Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz? - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cinler : Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz? - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
candan

Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz?

Sevgili Suffering
Eger "kotuluk" basligi altina yazdigim, derledigim yazilari okuyacak olursan senin seytanlar cinler dedigin seylerin batil inanclarin otesinde gercekler oldugunu da Kutsal Kitaba dayali olarak goreceksin. Umarim biraz vaktini ayirip ordaki yazilari da okursun.
Esenlikler
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz?

hristiyanlık
fundat81

SEVGİLİ MARANATA,
BENİ DİKKATE ALARAK OKUMAN VE İYİ DİLEKLERDE BULUNMAN BENİ MUTLU ETTİ. GERCEKTEN KURTULDUM DİYE DUSUNUYORUM CUNKU ÖNCELERİ ONU GÖRDUĞUMDE KOLLARIM VE BASIMDA SİDDETLİ BİR YANMA HİSSİ İÇİMDE SIKINTI HİSSEDİYORDUM. ŞİMDİLERDE İSE ONU GÖRMEK BENİ BOĞMUYOR. ZANNEDİYORUM ARTIK ONUNLA SAVASABİLİRİM. TABİ PSİKOLOJİK DESTEK YARARLI OLDU. EN ÖNEMLİSİ DE TANRI YA BENİ İNSAN GÖRÜNÜMLÜ ŞEYTANLARDAN KORUMASI İÇİN ETTİĞİM DUALARDI.
SAYGILAR...

hristiyanlık
suffering

Merhaba candan,

Sitede "kötülük" diye arattığım başlıklarda klasik ateist felsefedeki kötülük sorunu ile Tanrı arasındaki durumu anlatan konulara rastgeldim. Yani şeytan veya cinlerle ilgili başlığa rastlayamadım.

Zaten sorunda bu ya diyorum ya ben. Anlatılanların büyük bir kısmı ya kutsal kitaplarda veya halk mitolojilerde oluşu. Bunların dışında bilimsel bir kanıtının olmayışı. Yani sorumu tekrar soracak olursam bu şeytanlar, cinler ve iblisler neden sadece inanç düsturları dışında başka bir yerde karşımıza çıkmayışını sormuştum. Tıpkı tanrı inanışı gibi bu da inanıyorsan "var" inanmıyorsan "yok" gibi bir anlam çıkıyor sadece kutsal kitaplarda geçtiği için.

İsa cinleri azarlıyor ve sara hastalığına yakalanmış genç iyileşiyor. Belki çocuk gerçekten iyileşmiştir, görmedik bilmiyoruz. Ama merak ettiğim beyindeki travmatik bir durumun bir cine (!) bağlanmış oluşu ve bu cinin azarlanarak (!) çocuğun iyileşmesi ne kadar doğrudur? Azarlayarak bir insanın gastritinin iyileştirilmesine benzemekte durum.

Sorumu tekrar soruyorum, birçok bilimdışı fenomen gibi cinler de neden sadece bu tür kitaplarda geçer?

hristiyanlık
mariaf

Svgili Suffering,

Tanri nin seni, cin, seytan, insan kiligina girmis cinler ve bilinmiyen ruhlarla birgun KARSI KARSIYA getirmesini bir Hristiyan olarak istemem , eger bunlarin varligina inanmani saglicaksa bile;

Ama hissediyorum ki sen batil oldugunu soyledigin gerceklerle bir gun yuzyuze geleceksin, aslinda baksan gorebilcen kadar yakinindalar.

Rab seni korusun kardesim.

hristiyanlık
evangelion

Ben direkt olarak bir kızdan cin çıkardım ve bu olayların gerçek olduğunu birebir gördüm, yaşadım. Ayrıca bir hristiyan kampında da benzer şeyleri birebir gördüm, bu tür şeylerin psikolojik mi, cin mi olduğunu bilemiyorum, sadece gördüğüm şeylerin İncil'i doğruladığını biliyorum.

Eğer olay psikolojik olsaydı İsa'ya inanmayan birisi nasıl olurda "Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adıyla seni kovuyorum" dediğimde birden normale dönebilirdi?

Bugüne dek internet üzerinden 2 tane psikoloğa yardım ettim, hiç bir psikoloji eğitimim yok, sadece Kutsal Kitap'tan ayetlerle yardımcı oldum, bu iki kişi intihar noktasındaydılar, 3. kişiye ise sadece ruhsal destek verdim, hiç biri de hristiyan değildi...

Ben Kutsal Kitap'ın herkese bereket olan, herşeye yeterli olan, içeriğini ve içindeki gizemleri tam olarak hiç bir zaman anlayamayacağımız bir kitap olduğunu düşünüyorum, düşündüğüm şeyi de yaşayarak görüyorum.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz? konusuna benzer konular;

Nasıl Dua Edebiliriz? 1. DUA ETMEK GEREKLİDİR. "Dua etmeyi öğrenmek istiyorum, ama nereden başlamalıyım? Ne yapmalıyım? İzleyeceğim yol ne olmalı?" Bu kitapçık bu soruları basit ve net bir biçimde yanıtlamaya çalışacaktır. İsa Duadan Çok Bahsetti İsa, sözcük ve hareketlerle konuştu. Neredeyse İncil’in her sayfası dua üzerine bir derstir. Hatta herhangi bir kadın veya erkeğin İsa ile karşılaşması dahi dua üzerine bir derstir diyebiliriz. İsa, Tanrı’nın imanla yapılan istekleri her zaman cevaplandıracağını söylemiştir. Zaten hayatı da bu gerçeğin bir kanıtıdır. İsa kendisine imanla başvuran herkese, Yahudi olmayanlara bile daima cevap verir, kimi zaman mucizeler sunardı. Eriha’lı kör Bartimay, yüzbaşı, Fenikeli kadın, Yair, kanaması...

Nasil oluyor da seytan bu dunyanin ilahi sayiliyor ( 2 Korintler 4:4 ) Kutsal Yazılar'da şeytan hakkında buna benzer ünvanlar, sıfatlar verilmiştir. Şeytan için Efesliler 2:2 de " havadaki hükümranlığın egemeni " denmiştir. Yuhanna 12:31'de "bu dünyanın egemeni " yazılmıştır. Şeytan hakkında bunlar ve bunlara benzer bir çok ünvanlar onun kapasitesini gösterecek şekilde Kelamda bulunmaktadır.Örneğin şeytan hakkında "havadaki hükümranlığın egemeni " demek onun dünya ve içindekileri yönettiğini belirtmektedir. Bu demek değildir ki dünyaya tamamiyle hakimdir, buna sadece Tanrı hakimdir. Ancak Tanrı yüce hikmeti ile şeytanın bu dünyada çalışmasına izin vermektedir ve bunun için bildiği bir planı vardır. Kutsal Kitap şeytana dünya üzerinde egemenlik verdi dediğimizde şunu açıkca belirtmeliyiz ki bu otorite...

Seytan kimdir? Insanlarin seytan hakkindaki inanislari komik dusuncelerden soyutluga kadar uzanir; kimisi seytanin omuzunuzda oturup sizi gunaha itekleyen kirmizi boynuzlu kuyruklu kucuk bir varlik olduguna kimisi de insan kiligina girmis olanlara inanirlar. Ancak Kutsal Kitap seytanin kim oldugu ve hayatlarimizi nasil etkiliyebilidigi konusunda gayet net aciklamalarda bulunmustur. Ozetliyecek olursak Kelama gore seytan cennetteki yerini yitirmis ve gunahi yuzunden cennetten atilmis melekti ve simdi Tanriya ve Onun insanlarina karsi elinden geleni yapmaktadir. Seytan yaratildiginda kutsal bir melek olarak yaratilmisti. Isaya 14:12 seytanin dusmeden onceki isminin Lucifer oldugunu yazar. Ezekel 28:12-14 seytanin seraflardan hatta yuksek rutbede...

Hristiyan seytan bilimi (Demonology) nedir? Seytan bilimi seytani ve iblislerini konu alan bir calisma alanidir. Hristiyan demonologysi denildiginde bu Kutsal Kitabin bizlere seytan ve iblisleri hakkinda ne dediginin incelenmesi anlamina gelmektedir. Bu Melek bilimi ( Angeology) ile yakindan baglidir. Burda iblisler hakkinda bilgi verilir ve onlarin bizlere nasil saldirdiklari onlara karsi ne yapmak gerektigi uzerine calismadir. Seytan ve iblisleri dusmus meleklerdir, insanlara, kutsal meleklere ve Tanriya karsi savas acmis gercek varliklardir. Hristiyan Demonology bizim seytanin ve islerinin farkina varmamiza yardimci olur. Bu bilim alaninin calismalarindan bazi ornekler sunlardir; 1-) Kutsal Kitap iblisler hakkinda ne der? Kelam onlarin seytanla birlikte Tanri'ya isyan...

Seytan nicin ve ne zaman cennetten cikarildi? Seytanin dususu Isaya 14:12-14 ve Ezekel 28:12-18 dile getirilmistir. Her ne kadar bu iki bolum babil kralina ve Tyre kralina ait seyleri tarif ediyorsa da bu krallarin ardinda olan ruhsal kuvveti yan seytani da tarif etmektedir. Bu bolumler seytanin neden dustugunu aciklarken ne zaman dustugunu dile getirmemektedirler. Bildigimiz bir sey var o da meleklerin dunya yaratilmadan once var oldukaridir ( Eyup 38:4-7 ) Seytan Adem ve Havvanin Aden bahcesinde denenmesinden cok daha once dusmustu ( Yaratilis 3:1-14) Oyleyse seytanin dususu meleklerin yaratilmasindan sonra ve Aden bahcesinde olanlardan once gecen bir sure icinde oldu. Kelam bu dususun Ademle Havva yi ayartmasinda bir kac dakka ya da bir kac gun once olup olmadigi hakkinda bir sey...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cinler : 2- Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz? - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler