Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz? - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cinler : Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz? - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
fundat81

Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz?

sevgili Tuliper yazılarınızı sıkı bir şekilde takip ediyorum. ne kadar bilgili bir kişisiniz. her konuda birşeyler yazabilmek çok güzel..
bu arada ben 3 ay öncesine kadar asırı derecede zayıflamıştım. baş ağrılarım çok şiddetliydi. gece uyuyamıyordum. bir arkadaşım benim müslüman bir din hocası tarafından dualrla okunmamı tavsiye etti. kendisi bizzat din hocasını getirdi. hoca bır bardak dolusu su ya birşeyle okuyup esnemekten bir hal oldu. sonra da sende cin var dedi. ben hiç birsey anlamadım. bana gece banyo yapmamamı çöpümün ağzını sıkıca kapatmamı filan söyledi. ve bir kaç arapca dua yazıp okumamı söyledi. ben hiç birini yapmadım bir tıp merkezine gidip nöroloji uzmanına muayene oldum migren tanısı konuldu. verdiği ilaçlarla iyileştim.
şimdi sizin yazdıklarınıza istinaden aklıma geldi ve söyleyen de siz olunca belki din hocasının söylediklerinin doğruluğu konusunda şüpheye düştüm.

Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz?

hristiyanlık
suffering

Ne olursa olsun fiziki bir nedenden dolayı hasta olan biri sadece fiziki nedenlere bağlı olarak iyileşir. Dua etmesi kanımca psikolojik destek alması ve dua edince iyi olacağını düşündürten moral etkisini oluşturabilir. Fakat bir insanın kafasındaki ur "burdan şu veya bu adla seni kovuyorum" diye azarlayarak iyileştirilemez. Hangi dinden olursa olsun hacı, hoca takımı moral sağlamaktan başka somut iyileştirmeye yol açmazlar.

TULIPer arkadaşımız bunu yaptığını iddia ediyor. Merak ediyorum açıkçası bunu kontrollü deneyle labarotuar ortamında yapabilirse daha nesnel yargılara varabiliriz.

hristiyanlık
mariaf

Suffering

Sevgili aradasim bazi seyleri yanlis vede eksik biliyorsun. Fiziksel bazi seylerde iman gucu ile yenilebilir. Beyniniz inandiginiz sey ile hareket ederek hic hasta degilken sizi hasta edebilir veya hasta iken sizi iyilestirebilir . Bu konu ile ilgili inanilmaz ornekler vardir.

En yakin verebilcem ornek ise candan arkadasin taniklik basligi altindaki yazisini okumanizi tavsye ederim. Bir UR un iman gucu ile nasil yok olduguna en iyi ornektir..

hristiyanlık
suffering

Merhaba SOLA GRATIA,

Geciken mesajım için üzgünüm, türlü nedenlerle online olamamıştım.

Sanırım iki farklı olguyu karıştırmışa benziyorsun. İman gücü = psikolojik telkin gibi. İman gücüyle yani Tanrı'ya iman ederek hangi fiziksel şey yenilebilir merak ediyorum açıkçası. Fiziki bir fenomenin Tanrı'ya iman ederek çözülmesinin bir örneği var mıdır? Yani elimden bıraktığım kalemim gravitasyon kuralına göre yere düşecek oluşu Tanrı'ya inansan da gerçekleşir inanmasanda. Tanrı'ya inandığın için o kalemin düşmemesi veya konumunun değiştirilebilmesi olasılık dahilinde değildir.

Beynimiz, dediğiniz gibi, kendi kendine ve dışardan kaynaklı olarak telkinler oluşturup (ki bu telkin dediklerimiz de his duygusunu veren hormonların oluşturduğu snapslardır) kendinizi hasta hissetmenizi veya hastalığınızı iyileştirilmesi için katalizör etkisi yapacak yan tedavide kullanılır. Doktorların hep umut verici şekilde konuşarak hastalarına yaklaşması gerektiği gibi.

En alakasız bir yerde çok-tanrılı bir inanışın rahipleri de dediğiniz iyileştirmeye yardımcı olan yöntemleri kullanırlar. Bunu yaparken türlü tütsüler ve sayısı 100'ü geçkin tanrıların isimlerini anarlar. Hastanın iyileşmesine yardımcı bir yöntemdir psikolojik telkin ve moral. Ama kesin iyileştirme de kullanılması çok mantıklı gelmiyor. Size göre "iman" bile sayılmayan dediğim kabile inanışları hatta farklı dinlere sahip ülkelerde bile duanın moral etkisi bilinen bir gerçek.

İman gücü size göre hrıstiyan itikatları ise bunun dışındakiler "iman" sayılmıyorsa, imansız bir toplumun inancıyla bunlar sadece yan-tedavi ve rehabilitasyon amacıyla kullanılmaktadır zaten.

hristiyanlık
evangelion

suffering
İman gücü = psikolojik telkin gibi. İman gücüyle yani Tanrı'ya iman ederek hangi fiziksel şey yenilebilir merak ediyorum açıkçası. Fiziki bir fenomenin Tanrı'ya iman ederek çözülmesinin bir örneği var mıdır? Yani elimden bıraktığım kalemim gravitasyon kuralına göre yere düşecek oluşu Tanrı'ya inansan da gerçekleşir inanmasanda. Tanrı'ya inandığın için o kalemin düşmemesi veya konumunun değiştirilebilmesi olasılık dahilinde değildir.
Düşüncelerinizden hoşlanmadığımı açıkça ve direkt olarak ifade ediyorum. Forum sizin öğretilerinizi aktarma yeriniz değildir, hristiyanlara kendi fikirlerinizi empoze ettiğinize kanaat getirdiğim anda forumdan engelleneceksiniz. Bundan sonra sadece hristiyanlara soru sorabilirsiniz. Ne yazık ki hristiyan inancının basit düz bir mantık ile değerlendirilip küçültülmesine, olayların, sözlerin, anlamların bu kadar alçaltılmasına sessiz kalamam.

Gelelim yukarıdaki sözlerinize, sizin başınıza hiç mucize gelmemiş olması bunların gerçek olmadığını veya başkalarının bunları yaşamadığını göstermez. Ateistlerin laboratuvar ortamında ispat takıntısı ne yazıkki görüşünüzü köreltiyor. Siz kendi düşüncenizi mi aktarmak istiyorsunuz? Yoksa kendi mantığınıza sığan bir inanç mı arıyorsunuz? Bunu isteyebilmeniz için öncelikle herşeyi kendi mantığınızla kavradığınızı ispat edebilmeniz gerekir.

Kişisel olarak ise 6 yıl önce İzmir Narlıdere Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 70+ yaşındaki dedemin kolunun iyileşmesinin doktor tarafından babam ve halam önünde onaylandığını söyleyebilirim, örnek gösterebilirim. Ancak nerden bilebilirdim ki yıllar sonra bunu ispat için delillere ihtiyacım olacağını? Bu noktada bir üstteki paragrafı tekrar okumanızı önerebilirim.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz? konusuna benzer konular;

Nasıl Dua Edebiliriz? 1. DUA ETMEK GEREKLİDİR. "Dua etmeyi öğrenmek istiyorum, ama nereden başlamalıyım? Ne yapmalıyım? İzleyeceğim yol ne olmalı?" Bu kitapçık bu soruları basit ve net bir biçimde yanıtlamaya çalışacaktır. İsa Duadan Çok Bahsetti İsa, sözcük ve hareketlerle konuştu. Neredeyse İncil’in her sayfası dua üzerine bir derstir. Hatta herhangi bir kadın veya erkeğin İsa ile karşılaşması dahi dua üzerine bir derstir diyebiliriz. İsa, Tanrı’nın imanla yapılan istekleri her zaman cevaplandıracağını söylemiştir. Zaten hayatı da bu gerçeğin bir kanıtıdır. İsa kendisine imanla başvuran herkese, Yahudi olmayanlara bile daima cevap verir, kimi zaman mucizeler sunardı. Eriha’lı kör Bartimay, yüzbaşı, Fenikeli kadın, Yair, kanaması...

Nasil oluyor da seytan bu dunyanin ilahi sayiliyor ( 2 Korintler 4:4 ) Kutsal Yazılar'da şeytan hakkında buna benzer ünvanlar, sıfatlar verilmiştir. Şeytan için Efesliler 2:2 de " havadaki hükümranlığın egemeni " denmiştir. Yuhanna 12:31'de "bu dünyanın egemeni " yazılmıştır. Şeytan hakkında bunlar ve bunlara benzer bir çok ünvanlar onun kapasitesini gösterecek şekilde Kelamda bulunmaktadır.Örneğin şeytan hakkında "havadaki hükümranlığın egemeni " demek onun dünya ve içindekileri yönettiğini belirtmektedir. Bu demek değildir ki dünyaya tamamiyle hakimdir, buna sadece Tanrı hakimdir. Ancak Tanrı yüce hikmeti ile şeytanın bu dünyada çalışmasına izin vermektedir ve bunun için bildiği bir planı vardır. Kutsal Kitap şeytana dünya üzerinde egemenlik verdi dediğimizde şunu açıkca belirtmeliyiz ki bu otorite...

Seytan kimdir? Insanlarin seytan hakkindaki inanislari komik dusuncelerden soyutluga kadar uzanir; kimisi seytanin omuzunuzda oturup sizi gunaha itekleyen kirmizi boynuzlu kuyruklu kucuk bir varlik olduguna kimisi de insan kiligina girmis olanlara inanirlar. Ancak Kutsal Kitap seytanin kim oldugu ve hayatlarimizi nasil etkiliyebilidigi konusunda gayet net aciklamalarda bulunmustur. Ozetliyecek olursak Kelama gore seytan cennetteki yerini yitirmis ve gunahi yuzunden cennetten atilmis melekti ve simdi Tanriya ve Onun insanlarina karsi elinden geleni yapmaktadir. Seytan yaratildiginda kutsal bir melek olarak yaratilmisti. Isaya 14:12 seytanin dusmeden onceki isminin Lucifer oldugunu yazar. Ezekel 28:12-14 seytanin seraflardan hatta yuksek rutbede...

Hristiyan seytan bilimi (Demonology) nedir? Seytan bilimi seytani ve iblislerini konu alan bir calisma alanidir. Hristiyan demonologysi denildiginde bu Kutsal Kitabin bizlere seytan ve iblisleri hakkinda ne dediginin incelenmesi anlamina gelmektedir. Bu Melek bilimi ( Angeology) ile yakindan baglidir. Burda iblisler hakkinda bilgi verilir ve onlarin bizlere nasil saldirdiklari onlara karsi ne yapmak gerektigi uzerine calismadir. Seytan ve iblisleri dusmus meleklerdir, insanlara, kutsal meleklere ve Tanriya karsi savas acmis gercek varliklardir. Hristiyan Demonology bizim seytanin ve islerinin farkina varmamiza yardimci olur. Bu bilim alaninin calismalarindan bazi ornekler sunlardir; 1-) Kutsal Kitap iblisler hakkinda ne der? Kelam onlarin seytanla birlikte Tanri'ya isyan...

Seytan nicin ve ne zaman cennetten cikarildi? Seytanin dususu Isaya 14:12-14 ve Ezekel 28:12-18 dile getirilmistir. Her ne kadar bu iki bolum babil kralina ve Tyre kralina ait seyleri tarif ediyorsa da bu krallarin ardinda olan ruhsal kuvveti yan seytani da tarif etmektedir. Bu bolumler seytanin neden dustugunu aciklarken ne zaman dustugunu dile getirmemektedirler. Bildigimiz bir sey var o da meleklerin dunya yaratilmadan once var oldukaridir ( Eyup 38:4-7 ) Seytan Adem ve Havvanin Aden bahcesinde denenmesinden cok daha once dusmustu ( Yaratilis 3:1-14) Oyleyse seytanin dususu meleklerin yaratilmasindan sonra ve Aden bahcesinde olanlardan once gecen bir sure icinde oldu. Kelam bu dususun Ademle Havva yi ayartmasinda bir kac dakka ya da bir kac gun once olup olmadigi hakkinda bir sey...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cinler : 3- Psikolojik bir hastaligi olan ile seytan tarafindan sahiplenmis birini nasil ayrit edebiliriz? - Sayfa 3

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler