"Evlilik çerçevesinde" cinsel ilişkiye girdikten sonra yapılacak birşey varmı? - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cinsellik : "Evlilik çerçevesinde" cinsel ilişkiye girdikten sonra yapılacak birşey varmı? - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
candan

"Evlilik çerçevesinde" cinsel ilişkiye girdikten sonra yapılacak birşey varmı?

fevzi_90
Var, bir kadeh kaliteli şarap aracılığı ile yaratılış ve sağlayışı kutlamak.
Tanrı'nın belirlediği bir eş ve onayladığı bir evlilik ile bize sağladığı bu lütuf için şükretmek.

Bilmem cevap ile size yardımcı olabildimmi?
Kardesim bu yanitiniza gulumsedim.. Cok icten bir yanit. Aman dikkat edin alkolik olmayin hahaha
esenlikler
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

hristiyanlık
ftoyd

avo
Hristiyanlık böyle ufak konularla ilgilenmez,çünkü gerçek bir Hristiyan'a Tanrı nerede nasıl davranması gerektiğini Ruhu aracılığıyla öğretir,bunların kanun gibi sıralanmasına ihtiyaç yoktur,bunun biryerlerde bu şekilde sıralanmış olması da bir meziyet değildir..Hristiyanlığın veya Kutsal Kitabın dolayısıyla Rabbimiz Mesih İsa'nın üzerinde önemle durduğu olgu Sonsuz Yaşamdır(unutmadan söyleyeyim,sonsuz yaşamda insanlar evli olmayacaklar,çünkü cinsellik olmayacak..)

Sevgiler
"Gerçek bir imanlıya Tanrı,nerede nasıl davranması gerektiğini Ruhu aracılığıyla öğretir.."evet,her hatamızda adeta bizi cezalandırır hatta,başka bir başlıkta ,disiplin konusunda yazan arkadaşların değindiği gibi,adeta bizi düzenler,adeta durmadan uyararak kötülüklerden zamanla alıkoyar.. Siz bütün bir sezgiler dizesiyle yaptığınızın doğru ya da yanlış olduğunu kavrarsınız bir şekilde.Ve bunların hepsi buram buram merhamet kokar aslında.Hepsinde sevgisi taşar.Hep derim,Tanrımız beni bana bırakmış olsaydı,sonumu düşünmek bile istemiyorum.Ama O, o kadar merhametli ki,hep dönüşüm ve ümidim oldu hayatım boyunca.Ben günahlıyım ama ,her ne olursam olayım Tanrımızı çok seviyorum.Siz de sayın Kemal06,sanırım bu tarz durumlara karşı Tanrımıza dua etmelisiniz.Çünkü tanrımız dualara her zaman cevap verir ki üstelik bu dua O nun yolu içinse.

hristiyanlık
kemal06

Arkadaşlar
Yanıtlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Yardım etmek için bu çabalarda bulunmanız beni çok mutlu etmekte ne diyeceğimi bilemiyorum. Esen Kalın..

hristiyanlık
fevzi_90

candan
Kardesim bu yanitiniza gulumsedim.. Cok icten bir yanit. Aman dikkat edin alkolik olmayin hahaha
esenlikler
candan
Ben ne diyim sana Candan bilememki... neyse gül, düzgün bir cinsel yaşam ve iyi bir şarap gibi gülmekte ömrü uzatır :-)

hristiyanlık
turgay55

Ankaralı arkadaşın aklı nedense hep belden aşağı konularla ilgili, ancak bilmesini isteğim bir husus var, Rab Musay'la Harun'a şöyle dedi; ''İarail halkına deyin ki adamın erekelil organında bir akıntı varsa kirlidir....üzerinde yattığı ve oturduğu her yatak her şey kirli sayılacak, kim yatağına dokunursa giysilerini yıkayacak,yıkanacak,akşam a kadar kirli sayılacak.Kim akıntısı olan adamın bedenine dokunursa kirli sayılacak,yıkanacak, giysilerini yıkayacak...Bir adam kadınla cinsrl ilişkide bulunurken menisi akarsa ikiside yıkanacak ve akşama kadar kirli sayılacak...Adet gördüğü için kan kaybeden kadın yedi gün kirli sayılacak...ona dokunanda kirli sayılacak''

Görüldüğü üzere bu bedensel kirlilikle ilgili konular İSLAM tarafından keşfedilmiş konular değildir, İSLAM'ın tekelinde olan konularda değildir, tam tersi Tevrat kökenli olup Kuran'a buradan girmiştir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

"Evlilik çerçevesinde" cinsel ilişkiye girdikten sonra yapılacak birşey varmı? konusuna benzer konular;

Patrik Bartholomeos: "Ruhban Okulu seçimlerden sonra" Patrik Bartholomeos: “Ruhban Okulu seçimlerden sonra” <hr> Home » haberler on 15/03/2011 – 07:09 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/heybeliadaruhbanokulu-300x199.png Patrik Bartholomeos: “Ruhban Okulu seçimlerden sonra” Patrik Bartholomeos, Ruhban Okulu’nun açılmasıyla ilgili olarak seçimlerden sonrasını beklediklerini söyledi. Tarihi Heybeliada Ruhban Okulu’nu konu alan “Suskun Okul” adlı belgeselin yapımı tamamlandı. Ekümenik Patrik Birinci Bartholomeos’un mezun oluşunun 50′nci yıldönümü nedeniyle hazırlanan belgeselin galası dün Yunanistan Başkonsolosluğu’nda yapıldı. Bartholomeos, Ruhban Okulu’nun açılmasına ilişkin “Seçimlerden sonra bekliyoruz....

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cinsellik : 2- "Evlilik çerçevesinde" cinsel ilişkiye girdikten sonra yapılacak birşey varmı? - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler