Dövme/Body Piercing

Dövme/Body Piercing

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it

Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler

Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
< < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > >

incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri
(İSTANBUL)
Hristiyan Gazete hristiyan hristiyan
Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen
gruplarımıza üye olun
Nasıl Hristiyan Olunur? incil
incil
.biz

Rab için, İngilizce'den Türkçe'ye kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...

Dövme/Body Piercing

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

Dövme/Body Piercing

31-01-09, 09:23

Kitty Kitty Çevrimiçi
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir!
İnanç: Ortodoks
Kutsal Kitaplar: Tevrat Zebur İncil
Kilise: St. Nikolai Ortodoks Kilisesi
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Zaten katıldığım bir kilise var

Dövme/Body Piercing

Eski Ahit, İsrail halkına: “Ölüler için bedeninizde yara açmıyacaksınız, kendinize dövme işaret koymıyacaksınız; ben RAB’BİM”, emrini vermiştir (Levililer 19:28). Böylece, bügünkü imanlılar Eski Ahit Yasaların altında olmamalarına rağmen (Romalılar 10:4; Galatyalılar 3:23-25; Efesliler 2:15), yine dövmeler hakkında bir buyruk olduğu vakası, bir soru işareti olmalıdır. İncil’de dövme yapılmasına veya yapılmamasına dair hiç bir yazı yoktur.
Dövmeler ve body piersings ile ilgili iyi bir test vardır. Böyle bir şey yapmak niyetinde isek, Tanrı’ya, O’nun iyi amacına uygun olup olmadığına dua etmektir. “Özet olarak, her ne yer ve içersiniz, her ne yaparsanız, her şeyı Tanrı’nın yücelliği için yapın” (1. Korintliler 10:31). Kutsak Kitap, dövmeleri ve body piersings’e karşı kesin bir emir vermemiştir, fakat Tanrı’ya iman edenlere böyle bir şey yapmalarına tavsiyede bulunmamıştır.

Başka bir prensip de alçakgönüllüktür. Kursal Kitap, fazla göze çarpacak giysi giymemek söylemiştir (1 Timoteyus 2:9). Ölçülü giyinmekle ilgili, vücüdümuzun örtülü olması gereken yerlerin, gerçekten örtülü olamasına dikkat etmektir. Alçakgönüllülüğün en önemli anlamı, dikkati kendi üzerine çekmemektir. Ölçülü giyinen kişiler ayni anlamda dikkati üzelerine çekmemetedirler. Dövmel ve body piersing tam tersine, dikkat çekicidir. Buna göre dövmeler ve body piersings’de alçakgönüllük yoktur.
Yazılarda başka önemi bir prensip de vardır: Tanrı’yı hoşnut edip etmeyecek her şeyin hakkında, bize şüphe getiren şeyi yapmamaktır. “İmanla yapılmayan her şey de günahtır” (Romalılar 14:23). Bunu bilmeliyiz, bedenimiz canımız gibi Tanrı’ya aittir. 1. Korintliler 6:19-20 doğrudan doğruya dövmeler ve body piersings ile ilgili olmadığına rağmen önemli bir prensip vermektedir. “Bedeniniz, Tanrı’dan aldığınız ve içinizde olan Kutsal Ruh’un tapınağı olduğunu bilmiyormusuz? Siz kendinize ait değilsiniz. Bir bedel karşılığı satın alındınız; bunun için Tanrı’yı bedeninizde yüceltin”. Bu büyük gerçek, bedenimizle ne yapmak veya ne yapmamak söylemektedir. Bedenimiz Tanrı’ta aitse, dövme ve body piersing yapmadan önce, O’nun kesin iznini almalıyız.

Alıntıdır.

Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)

Dövme/Body Piercing

11-07-09, 23:32

umitozgungor umitozgungor Çevrimiçi
Özel üye

İnanç: Protestan
Kutsal Kitaplar: Okumaktayım
Kilise: ALTINTEPE Protestan Kilisesi
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Evet, ama bulunduğum şehirde bir kilise yok

Dövme/Body Piercing

İyi geceler.
Ben kolumdaki yara izlerini kaybetmek icin sol koluma omzumdan dirsegime kadar bir dovme yaptırmak istiyorum ( Gerekli tedaviyi gordukten sonra doktorun verdigi tavsiye ) Simdiye kadar epey bi dövme/Tattoo salonu ve internet sitelerini dolastım fakat istedigim tam olarak assagıdaki resimdir.
Resmi görmek için tıklayınız.
Bu dovmeyi yaptırmamda herhangi bi kusur veya yanlısım varmıdır.
Not: Kilisemizin pastörüne sordugumda bana "Bir yanlısı diger bir yanlıslamı kapatacaksın" dedi ama gercekten cok kotu bir goruntusu var. beni ve etrafımdaki insanları gercekten rahatsız ediyor.

Dövme/Body Piercing

13-07-09, 18:19

Kitty Kitty Çevrimiçi
Özel üye

Kilise: St. Nikolai Ortodoks Kilisesi

Dövme/Body Piercing

Açıkçası kardeşim bu konu hakkında yorum yapması gereken en son kişilerden biri olduğumu düşünüyorum çünkü benimde tam ensemde bir haç dövmesi var.. Bilmiyorum ne kadar doğru birşey yaptım içimden gelerek yaptığım için rahatsız olmuyorum saçlarım açıkken dövme farkedilmiyor bile.. Ama sanırım bu konuda pastörünün sözünü dinlersen yanlış yapmamış olursun. Dediğim gibi bu konuda söz söylemesi gereken en son kişi sanırım benim. Yine de benim gönlüm ruhaninin sözünü dinlemenden yana...

Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)

Dövme/Body Piercing

13-07-09, 21:53

umitozgungor umitozgungor Çevrimiçi
Özel üye

İnanç: Protestan
Kutsal Kitaplar: Okumaktayım
Kilise: ALTINTEPE Protestan Kilisesi
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Evet, ama bulunduğum şehirde bir kilise yok

Dövme/Body Piercing

Cevabınız icin cok tesekkur ederim.
Rab'bin sevgisi sizinle olsun. Dovme yaptırmayı aslında yurekten istemiyorum. Yani bir özenti - etrafımdakilere gostermelik biseyler veya kendimi tatmin edici birsey degil benim amacım. Yara izlerimi kapatıp gorunmez hale gelmesi aslında tam olarak istedigim. Estetik tedavi gordum fakat kucuk cizgiler hala kaldı ve kısa kollu herhangi bir elbise giymek dahi istemiyorum. Malum yaz sıcakları ve is elbisemde kısa kollu. Gunumun buyuk bir zamanını o elbisemle geciriyorum ve kimse o yanlıslarımdan dolayı pismanlıgımı bilmiyor. İkinci sınıf bir insan ve bazen psikopat muamelesi goruyorum. Buda beni cok uzuyor.
İyi geceler.
Rab'bin esenligi yureginizde olsun.

Dövme/Body Piercing

04-06-10, 20:43

Heaven Heaven Çevrimiçi
Özel üye

Kilise: Yakınlarda Açık Kilise Yok.

Dövme/Body Piercing

Bende 4 tane dövme var,pişmanmıyım?Kesinlikl e hayır,Yeni Ahitimizde dövme ile ilgili olumsuz bir durum varmı?çok okudum göremedim,ama psikolojikmen hazır olmak gerekiyor,ben bunu yaptırırsam ilerde beni ne bekler,sosyal-iş hayatımı nasıl etkiler,çevrem nasıl tepki verir(aslında bu çok önemli değil) işte daha çok bu tür konuları düşünmek gerekiyor,saygılar.

Yönetim Notu: Kutsal Kitap'ta herşey yazmaz. Kutsal Kitap'ta yazmıyorsa yoktur türünden metodolojiler yanlıştır. Dini konularda birey kendi kendine fetva türü yorumlar üretemez. Bu konuda Elçisel Kilise kaynaklarına başvurulması gereklidir. Sizin kişisel olarak pişman olmamanız bu olayın yanlış olmadığını göstermez tıpkı Yeni Ahit'te yazılmamış olması gibi. Zaten Yeni Ahit herşeyi kontrol edebileceğiniz bir çubuk değildir, yazılış amacı bu değildir.

† Ortodossa Potenza...Tu e io ; insieme,SEMPRE...Hristos ANESTI †

Dövme/Body Piercing

05-06-10, 21:58

L y d i a L y d i a Çevrimdışı
Özel üye

Kutsal Kitaplar: İncil
Kilise: Ορθόδοξη Εκκλησία

Dövme/Body Piercing

umitozgungor Mesajı göster
Cevabınız icin cok tesekkur ederim.
Rab'bin sevgisi sizinle olsun. Dovme yaptırmayı aslında yurekten istemiyorum. Yani bir özenti - etrafımdakilere gostermelik biseyler veya kendimi tatmin edici birsey degil benim amacım. Yara izlerimi kapatıp gorunmez hale gelmesi aslında tam olarak istedigim. Estetik tedavi gordum fakat kucuk cizgiler hala kaldı ve kısa kollu herhangi bir elbise giymek dahi istemiyorum. Malum yaz sıcakları ve is elbisemde kısa kollu. Gunumun buyuk bir zamanını o elbisemle geciriyorum ve kimse o yanlıslarımdan dolayı pismanlıgımı bilmiyor. İkinci sınıf bir insan ve bazen psikopat muamelesi goruyorum. Buda beni cok uzuyor.
İyi geceler.
Rab'bin esenligi yureginizde olsun.
Lazer tedavi ile böyle izler giderilebiliyor. Böyle bir tedaviyi tercih edebilirsiniz. Güzellik merkezlerinde, ve lazer epilasyon olan tıp merkezlerinde bu hizmet çoğunlukla var. Dövme yaptırmak yerine bir hekimle görüşmeniz daha faydalı olur benim kanımca :)

Dicit ei Jesus: Ego sum via, et veritas, et vita. Nemo venit ad Patrem, nisi per me. (Joh 14:6)

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

Konu ile alakalı kelimeler
Yok