| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Dua
: Beş Duam konusu 338 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi. Beş Duam Aşağıdaki yazı " Galiplerden de Üstün " kitabından bir alıntıdır: " Birinci duam " ölümün gücünü yenmektir. Şimdi ölümle yüz yüzeyim. Aslında her yaşam ölüm karşısında inler ve nefes alan her varlık onun önünde titrer ve hıçkırır. Ama ya Rab, bana yardımcı ol ki, ölüm korkusuyla ödün vermeyeyim ve benimle birlikte ol ki, yaşamımı kurtarmak için imandan vazgeçmeyeyim. İsa Mesih benim için çarmıhta öldü. Ölüm korkusu yüzünden Rabbim'i nasıl inkar edebilirim ? Rab senin için sadece bir kez değil, on kez ölmek bile büyük bir sevinç olurdu. Ama seni reddetseydim ve bu dünyada yüz binlerce yıl yaşasaydım, bu ne biçim bir yaşam olurdu ? Ben ölmeye kararlıyım. ya Rab, lütfen ölümün gücünü yenmemi sağla, öyle ki kendi yaşamımı kurtarmak için senin adına utanç getirmeyeyim. İkinci duam " Rab'bin... Beş Duam
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Beş Duam konusu 338 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj Fırat Çölgeçen tarafından gönderildi.
Aşağıdaki yazı " Galiplerden de Üstün " kitabından bir alıntıdır:
" Birinci duam " ölümün gücünü yenmektir. Şimdi ölümle yüz yüzeyim. Aslında her yaşam ölüm karşısında inler ve nefes alan her varlık onun önünde titrer ve hıçkırır. Ama ya Rab, bana yardımcı ol ki, ölüm korkusuyla ödün vermeyeyim ve benimle birlikte ol ki, yaşamımı kurtarmak için imandan vazgeçmeyeyim. İsa Mesih benim için çarmıhta öldü. Ölüm korkusu yüzünden Rabbim'i nasıl inkar edebilirim ? Rab senin için sadece bir kez değil, on kez ölmek bile büyük bir sevinç olurdu. Ama seni reddetseydim ve bu dünyada yüz binlerce yıl yaşasaydım, bu ne biçim bir yaşam olurdu ? Ben ölmeye kararlıyım. ya Rab, lütfen ölümün gücünü yenmemi sağla, öyle ki kendi yaşamımı kurtarmak için senin adına utanç getirmeyeyim.
İkinci duam " Rab'bin uzun sürecek acılarımı yenmemi sağlamasıdır. " İnsanlar acılara kısa süreyle katlanabilirler. Ama uzun süreli acılara ve sıkıntılara göğüs germek oldukça zordur.Kılıçla ve ateşle işkence edilmeye bir ya da iki kez dayanabiliriz, ama bir yıl süren ya da on yıla kadar uzayan ıstıraplara dayanılamaz. Durum böyleyken bile, eğer ceza kaçınılmaz ise, buna katlanmaktan başka bir seçeneğimiz olmaz. Ama eğer ödün veren bir sözcüğün, hatta bir baş işaretinin bile sizi bu cezadan kurtarabileceğini biliyorsanız, o zaman herkes, özellikle de benim gibi zayıf biri, düşebilir. Ya Rab, sadece sana güveniyorum.Lütfen beni tut ve dayanmama yardım et. Şimdiki acılarım en fazla yetmiş yıl daha sürebilir ve ardından Rabbim İsa Mesih'le birlikte sonsuza dek yaşamak olan göksel armağana kavuşacağım. Ya Rab, gözlerim senin çarmıhına odaklanmış olarak geliyorum. Sevgili Rabbim, beni sıkıca tut ki, bu sıkıntıları yenebileyim.
Üçüncü duam şudur: " Annemi eşimi çocuklarımı Rabbim'in ellerine emanet edebileyim. " Yetmiş yaşlarında bir annem, hasta bir eşim ve dört oğlum var. Bir oğul, bir eş ve bir baba olarak görevlerim çok ciddi ve kaygı vericidir. Oğlunu tekmelenirken ve yaralanırken gören annemin yürek acısını hayal etmek çokzor değil. Eşim, zayıf ve hasta olmasına rağmen , kendisini tümüyle bana adamıştır ( feda etmiştir ). Yine de ben iyi ve sorumlu bir eş olmayı başaramadım. Çocuklarıma bir baba olarak yardım da edemiyorum. Hayvanlar bile çocuklarını nasıl seveceklerini bilirler. Oysa ben, oğulllarımı geride bırakarak ölmeliyim. Ya Rab, yüreğim sıkıntılı ve kederli. Ey Yüceler Yücesi Göksel Baba, dünyasal bağlarla bağlanmamam için bana yardım etmeni diliyorum. Rab, iman uğruna ölüme gitmek üzere bana sıra dışı bir cesaret ruhu ver.
Dördüncü duam, " Tanrı'nın doğruluğuyla yaşamak ve ölmektir. " Bir kişi dünyaya geldiğinde, doğal olarak uyması gereken bazı yasalar vardır. Vatandaşların ülkelerine bağlı olması ya da bir eşin kocasına sadık kalması doğrudur. Aynı şekilde biz Mesih İnanlıları da Tanrı'nın Yasası!na Rabbimiz'e O'nun çocukları olarak itaat etmeliyiz. Mesih'in bir gelini olarak paklığıma leke sürmeyeyim diye dua ediyorum. Ben Mesih'te büyüdüm ve O'na tümüyle bağlı kalacağıma ant içtim. Hiçbir sıkıntı, zorluk, zulüm, açlık, çıplaklık, tehlike ya da kılıç beni Rabbim İsa Mesih'in sevgisinden ayıramaz. Ya Rab, yaşasam da, ölsem de senin doğruluğunu korumama yardım et lütfen.
Son duam ise şudur: " Rab, ruhumu senin ellerine teslim ediyorum. " Ya Rab, ben hapiste ya da infaz alanında öldüğümd, lütfen ruhumu kabul et. Rab, senin çarmıhına bakarak ruhumu sana emanet ediyorum. Ben senin egemenliğine aidim ve senin evin benim evimdir. Ya Rab, adımlarımı bu dünyanın kirli yolarından uzaklaştır, öyleki göğün altın sokaklarında yüreyebileyim. ya Rab, beni arındır, öyle ki senin görkemli huzurunda durabileyim. Ruhumu sadece Tanrım'a teslim ediyorum. Amin.
Rab'bin sevgi ve ışığının sarmalında kalınız. Rab, sizi lütfu ile korusun ve de bereketlesin.
duam rabbim bazan yalnizlik icinde oluyorum ve seni konusup yüceltmek icin hemen bu siteye giriyorum uzaktada olsalar kardeslerimle seni yasiyorum benden ve kardeslerimden gitme biz sende sen bizde olalim ve lütfen rabbim sende olan bütün kardeslerimin yolunu sevginle isit bizler senin kuzulariniz ve sen iyi bir cobansin bizi nerde olsa arar bulur tanirsin lütfen rabbim lütfen isigim lütfen sevgim kuzularini esenliginde koru amen
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil