Hristiyan Forum : Din

Din

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it

Şifremi unuttum?

Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler

Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
SiTEMiZE 20 SANiYE iCiNDE üYE OLABiLiRSiNiZ

Rab'be hizmet
Rab için, tüm mezheplerdeki hristiyanlara yararlı olabilecek, İngilizce'den kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...
Güncel:gönüllüler6 / gönüllüler7
Tamamlandı:gönüllüler5 / gönüllüler5
incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar

Hristiyan Arkadaşlık Grubu
Hristiyan Forum
facebook
Facebook Fan
Hristiyan Forum
twitter
Twitter Profile
incil
incil
.biz

Site İçi Arama Motoru

Arama motorunu kullanabilmek için üye olunuz

Din

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız

Din

S: Tüm dinler sonuçta aynı yola çıkar?
Din Tüm dinler sonuçta aynı yola çıkar. Eğer tüm dinler sonuçta aynı yere çıkarsa, o zaman bu yollar neden birbirleriyle çelişmektedir? Gerçek kendisi ile çelişir mi? Aşağıda sadece üç dine bir gözatalım: Budizm panteizme (çok tanrıcılık) inanır ve kişisel bir Tanrı yoktur ve herkes kendi Tanrısallığına ulaşabilir. İslamiyet İsa sadece bir peygamberdir ve Tanrı’ya giden tek yol değildir der. Hristiyanlık tek bir kişisel Tanrı olduğuna ve O’na giden tek yolun İsa aracılığıyla olacağını söyler (Yuhanna 14:6). Eğer bu üç din söylediğiniz gibi aynı yere giden üç farklı yol ise, o zaman neden birbirleri ile çelişiyorlar? Gerçek kendisi ile çelişir mi? Kaynak: Hristiyan.NET Yazar: M. Slick (F 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... S Sayfa)
22-09-09 17:13
41 6.687
S: Tanrı Dünya'ya Din(ler) Gönderdi mi?
Din Tanrı Dünya’ya Dinler Gönderdi mi?<o:p></o:p> <o:p> </o:p> İnsanların en büyük yanılgalarından birisidir bu konu.<o:p></o:p> Tanrı’nın Musa ile bir din, İsa Mesih ile ayrı bir din gönderdiği düşüncesi bir çok kişinin aklını karıştırmaktadır. Ancak işin gerçeği şu ki Tanrı dünyaya din veya dinler göndermemiştir.<o:p></o:p> <o:p> </o:p> - Peki Yahudilik ve Hristiyanlık nedir? Bunların ikisi din değilmidir?<o:p></o:p> Eğer dünyasal olarak bakacaksak, evet bunların ikisi birer dindir.<o:p></o:p> Ancak ruhsal olarak bakacaksak bunların ikisi bir din değil, bir antlaşmanın 2 parçasıdır. İki ayrı antlaşma değil, tek antlaşmanın iki parçasıdır. Eğer Tanrı’nın iki ayrı din yolladığını veya ayrı başka dinler yollayıp bir... (F 1 2)
14-09-09 02:08
5 1.180
S: Kendini içinde rahat hissettiğin şey gerçek dindir?
Din Kendini içinde rahat hissettiğin şey gerçek dindir? Hissettiklerinizin doğru olduğunu nasıl biliyorsunuz? Hiç duygularınızın yanlış olduğu ortaya çıkmadı mı? Sizin duygularınızın gerçeği belirlediğini mi söylüyorsunuz? Eğer öyleyse, kendinizi Tanrı’nın yerine koyuyor ve kendinize bakarak “hissetiklerinizin” doğru olduğunu söylüyorsunuz. A. Eğer kendinizi iyi hissettiğiniz şey doğru din ise bu kaosa yolaçabilir. Peki ya bazı kişiler çalmanın kabul edildiği bir dine inanırlarsa ne olacak? Peki yalan ve dolandırmanın kabul edildiği bir din? Siz çalmanın, yalan söylemenin, dolandırmanın kabul edildiği bir dine inanan kişiye güvenir misiniz? B. Hitler Yahudileri öldürmenin doğru olduğunu hissetti ve hata yaptı. Kutsal Kitap yüreğin...
19-07-07 10:03
0 936

Din Şahsi Bir Olay Mı ?
Din İnsanların çoğu şöyle düşünmektedir: Haklılar mı ? Hristiyanlık, bu konuda özel bir durum taşır mı ? Veya konuyu daha iyi açabilmek için Hristiyanın inancı, sadece kendisini mi ilgilendirir ? Cevap vermeden önce, size çok basit bir soru sorayım: Bozuk paraların üzerinde kazınmış ne görüyorsunuz ? Bir resim veya bir yazı ? Şüphesiz her ikisi de. Her bozuk paranın iki yüzü vardır. Hristiyan inancı da öyledir. Eğer Hristiyan inancı gerçek ve canlı ise, iki yüzü vardır; kesinlikle kişiye özel bir yanı vardır; genele açık bir yüzü vardır. Eğer bu yüzlerden her hangi birisi yoksa bunda şüpheli bir durum söz konusudur. Gerçek imanın bu iki yüzünü inceleyelim. 1. Kişisel taraf .......... (F 1 2 3)
28-07-09 16:40
6 502
Dinler
Din Her inanan insan,dini uğruna yaşar.Yani ona büyükleri neyi öğretmişse,neyi yaşaması gerektiğini Dikta etmişse,öyle yaşamayı hayatı boyunca uygun bulur..Oysa bu bence pek sağlıklı değil.çünkü ben ve,benimgibi düşünenBence en sağlıklısını yapıyorlar.Ben malesef benim doğru dediğim şeyi çok geç buldum.Keşke şu andaki bilincimle ,bundan 15 yıl önce MESİH İSAYLA tanışmış olsaydım .Ozaman hayat inanıyorumki çok farklı olurdu.Ama biliyorumki hiçbirşey için geç değil.bunun içinde RABBE şükür ediyorum.Yani ben nacizane benliğimle ,insanlara şunu tavsiye ediyorum.kalbinizi dinleyin.İnanın orada hiç bir çelişki bulmayacaksınız.O içinizdeki derinliklerde özgürce RABBİ göreceksiniz...saygılarla...RABBİN İYLİĞİ HEP ÜZERİNİZDE OLSUN....
20-11-08 13:58
1 348
KALBİNDEKİ DİN
Din İnsanlar,yaşantıları boyunca,hep kendilerine dikta edilenleri benimsemiştir.Dinlerde bunların başında gelir.Babanın dini neyse ona inanılır.kişinin kendi iradesi yoktur.Atalarından gördüğü gibi yaşar.Ve buda bana göre sağlıksız bir manevi inanışa yol açıyor.Oysa insan kendi yolunu kendi çizmeli.Sonuçları ne olursa olsun...Ben şahsen öyle yaptım. Bunu biraz geç yaptım ama,manevi inamcımın ,böyle daha sağlıklı olduğunu biliyorum.Ve isterimki herkes böyle yapsın. Ve isterimki insanlar geçte olsa RABBİ bulsun .....İSA sizinle olsun
20-11-08 11:01
0 304
Yeni USA başkanı Obama'nın mensup olduğu kilise nedir?
Din Biliyorsunuz ki,devlet yönetenlerin iman hayatları, dünyamızın geleceğini şekillendirmede rol oynar. Başkanlık koltuğuna oturacak Barack Obama hangi kiliseye mensuptur? Dini ve mezhebi : Kalvenist çizgide ve radikal olmayan bir cemaate sahip İsa’nın Birleşik Kilisesi’ne bağlı bir Protestan Hristiyan Ülkemizde bu kiliseye mensup cemaat henüz yoktur. The United Church of Christ (UCC)
05-11-08 17:35
0 604
DİN GEREKLİ Mİ ?
Din Ben merak ediyorum acaba din insanlar için mutlaka gerekli bi unsur mu ?Mutlaka bir dinin mensubu olup birtakım dinsel ritüeller aracılığıyla mı yaratıcısına ulaşabilir.Hiç bir din olmaksızın bir yaşam olabilir mi ? Olamazsa,bütün dinlerin birbirini yanlış bulduğu bir ortamda hangisi neden tercih edilmeli ? yönetici arkadaşıma:lütfen farklı inananlar bu soruya cevap verebilsin,tşk, (F 1 2 3 4 5 6 7)
24-11-07 00:38
19 4.325
Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız