|
|
suffering
|
|
İman gücü = psikolojik telkin gibi. İman gücüyle yani Tanrı'ya iman ederek hangi fiziksel şey yenilebilir merak ediyorum açıkçası. Fiziki bir fenomenin Tanrı'ya iman ederek çözülmesinin bir örneği var mıdır? Yani elimden bıraktığım kalemim gravitasyon kuralına göre yere düşecek oluşu Tanrı'ya inansan da gerçekleşir inanmasanda. Tanrı'ya inandığın için o kalemin düşmemesi veya konumunun değiştirilebilmesi olasılık dahilinde değildir.
|
Düşüncelerinizden hoşlanmadığımı açıkça ve direkt olarak ifade ediyorum. Forum sizin öğretilerinizi aktarma yeriniz değildir, hristiyanlara kendi fikirlerinizi empoze ettiğinize kanaat getirdiğim anda forumdan engelleneceksiniz. Bundan sonra sadece hristiyanlara soru sorabilirsiniz. Ne yazık ki hristiyan inancının basit düz bir mantık ile değerlendirilip küçültülmesine, olayların, sözlerin, anlamların bu kadar alçaltılmasına sessiz kalamam.
Gelelim yukarıdaki sözlerinize, sizin başınıza hiç mucize gelmemiş olması bunların gerçek olmadığını veya başkalarının bunları yaşamadığını göstermez. Ateistlerin laboratuvar ortamında ispat takıntısı ne yazıkki görüşünüzü köreltiyor. Siz kendi düşüncenizi mi aktarmak istiyorsunuz? Yoksa kendi mantığınıza sığan bir inanç mı arıyorsunuz? Bunu isteyebilmeniz için öncelikle herşeyi kendi mantığınızla kavradığınızı ispat edebilmeniz gerekir.
Kişisel olarak ise 6 yıl önce İzmir Narlıdere Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 70+ yaşındaki dedemin kolunun iyileşmesinin doktor tarafından babam ve halam önünde onaylandığını söyleyebilirim, örnek gösterebilirim. Ancak nerden bilebilirdim ki yıllar sonra bunu ispat için delillere ihtiyacım olacağını? Bu noktada bir üstteki paragrafı tekrar okumanızı önerebilirim.