuzu'ya eş olacak gelin... " (...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cennet : Yeni yeryuzu ve yeni cennet nelerdir?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler