İzmir'de dinlerarası dialog toplantısı

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dinlerarası Diyalog : İzmir'de dinlerarası dialog toplantısı

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
sonsuzdiren

Diyalog için din adamları İzmir`de toplanıyor

Diyalog için Hristiyan, Yahudi ve Müslüman din adamları İzmir`de bir araya geliyor. Din ve Kültürlerarası Diyalog için Türk-Alman Sempozyumu`nun ikincisi 15-16 Mayıs tarihlerine arasında İzmir`de düzenlenecek.

Din ve Kültürlerarası Diyalog için Türk-Alman Sempozyumu `nun ikincisi 15-16 Mayıs tarihlerine arasında İzmir `de düzenlenecek. Bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ ) İlahiyat Fakültesi tarafından organize edilecek sempozyum "Din, Kültürlerarası anlaşma için fırsat mı? Yoksa engel midir?" konularını işleyecek. DEÜ Konferans salonunda gerçekleşecek konferansta, ayrıca katılımcılarla Kur`an kursu ve Cemevi ziyareti de yapılacak.

D.E.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof . Dr. Hüseyin Elmalı ve Almanya Renate Elsaesser, Goethe -Institut tarafından organize edilen sempozyum da, yurt için ve yurtdışındaki çeşitli üniversitelerden katılan bilim adamları tebliğlerini sunacak.

Sempozyuma katılımcı olarak Frankfurt `taki J. W. Goethe Üniversitesi `nden Prof. Dr. Barbel Beinhauer, İsrail Bayreuth Üniversitesi `nden Prof. Dr. Christoph Bochinger, Almanya `dan Prof. Dr. Christoph Bochinger, Stuttgart Piskoposluk Akademisi`nden Dr. Hansjörg Schmid , Türkiye Hahambaşısı İzak Alaluf, İzmir Alevi cemaatinden Dede İsmail Gündoğdu , Antalya St . Nikolaus Kilisesi `nden Pralat Rainer Korten , Prof. Dr. Christoph Bochinger, Ankara Üniversitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı `dan Prof. Dr. Mehmet Görmez , Muğla Üniversitesi emekli Rektörü Prof . Dr. Ethem Ruhi Fığlalı ve Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu gibi bilim adamları katılıyor. Sempozyum yürütme kurulunu ise DEÜ İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Recep Yaparel başkanlığında İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar , Prof. Dr. Osman Bilen, Prof. Ali Dere , Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu , Doç . Dr. Hüseyin Yaşar , Araştırma görevlileri İlker Yenen ve Ayşe Elmalı `dan oluşuyor.

Cihan

http://www.tumgazeteler.com/?a=2809229

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9

hristiyanlık
murat54

Dinlerarası diyalogmuş:) Safsata desem... Dinlerarası diyalogun tek amacı Hristiyan olmayan toplumları hristiyanlaştırmak...

hristiyanlık
turgay55

Murat54 ne kadar fanatiksiniz, üstadınız, hocanız Sn.Fethullah Gülen sizin kadar bilmiyormu bu işleri?

hristiyanlık
sonsuz adım

murat54
Dinlerarası diyalogmuş:) Safsata desem... Dinlerarası diyalogun tek amacı Hristiyan olmayan toplumları hristiyanlaştırmak...
kimse kimseyi zorla bir şey yapamaz dostum. bir kimsenin kişisel rızası olmadan hiç bir şeye zorlanamaz. rabbin işine de kimse karşı gelemez çünkü bu insansal bir güç değil tanrısal bir güçtür. ayrıca kimse kendi isteğiyle hristiyan olamaz. bunu yapan tanrısal güçtür.

hristiyanlık
murat54

O adam benim üstadım falan değil!!! Hakkında çok da iyi düşünmüyorum... Neden Türkiyeye gelmiyor neden Amerikada yaşıyor neden hiç evlenmedi neden hiç hacca gitmedi neden sürekli dinlerarası diyalog diyor neden neden neden....

Bilin bakalım evlenmek Müslümanlıkta sünnetse bu adam neden evlenmiyor?

Bilin bakalım Kelime-i tevhidde Muhammed Allahın Resuludur kısmı söylenmese de olur diyen bir zihniyet kim olabilir ne olabilir? Bunu bir Hristiyandan beklerim nasıl inanıyosa öyle söyler beni ilgilendirmez fakat Bir Müslüman Muhammed Allahın Resuludur kısmı söylenmese de olur diyorsa eğer ben bunun altında başka birşey ararım.Sizde biliyorsunuz neyin ne olduğunu oynamayın..:)

SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU: Biz hristiyanlar olarak müslümanların kendi içindeki konularla pek ilgilenmemekteyiz, oyun oynadığımızı düşünüyorsanız sitemizden ayrılabilirsiniz. Ancak şu da bir gerçektir ki Sünni ve Ulusalcı olarak bilinen kesimler bize sürekli tehdit ve küfür göndermektedir, bunun yerine diyalog çağrısı almak daha iyidir...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

İzmir'de dinlerarası dialog toplantısı konusuna benzer konular;

Ekümenik Dua Toplantısı - 12 Ekim 2010 Ekümenik Dua Toplantısı - 12 Ekim 2010

Katolik Karizmatik Dua Toplantısı Karizmatik Dua Toplantısı ’nın Ana Unsurları Eoin Ó’Riain Giriş Benden internette bir Katolik Karizmatik yazışma grubunu idare etmem istendiğinde, ki bu talep, hem teklifin aniden gelmesi hem de kendimi bu konuda değersiz ve yetersiz hissetmem nedeniyle, beni gerçekten şaşırtmış ve şok etmişti, hemen, yaklaşık 10 yıl önce okumuş olduğum ve beni Yenilenme Hareketine yönlendiren kitabı tekrar okumaya başladım. Bu kitap, Andy ONeill tarafından yazılan “The Power of Charismatic Healing” (Karizmatik İyileştirmenin Gücü), sıradan, Tanrı’ya karşı dürüst, Katolik, kötü olamayan, gerçekte iyi bir vatandaş olan, dinini uygulayan ama olması gerektiğini düşündüğü seviyede tutan bir kişinin nasıl Yenilenme’ye ve özellikle iyileştirme...

Ekümenik Dua Toplantısı - 14 Eylül 2010 Ekümenik Dua Toplantısı - 14 Eylül 2010

İzmir'de Noel Ayini Sevgili kardesler gelecek Pazar gunu 12 Aralιk ve ayrιca Noel'de 25 Aralιk ve Theofania'da 6 Ocak'ta Alsancak'ta Aya Fotini Kilise'sinde ayin olacak. (9p.m.)

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Dinlerarası Diyalog : İzmir'de dinlerarası dialog toplantısı

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler