Daniel Bölümü konusu
1450 kez okundu,
9 kez cevaplandı. En son mesaj
Anglikanmoderator tarafından gönderildi.
Daniel Bölümü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

21-11-09, 22:52
NCyril
Kardeşlerim, Daniel bölümünü ve bu konuda yapılmış yorumları okudum.
İnanın imanım daha da kuvvetlendi. Tanrı nın işleri gerçekten mükemmel ve hiçbir şüpheye düşmememiz için neler neler vermiş bize...
Görmek gerekiyor, görmek içinse önce bakmak gerekiyor.
Bahsettiğim şey Daniel bölümünün tamamiyle geleceğe dair peygamberlik olması. Şu an önümde defter, kalem ve Kutsal Kitap var. Bir sitede yorumu yapılmıştı, ben de hesaplayayım dedim. Ve öylece kaldım... Tamamiyle hayranlık içindeyim. Bilmeyen kardeşlerimin de araştırmasını tavsiye ederim.
http://www.beholdthebeast.com/mathem...f_prophecy.htm
Daniel Bölümü
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Daniel Bölümü

22-11-09, 00:00
V E R A
|
|
elguca
|
Kardeşlerim, Daniel bölümünü ve bu konuda yapılmış yorumları okudum.
İnanın imanım daha da kuvvetlendi. Tanrı nın işleri gerçekten mükemmel ve hiçbir şüpheye düşmememiz için neler neler vermiş bize...
Görmek gerekiyor, görmek içinse önce bakmak gerekiyor.
Bahsettiğim şey Daniel bölümünün tamamiyle geleceğe dair peygamberlik olması. Şu an önümde defter, kalem ve Kutsal Kitap var. Bir sitede yorumu yapılmıştı, ben de hesaplayayım dedim. Ve öylece kaldım... Tamamiyle hayranlık içindeyim. Bilmeyen kardeşlerimin de araştırmasını tavsiye ederim.
http://www.beholdthebeast.com/mathem...f_prophecy.htm
|
Sevgili Elguca
Biliyorumki derslerin yoğun. Fakat en müsait olduğun bir zamanda bu sayfanın cevirisini yapıp sitede paylaşırsan bir cok kardeş cok bereket alacaktır.
Sevgilerimle
Daniel Bölümü
FORUMA ÜYE OLUN! /
Daniel Bölümü

22-11-09, 01:19
NCyril
Tabii ki yapacağım, Tanrı nın yardımıyla... :)
Zaten böyle birşeyi düşünüyordum, böyle birkaç sayfalık bir yazı hazırlayıp soru soranlara verecektim. Hatta yarın hemen başlayabilirim çevirmeye... Bizzat ben kendim de bölümü okumaya devam edip üzerine derinlemesine düşüneceğim..
Daniel Bölümü
FORUMA ÜYE OLUN! /
Daniel Bölümü

23-11-09, 13:57
Anglikanmoderator
Sevgili Elguca karedeş,
Sizin bu siteden teşvik aldığıysanız, bundan sevinirim. Ancak, böyle bir yorumun
Hristiyanların büyük çoğunluğu tarafından kabul edilmeyecak kadar uç yorum olduğunu da belirtmek istiyorum. Daniel yorumcularının büyük çoğunluğu oradaki numaraları simgesel numara olarak kabul ediyorlar. Matematiksel numara olarak kabul edenler normalde Protestanlardan da uç kısımında bulunan dispensationalist akımında bulunmaktadır. Dispensationalism 19. yüzyılda başlanan bir akımdı. Yani, ondan önce öyle yorumlayan hemen hemen yok sayılırdı. Dispensationalist arasında bile "zaman"ı 1,000 yıl olarak algılayan çok az oluyor, çünkü onlar da en azında 2Petrus'taki 1,000 yılın simgesel numara olduğunu kabul ediyorlar. Yani, böyle bir yorum
Hristiyanların yüzde bir bile olmayan çok az kısımında olan bir yorum. Hem de dikkat ederseniz, o sitedeki hesaplaşma da yanlış olduğunu görürsünüz. (M.Ö 1 yıldan sonra 0 yıl omadan direk M.S. 1 yıla geçtiğini gözardı etti ve krallın yönetim yılı hesabı da yanlış yaptı.)
İnternet sitesinde olan yazıların büyük kısımı ne Kutsal Kitap'ı ne kilisenin geleneksel yorumunu bilmeyen kişilerce hazırlanmıştır. Bunun için bunları kullanırken dikkat etmenin yararlı olacağı görüşündeyim.
Saygılarımla.
Daniel Bölümü
FORUMA ÜYE OLUN! /
Daniel Bölümü

23-11-09, 15:11
NCyril
Peki neden simgesel olarak alalım?
Eğer Tanrı bize bir sayı verdiyse bunun bir önemi vardır diye düşünüyorum.
Açıkça "şu kadar yıl sonra şu olacak" deniyor.
Neyin pazarlığını yapabiliriz ki?
Hem de zaten "sözler mühürlü" diyor benim buradan anladığım sona yaklaşırken anlaşılacağı.
Görüş olarak Protestan değil Ortodoks'um ama bu yorumu doğru bulduğumu belirtmek istiyorum.
Lütfen yanlış anlamayın kardeşim sizin görüşlerinize tabii ki saygım sonsuz. Ama bana bu görüş daha doğru gibi görünüyor...
Daniel Bölümü
FORUMA ÜYE OLUN! /
Daniel Bölümü
Daniel Bölümü konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil