candan
Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz?
Sevgili Suffering
Eger "kotuluk" basligi altina yazdigim, derledigim yazilari okuyacak olursan senin seytanlar cinler dedigin seylerin batil inanclarin otesinde gercekler oldugunu da Kutsal Kitaba dayali olarak goreceksin. Umarim biraz vaktini ayirip ordaki yazilari da okursun.
Esenlikler
candan
Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.
Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz?
fundat81
SEVGİLİ MARANATA,
BENİ DİKKATE ALARAK OKUMAN VE İYİ DİLEKLERDE BULUNMAN BENİ MUTLU ETTİ. GERCEKTEN KURTULDUM DİYE DUSUNUYORUM CUNKU ÖNCELERİ ONU GÖRDUĞUMDE KOLLARIM VE BASIMDA SİDDETLİ BİR YANMA HİSSİ İÇİMDE SIKINTI HİSSEDİYORDUM. ŞİMDİLERDE İSE ONU GÖRMEK BENİ BOĞMUYOR. ZANNEDİYORUM ARTIK ONUNLA SAVASABİLİRİM. TABİ PSİKOLOJİK DESTEK YARARLI OLDU. EN ÖNEMLİSİ DE TANRI YA BENİ İNSAN GÖRÜNÜMLÜ ŞEYTANLARDAN KORUMASI İÇİN ETTİĞİM DUALARDI.
SAYGILAR...
suffering
Merhaba candan,
Sitede "kötülük" diye arattığım başlıklarda klasik ateist felsefedeki kötülük sorunu ile Tanrı arasındaki durumu anlatan konulara rastgeldim. Yani şeytan veya cinlerle ilgili başlığa rastlayamadım.
Zaten sorunda bu ya diyorum ya ben. Anlatılanların büyük bir kısmı ya kutsal kitaplarda veya halk mitolojilerde oluşu. Bunların dışında bilimsel bir kanıtının olmayışı. Yani sorumu tekrar soracak olursam bu şeytanlar, cinler ve iblisler neden sadece inanç düsturları dışında başka bir yerde karşımıza çıkmayışını sormuştum. Tıpkı tanrı inanışı gibi bu da inanıyorsan "var" inanmıyorsan "yok" gibi bir anlam çıkıyor sadece kutsal kitaplarda geçtiği için.
İsa cinleri azarlıyor ve sara hastalığına yakalanmış genç iyileşiyor. Belki çocuk gerçekten iyileşmiştir, görmedik bilmiyoruz. Ama merak ettiğim beyindeki travmatik bir durumun bir cine (!) bağlanmış oluşu ve bu cinin azarlanarak (!) çocuğun iyileşmesi ne kadar doğrudur? Azarlayarak bir insanın gastritinin iyileştirilmesine benzemekte durum.
Sorumu tekrar soruyorum, birçok bilimdışı fenomen gibi cinler de neden sadece bu tür kitaplarda geçer?
mariaf
Svgili Suffering,
Tanri nin seni, cin, seytan, insan kiligina girmis cinler ve bilinmiyen ruhlarla birgun KARSI KARSIYA getirmesini bir Hristiyan olarak istemem , eger bunlarin varligina inanmani saglicaksa bile;
Ama hissediyorum ki sen batil oldugunu soyledigin gerceklerle bir gun yuzyuze geleceksin, aslinda baksan gorebilcen kadar yakinindalar.
Rab seni korusun kardesim.
evangelion
Ben direkt olarak bir kızdan cin çıkardım ve bu olayların gerçek olduğunu birebir gördüm, yaşadım. Ayrıca bir hristiyan kampında da benzer şeyleri birebir gördüm, bu tür şeylerin psikolojik mi, cin mi olduğunu bilemiyorum, sadece gördüğüm şeylerin İncil'i doğruladığını biliyorum.
Eğer olay psikolojik olsaydı İsa'ya inanmayan birisi nasıl olurda "Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adıyla seni kovuyorum" dediğimde birden normale dönebilirdi?
Bugüne dek internet üzerinden 2 tane psikoloğa yardım ettim, hiç bir psikoloji eğitimim yok, sadece Kutsal Kitap'tan ayetlerle yardımcı oldum, bu iki kişi intihar noktasındaydılar, 3. kişiye ise sadece ruhsal destek verdim, hiç biri de hristiyan değildi...
Ben Kutsal Kitap'ın herkese bereket olan, herşeye yeterli olan, içeriğini ve içindeki gizemleri tam olarak hiç bir zaman anlayamayacağımız bir kitap olduğunu düşünüyorum, düşündüğüm şeyi de yaşayarak görüyorum.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler