Şeytan

Şeytan hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Cinler : Şeytan konusu 5906 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi. Şeytan Insanlarin seytan hakkindaki inanislari komik dusuncelerden soyutluga kadar uzanir; kimisi seytanin omuzunuzda oturup sizi gunaha itekleyen kirmizi boynuzlu kuyruklu kucuk bir varlik olduguna kimisi de insan kiligina girmis olanlara inanirlar. Ancak Kutsal Kitap seytanin kim oldugu ve hayatlarimizi nasil etkiliyebilidigi konusunda gayet net aciklamalarda bulunmustur. Ozetliyecek olursak Kelama gore seytan cennetteki yerini yitirmis ve gunahi yuzunden cennetten atilmis melekti ve simdi Tanriya ve Onun insanlarina karsi elinden geleni yapmaktadir. Seytan yaratildiginda kutsal bir melek olarak yaratilmisti. Isaya 14:12 seytanin dusmeden onceki isminin Lucifer oldugunu yazar. Ezekel 28:12-14 seytanin seraflardan hatta yuksek rutbede olanlarindan biri oldugunu belirtir. Guzelligi ve konumu... Şeytan

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Şeytan konusu 5906 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj datatip tarafından gönderildi.

Şeytan konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Şeytan hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-08-07, 02:14
Şeytan
candan

Insanlarin seytan hakkindaki inanislari komik dusuncelerden soyutluga kadar uzanir; kimisi seytanin omuzunuzda oturup sizi gunaha itekleyen kirmizi boynuzlu kuyruklu kucuk bir varlik olduguna kimisi de insan kiligina girmis olanlara inanirlar. Ancak Kutsal Kitap seytanin kim oldugu ve hayatlarimizi nasil etkiliyebilidigi konusunda gayet net aciklamalarda bulunmustur. Ozetliyecek olursak Kelama gore seytan cennetteki yerini yitirmis ve gunahi yuzunden cennetten atilmis melekti ve simdi Tanriya ve Onun insanlarina karsi elinden geleni yapmaktadir.

Seytan yaratildiginda kutsal bir melek olarak yaratilmisti. Isaya 14:12 seytanin dusmeden onceki isminin Lucifer oldugunu yazar. Ezekel 28:12-14 seytanin seraflardan hatta yuksek rutbede olanlarindan biri oldugunu belirtir. Guzelligi ve konumu nedeni ile kibirli bir varlik haline geldi ve Tanri'nin oturdugu tahta goz dikti ( Isaya 14:13-14, Ezekel 28:15, 1 Timotiye 3:6) Seytanin bu gururu dususune neden oldu. Bu gunahi yuzunden Tanri onu cennetten kovdu.

Seytan dunyada hukum surmeye basladi ( Yuhanna 12:31, 2 Korinler 4:4, Efesliler 2:2 ) O suclayandir ( Vahiy 12:10 ), deneyendir ( Matta 4:3, 1 Selanikler 3:5 ), yaniltici aldaticidir ( Yaratilis 3, 2 Korintler 4:4, Vahiy 20:3 ). Isminin anlami da zaten " karsi cikan ya da karalayan "dir.

Cennetten atilmasina ragmen hala Tanri'nin tahtinda gozu vardir. Tanrinin yaptiklarinin taklit ederek dunyanin ona tapmasini ister ve Tanri'nin hukumdarligina karsit bir saltanaligi surdurmek ister. Seytan dunyadaki tum kultlarin ve yalanci dinlerin temelidir. Gucunun yettigince Tanriya karsi gelmek icin elinden geleni yapar ve yapacaktir da. Ancak seytanin kaderi muhurlenmistir bellidir; ates golundeki sonsuzluk onu beklemektedir ( Vahiy 20:10)

Derleyen
candan

Şeytan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Şeytan

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Şeytan

Şeytan hristiyanlık incil isa tevrat zebur24-08-07, 20:12
Şeytan
sabri

Şeytan kimdir?
Bu düşmandan korunmak için onun kim olduğunu bilmekte yarar vardır.
Onun hakkında en iyi bilgiyi bize, herşeyi bilen Tanrı verebilir. Tanrı’nın Sözü olan Kutsal Kitap bizi bu kişi hakkında aydınlatıyor.
Şeytanın ismi yunancada “Diabolos” kelimesinden gelme ve karıştırıcı, karışıklık yaratan, hileyle vuran ve kötülüğe sürükleyen anlamındadır.
İbranice şeytan, düşman, şikayetçi, karşıt(muhalif),kötü, asi, yanlış, hilekar, felakete sürükleyen anlamındadır.
· Şeytan bu karanlık dünyanın hakimi (Yuhanna, 12:31 / 14.30).
· Kötülüğün ruhsal gücü (Efesliler 6:12).
· Söz dinlemeyenlerde hakim olan ruhtur (Efesliler 2:2).

Şeytan nereden geliyor?
Bu kişi bir zamanlar “Luzifer” yani parlak yıldız, seherin oğlu(Yeşaya 14:12), harika bir keruv ve meleklerin başında güçlü bir önderdi.
Ama ona verilen mevkiden memnun değildi ve Tanrı’ya baş kaldırdı. Gurura kapıldı: “Gurura kapılıp Ben tanrıyım, Denizlerin bağrında, Tanrı'nın tahtında oturuyorum dedin. Kendini Tanrı sandın. (Hezekiel 28:2).
"Göklere çıkacağım" dedin, "Tahtımı Tanrı'nın yıldızlarından daha yükseğe koyacağım; İlahların toplandığı dağda, Safon'un doruğunda oturacağım.Bulutların üstüne çıkacak, Kendimi Yüceler Yücesi'yle eşit kılacağım."(Yeşaya 14:13-14).

Ve Kutsal Kitap Şeytanın düşmeden önceki durumunu şöyle anlatıyor:“Kusursuzlukta örnek biriydin, Bilgeliğin ve güzelliğin eksiksizdi.Sen Tanrı'nın bahçesi Aden'deydin. Yakut, topaz, aytaşı, Sarı yakut, oniks, yeşim, Laciverttaşı, firuze, zümrütle, çeşit çeşit değerli taşla bezenmiştin. Kakma ve oyma işlerin hep altındandı. Bunlar yaratıldığın gün hazırlanmışlardı.Meshedil miş, koruyucu bir Keruv olarak Seni oraya yerleştirdim. Tanrı'nın kutsal dağındaydın, Yanan taşlar arasında dolaştın.Yaratıldığın günden Sende kötülük bulunana dek Yollarında kusursuzdun. (Hezekiel 28:12-15).

Ve şeytan, Aden bahçesinde insanın Tanrı’ya karşı itaatsiz olmasını sağlayıp günah işlemesine sebep oldu. “Tanrı gibi olacaksınız” sözüyle de insanın, kendisi gibi gurura kapılmasını sağladı ve egemenliğine almayı başardı.

Şeytanın isteği nedir?
Şeytan insanı kandırmakla, insanlar üzerinde mahvedici bir yetki kazandı. İnsanları günah yoluyla da kendine esir ederek inanılmaz bir hileyle ve kinle Tanrı’ya karşı kışkırtıyor. Zamanının az olduğunu bildiği için (Vahiy 12:12) insanlara kükreyen bir aslan gibi (1.Petrus 5:8) saldırarak, Rab Mesih’in vaad ettiği kurtuluştan uzaklaştırmaya çalışıp, kendisi için hazırlanmış olan ateşe atılmak üzere eşlik etsinler diye bolca insanı kandırıyor.
Maalesef onun hilelerini anlamayan çok kişi onun oyununa geliyor. Ama Kutsal Kitap, “Şeytanın hilelerini bilmez değiliz” (2.Korintliler 2:11) diyor. Şeytanın hilelerini bizlere gösteren,Tanrı Sözü olan Kutsal Kitap’ı okuyup,Tanrı sözüne itaat edersek, Şeytana karşı nasıl direneceğimizi anlarız. Ve ona karşı direnirsek bizden kaçacaktır. Yakup bunu şöyle açıklıyor: “Bunun için Tanrı'ya bağımlı olun. İblis'e karşı direnin, sizden kaçacaktır.(Yakup 4:7)

Şeytan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[SIZE=4][COLOR=#0000ff]Çünkü tek Tanrı ve Tanrı'yla insanlar arasında tek aracı vardır. O da insan olan ve kendisini herkes için fidye olarak sunmuş bulunan Mesih İsa'dır. (1.Timoteos 2:5-6)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff]_________________________________[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#0000ff]Mesih'i Çarmıhta tutan çiviler değil, bize olan sevgisiydi.[/COLOR][/SIZE]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Şeytan

Şeytan hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-03-12, 19:50
Şeytan
admin1 Ken Block

Soru: Şeytan/İblis kimdir?

Yanıt: İnsanların İblis hakkındaki inançları saçmadan soyuta; omuzunuzda oturup sizi günah işlemeye teşvik eden boynuzlu küçük kırmızı adamdan kötülüğün kişilikleştirilmesini tanımlamak için kullanılan bir deyim arasında değişir. Ancak Kutsal Kitap bize İblis’in kim olduğu ve yaşamlarımızı nasıl etkilediği hakkında açık bir portre çizer. Basitçe söylemek gerekirse, Kutsal Kitap İblis’i, günahtan ötürü gökteki konumundan düşen ve şimdi Tanrı’nın tamamen aleyhinde olan ve Tanrı’nın amaçlarını engellemek için gücünün yettiği her şeyi yapan bir melek olarak tanımlar.

İblis, kutsal bir melek olarak yaratılmıştı. Yeşaya 14:12 İblis’e büyük bir olasılıkla düşüşünden önceki ismi olan Lusifer ismini verir. Hezekiel 28:12-14 İblis’i bir Keruv; belli ki yaratılmış en yüksek melek olarak yaratıldığını tanımlar. Güzelliği ve konumundan ötürü kibirlenip Tanrı’nınkinin üstünde olan bir tahta oturmayı istediğine karar vermişti (Yeşaya 14:13-14; Hezekiel 28:15; 1 Timoteos3:6). İblis’in kibri düşüşüne neden olmuştu. Yeşaya 14:12-15’de birçok “yapacağım, edeceğim” türünden birçok söz söylemesine dikkat edin. Tanrı, günahından ötürü İblis’i cennetten atmıştı.

İblis bu dünyanın yöneticisi ve havadaki hükümranlığın yöneticisi oldu (Yuhanna 12:31; 2 Korintliler 4:4; Efesliler 2:2). İblis suçlayıcı (Vahiy 12:10), ayartıcı (Matta 4:3; 1 Selanikliler 3:5) ve kandırıcıdır (Yaratılış 3; 2 Korintliler 4:4; Vahiy 20:3). İsmi bile “düşman” ya da “karşı çıkan” anlamına gelir. Unvanlarından başka bir tanesi olan şeytan da, “iftiracı” anlamına gelir.

İblis cennetten atıldığı halde hâlâ tahtını Tanrı’nınkinin üzerine yükseltmeye çalışmaktadır. Dünyanın tapınmasını kazanmayı ümit ederek Tanrı’nın yaptığı her şeyin sahtesini yapmakta ve Tanrı’nın egemenliğine muhalefeti teşvik etmektedir. Her sahte tarikat ve dünya dininin ardındaki nihai kaynak İblis’tir. İblis, Tanrı’ya ve O’nu izleyenlere karşı çıkmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Ancak İblis’in geleceği mühürlenmiştir: onu sonsuzluk boyunca ateş gölü beklemektedir (Vahiy 20:10).

Şeytan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeBU ÜYELİK; Hristiyan Forum SİTE YÖNETİMİ ORTAK KULLANIM HESABIdır.

UYARI: Email adresleri çalışmayan üyelikler OTOMATİK olarak, forum sistemi tarafından, BOUNCE kullanıcı grubuna taşınırlar. Bu durumda olan üyeler hristiyannet@gmail.com adresine email atmalıdırlar.

Sınav için dua isteği (26 Mayıs)

Facebook profilimizmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Şeytan

Şeytan hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-03-12, 23:56
Şeytan
datatip

Hiç yaradılan,yaratandan üstün olabilirmi.Burdan şeytanın mantığının,insanın mantığından zayıf olduğu anlaşılır

Şeytan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Şeytan

Şeytan konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Şeytan konusuna benzer konular;

Rab İsa Mesih'in Şeytan Tarafından Sınanması İncil de İsa Rab'bin bir çölde İblis tarafından sınandığı yazar . Bana bu olay biraz saçma geliyor . Babanın oğlu , Kutsal İsa Rab'bimizi İblis nasıl olur da sınar ? Bana saçma geldiği için size sormak istedim . Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim . Rab'bin lütfu sizinle olsun . Yönetim Notu: Sevgili kardeşim, İncil olanları anlatır, bu olayların insanlara saçma gelip gelmemesine bakmaz, önemsemez. İncil'de anlatılan neredeyse her olayın Eski Antlaşma'daki bir metne gönderme yaptığı söylenebilir. Ayrıca bu olay insanların anladığı anlamda "şüphe" sınaması değildir, orada Yahşuah (İsa)'nın Şeytan'a verdiği cevaplar (eski antlaşma ayetleri) aslında biz iman edenler için belirtilerdir. Çünkü zaten denenmeden önce Tanrı O'nun için "Benim Oğlum'dur, O'ndan hoşnudum" diyerek...

Papa'dan 'şeytan çıkarma' timi http://img.sabah.com.tr/im/2007/12/30/7058E8FFE277BC4B87086116r.jpg Papa'dan 'şeytan çıkarma' timi DIŞ HABERLER Katoliklerin ruhani lideri Papa 16'ncı Benedict, rahiplere emir vererek özel "şeytan çıkarma timleri" kurulmasını istedi. Aynı zamanda rahiplere şeytan çıkarmayı öğretmek için de kurslar açıldı. Vatikan'ı gizli alemler ve satanistlerin güçlenmesine karşı koruma planı kapsamında Papa, her piskoposluk bölgesine şeytanla savaşmak için özel eğitim almış rahipler yerleştirilmesini de istedi. Vatikan'ın Exorsist Başkanı 82 yaşındaki rahip Gabriele Amorth, "Şükürler olsun ki, şeytanla savaşmaya kararlı bir Papa'mız var" diye konuştu.

Şeytan Çıkarma Şeytan Çıkarma ayininin gerçekliğini açıklar mısınız? Yani Katolik Kilisesi Şeytan Çıkarma işine nasıl bakıyor? Gerçeklik payı var mı? Gerçek midir? Örnekleri var mıdır? Kısacası Şeytan Çıkarma hakkında bilgi istiyorum. Bu cuma günü Ayin(the Rite) adlı bir film vizyona giriyor ilgimi öylesine çok çektiki anlatamam. Gitmeden önce bu konuda bilgim olsun istedim. Bir Katolik olarak bunları öğrenmeliyim diye düşünüyorum. Cevaplar için teşekkürler.. Oğuz..

İncilde Şeytan Merhabalar. Bir meraktır gidiyorum Hristiyanlıkla ilgili. İncilin bir bölümünü okuyabildim şu zamana kadar fakat okurken şeytan takıldı aklıma ve okuduğum bölümlerde ya görmedim yada dikkat etmedim tam bilemiyorum. İncilde ŞEYTAndan bahsediliyor mu? Ediliyorsa ne şekilde? Bilginize sığınıyorum teşekkür ederim.

ŞEYTAN, DUA ETMEMİZE İZİN VERİYOR MU? Kaynak: http://samandagortodoks.com/

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih