DİN GEREKLİ Mİ ?

DİN GEREKLİ Mİ ?

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it

Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler

Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
< < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > >

incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri
(İSTANBUL)
Hristiyan Gazete hristiyan hristiyan
Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen
gruplarımıza üye olun
Nasıl Hristiyan Olunur? incil
incil
.biz

Rab için, İngilizce'den Türkçe'ye kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...

DİN GEREKLİ Mİ ?

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

DİN GEREKLİ Mİ ?

16-08-07, 13:19

sevgis sevgis Çevrimdışı
Kayıtlı Kullanıcılar

İnanç: Diğer

DİN GEREKLİ Mİ ?

Ben merak ediyorum acaba din insanlar için mutlaka gerekli bi unsur mu ?Mutlaka bir dinin mensubu olup birtakım dinsel ritüeller aracılığıyla mı yaratıcısına ulaşabilir.Hiç bir din olmaksızın bir yaşam olabilir mi ? Olamazsa,bütün dinlerin birbirini yanlış bulduğu bir ortamda hangisi neden tercih edilmeli ?

yönetici arkadaşıma:lütfen farklı inananlar bu soruya cevap verebilsin,tşk,

DİN GEREKLİ Mİ ?

16-08-07, 16:25

gisele gisele Çevrimdışı
Forumdan atılmış üyelik

İnanç: Protestan

DİN GEREKLİ Mİ ?

Arkadaşım bizler bir dine değil İsa Mesih'in Rab ve Kurtarıcılığına inanıyoruz iman ediyoruz(amin) tek gerçek olan budur Şuna inanki Mesih olmadan yaşamıyoruz ölüyüz o bizi diriltiyor(amin) imanlı kardeşlerle bir araya gelmek bizim olgunlaşmamızı Rabbi yüceltmemizi O nu övmemizi kardeşlerimizle sıkıntılarımızı paylaşmayı beraber dua etmeyi sağlıyor.

DİN GEREKLİ Mİ ?

16-08-07, 17:09

MeRFeee MeRFeee Çevrimdışı
Kayıtlı Kullanıcılar

İnanç: Müslüman

DİN GEREKLİ Mİ ?

bence din gereklidir.zaten psikolojik olarakta insan birşeye sığınmaya ihtiyaç duyar.dualar insanı rahatlatır.din olmadanda yaşam olabilir tabiki inancına bağlı.bütün dinlerin birbirini yanlış bulması önemli değil önemli olan senin hangisini doğru buluosan hangisine yakınsan onu seçmen.bütün kitapları okumanı ve ondan sonra karar wermeni tawsiye ediorum.Tanrı seninle olsun.

DİN GEREKLİ Mİ ?

16-08-07, 17:42

candan candan Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir! O'nun dışındaki her şeyi reddederim!
Kilise: kardeslerin oldugu her yer

DİN GEREKLİ Mİ ?

Sevgili sevgis,
Oncelikle sunu acikliyayim bence Tanri dunyaya "din" vermemistir. Din olayi tamiyle insanlardan kaynaklanan bie seydir. Bizler iman ettigimizde Tanri ile kisisel bir iliski icine gireriz. BU tamiyle bizlerle Tanri arasindaki bir iliskidir. Bu iliskiden sadece bireyler olarak sorumluyuz. Tanri hic bir zaman yahudi ol hristiyan ol size hristiyanligi yolladim dememistir. Bu isimler sifatlar insanlarca verilmistir. Tipki mezheplerin olustugu gibi. Kutsal Kitabin hic bir ayetinde insanlar su bu dine ait olmali yazlimamistir. Kelam bizim klavuzumuz olduguna gore olaya boyle yaklasmaliyiz.
Gelelim illa bir dine ait olmak mi gerekiyor konusuna.. Tanri bizleri kendi suretinde ve Kendisi ile iliski icinde olalim diye yaratti. Bizler Tanri ile bu iliskiyi yasatma ihtiyaci icindeyiz. Her insanin kalbinde bu gizem vardir bence. Tanrinin kendilerini cagirdiginin farkindalar. Ama bu demek degildir ki bu cagriyi duyan herkes gercek ve dogru olan yola sapmaktadir. Tanri ne diyor? Geniz olan yolda ilerleyen coktur. ONemli olan dar yolda ilerliyebilmek. Iste bu gercek yolu bularak ilerlemek gerekmektedir. Insanlar kendilerini yaratan seven gozeten Tanri ile olan iliskinin ozlemi icindedirler.
Umarim dogru ve gercek olan Yol'u bulur ve ilerlemeye baslarsiniz.
Esenlikler
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

DİN GEREKLİ Mİ ?

16-08-07, 21:01

evangelion
Ziyaretçi

DİN GEREKLİ Mİ ?

sevgis Mesajı göster
Mutlaka bir dinin mensubu olup birtakım dinsel ritüeller aracılığıyla mı yaratıcısına ulaşabilir. Hiç bir din olmaksızın bir yaşam olabilir mi ? Olamazsa,bütün dinlerin birbirini yanlış bulduğu bir ortamda hangisi neden tercih edilmeli ?

yönetici arkadaşıma:lütfen farklı inananlar bu soruya cevap verebilsin,tşk,
Hristiyan İnancı olarak televizyonda veya bazı yerlerde gördüğünüz uygulamaları esas almışsanız, dini ritüellerin çok önemli veya etkili olduğunu zannetmiş olabilirsiniz. Oysaki hristiyan inancının temeli şudur;

Alıntı:
Markos 1229 İsa şöyle karşılık verdi: "En önemlisi şudur: 'Dinle, ey İsrail! Tanrımız Rab tek Rab'dir.
30 Tanrın Rab'bi bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün aklınla ve bütün gücünle seveceksin.'
31 İkincisi de şudur: 'Komşunu kendin gibi seveceksin.' Bunlardan daha büyük buyruk yoktur."
32 Din bilgini İsa'ya, "İyi söyledin, öğretmenim" dedi. "'Tanrı tektir ve O'ndan başkası yoktur' demekle doğruyu söyledin.
33 İnsanın Tanrı'yı bütün yüreğiyle, bütün anlayışıyla ve bütün gücüyle sevmesi, komşusunu da kendi gibi sevmesi, bütün yakmalık sunulardan ve kurbanlardan daha önemlidir."
İncil, Markos 12:29-33

Ayrıca Kutsal Kitap'a baktığımızda insanın dini ritüeller dahil hiç bir şekilde Yaratıcı'ya ulaşamayacağının ifade edildiğini görüyoruz.

Buna bir örnek İsa'nın (Yehşuah) Yahudi din bilginlerine çıkışmasıdır:

Alıntı:
Matta 12:77 Eğer siz, 'Ben kurban değil, merhamet isterim' sözünün anlamını bilseydiniz, suçsuzları yargılamazdınız.
İncil'de bahsedilen bu konu ile ilgili olarak Eski Antlaşma'daki ayet:

Alıntı:
Hoşea 6

1 "Gelin, YHVH'e dönelim. Bizi O parçaladı, O iyileştirecek. Bizi O yaraladı Yaramızı O saracak.
2 İki gün sonra bizi diriltecek, Üçüncü gün ayağa kaldıracak, Huzurunda yaşayalım diye.
3 YHVH'i tanıyalım, YHVH'i tanımaya gayret edelim. O tan gibi şaşmadan doğacak, Yağmur gibi, toprağı sulayan Son yağmur gibi bize gelecektir."
4 Tanrı şöyle diyor: "Ey Efrayim, ne yapayım sana? Ey Yahuda, sana ne yapayım? Sevginiz sabah sisine benziyor, Erkenden uçup giden çiy gibi.
5 Bu yüzden sizi peygamberler aracılığıyla lime lime doğradım, Ağzımdan çıkan sözlerle öldürdüm; Yargılarım şimşek gibi ışıldıyor.
6 Çünkü ben kurbandan değil, bağlılıktan hoşlanırım, Yakmalık sunulardan çok beni tanımanızı isterim
Alıntı:
Yeşaya 1

tam bölüm

11 "Kurbanlarınızın sayısı çokmuş, Bana ne?" diyor YHVH, "Yakmalık koç sunularına, Besili hayvanların yağına doydum. Boğa, kuzu, teke kanı değil istediğim.
12 Huzuruma geldiğinizde Avlularımı çiğnemenizi mi istedim sizden?
13 Anlamsız sunular getirmeyin artık. Buhurdan iğreniyorum. Kötülük dolu törenlere, Yeni Ay, Şabat Günü kutlamalarına Ve düzenlediğiniz toplantılara dayanamıyorum.
14 Yeni Ay törenlerinizden, bayramlarınızdan nefret ediyorum. Bunlar bana yük oldu, Onları taşımaktan yoruldum.
15 "Ellerinizi açıp bana yakardığınızda Gözlerimi sizden kaçıracağım. Ne kadar çok dua ederseniz edin dinlemeyeceğim. Elleriniz kan dolu.
16 Yıkanıp temizlenin, Kötülük yaptığınızı gözüm görmesin, Kötülük etmekten vazgeçin.
17 İyilik etmeyi öğrenin, Adaleti gözetin, zorbayı yola getirin, Öksüzün hakkını verin, Dul kadını savunun."
Bunun gibi daha birçok ayet bulabilirim...

Yaratıcı'ya ulaşmanın tek yolu İsa Mesih'e iman etmektir. Tek yol O'dur, O'nsuz Yaratıcıya ulaşamayız

Alıntı:
Yuhanna 146 İsa, "Yol, gerçek ve yaşam Ben'im" dedi. "Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez."
Alıntı:
Yuhanna 644 "Beni gönderen Baba bir kimseyi bana çekmedikçe, o kimse bana gelemez. Bana geleni de son günde dirilteceğim.
Alıntı:
Yuhanna 628 Onlar da şunu sordular: "Tanrı'nın istediği işleri yapmak için ne yapmalıyız?"
29 İsa, "Tanrı'nın işi O'nun gönderdiği kişiye iman etmenizdir" diye yanıt verdi.
Ben 10 Kasım 2000'de iman ettim, bir dine değil, İsa Mesih'e iman ettim. O günden beri de bir dine değil, İsa'ya ait oldum. O benden dini ritüeller değil, sadece ibadet zamanları değil, her zaman kendisine tüm gücümle, tüm yüreğimle, tüm aklımla bağlanmamı, sevmemi ve komşularımı yani kendimden başka herkesi sevmemi istedi. Benim inancım bir yaşam biçimi, bir din değil. Buna "Protestanlık" deniyor...

DİN GEREKLİ Mİ ?

17-08-07, 08:55

MyLORDisRealLife MyLORDisRealLife Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir!
Kutsal Kitaplar: Tevrat Zebur İncil
Kilise: gerçek öğretiyi temel alan kiliseler
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Hayır

DİN GEREKLİ Mİ ?

insanlar geçmişten günümüze nerden geldik?niye varız?yaşamın amacı nedir? sorularını merak etmiştir. bu sorgulama vardır ve geçmişte mezmur yazarlarının da bu konuyu birçok kez dile getirdiğini görüyoruz.ben bu sorgulamanın RABBİ aramaya isteklendirdiği kanısındayım. RAB bize kendini açıklamak ister o bizim yaşam verenimiz tasarlayıcımızdır. yaratılış özümüzde tapınma isteği vardır .RAB İSA ya birkez daha hamdediyorum ki bizi karanlığa mahkum etmedi.kendini gizlemedi. evrende yalnız değiliz öksüz bırakmayacağım dedi ve bırakmadı hamdolsun kurtuluşumun RABBİ ne! öncesiz ve sonrasız Göksel BABAM ! sana hamdolsun kendini tanıtın ve beni evlatlığa kabul ettin! yücelik güç kudret ebetler ebedince RABBE olsun amin

DİN GEREKLİ Mİ ?

17-08-07, 16:10

sevgis sevgis Çevrimdışı
Kayıtlı Kullanıcılar

DİN GEREKLİ Mİ ?

Cevap yazan arkadaşlarım kendilerince sorumu cevaplamaya çalışmışlar teşekkür ederim.
Bazı arkadaşlarım ayetler yazmışlar.buraya Hristiyan'da,Yahudi'de,Mü slüman'da pekala ayetler yazabilir kendilerince Hak din olduğuna inandıkları inançları ışığında.Meselede burda aslında.Hangi din ?
İslamiyet kendinden önce gelen dinlere bozulmuş diyor.Hristiynlık ise islamiyeti H.Z İsa'nın işaret ettiği kendilerinden sonra gelecek uydurma dinlerden görüyor ve reddediyor.her iki dinede inanan milyarın üzerinde insan var ve o dinin Hak dini olduğuna inanıyorlar.Ortak nokta tek bir yaratıcının olduğuna inanılması ve onun yolunda gidilmesi.Burda bence bi taraf aldanıyor ve yaratıcısının yolunda yanlış yapıyor.
sizce hangisi neden ?

DİN GEREKLİ Mİ ?

17-08-07, 16:26

evangelion
Ziyaretçi

DİN GEREKLİ Mİ ?

sevgis Mesajı göster
Cevap yazan arkadaşlarım kendilerince sorumu cevaplamaya çalışmışlar teşekkür ederim.
Bazı arkadaşlarım ayetler yazmışlar.buraya Hristiyan'da,Yahudi'de,Mü slüman'da pekala ayetler yazabilir kendilerince Hak din olduğuna inandıkları inançları ışığında.Meselede burda aslında.Hangi din ?
İslamiyet kendinden önce gelen dinlere bozulmuş diyor.Hristiynlık ise islamiyeti H.Z İsa'nın işaret ettiği kendilerinden sonra gelecek uydurma dinlerden görüyor ve reddediyor.her iki dinede inanan milyarın üzerinde insan var ve o dinin Hak dini olduğuna inanıyorlar.Ortak nokta tek bir yaratıcının olduğuna inanılması ve onun yolunda gidilmesi.Burda bence bi taraf aldanıyor ve yaratıcısının yolunda yanlış yapıyor.
sizce hangisi neden ?
  • "Hak Din" diye bir kavram bizim için anlamsızdır.
  • Din kelimesi de bizim için bir anlam ifade etmemektedir, Kutsal Kitap'a dayalı olan Protestan inancı bir din değil, bir yaşam biçimidir.
  • İslamiyet'in yanılgı olduğuna dair ben birşey söylemeyeceğim ancak bazı sitelerde bu konuda bilgiler mevcut: ------------------------- (not: ateist bir site)
  • Bu verdiğim adresi inceleyebilirsiniz.
  • Hristiyanlık ise doğrudur, gerçektir, bize karşı iddialara verilmiş cevaplarımızı şu adreste okuyabilirsiniz:http://hristiyanforum.com/forum/forumdisplay.php?f=39

DİN GEREKLİ Mİ ?

26-08-07, 21:21

leomions leomions Çevrimdışı
Kayıtlı Kullanıcılar

DİN GEREKLİ Mİ ?

bence gereklidir çünkü dini olmayan kişi huzur bulamaz

DİN GEREKLİ Mİ ?

14-11-07, 21:41

bayındırlı bayındırlı Çevrimdışı
Kayıtlı Kullanıcılar

İnanç: Müslüman

DİN GEREKLİ Mİ ?

Konuya biraz geniş başlayayım..mükemmel hızla genişleyen bir evrende yaşıyoruz.Milyonlarca ışık yılı ötedeki milyarlarca galaksi..İçinde olduğumuz samanyolu galaksisi..Bu galaksideki 200 milyardan fazla yıldız..Bu yıldızların birinin(güneşin)yörüngesi ne kapılmış gözümüzde fazla büyüttüğümüz mini bir dünyada yaşıyoruz.Yaşadığımız gezegenin yapısı itibariyle içindeki canlılara heran zarar verecek bir yapısı var. Tüm bu sistemin içinde küçücük bir gezegende AKLI olan bir canlı var..Düşünebilen,karar verebilen,iradesini kullanabilen bir canlı...
Doğarız,büyürüz ve ölürüz..Bu kısa hayatta birşeylere inanırız,hedeflerimiz için çalışırız,mutlu oluruz,severiz,hasta oluruz..Biz birşeyleri elde etmek isterken zaman hızla akıp gider.Ve ölürüz..İşte hepsi bu..
İnsanın isteklerinin sonsuzluk merkezli olması ve insanın ölümlü olması dünyada beraber olamayan gerçeklerdir...Demek istiyorumki bu muhteşem evrende herşeyin bir var oluş sebebi varken düşünebilen bir varlığın olması tesadüfi olamaz..İnsanın dünyaya bir geliş sebebi vardır..Din gereklidir..
Hangisine inanacağın konusundada sadace aklını kullan..Çünkü gerçek din akıl dinidir.İnsana hitap eder...

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

Konu ile alakalı kelimeler
Yok