Kuzey kralı, güney kralı nedir konusu
1236 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
natan tarafından gönderildi.
Kuzey kralı, güney kralı nedir konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

06-10-08, 11:14
sanjar7309
Selamlar,
Daniel kitabındaki Kuzey ve Güney kralları ve aralarındaki savaşlar neyi simgelemektedir? Kuzey ve güney arasındaki mücadele örneğin Avrupalı beyaz ırklar-kültürler ve güneydeki (arap-hint-afrika vs) kavimler-kültürler arası bir mücadele olabilir mi?
Kuzey kralı, güney kralı nedir
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

06-10-08, 17:06
eriha
ilkin amerika - rusya diye düşünmüştüm ben de ama düşündüğüm gibi olsaydı doğu batı kralları derdi.
sizin düşündüğünüz daha makul ama tam bilemiyorum tabi.
FORUMA ÜYE OLUN! /

25-11-09, 20:05
moderator6
Bu soru gönüllüler tarafından cevaplanmayı bekliyor.
FORUMA ÜYE OLUN! /

25-11-09, 21:46
Theophilos
Daniel peygamberin kitabında geçen kuzey ve güney krallarının sembolik olarak yorumlanması mı gereklidir? Böyle bir zorunluluk mu var?
FORUMA ÜYE OLUN! /

11-03-10, 19:25
natan
Kuzey ve güney kralı ifadeleriyle aslında kim oldukları açıkça yazılmamıştır. Kuzey ve Güney kralı tanımları Daielin kavminin yaşadığı toprakların kuzey ve güneyindeki krallar için kullanılır.
İki kral tüm gücüyle mücadele ederek üstünlük kazanmaya çalışıyor. Yıllar geçtikçe önce biri sonra diğeri üstünlük salıyor. Zaman zaman ,bir kral üstün gelirken diğeri etkinliğini kaybediyor. ; arada çatışmasızlığın olduğu dönemler de olsa birden başka çatışmalar patlak veriyor,böylece bu mücadele sürüp gider.
Bu olaylarda rol alanlar arasında Suriye kralı I.Selevkos Nikator ,Mısır kralı I.Kleopatra ,Roma imparatorları Augustus ve Tiberius da var.Peygamberli içerdiğinden zamanla Nazi Almanyası veKomünist blok ta sahneye çıkıyor. Bu iki kralın kimlikleri ve milliyetleri yüzyıllarca zamanda sürekli değişeceğindenTanrının meleği kralları isimsiz bırakmıştır.
Zamanım olsaydı ayet ayet değinirdim ancak biraz anlaşılması için kısaca değineyim. Savaşın başlangıcını şöyle belirtiyor :
|
|
Alıntı:
|
|
Dan.11:5 "Güney Kralı güçlenecek. Ancak komutanlarından biri ondan daha çok güçlenecek ve krallığı büyük olacak.
|
Öncelikle ilk güney ve kuzy krallarını belirleyelim ; İlk güney kralı Mısır'da I.Ptolemaios'tur.İskender in I.Ptolemaios'tan daha kuvvetli ve "saltanatı büyük" olan generalerinden biriyse Suriye kralı I.Selevkos'tur. Aslında dediğim gibi o kuzey ve güney kralı tanımları ,o zaana kadar Babilden tutsaklıktan kurtulup Yahuda diyarına dönmüş olan Daniel in kavminin topraklarının kuzey ve güneyinde yaşayan krallar için kullanılır.
İlk güney kralı I.Ptolemaios.
|
|
Alıntı:
|
|
6 Birkaç yıl sonra bu ikisi uzlaşacak. Güney Kralı yapılan uzlaşmayı onaylamak için kızını Kuzey Kralı'na eş olarak verecek. Ama kız gücünü koruyamayacak. Kralın ömrü de gücü de uzun sürmeyecek. Bu arada kızla babası da, ona eşlik edenlerle onu destekleyen de ele verilecek.
|
O dönemde kuzey kralı II.Antiokhostu. Güney kralı ise II.Ptolemaiostu.
II.Antiokhos Laodikeyle evliydi.ve onları II. Selevkos adında da bir oğlu vardı. Diğer taraftansa II.Ptolemaios'un Berenike aında bir kızı vardı. Bakın sonraki ayette "uzlaşmadan" bahsdiyor.Bu ittifakın bedelini ödemek üzere II.Antiokhos karısını boşadı ve kuzey kralının kızı Berenike ile evlendi.
Şimdi ayetin devamında ne diyor :
|
|
Alıntı:
|
|
Ama kız gücünü koruyamayacak. Kralın ömrü de gücü de uzun sürmeyecek
|
Berenikenin desteği Babsıydı ve o öldükten sonra (başka ölümler de oluyor) "kuvveti duruyor" . Ayet ayet olaylar gerçekleşiyor.
Gerçekleşen başka bir olayı daha yazayım .
|
|
Alıntı:
|
|
9 Sonra Kuzey Kralı gidip Güney Kralı'nın ülkesine saldıracak, ardından kendi ülkesine dönecek
|
Bu olay
NASIL gerçekleşti ???
Kuzey kralı (II.Selevkos)önceki çatışmalara göre misilleme yapar. Güney kralının "ülkesine" girer. fakat yenilgiye uğrar. MÖ.242 de II.Selevkos artakalan küçük bir orduyla geri çekilir.
Peki
SONRA NE OLACAKTI ??
|
|
Alıntı:
|
|
10 Kuzey Kralı'nın oğulları savaşa hazırlanarak çok büyük bir ordu toplayacaklar. Ordu sel gibi taşacak, önüne geleni alıp götürecek, gelip Güney Kralı'nın kalesine dayanacak.
|
Babaları öldürüldükten sonra oğulları başa geçti ( (II.Antiokhos) suriye tahtına geçer . Pek çok savaşa girişir ve ayette denildiği gibi pek çok yer alınır. Yine yazıldığı gibi güney kralının topraklarına girilir .(Örneğin Bikaa Vadisi) geri alınır.
Sonra olay bu şekilde devam eder. Ayetlerin tarihsel olarak ta hangi ülkeleri temsil ettiği bellidir. Olaylar bir bir
GERÇEKLEŞİR!!
natan
FORUMA ÜYE OLUN! /
Kuzey kralı, güney kralı nedir konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil