Yanlış Kanı: "Hristiyanlar, diyalog için diğer dini görüşlere hoşgörü göstermelidirler" (Dinlerarası Diyalog) konusu
460 kez okundu,
0 kez cevaplandı. En son mesaj
K A P K A N tarafından gönderildi.
Yanlış Kanı: "Hristiyanlar, diyalog için diğer dini görüşlere hoşgörü göstermelidirler" (Dinlerarası Diyalog) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

02-08-09, 01:40
K A P K A N
Okuduğum bir kitaptan alıntı:
"Siz
hristiyanlar kendi yolunuzun tek geçerli yol olduğunu ve diğer tüm görüşlerin yanlış olduğunu düşünüyorsunuz. Bu denli hoşgörüsüz olunabilir mi? Neden diğer insanları ve inanışlarının da doğru olduğunu kabul edemiyorsunuz? Bu nasıl hoşgörü?"
Yukarıdaki eleştiri, "hoşgörü" sözcüğünün yeni bir tanımlamasının yansıttığı görüşleri aktarmaktadır. "Hoşgörü" sözcüğünün Webster's New World Sözlüğü'ndeki tanımları şöyledir: "Paylaşmasak bile diğer insanların inançları, adetleri, vesaireyi kabul edip, saygı duymak" ve "(özellikle beğenilmeyen) bir kişiye ya da bir şeye katlanmak". Elçi Pavlus bu kavramı şu şekilde açıklar: "Sevgi herşeye katlanır"
Günümüzde ise, hoşgörünün yeni bir tanımlaması insanlara zorla kabul ettirilmeye çalışılmaktadır. Lambda Chi Alpa grubunun eski başkanı Thomas A. Helmbock bu konuda şunları yazar: " Yeni hoşgörünün tanımına göre, her bireyin inançları, yaşam tarzı ve gerçeği kavrayışı eşittir. Senin inançların, benimkilere eşittir ve tüm gerçekler görecelidir" (Helmbock IT, 2)
Bu yanlış kanı, gerçeğin kapsayıcı olduğunu varsayarak birbirine karşıt görüşleri aynı çatı altında birleştirir. Ne var ki tüm gerçeğin -en azından belli bir ölçüde- kapsayıcı olması için gerçek olmayanın kapsamdışı bırakılması gerekir.
Örneğin, Washington D.C.'nin ABD'nin başkenti olduğu bir gerçektir. Bu, ABD'de herhangi birbaşka kentin, ülkenin başkenti olmadığı anlamına gelir. Aslında, dünyada ya da evrende herhangi başka bir kentin, ABD'nin başkenti olduğu iddia edilemez. Bu tanıma sadece bir tek kent uymaktadır; o da Washington D.C.'dir.
Dünya üzerinde sadece bir kentin ABD'nin başkenti olduğu gerçeğini kabul eden insanların, bu nedenle yani gerçeğin bu şekilde olduğunu söylediklerinden dolayı hoşgörüsüz olduklarını söyleyemeyiz, kimse bunu iddia edemez. Bu insanlar pek çok değişik kenti seviyor, hatta içinde yaşıyor olabilirler. Hatta farklı ülkelerde yaşıyor ve kendi ülkelerini ABD'ye tercih ediyor olabilirler. Washington D.C.'nin salt gerçekliğini kabul etmek bir insanı hoşgörülü ya da hoşgörüsüz kılmaz, sadece ABD'nin başkenti konusunda doğru bilgiye sahip olduğunu gösterir.
Aynı olgu
hristiyanlık için de geçerlidir. Eğer
hristiyan inancının iddiaları gerçekse -ki bir çok insan bunların gerçek olduğunu kabul eder- o zaman bu insanların kendi inançları nedeniyle Washington D.C.'nin ABD'nin başkenti olduğunu kabul eden insanlardan daha az hoşgörülü olduğu söylenemez. Onlar sadece Tanrı'nın kendini dünyaya nasıl gösterdiği / açıkladığı konusunda doğru ya da yanlış olabilirler. Eğer bu insanlar yanlış ise o zaman
hristiyanlık da yanlıştır. Burada esas mesele hoşgörü değil, gerçeğin ne olduğudur.
Yanlış Kanı: "Hristiyanlar, diyalog için diğer dini görüşlere hoşgörü göstermelidirler" (Dinlerarası Diyalog)
http://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0c
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Yanlış Kanı: "Hristiyanlar, diyalog için diğer dini görüşlere hoşgörü göstermelidirler" (Dinlerarası Diyalog)
Yanlış Kanı: "Hristiyanlar, diyalog için diğer dini görüşlere hoşgörü göstermelidirler" (Dinlerarası Diyalog) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil