candan
Sehvet hakkinda Kutsal Kitap ne demektedir?
Saniyorum Eyup 31:11-12 sehveti gayet guzel ozetlemektedir; "Çünkü bu utanç verici, Yargılanması gereken bir suç olurdu. Yıkım diyarına dek yakan bir ateştir o, Bütün ürünümü kökünden kavururdu. " Sehvetin tanimini dusunun 1-) çok şiddetli arzu. 2-) Asiri cinsel arzu ( Sesli sozluk). Simdi de bu tanimi su ayetlerle karsilastirin " Zina etmeyeceksin....Komşunun evine, karısına, erkek ve kadın kölesine, öküzüne, eşeğine, hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin. ( misirdan cikis 20: 14, 17 ) "Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, yüreğinde o kadınla zina etmiş olur. " ( Matta 5:28 )
Sehvet kisinin kendisini memnun etmesi genelde bunu yaparken sonuclarina aldirmamasidir. Sehvet sahiplenme ve acgozluluktur. Hristiyan inanci bencil olmamaktir ve boylece kutsal bir hayati getirir ( Romalilar 6:19, 12:1-2, 1 Korintoslar 1:2, 30, 6:19-20, Efesliler 1:4, 4:24, Koloseliler 3:12, 1 Selanikler 4:3-8, 5:23, 2 Timoteos 1:9, Ibraniler 12:14, 1 Petrus 1:15-16 ). Isa Mesih'e iman etmis her kisinin amaci her gun biraz daha Isa gibi olmaya calismaktir. Bunun anlami da gunahin kontrol ettigi eski hayatini bir tarafa birakmak ve dusuncelerini davranislarini Kelam'daki standartlara gore degistirmektir. Sehvet bu ideal hayata aykiri bir seydir.
HIc kimse mukemmel olamaz ya da bu dunyadayken gunahsiz olamaz ama gunahsiz yasam bizim amacimiz olmalidir. Kutsal Kitap bu konuda 1 Selanikler 4:7-8 de guclu bir sekilde konusmaktadir " Çünkü Tanrı bizi ahlaksızlığa değil, kutsal bir yaşam sürmeye çağırdı. Dolayısıyla bu çağrıyı reddeden kişi insanı değil, size Kutsal Ruhu`nu veren Tanrı`yı reddetmiş olur. ". Eger sehvet henuz kalbinizi ve aklinizi clmediyse ileride olacak denemelere kendinizi hazir tutun. Eger sehvet ile savasiyorsaniz, simdi Tanri onunde temizlenme ve Tanri'dan hayatinizi degistirmesini isteme zamani gelmistir. Boylece kutsallik sizin yasaminizi doldurabilsin.
Derleyen
candan
Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.