Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir?

Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Cinler : Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir? konusu 867 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Timoteos tarafından gönderildi. Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir? Dr. Faustus'un kahramanı olduğu öyküde , adamın teki şeytanla pazarlık eder ve bedeni ile ruhu karşılığında adam 24 yıllığına doğaüstü güçler, zevkler ister. Şeytan bu pazarlığı kabul eder. Dr. Faustus bir süre için tüm bunlara sahip olur, ama sonu mühürlenmiştir. Fautus şeytanın planlarından kaçmayı dener ama başarılı olamaz. Bu öykü günahların sonunun ne olduğu gibi bir anafikre sahip olsa da, Kutsal Kitap'a dayalı gerçekleri dile getirmemektedir. Kutsal Kitabp'ın hiç bir yerinde kişinin " Ruhunu şeytana satmasi" örneği bulunmamaktadir ve şeytan ile pazarlığın olasılığını hiç bir yerde ima etmez. Kutsal Kitap'ta şeytan hakkında bazı gerçekler şunlardır : 1) Şeytan meleklere bile karşı çıkabilecek güce sahiptir (Yahuda 9; Daniel 10:12-13). 2) Şeytan ışık meleği kılığında insanları... Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir? konusu 867 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj Timoteos tarafından gönderildi.

Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-09-07, 02:29
candan

Dr. Faustus'un kahramanı olduğu öyküde , adamın teki şeytanla pazarlık eder ve bedeni ile ruhu karşılığında adam 24 yıllığına doğaüstü güçler, zevkler ister. Şeytan bu pazarlığı kabul eder. Dr. Faustus bir süre için tüm bunlara sahip olur, ama sonu mühürlenmiştir. Fautus şeytanın planlarından kaçmayı dener ama başarılı olamaz. Bu öykü günahların sonunun ne olduğu gibi bir anafikre sahip olsa da, Kutsal Kitap'a dayalı gerçekleri dile getirmemektedir.

Kutsal Kitabp'ın hiç bir yerinde kişinin " Ruhunu şeytana satmasi" örneği bulunmamaktadir ve şeytan ile pazarlığın olasılığını hiç bir yerde ima etmez. Kutsal Kitap'ta şeytan hakkında bazı gerçekler şunlardır :

Elbetteki şeytanın etkisi altında olanlar olabilir, bunun örneğini Filipi'deki büyücüde görmekteyiz ( Habercilerin İşleri 16:16-19 ). Ya da kendilerini şeytanın işlerine adamış olanlar vardır. Örnek olarak Habercilerin İşleri 8:9-11 deki büyücü Simun'u ve Elimas'i ( Hab. Isleri 13:8 ) verebiliriz. Ancak her üç örnekde de Tanrı'nın gücü şeytanın köleliğinin üstesinden gelmiştir. Simun'a tövbe için şans tanımıştır ( Haberc. İsl. 8:22 ). Şüphesiz ki Simun'un ruhunu şeytana satsa bile bunun dönülmez bir yol olmadığı ortadadır.

Mesih olmaksızın hepimizi ölüm beklemektedir ( Romalılar 3:23 ). Bizler kurtuluşa kavuşmadan önce şeytanın boyunduruğu altındaydık, 1 Yuhanna 5:19'un dediği gibi "Bütün dünya ise kötü olanın denetimindedir. ". Rabbimize hamdlar olsun şimdi yeni bir efendimiz var bizim. Ve bu efendi günahın zinciri ne kadar kalın olursa olsun bunu kırabilir ve bizleri serbest birakabilir ( 1 Korintler 6:9-11, Markos 5:1-15 )

Derleyen
candan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir?

Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-07, 13:21
Timoteos

Rab seni bereketlesin Candan..
Çok güzel bir konu seçmişsin ve çok açıklayıcı bilgiler vermişsin..
Kutsal Kitap yolumuzu aydınlatıyor,,

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir?

Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Ruhunuzu seytana satmaniz olasi midir? konusuna benzer konular;

İslam Evrensel Bir Din Midir? Geçtiğimiz günlerde rastladığım yazıların da etkisiyle İslam'ın evrensellik iddiasına cevap verme ihtiyacı hissettim. Örneğin bir İnuit (Eskimo) düşünelim. Kendisi çok dindar bir Müslüman olmakla birlikte Kuzey Kutbu yakınlarında yaşamakta olsun. Ramazan ayı gelmiş çatmış ve haliyle oruç tutmak istemektedir İnuit arkadaşımız. Ramazan ayı kışa denk geldiyse ne ala, sürekli yiyip içebilecektir. Fakat yaza denk geldiyse İnuit arkadaşımız açlıktan ve susuzluktan yavaş yavaş acılı bir şekilde ölecektir maalesef. Arabistan'a mı gitse? Bir Japon düşünelim. Alfabesinde "l" harfi olmadığı için "l" yerine "r" sesi çıkarmasıyla ünlü olan ve bundan ötürü bir dili çok iyi öğrense bile uzun süreler telaffuz sorunu çekebilen bir Japon arkadaşımız, "allah" demek yerine büyük olasılıkla "arra"...

Hristiyanlik Dişil Bir Din midir? Bu soruyu ben sormuyorum. Soruyu, Dost Kitapevinin Kultur Kitapligi serisinde cikan Linda Woodhead tarafindan yazilmis "Hristiyanlik" kitabi 7. bolumunde sormus. Kitap genel olarak problem durumlarini Hristiyanlik ile arasina bir mesafe koyarak ele almis. Ve baslikta sordugu soruya kendince cevaplar bulmus. Gunumuzde Bati'da bircok kilisede kadinlar sayica erkeklere ucte iki oraninda ustundur. Bu konuda cok az arastirma yapilmis olmasina karsin guney yarimkurede de ayni oranlarin var oldugu soylenebilir. Hristiyanligin basarisini ve basarisizligini arastirirken yapilmasi gereken, bir dinin farkli cinsler icin cekiciligini incelemek olacaktir. Bu noktada iki seyi aciklamak zorundayiz. Ilk sey, neden kadinlarin kiliselerde cok daha fazla sayida ve cok daha etkin bir bicimde...

İncil değiştirilmiş midir? Ben dünya dinlerini dolaştım,ateist bile oldum ama incili okurken değişmiş olduğunu sanarak okumuşdum.Fakat okumam bitince "Bu ne güzel kitap böyle dedim.Herşey tutarlı,değişmiş olsa bile sevdim bu kitabı dedim.Özellikle İsa nın sözlerine ve yaptıklarına hayran oldum.

Meleklerin kanatlari var midir? Melek deyince insanlarin kafasinda olusan gorunum insan kiliginda bir varlik ve arkasinda beyaz kanatlardir. Ama bu Kutsal Kitaba dayali bir dusunce degildir. Kelam meleklerin insan gorunumunde belirdiklerini yazar. Ancak bu meleklerin asil gorunumunun insani oldugu anlamina gelmez. Dahasi Kelam meleklerin kanatlari oldugundan cok az bahseder. Ama Kelamda kanatlari oldugu yazili iki cesit melek bulunmaktadir; 1-) Keruvlar ( Cikis 25:20, Ezekel 10 ) 2-) Seraflar ( Isaya 6 )Bunlar buyuk olasilikla rutbece ust duzeyde olan melek cesitleridir. Oyleyse bazi meleklerin kanatlari oldugunu gormekteyiz. Kutsal Kitap bize meleklerin ruhsal varliklar oldugunu soyler ( Ibraniler 1:14 ). Ezekel 10. bolumdeki Keruv ile Isaya 6. bolumdeki Seraf tarifleri alisagelmisin oldukca disindadir....

Tanri seytana bize saldirmasi icin neden izin vermektedir? Tanri'nin seytana belli bir ozgurluk tanidigi dogrudur ( Eyup 1:12) ama anlamamiz gereken bir sey var o da Tanri'nin cocuklarina saldirmak ( 1 Petrus 5:8) seytanin secimidir. Ademle Havvanin ya da tum insanaligin seytanin saldirilarina maruz kalmasi Tanri'nin planladigi bir sey degildir. Ancak Adem Tanri'ya itaatsizlik ettiginde insanlik bu gunahin sonuclari ile yuz yuze kalmistir ve bu sonuclardan biri de seytanin saldirilarina acik bir duruma dusmeleridir. Kisacasi seytanin saldirilarina kapinin acilmasi insanligin sucudur Tanri'nin degil. Oyleyse seytanin saldirilarina maruz kaldigimiz icin Tanri'yi suclayamayiz. Eyup peygamber seytanin saldirilari sonucu ailesini, sagligini, varligini kaybettiginde bile olanlardan Tanri'yi suclamamistir. Eyup 1:21-22'yi okuyunuz; " Dedi ki,...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih