| Ölümden sonraki hayatta cinsellik ve evlilik |
|
|||||
|
Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için; < < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > > |
![]() incil .TV Tüm hristiyan radyo ve televizyonlar |
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri (İSTANBUL) |
Hristiyan Gazete |
![]() Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen gruplarımıza üye olun |
Nasıl Hristiyan Olunur? | ![]() incil .biz |

| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
|
|
|
İnsanlar ölümden dirilince ne evlenir ne evlendirilir... Bu çağın insanları evlenip evlendirilirler. Ama gelecek çağa ve ölülerin dirilişine erişmeye layık görülenler ne evlenir, ne evlendirilir. Bir daha ölmeleri de söz konusu değildir. Çünkü meleklere benzerler ve dirilişin çocukları olarak Tanrı'nın çocuklarıdırlar. (Markos 12:24-25; Luka 20:34-36) Bunarı okurken aklıma takıldı cevaplarsanız sevinirim. Burda ölümden sonra seksin ve evliliğin olmayacağı yazmış ama neden şimdi var o zaman. Tanrı insanları kendi suretinde kendine benzer yarattıysa seks neden kondu. Cinsellik konduysa neden geri alınıyor. Cinsellik kutsallığı bozuyor mu?? Dirilişten sonra erkek ve kadın birbirini nasıl görecekler? sevgilerle... |
|
|
|
|
|
|
Yeryüzünde iken neslimizi idame ettirmek durumundayız. |
|
|
|
Sevgili Vesper; Durumu şöyle açıklayabiliriz. Cinsellik tabiki Tanrı tarafından insanlara verilen bir armağandır. Lütfen bunun kutsallığı bozduğunu düşünmeyiniz. Tabiiki her bayan Tanrı tarafından verilmiş olan doğruganlık özelliğini kullanmalı anne olma duygusunu yaşamalıdır. Çünkü bu bayana verilmiş en güzel vasıflardan biridir. Erkeğe ise bu bağlamda mecburdur. Kendine uygun bir eş bulduğu zaman tabiiki soyunu devam ettirmek ister. Çocuklar bizi ve genlerimizi ölümsüzleştiren varlıklardır. Yani öldüğümüz zaman bizi yaşatacak olan en güzel eserlerimizdir. Fakat bu armağanı Tanrı'nın istediği gibi değerlendirmek te bizim görevimizdir. Yani cinselliği Tanrı'nın istediği koşullarda evlilik bağı içerisinde yaşamak bize şart koşulmuştur. Oysa ki sonsuz yaşamda soylarımızı devam ettirmemizi gerektiren bir durum sözkonusu değildir. Çünkü biz Tanrı'nın çocukları olarak sonsuzluğa layık görülmüş olacağız. Bizim soyumuzdan gelenler de eğer onlara iyi birer örnek olabilmişsek sonsuzluğa layık görülmüş olacaklar. Bu durumda soyun devam etmesini gerektirebilecek bir neden varmıdır acaba? Bu soruyu sormamız gerekir. Sorunun cevabı da gayet açıktır. Tabiiki buna gerek yoktur. Umarım kendi bakışaçım ve fikrimle biraz olsun aydınlatabilmişimdir sizi. Rabbin esenlikleri üzerinizde olsun. Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw) |
|
|
|
Sevgiyle kalın... |
|
|
|
|
|
|
Cennetin fiziksel oluşu, bu yaşama ait dünyasal zevklerin merkezi olacağı anlamına gelmez. Cennet ortamı, eski düzenin fiziksel ve ruhsal kısıtlamalarını aşan bir nitelikte olacaktır. Kutsal, bedensel şehvetlerden arınmış ( örn. Mat. 22:30 ) ve kesilmeyen bir ibadet ortamı olacaktır. Dirilen bedenimizin de, Mesih'in dirilen bedeninde gözlemlediğimiz özellikler doğrultusunda, ortadan kaybolup başka bir yerde aniden belirebilen ( Luka 24:36 ); yemek yiyip " normal " bir yaşam sürebilen ( Luka 24:39-43 ); Tanrı'nın yarattığı her şeyden temiz bir şekilde zevk alan ( 1. Ti 6:17; 1. Pe. 3:10 ) bir yapıya sahip olacağını düşünmek oldukça mantıklı bir olasılıktır. Kutsal Kitap, cennet ortamının ve yaşam koşullarının ayrıntılarını vermektense; oradaki Tanrı merkezli yaşamı ve kusursuzluğu dile getirmeyi tercih ediyor. Bizim için cennetin özellikleriyle ilgili en önemli haber, oradaki sevginin ve bilginin üstünlüğüdür ( 1. Ko. 13:3-13 ). Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kitty'e aciklamasi icin cok tesekkur ediyorum kutsal ruh'un esenligi sizinle olsun ! Ben bir sey sormak istiyorum,Cennet'te tanidigimiz kisileri gorebilir miyiz ? Ben bir kac soz hatirliyordum bunun ile ilgili,Ama simdi unutmus bulunmaktayim,Sanirim Ailemizi gorebiliyorduk,Ve yakinlarimizida... |
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
| Konu ile alakalı kelimeler |
| Yok |