| candan |
|
Seytanin saldirlari imanlilarin Tanri'nin sevgisine daha cok guvenmelerine, bir cok yoldan imanda buyumelerine, sabirli olmayi ogrenmelerine neden olabilir. Derleyen candan |
| de chatillion |
|
Selamlar,ben yukaridaki yazinizla ilgili sunu sormak istiyorum,Adem tanri'ya itaatsizlik etti ve bunun cezasini tanri istedigi sekilde verdi ya da verebilirdi fakat benim anlamadigim sey su eger biz hala seytanin saldirilarina maruz kalabiliyorsak ve bu Adem'in isledigi sucun getirisi ise neden bunu bizler de oduyoruz?Yani soyle bir karmasa var aklimda,herkes kendi isledigi gunah ve sevaplar ile yargilanacak pekibiz sevabi ve gunahi islerken neden Ademin kotu mirasini alarak -1 basliyoruz hayata,tanrinin takdiri diyoruz ama ozaman her koyun kendi bacagindan asilmiyor diye dusunuyorum,insanlik tum omurleri boyunca Adem'in isledigi sucun affi icin dua edip cabaliyor sonucunda da cennet vaadi geliyor..Aslinda bu parcalari yeniden gozden gecirince bir kac farkli sonuca varabiliyoruz,bunlar ya Adem'den nefret etmek ve onun kotu mirasinin bedellerini odemek zorunda olmamiz ya da tanrinin yerine gore kisisel ,yerine gore toplu olarak degerlendirme yapmasi ve boylece ikili oynamasi soz konusu.. Tum bunlarin disinda herseyi bilen tanri herkesten cok sey bilen seytan'i yarattiginda bunlarin olacagini bilmiyormuydu?Ozgur irade denilen sey oldukca sacma geliyor tum olacaklarin onceden bilindigi dusunuldugunde..Sonuc olarak buradan su cikarilabilir; onceden bildigin bir gelecegi canlaniyor olarak gormek bir eglence araci midir?Tanri bizi ne icin yaratti,dualarimiz onceden belirlenmis gunahlari ortmeye yetecek mi,yetmeyecekse neden yanmak icin dunyaya geldik?Insan bunlari dusununce oyuncak olmayi pek sevmiyor..ne dersiniz? |