"Evlilik çerçevesinde" cinsel ilişkiye girdikten sonra yapılacak birşey varmı? - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cinsellik : "Evlilik çerçevesinde" cinsel ilişkiye girdikten sonra yapılacak birşey varmı? - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

"Evlilik çerçevesinde" cinsel ilişkiye girdikten sonra yapılacak birşey varmı?

Sayın turgay 55;söyleminiz sizce doğru mu? Şu ifadeniz:" aklı nedense hep belden aşağıya konularla ilgili". Sorulan gerçekten öğrenilmesi içinse;böyle kabul ediyor ve yanıtlıyoruz.İsterse; laf ola beri gelen türünden bir soru da olsa ! Hitap şekli; bana itici geldi (Belki de; latife yapmak istediniz; bilemiyorum ! )Ama; arkadan "akıntıyla" ilgili bir söyleme de ,siz giriyorsunuz...

Burada; bunları yazmam, bir tartışma yaratnak için değildir.Sorulan bu şekildeki sorulara yanıt verilirki;arkasında,şehve tin getirdiği büyük günahlar yatmaktadır ve de şeytan, benliğin tutkularını çok iyi kullanmaktadır...

Rabbin sevgisi ve esenliği sizinle olsun.

hristiyanlık
kemal06

turgay55
Ankaralı arkadaşın aklı nedense hep belden aşağı konularla ilgili, ancak bilmesini isteğim bir husus var, Rab Musay'la Harun'a şöyle dedi; ''İarail halkına deyin ki adamın erekelil organında bir akıntı varsa kirlidir....üzerinde yattığı ve oturduğu her yatak her şey kirli sayılacak, kim yatağına dokunursa giysilerini yıkayacak,yıkanacak,akşam a kadar kirli sayılacak.Kim akıntısı olan adamın bedenine dokunursa kirli sayılacak,yıkanacak, giysilerini yıkayacak...Bir adam kadınla cinsrl ilişkide bulunurken menisi akarsa ikiside yıkanacak ve akşama kadar kirli sayılacak...Adet gördüğü için kan kaybeden kadın yedi gün kirli sayılacak...ona dokunanda kirli sayılacak''

Görüldüğü üzere bu bedensel kirlilikle ilgili konular İSLAM tarafından keşfedilmiş konular değildir, İSLAM'ın tekelinde olan konularda değildir, tam tersi Tevrat kökenli olup Kuran'a buradan girmiştir.
Sevgili arkadasım benim ilgilendiğim konu sadece cinsellik ile ilgili değil. Sadece bazı anlamak istediğim şeyler vardı ve buradaki arkadaşlar bana yardımcı olmaya çalıştılar.Teşekkürler..

hristiyanlık
turgay55

Sayın Çölgeçen, kısmen haklısınız ancak ben şöyle algıladım soruyu; iş te bazıları sabah uyanınca elini yüzünü yıkıyor, ama acaba siz...bazıları kirlenince haftada bir de olda banyo yapıyor, ama acaba sizler....bazıları elleri kirlenince ellerini yıkıyorlar, ama acaba diğerleri....bazıları tuvalet ihtiyacı gelince tuvalete gidiyorlar ihtiyaçlarını görmek için, ama acaba diğerleri de bunları yapıyorlarmı şeklinde ve de tuzak soru gibi kınama içerikli,yada küçük görme, üstü kapalı tenkit getirme amacı taşıdığı şeklinde yorumladım,yani işte bazıları cinsel ilişkiden sonra duş yapıyor, acaba diğerleri o ter ve pis kokulu vaziyettemi yaşantısını sürdürüyor du aslında sorunun içeriği ancak üstü kapalı sorulmuştu, o nedenle Tevrat'tan verilen örneklerle arkadaşa yardımcı oldum sanıyorum, tüm ön yargılarının gittiğini sanıyorum, sevgiyle ve esen kalın

hristiyanlık
KaraYilan

Rab'bin Musa aracılığıyla söylediği sözler sadece yasayı ilgilendirirdi. O zamanlar Tanrı halkını yasayla idare ederdi. Ondandır ki o su sadece gelip geçen bedeni temizler. Muhim olan Rab'bin kanıyla sulanmış yüreğimizin temiz olmasıdır. Onun içindir ki ne mastürbasyon,ne evlilik dışı ilişkiyle Rab'bin gözünde lütüf bulamazsınız. Gerçeği dua ile sabır ile kazanırsınız. Bundan dolayı Rab'be dua edin,kötü işlerde sabır edin. Yüreğinizdeki ruhu böyle duygular ve sorularla meşgul etmyin. Onu besleyin, besleyin ki o hiç gitmesin ebediyete kadar sizinle kalsın. Rab'bin ruhu,essenliği daima sizinle olsun...

hristiyanlık
Krasnoyarsk

Evet insanin belli durumlarda cinsel ilişkiye girdiğinde Hristiyan olduğunda da yapacağı şeyler var.

Hristiyan yalnızca ve yalnızca eşiyle cinsel ilişkiye girmelidir ve yalnızca bir eşi olmalıdır . Bu olması gerekendir.

Lakin gidip de başka birisiyle cinsel ilişkiye giriyorsa bu Rab'be karşı büyük bir günah işlediği anlamına gelir. Bu yüzden bunu günahı işlemiş olan kişinin samimi bir şekilde Tanrı'nın affına sığınması ve aynı samimiyette dua etmesi ve en sonunda tövbe etmesi gerekir. Bu ve buna benzer günahlar işleyen kişi ruhunu kirletmiştir, bedenini değil. Ruh terbiyesiyse belki seneler alacak bir durum. İstenildiği kadar beden yıkansın, ruhun içine işlemiş pislik sökülüp atılamaz, bu durumda olan Hristiyan'ın yapması gereken pek çok şey vardır.

Rab'bin sofrasına gitmeden önce daha çok dua etmelidir.

Cinsel dürtüleri ona baskı yaptığı anda Tanrı'yı daha çok anmalıdır.

Hepimiz günahkarız ve yapmamız gereken pek çok şey var.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

"Evlilik çerçevesinde" cinsel ilişkiye girdikten sonra yapılacak birşey varmı? konusuna benzer konular;

Patrik Bartholomeos: "Ruhban Okulu seçimlerden sonra" Patrik Bartholomeos: “Ruhban Okulu seçimlerden sonra” <hr> Home » haberler on 15/03/2011 – 07:09 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/03/heybeliadaruhbanokulu-300x199.png Patrik Bartholomeos: “Ruhban Okulu seçimlerden sonra” Patrik Bartholomeos, Ruhban Okulu’nun açılmasıyla ilgili olarak seçimlerden sonrasını beklediklerini söyledi. Tarihi Heybeliada Ruhban Okulu’nu konu alan “Suskun Okul” adlı belgeselin yapımı tamamlandı. Ekümenik Patrik Birinci Bartholomeos’un mezun oluşunun 50′nci yıldönümü nedeniyle hazırlanan belgeselin galası dün Yunanistan Başkonsolosluğu’nda yapıldı. Bartholomeos, Ruhban Okulu’nun açılmasına ilişkin “Seçimlerden sonra bekliyoruz....

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Cinsellik : 3- "Evlilik çerçevesinde" cinsel ilişkiye girdikten sonra yapılacak birşey varmı? - Sayfa 3

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler