Kuzey kralı, güney kralı nedir konusu
1233 kez okundu,
5 kez cevaplandı. En son mesaj
natan tarafından gönderildi.
Kuzey kralı, güney kralı nedir konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2

15-03-10, 17:06
natan
Kutsal Kitapta bazı bölümler simgesel ve derin anlam içermekte, bazı bölümler ise kolayca anlaşılmaktadır. Ben Kutsal kitapta Komünist Blok yazıyor demiyorum . Ancak bazı ayetler vardır ki bu dünya güçlerini sembolize eder. Örneğin dikkatini çevirmek istediğim yer Daniel kitabı. Oradaki Kuzey ve güney kralı olarak değişen güçlerden bahseder. Ancak yüzyıllarca bu iki güç dengesi ve kimliği değişeceği için bilerek kutsal kitapta İsim verilmez. Fakat Ayetlerin derin alamları araştırılırsa ve bunun Dünya olaylarıyla ayet ayet nasıl uyuştuğu ortaya çıkar.
Açıkça yazmak gerekirse;
Daniel 11:20
Kuzey kralı Augustustur.
Güney kralı ortaya çıkmamıştır ( aşağıdaki nota bakın .)
Daniel 11:21-24 :
Kuzey kralı Tiberius tur. -
Güney kralı henuz yok.
Daniel 11:25,26 :
Kuzey kralı Aurelianus ,Roma İmparatorluğunun parçalanışı
Güney kralı Zenobia'dır.
Daniel 11:27-30 (a)
Kuzey kralı Alman İmparatorluğudur.(I.Dünya savası),-
Güney kralı Britanya ,ardından İngiltere -amerika dünya gücü
Daniel 11: 30 (b),31 :
Kuzey kralı Hitlerin üçüncü Reich'ı ,II.Dünya savaşı-
Güney kralı Anglo-Amerika dünya gücü.
Daniel 11:32-43
Kuzey kralı Komünist Blok (sağuk savaş) -
Güney kralı Anglo-Amerika dünya gücü.
Daniel 11:44,45 :
Kuzey kralı Henuz çıkmadı * -
Güney kralı hala Anglo-Amerika dünya gücü.
*
Not olarak belirteyim ki Daniel 11.bölümdeki peygamberlik ,çeşitli zamanlarda kuzey ve güney kralı konumunu işgal eden siyasal oluşumların
ADLARINI önceden bildirmiyor .Onların
kimlikleri ancak olaylar olmaya başladıktan sonra ANLAŞILIYOR.Ayrıca çatışma aralıklı olduğundan ,,hiç bir çatışmanın olmadığı ,bir kral iktidarı elinde bulundururken diğerinin faliyetsiz kaldığı aralar da vardır.
Yukarıda yazdıklarımın iddanın ötesinde gerçekliğini göstermek için bir iki örnek vereyim.Ancak şunu tekrar yazayım :
Buradaki tüm ayetler tamamen peygamberlik sözüdür yani ÖNBİLDİRİLERdir.
"İkincici dünya savaşının sonunda dünyanın kaderi gerçekten iki büyük ve çok farklı gücün elindeymiş gibi görünüyordu.Bunlardan biri Rusya ,diğeriyse Amerika birleşik Devletleri'ydi." -Tarihçi J.M.Roberts
Daniel 11.Bölüm .
32 Kuzey Kralı antlaşmayı bozanları yaltaklanarak ayartacak, ama Tanrısı'nı tanıyan halk var gücüyle ona karşı duracak.
Savaştan sonra artık kuzey kralı konumunda bulunan devletin
ateist siyaseti egemendi.Fakat kilise düşmanlarına rağmen hrıstıyanlar özellikle
ORTODOKS kardeşler ayakta durmaya çalışıyordu.
33 "Halkın arasındaki bilge kişiler birçoklarını eğitecekler. Ama bir süre bu kişiler ya kılıçla öldürülecek, yakılacak, tutsak edilecek ya da mallarından edilecekler.
Hristiyanlar "düşüyorsa" da ''galip geliyordu" . Şiddetli zulüm görmeleri ,hatta bazılarının öldürülmesi anlamında "düşüyorlardı". Pek çok Ortodoks din adamı ve kilise zülüm görüyordu.Öldürülüyor işkencelerden geçiyorlardı.Fakat büyük çoğunlğun sadık kalması anlamında zafer kazanıyorlardı. İsa gibi Onlar da dünyayı yendi .(Yhn.16:33) Üstelik hapishanelere yada toplama kamplarına koyulsalar bile vaaz etmekten vazgeçmediler,Rablerini inkar etmediler. YAZILDIĞI GİBİ "çok kimseye öğretim verdiler" .
34 Yenilgiye uğrayınca biraz yardım görecekler. İçtenlikten uzak birçok kişi onlardan yana geçecek.
İkinci dünya savaşında Güney kralının zaferi ,rakip kralın yönetimi altında yaşayan
Hristiyanları bir ölçüde rahatlattı. Benzer şekilde ,onun ardıllarının zulmüne uğrayanlar da zaman zaman rahatladı. Soğuk savaş etkisini bir ölçüde azalttı.
35 Bilgelerden kimisi tökezleyecek; öyle ki, son gelinceye dek arınıp temizlenebilsin, lekesiz duruma gelebilsinler. Çünkü son yine de belirlenen zamanda gelecek.
Bazıları tökezlemişti ve Tanrı da kavmini arıtıp temizlemek için buna izin vermişti. Tıpkı İsanın çektiği sıkıntılardan itaat öğrendiği " gibi bu sadık hrıstıyanlar da imanlarının denenmesinden tahammül öğrendiler.Sona kadar da bu sıkıntılar devam edebilir.
36 "Kral dilediği gibi davranacak. Kendini bütün tanrılardan daha büyük, daha yüce gösterecek, tanrıların Tanrısı'na karşı duyulmamış sözler söyleyecek. Tanrı'nın öfkesi tamamlanıncaya dek başarılı olacak. Çünkü tasarlanan, yerine gelecektir.
37 Kral hiçbir tanrıya, atalarının ilahlarına da kadınların bağlandığına da ilgi göstermeyecek. Kendisini hepsinden üstün görecek.
Bu peygamberlik sözlerini yerine getiren kuzey kralı Tanrıyı inkar etmişti.Böylece Komunist Blok doğrudan ATEİZME destek oldu. kendini bir tanrı gibi yüceltti.
44 Ne var ki, doğudan ve kuzeyden gelen haberler onu ürkütecek. Birçoklarını yıkıp yok etmek için büyük öfkeyle yola çıkacak.
45 Denizle güzel Kutsal Dağ arasında saray çadırlarını kuracak. Yine de yaşamı son bulacak ve ona yardım eden olmayacak.
Sovyetler Birliğinin Aralık 1991 de dağılmasıyla Kuzey kralı ciddi bir darbe aldı .Daniel 11 :44,45 yerine geldiğinde ,bu kral kim olacak ? Henuz bu beli değil.
Yukarıya yazmayı unuttum ama 11:30 daki "
Kittim'den gelen gemiler "
NEDİR ? KİMDİR?
Daniel zamanında Kittim Kıbrıstı. Birinci dünya savaşının başında İngiltere kıbrısı egemenliği altına almıştı. Bir kutsal kitap ansiklopedisine göre bu "kittim gemileri" deyişi"batı kıyısındaki ülkelerin gemileri" olarak tercme edilmiştir.Birinci dünya savaşında Kittim gemileri
İngiliz donanmasını simgelemektedir.Bakın nerden nereye !
Sayn Yönetim ,bu başlığı peygamberlikler bölümüne taşımanız mümkün mü? Çünkü kuzey ve güney kralı peygamberlik/ön bildiri içeren bir konudur. Böyle bir şeye olumlu bakar mısınız ?
teşekkürler
Kuzey kralı, güney kralı nedir
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Kuzey kralı, güney kralı nedir
Kuzey kralı, güney kralı nedir konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2